110 (müzik grubu): Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmemiş revizyon][kontrol edilmiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Etiketler: Mobil değişiklik Mobil ağ değişikliği
k 2003:D6:A715:4998:5466:50D8:6A30:2014 tarafından yapılan değişiklikler geri alınarak, Nystaléos tarafından değiştirilmiş önceki sürüm geri getirildi.
Etiket: Geri döndürme
65. satır: 65. satır:


[[Kategori:Türk alternatif rock grupları]]
[[Kategori:Türk alternatif rock grupları]]
[[Kategori:Kral TV Video Müzik Ödülü sahipleri]]
[[Kategori:Altın Kelebek Ödülü sahipleri]]
[[Kategori:Altın Portakal En iyi Müzik Ödülü sahipleri]]
[[Kategori:Resim aranan müzisyenler]]
[[Kategori:Resim aranan müzisyenler]]
[[Kategori:Radyo Boğaziçi Müzik Ödülü sahipleri]]
[[Kategori:2003'te kurulan müzik grupları]]
[[Kategori:2003'te kurulan müzik grupları]]
[[Kategori:DMC sanatçıları‎]]
[[Kategori:DMC sanatçıları‎]]

Sayfanın 18.19, 22 Şubat 2020 tarihindeki hâli

110
TarzlarElektronik rock, elektronik, alternatif rock
Etkin yıllar2003-2013
Eski üyelerCandan Tezel
Ozan Yılmaz
Burak Yerebakan
Mehmet Uludağ
Alper Tekin (bas gitar)
Derin Esmer (vokal & gitar)

110, 2003 yılında Candan Tezel (vokal) ve Ozan Yılmaz (klavye) tarafından kurulan Türk elektronik-rock müzik grubudur.

Geçmişi

Adını Kadıköy-Taksim otobüs hattından alan 110, ilerleyen zamanlarda gruba Mehmet Esemen (gitar), Serkan Aktaş (bas) ve Nedim Ruacan (davul)'ı da dahil etmesiyle albüm çalışmalarına başladı. 2005 yılında Atomların Harika Dünyası adlı ilk albümlerini piyasaya çıkardı. Albümün çıkışının hemen ardından grubun bas gitaristi Serkan Aktaş'ın vefat etmesiyle, yerine Alper Kılıç alındı. Albümün ilk video klip çalışması "Bitti mi?", ikinci video klip çalışması ise albümdekilere nazaran yapısı oldukça farklı olan "Özledim Seni"ye çekildi. Albüm içeriğindeki üçüncü video klip çalışması "Gölge" isimli parçaya geldi ve bu parça Gen filminin müziği oldu. Cem Gül imzası taşıyan klibi, filmden kareler ve grubun performans görüntülerinden oluşmaktadır. Albümün dördüncü ve son video klip çalışması ise "Tuzak" isimli parçaya çekildi. İlk albümünün ardından Rock İstanbul, Rock'n Coke gibi Türkiye'nin önemli festivallerinde sahne aldı.[1]

2006 yılının sonlarına doğru Alper Kılıç ve Nedim Ruacan'ın gruptan ayrılmasıyla bir süreliğine yoluna üç kişi olarak devam etti. 2007 yılının Temmuz ayında Kontrol adlı ikinci albümünü DMC etiketiyle çıkardı. Albümün ilk video klibi "Düştüm" adlı parçaya çekildi. Takibinde "Dünya" ve "Çünkü" parçalarına klip çekildi.

Gruba son olarak Mehmet Uludağ (davul) ve Burak Yerebakan (gitar)'ın da dahil olmasıyla birlikte, çalışmalarına başladıkları yeni albümleri için farklı bir pazarlama yöntemi geliştirme düşüncesiyle 2010 yılında, Türk müzik dünyasında bir ilki gerçekleştirerek USB bellekte olan Sıfır albümünü piyasaya çıkardı. Fikir ve tasarımı Elif İnce'ye ait olan bu albüm; 4 gigabyte kapasiteli bu USB bellek, içeriğinde 11 şarkının yanında 110'a ait video klipler, fotoğraflar ve duvar kâğıtları gibi çalışmalar de barındırmaktaydı.[2] Sıfır albümünün ilk video klip çalışması Ocak ayında "Geri Dönme" adlı parçaya çekildi. Yönetmenliğini Barış Alp'in üstlendiği, konsept tasarımı ve animasyonları Silo1'e ait bu klip müzik listelerinde haftalarca üst sıralarda yer aldı.[kaynak belirtilmeli] Nisan ayına doğru albümün ikinci video klip çalışması Aleks Buberoğlu yönetmenliğinde "İstediğin Buysa" adlı parçaya çekildi. Kreatif konsept ve tasarımı Gülriz Buberoğlu'nun üstlendiği, yapımı altı hafta süren bu klip, Paternika tarafından motion graphics animasyon tekniğiyle hazırlanmıştı.

2010 yılının Mayıs ayında www.110.biz adlı forum fan formatında işleyen sitesi kapatarak bir katılımcı sözlük projesine imza attı. Tüm içeriği değiştirilerek, tasarımı ve kodlaması tekrar yapılandırılarak ortaya çıkan 110 sözlük, yeni albümlere, yeni isimlere ve güncel haberlere yer verilen, müzik sektörünü yakından takip eden müzikseverleri ve profesyonelleri bir arada toplayacak bir platform hedeflenmişti.

Grup 2013 yılı itibarı ile dağıldığını açıklamış, Candan Tezel solo olarak kariyerine devam etme kararı almıştır.

Grup elemanları

Diskografi

Yıl Albüm adı
2005 Atomların Harika Dünyası
2007 Kontrol
2010 Sıfır

Kaynakça

Dış bağlantılar