Salomon Schweigger: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmemiş revizyon][kontrol edilmiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Kolhisli (mesaj | katkılar)
Kolhisli (mesaj | katkılar)
k .
1. satır: 1. satır:
[[Dosya:Salomon Schweigger 1608.jpg|thumb|right|300px|Salomon Schweigger]]
Salomon Schweigger ( Solomon Schweiger olarakta bilinir ) , ( 30 Mart 1551 - 21 Haziran 1622 ) 16. Yüzyıl Alman Lüteriyen ilahiyatçı , bakan , antropolog ve oryantalist . Balkanlar , Konstantinapolis ve Orta Doğu ' ya yapmış olduğu ziyaretleri boyunca oldukça değerli bir bakış açısı ortaya koymuştur ve yaptığı ziyaretler hakkında ünlü bir seyahatname yayınlamıştır . Aynı zamanda Kur'an ' ın ilk Almanca versiyonunu yayınlayan kişidir.
Salomon Schweigger (Solomon Schweiger olarakta bilinir) ,(30 Mart 1551 - 21 Haziran 1622) 16. Yüzyıl [[Alman]] Lüteriyen [[ilahiyat]]çı , bakan , [[antropolog]] ve [[oryantalist]]. [[Balkanlar]], [[Konstantinapolis]] ve [[Orta Doğu]]'ya yapmış olduğu ziyaretleri boyunca oldukça değerli bir bakış açısı ortaya koymuştur ve yaptığı ziyaretler hakkında ünlü bir seyahatname yayınlamıştır. Aynı zamanda Kur'an'ın ilk [[Almanca]] versiyonunu yayınlayan kişidir.


[[Kategori:1551 doğumlular]]
[[Kategori:1551 doğumlular]]

Sayfanın 16.02, 6 Mayıs 2017 tarihindeki hâli

Salomon Schweigger

Salomon Schweigger (Solomon Schweiger olarakta bilinir) ,(30 Mart 1551 - 21 Haziran 1622) 16. Yüzyıl Alman Lüteriyen ilahiyatçı , bakan , antropolog ve oryantalist. Balkanlar, Konstantinapolis ve Orta Doğu'ya yapmış olduğu ziyaretleri boyunca oldukça değerli bir bakış açısı ortaya koymuştur ve yaptığı ziyaretler hakkında ünlü bir seyahatname yayınlamıştır. Aynı zamanda Kur'an'ın ilk Almanca versiyonunu yayınlayan kişidir.