Vikiproje:Medya İnceleme Timi: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
k Vikipedi:Telif inceleme sayfasının yeni adı: Vikipedi:VikiProje Medya Telif Inceleme Timi: daha uygun vikiproje olarak
(Fark yok)

Sayfanın 15.28, 7 Eylül 2007 tarihindeki hâli

Telif inceleme, Vikipedi'ye eklenen görüntülerinin gerçekten belirtilen (yani iddia edilen) lisanslar altında olup olmadığının kontrol edilmesi, incelenmesidir. Bu işlemi yöneticiler veya onay almış, telif konusunda bilgili güvenilir kullanıcılar yapmaktadır.

Bir görüntünün telif inceleme işlemine tabii tutulmasını istiyorsanız lütfen telif inceleme şablonunu kullanınız: {{Telif-inceleme}}. Bu şablon ile etiketlenen görüntüler otomatik olarak Telif için incelenmesi gerekenler kategorisine eklenecek, ilgili şahıslar tarafından kontrol edilecek ve kontrolün sonucuna göre uygun bir kategoriye yerleştirilecektirler.

İnceleyiciler için açıklamalar

Telif büyülteç altında

(Türkçe)

  1. Görüntü öncelikle Kategori:Telif için incelenmesi gerekenler kategorisinde bulunmaktadır.
  2. Eğer görüntünün kaynağındaki lisans Vikipedi'deki ile aynıysa, inceleme şablonunu şu şekilde kullanın: {{Telif-inceleme|Kullanıcıadınız|Tarih}}. Bu görüntüyü Kategori:Yetkililerin incelediği görüntüler kategorisine ekleyecektir.
  3. Eğer görüntünün kaynağındaki lisans Vikipedi ile uyumlu olmasına rağmen, görüntünün Vikipedi'deki lisansı ile aynı değilse (örneğin aynı lisansın eski bir sürümü gibi), Vikipedi'deki görüntünün lisans etiketini kaynaktaki ile uyumluluk arz etmesini sağlayacak şekilde değiştirin ve inceleme şablonunu şu şekilde kullanın: {{Telif-inceleme|Kullanıcıadınız|Tarih|değişti=lisans}}. Bu görüntüyü Kategori:Yetkililerin incelediği görüntüler kategorisine ekleyecektir.
  4. Eğer lisansın kullanımına Vikipedi'de izin verilmişse, görüntünün görüntüyü yaratana uygun şekilde atfedildilip edilmediğini kontrol edin.
  5. Eğer görüntü kaynağındaki lisans Vikipedi'de izin verilmeyen bir lisans ise lisans etiketini güncellemeyin. Bunun yerine inceleme şablonunu şu şekilde kullanın: {{Telif-inceleme|Kullanıcıadınız|Tarih|GüncelDoğruLisans}}. Bu görüntüyü Kategori:Serbest olmama ihtimali olan görüntüler kategorisine ekleyecektir.