Asus: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmemiş revizyon][kontrol edilmiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
yrdm
Etiketler: Görsel Düzenleyici Mobil değişiklik Mobil ağ değişikliği
HakanIST (mesaj | katkılar)
k 172.98.87.218 tarafından yapılan değişiklikler geri alınarak, Ben.okucu tarafından değiştirilmiş önceki sürüm geri getirildi.
14. satır: 14. satır:
| homepage = [http://www.asus.com/tr/ ASUS Resmi Sitesi]
| homepage = [http://www.asus.com/tr/ ASUS Resmi Sitesi]
}}
}}
'''ASUSTeK Computer Inc.''', [[1989]] yılında kurulmuş [[Tayvan]] merkezli bir [[bilgisayar]] ve [[donanım]] üreticisi.Sahibi Zeynep Yılmaz'dır. [[Dizüstü Bilgisayar]], [[Anakart]], [[Cep telefonu]], [[LCD Panel]], [[Ekran Kartı]] gibi geniş bir üretim ağına sahip olan şirket özellikle son dönemde ürettiği dizüstü bilgisayarlarla adından söz ettirir hale gelmiştir. Kaliteyi, teknolojiyi ve sağlamlığı ön plana çıkarmayı amaçlayan şirket bunu sloganına da yansıtmış ve bu doğrultuda satış yapmaya devam etmektedir. Şirketin eski sloganı "Inspiring Innovation. Persistent Perfection." iken, yeni sloganı ise "In Search of Incredible."dır.<ref>[http://thenextweb.com/gadgets/2013/11/01/ASUS-transformer-book-trio-t100-show-device-makers-sometimes-get-wrong-get-right/ Former and current tagline/slogan of ASUS.]</ref>
'''ASUSTeK Computer Inc.''', [[1989]] yılında kurulmuş [[Tayvan]] merkezli bir [[bilgisayar]] ve [[donanım]] üreticisi. [[Dizüstü Bilgisayar]], [[Anakart]], [[Cep telefonu]], [[LCD Panel]], [[Ekran Kartı]] gibi geniş bir üretim ağına sahip olan şirket özellikle son dönemde ürettiği dizüstü bilgisayarlarla adından söz ettirir hale gelmiştir. Kaliteyi, teknolojiyi ve sağlamlığı ön plana çıkarmayı amaçlayan şirket bunu sloganına da yansıtmış ve bu doğrultuda satış yapmaya devam etmektedir. Şirketin eski sloganı "Inspiring Innovation. Persistent Perfection." iken, yeni sloganı ise "In Search of Incredible."dır.<ref>[http://thenextweb.com/gadgets/2013/11/01/ASUS-transformer-book-trio-t100-show-device-makers-sometimes-get-wrong-get-right/ Former and current tagline/slogan of ASUS.]</ref>


== İsminin kaynağı ==
== İsminin kaynağı ==

Sayfanın 15.23, 20 Ağustos 2017 tarihindeki hâli

ASUSTeK Computer Inc
華碩電腦股份有限公司
EndüstriBilgisayar Teknolojisi
Bilgisayar Çevre Birimleri
Bilgisayar Sistemleri
Cep Telefonu ve Ürünleri
Tablet Bilgisayar
Kuruluş2 Nisan 1989
KurucuTed Hsu
M.T. Liao
Wayne Tsiah
T.H. Tung
Genel merkezi
ÜrünAkıllı Telefon
Dizüstü Bilgisayar
Tablet
Anakart
Ekran Kartı
Giyilebilir & Sağlık
Masaüstü & AIO Bilgisayar
Görüntü
Ağ Ürünleri
Ses Ürünleri
Ev & Araç Sistemleri
Çevre Birimleri
Oyuncu Ürünleri
Web sitesiASUS Resmi Sitesi

ASUSTeK Computer Inc., 1989 yılında kurulmuş Tayvan merkezli bir bilgisayar ve donanım üreticisi. Dizüstü Bilgisayar, Anakart, Cep telefonu, LCD Panel, Ekran Kartı gibi geniş bir üretim ağına sahip olan şirket özellikle son dönemde ürettiği dizüstü bilgisayarlarla adından söz ettirir hale gelmiştir. Kaliteyi, teknolojiyi ve sağlamlığı ön plana çıkarmayı amaçlayan şirket bunu sloganına da yansıtmış ve bu doğrultuda satış yapmaya devam etmektedir. Şirketin eski sloganı "Inspiring Innovation. Persistent Perfection." iken, yeni sloganı ise "In Search of Incredible."dır.[1]

İsminin kaynağı

Asus ismi, Yunan mitolojisine göre bilim ve sanatın ilham kaynağı olduğuna inanılan ve kanatlı bir at olan “Pegasus”un son dört harfinden gelmektedir. Pazara sunduğu ürünlerde kalitesinin yeniliğinin, gücünün ve yaratıcılığının üst düzeyde olduğunu bu varlık ile sembolize etmektedir.

Ürünleri

ASUS 2005 yılında toplam 50 milyon anakart ihraç etmiştir. Bu 2005 yılında her üç kişisel bilgisayardan birinin ASUS marka anakart kullandığı anlamına gelmektedir.

ASUS anakartın yanı sıra,ekran kartı, LCD panel, kasa, UMPC, soğutucu, dizüstü bilgisayari, akıllı telefon[2] alanlarında da ürünler sunmaktadır. Bunu son dönemde ürettiği Asus N serisi ile göstermiştir.

ASUS X21 Ultrabook

Son dönemlerde şirket Asus Fonepad, Asus Zen UI, Asus ZenFone, Asus PadFone, Asus v70 gibi markaları ile akıllı telefon sektörüne de dahil olmuşdur.

ASUS ayrıca oyun bilgisayarları da üretmektedir. ASUS ROG TYTAN serisi kasalar 4.2 GHz'e kadar ulaşan 6 çekirdekli Intel işlemcileri, 4GB GTX serisi ekran kartları, 10 adet soğutma fanı, ASUS'un ürettiği en iyi anakartları ve üretilen en son teknolojileri kullanmaktadır. Şu anda piyasaya sunulmuş en güçlü oyun bilgisayarıdır. Ayrıca G75 serisi oyun dizüstü bilgisayarları da mevcuttur.

ASUS G75 dizüstü bilgisayarları alüminyumdan yapılmıştır. İki adet fana sahiptir ve oyunları 3D olarak oynamak mümkündür. Oyun sektöründeki en büyük rakipleri MSI, Dell ve Razer'dır.

Dış bağlantılar

  1. ^ Former and current tagline/slogan of ASUS.
  2. ^ https://www.asus.com/phone/