Kullanıcı:Lmattdavidsmithl/TaslakAIS: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
İçerik silindi İçerik eklendi
30. satır: 30. satır:
Son olarak topluluğun [[Araştırma ve geliştirme|Ar-Ge]] ekibi, farklı fakültelerden gelen ekip üyelerinin kendi alanlarında yapay zeka çalışmaları yapabileceği ve projeler üretebileceği disiplinler arası bir üretim ve araştırma ortamı oluşturmaktadır. Yıl içerisinde yapılan yarışmalara oluşturulan ekiplerin yaptığı projeler ile katılım sağlamaktadırlar.
Son olarak topluluğun [[Araştırma ve geliştirme|Ar-Ge]] ekibi, farklı fakültelerden gelen ekip üyelerinin kendi alanlarında yapay zeka çalışmaları yapabileceği ve projeler üretebileceği disiplinler arası bir üretim ve araştırma ortamı oluşturmaktadır. Yıl içerisinde yapılan yarışmalara oluşturulan ekiplerin yaptığı projeler ile katılım sağlamaktadırlar.
==Başarımlar==
==Başarımlar==
Topluluk yapısı itibari ile [[İstanbul|İstanbul'un]] ve [[Türkiye|Türkiye'nin]] sayılı üniversite bazlı [[yapay zeka]] topluluklarından biridir. Kurulduğu sene [[Bahçeşehir Üniversitesi|okulundaki]] mühendislik kulüpleri ve açılan yeni kulüpler arasında 1000'den fazla üye toplayarak </ref>https://www.instagram.com/bauais/<ref> en fazla üye toplayan topluluk olmuştur.
Topluluk yapısı itibari ile [[İstanbul|İstanbul'un]] ve [[Türkiye|Türkiye'nin]] sayılı üniversite bazlı [[yapay zeka]] topluluklarından biridir. Kurulduğu sene [[Bahçeşehir Üniversitesi|okulundaki]] mühendislik kulüpleri ve açılan yeni kulüpler arasında 1000'den fazla üye toplayarak <ref>https://www.instagram.com/bauais/</ref> en fazla üye toplayan topluluk olmuştur.


==Kaynakça==
==Kaynakça==

Sayfanın 15.23, 10 Kasım 2019 tarihindeki hâli

Bahçeşehir Üniversitesi
Yapay Zeka Topluluğu
Kuruluş2019
TürTeknoloji Topluluğu
Konum
  • Bahçeşehir Üniversitesi Güney Kampüsü
Üyelerİletişim adresleri
Resmî siteWebsite

Bahçeşehir Üniversitesi Yapay Zeka Topluluğu (Bahçeşehir University Artificial Intelligence Society) (BAUAIS), 2019 yılında, bütün üniversitelerdeki yapay zeka ve makine öğrenmesi ile ilgilenen öğrencileri birleştirmek, ayrıca bilgi sahibi olmayan öğrencileri yeni teknolojiler ve yapay zeka ile buluşturmak, aynı zamanda takımlar oluşturarak, projeler geliştirmek amacıyla İstanbul'da Bahçeşehir Üniversitesi'nde, okulun öğrencisi Berke Can Ongun tarafından kurulmuştur.[1]

Etkinlikler

Haftadan haftaya yapılan, alanında uzman birçok kişinin katıldığı konferans, görüşme, zirve gibi etkinliklerin yanı sıra topluluğun üyelerine sağladığı eğitimleri de vardır. Yapay zeka konusunda bilgi edinmek isteyen ancak bu alanda daha önce hiçbir tecrübesi olmayan üyelerine yönelik başlangıç düzeyinde eğitimler vererek, yapay zeka konusunda temel kavramları öğrenmeleri, ve daha sonrasında, bu konuda proje üretebilecek düzeye gelmeleri için eğitimler verilmektedir. Ayrıca, daha öncesinde yapay zeka alanında eğitimler almış ve çalışmalara katılmış olan üyeler için de, kendi seviyelerine uygun eğitimler vererek tecrübe kazanmalarını sağlamak, aynı zamanda, işin sadece teorik kısmını öğretmekle kalmayıp, etiği ve gelişimi için de ayrı ayrı eğitimler düzenlemek ve bu eğitimleri alan üyelerin yapay zeka bazında bilgi sahibi olmasını sağlamak eğitimlerinin en temel amacıdır.

Bunların yanı sıra Bahçeşehir Üniversitesi Yapay Zeka Topluluğu, dönem içerisinde teknik geziler düzenleyerek, anlaşmalı oldukları firmaları çalışma yerlerinde ziyaret ederek; sektörler dahilinde fikir sahibi olarak, yapılan eğitim faaliyetlerini pekiştirerek ve aynı zamanda çalışanların tecrübelerinden faydalanarak gelecek ve kariyer planlamaları anlamında üyelerine yardımcı olmayı hedeflemektedir.

Son olarak topluluğun Ar-Ge ekibi, farklı fakültelerden gelen ekip üyelerinin kendi alanlarında yapay zeka çalışmaları yapabileceği ve projeler üretebileceği disiplinler arası bir üretim ve araştırma ortamı oluşturmaktadır. Yıl içerisinde yapılan yarışmalara oluşturulan ekiplerin yaptığı projeler ile katılım sağlamaktadırlar.

Başarımlar

Topluluk yapısı itibari ile İstanbul'un ve Türkiye'nin sayılı üniversite bazlı yapay zeka topluluklarından biridir. Kurulduğu sene okulundaki mühendislik kulüpleri ve açılan yeni kulüpler arasında 1000'den fazla üye toplayarak [2] en fazla üye toplayan topluluk olmuştur.

Kaynakça