Günlük sıcaklık farkı: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmiş revizyon][kontrol edilmiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Cenk Çetin (mesaj | katkılar)
Gerekçe: + vandalizm amaçlı değişiklik
k düz.
1. satır: 1. satır:
{{kaynaksız|tarih=Haziran 2016}}
{{kaynaksız|tarih=Haziran 2016}}


'''Günlük sıcaklık farkı''' aynı gün içindeki en yüksek ve en düşük sıcaklığın farkıdır. Gün içinde sıcaklığın en yüksek olduğu zaman öğleden sonradır, en düşük olduğu zaman ısının kaybı yüzünden güneş doğmadan öncedir. Nem gündüzleri ısıyı tutar, geceleri ısı kaybını önler. Bu yüzden günlük sıcaklık farkının en yüksek olduğu yerler nemin düşük olduğu çöllerdir, en düşük olduğu yerler nemli ve suyun olduğu yerlerdir.
'''Günlük sıcaklık farkı''' aynı [[gün]] içindeki en yüksek ve en düşük [[Sıcaklık|sıcaklığın]] farkıdır. Gün içinde sıcaklığın en yüksek olduğu zaman [[öğle]]den sonra iken, en düşük olduğu zaman [[ısı]]nın kaybı yüzünden güneş doğmadan öncedir. [[Nem]] gündüzleri ısıyı tutar, geceleri ısı kaybını önler. Bu yüzden, günlük sıcaklık farkının en yüksek olduğu yerler nemin düşük olduğu [[çöl]]ler, en düşük olduğu yerler nemli ve suyun olduğu yerlerdir.

{{taslak}}
{{meteoroloji-taslak}}

[[Kategori:Meteoroloji kavram ve fenomenleri]]

Sayfanın 18.09, 3 Temmuz 2017 tarihindeki hâli

Günlük sıcaklık farkı aynı gün içindeki en yüksek ve en düşük sıcaklığın farkıdır. Gün içinde sıcaklığın en yüksek olduğu zaman öğleden sonra iken, en düşük olduğu zaman ısının kaybı yüzünden güneş doğmadan öncedir. Nem gündüzleri ısıyı tutar, geceleri ısı kaybını önler. Bu yüzden, günlük sıcaklık farkının en yüksek olduğu yerler nemin düşük olduğu çöller, en düşük olduğu yerler nemli ve suyun olduğu yerlerdir.