Discovery Channel (Türkiye): Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmiş revizyon][kontrol edilmemiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
CommonsDelinker (mesaj | katkılar)
Discovery_CHANNEL.png adlı dosya, EugeneZelenko tarafından Commons'tan silindiği için kaldırıldı. Gerekçe:c:Commons:Licensing: non-trivial logo
Etiketler: Mobil değişiklik Mobil ağ değişikliği
55. satır: 55. satır:


== Tarihçe ==
== Tarihçe ==
[[Türkiye]]'de uzun yıllar [[Türksat Kablo TV]]'de [[Nickelodeon (Türkiye)|Nickelodeon]] ile dönüşümlü yayın yaptıktan sonra ayrı bir kanal olarak tüm gün yayına geçmiştir.2002 yılında DigiFunClub'da yayın yapmaya başlamış,ancak DigiFunClub kapanınca yayınını [[D-Smart]] uydu platformunun kurulması ile bir süre D-Smart'ın özel kanalı olarak devam ettirmiştir.
[[Türkiye]]'de uzun yıllar [[Türksat Kablo TV]]'de [[Nickelodeon (Türkiye)|Nickelodeon]] ile dönüşümlü yayın yaptıktan sonra ayrı bir kanal olarak tüm gün yayına geçmiştir. 2003 yılında DigiFunClub'da yayın yapmaya başlamış,ancak DigiFunClub kapanınca yayınını [[D-Smart]] uydu platformunun kurulması ile bir süre D-Smart'ın özel kanalı olarak devam ettirmiştir.


2011'in sonu itibarıyla yayın politikasını değiştiren kanal daha fazla izleyiciye ulaşmayı hedefleyerek, bu doğrultuda kardeş kanalları ([[Animal Planet]], [[Discovery Science]], [[Investigation Discovery]] ve [[Discovery World]]) ile birlikte 2 Ocak 2012'den itibaren [[Digiturk]], [[Türksat Kablo TV|Kablo TV]]ve [[Tivibu]]'dan yayınlanmaya başlamıştır.
2011'in sonu itibarıyla yayın politikasını değiştiren kanal daha fazla izleyiciye ulaşmayı hedefleyerek, bu doğrultuda kardeş kanalları ([[Animal Planet]], [[Discovery Science]], [[Investigation Discovery]] ve [[Discovery World]]) ile birlikte 2 Ocak 2012'den itibaren [[Digiturk]], [[Türksat Kablo TV|Kablo TV]]ve [[Tivibu]]'dan yayınlanmaya başlamıştır.

Sayfanın 15.17, 6 Kasım 2019 tarihindeki hâli

Discovery Channel (Türkiye)
Ülke Türkiye
Programlama
Dil(ler)İngilizce - Türkçe
Resim formatı1080i HDTV
576i 16:9 SDTV
Sahibi
Kardeş kanallarDMAXHD
TLC
Animal PlanetHD
Discovery ScienceHD
Discovery ShowcaseHD
Investigation DiscoveryHD
Food NetworkHD
Discovery Turbo XtraHD
EuroSport 1HD
EuroSport 2HD
Travel ChannelHD

Discovery Channel, Discovery Communications şirketinin Mart 2000'de Kurduğu Türkiye'de yayın yapan kanalının tam adıdır. Türkiye'de D-Smart, Filbox, Digiturk, Kablo TV ve Tivibu'dan izlenebilmektedir. Bir süreliğine D-Smart'ın özel kanalı olarak yayınına devam etmiş olan Discovery Channel, yayın politikasını değiştirerek daha fazla izleyiciye ulaşmayı hedeflemiş, bu doğrultuda 2 Ocak 2012'den itibaren Digiturk ve Teledünya'dan, 18 Nisan 2015'ten itibaren Filbox'tan yayınlanmaya başlamıştır.

Tarihçe

Türkiye'de uzun yıllar Türksat Kablo TV'de Nickelodeon ile dönüşümlü yayın yaptıktan sonra ayrı bir kanal olarak tüm gün yayına geçmiştir. 2003 yılında DigiFunClub'da yayın yapmaya başlamış,ancak DigiFunClub kapanınca yayınını D-Smart uydu platformunun kurulması ile bir süre D-Smart'ın özel kanalı olarak devam ettirmiştir.

2011'in sonu itibarıyla yayın politikasını değiştiren kanal daha fazla izleyiciye ulaşmayı hedefleyerek, bu doğrultuda kardeş kanalları (Animal Planet, Discovery Science, Investigation Discovery ve Discovery World) ile birlikte 2 Ocak 2012'den itibaren Digiturk, Kablo TVve Tivibu'dan yayınlanmaya başlamıştır.

14 Kasım 2012'de Discovery Televizyon Yayıncılık A.Ş olarak RTÜK'ten uydu yayın lisansı (U-TV) ve kablolu televizyon yayın lisansı (K-TV) almıştır.

18 Nisan 2015 tarihinde ise Discovery Channel, kardeş kanalları (Animal Planet ve Discovery Science) ile birlikte Filbox platformunda yayın yapmaya başlamıştır.

Programları

Discovery Channel HD

SD çözünürlükle yayın yapan Discovery Channel kanalının daha yüksek çözünürlükte yayın yapan HD kanalıdır. Discovery Channel kanalı ile eşzamanlı yayın yapmaktadır.

Programlar

Dış bağlantılar