Uyumsuz tiyatro: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmiş revizyon][kontrol edilmiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
k Muhammedbulut46100 tarafından yapılan değişiklikler geri alınarak, Berkay0652 tarafından değiştirilmiş önceki sürüm geri getirildi.
Sae1962 (mesaj | katkılar)
Değişiklik özeti yok
Etiketler: Mobil değişiklik Mobil ağ değişikliği
1. satır: 1. satır:
{{kaynaksız}}
'''Uyumsuz tiyatro''', '''''Absürt tiyatro''''' olarak da bilinir. Uyumsuz Tiyatro'nun anlaşılması için çıktığı dönem ve coğrafya'nın bilinmesi şarttır. [[II. Dünya Savaşı]]'ndan sonra patlak veren, sanatın her alanındaki değişik yansımalar, tiyatro alanında da kendini göstermiş ve ''Absürt Tiyatro'' ortaya çıkmıştır.
'''Uyumsuz tiyatro''', '''''absürt tiyatro''''' olarak da bilinir. Uyumsuz tiyatronun anlaşılması için çıktığı dönem ve coğrafyanın bilinmesi şarttır. [[II. Dünya Savaşı]]'ndan sonra patlak veren, sanatın her alanındaki değişik yansımalar, tiyatro alanında da kendini göstermiş ve ''absürt tiyatro'' ortaya çıkmıştır.
[[Samuel Beckett]], ve [[Eugene Ionesco]] Absürd tiyotronun en önemli isimlerindendir. '''Beckett''''in ''[[Godot'yu Beklerken]]'' ve '''Ionesco''''nun ''Kel Şarkıcı'' adlı oyunları bu tiyatronun ilk örnekleridir.
[[Samuel Beckett]] ve [[Eugene Ionesco]], absürt tiyotronun en önemli isimlerindendir. '''Beckett''''in ''[[Godot'yu Beklerken]]'' ve '''Ionesco''''nun ''Kel Şarkıcı'' adlı oyunları bu tiyatronun ilk örnekleridir.


{{Avangart}}
{{Avangart}}

{{tiyatro-taslak}}
{{tiyatro-taslak}}



Sayfanın 07.32, 18 Temmuz 2017 tarihindeki hâli

Uyumsuz tiyatro, absürt tiyatro olarak da bilinir. Uyumsuz tiyatronun anlaşılması için çıktığı dönem ve coğrafyanın bilinmesi şarttır. II. Dünya Savaşı'ndan sonra patlak veren, sanatın her alanındaki değişik yansımalar, tiyatro alanında da kendini göstermiş ve absürt tiyatro ortaya çıkmıştır. Samuel Beckett ve Eugene Ionesco, absürt tiyotronun en önemli isimlerindendir. Beckett'in Godot'yu Beklerken ve Ionesco'nun Kel Şarkıcı adlı oyunları bu tiyatronun ilk örnekleridir.