Behçet Safa: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmiş revizyon][kontrol edilmiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Cenk Çetin (mesaj | katkılar)
k Kingbjelica tarafından yapılan değişiklikler geri alınarak, Hedda Gabler (eski) tarafından değiştirilmiş önceki sürüm geri getirildi.
Bjelica (mesaj | katkılar)
k Cenk Çetin tarafından yapılan değişiklikler geri alınarak, Kingbjelica tarafından değiştirilmiş önceki sürüm geri getirildi.
1. satır: 1. satır:
{{çalışma}}
{{çalışma}}
'''Behçet Safa''' (4 Ocak 1934), [[Dışavurumculuk|ekspresyonist]] Türk ressam. 1934 yılında [[İstanbul]]'da doğdu. 1957'de [[İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi]]'nden mezun oldu. [[Remzi Kitabevi]]'nin sahibi olan Remzi Bengi'nin kızıyla evlendi. Evliğini bitirdikten sonra 1959'da [[Fransa]]'nın başkenti [[Paris]]'e yerleşti ve bohem bir yaşamı tercih etti. İlk yıllarında L' Atelier di Patrice ve L’ Atelier di Pors litografi gibi atölyelerde çalıştı. Hartung, Manesler, Cesar, Soulages, Polikoff, Vierada Silva gibi tanınmış isimlerin resimleri bastı. Ardından önce [[Roma]]'ya sonra da [[Toskana]]'da [[Elba|Elba adasına]] yerleşti (1968). 1959 ile 1964 yılları arasında İstanbul, [[Stockholm]] ve Paris gibi şehirlerde sergiler açtı. 1989 yılında düzenlenen [[İstanbul Bienali]]'ne "Şeytan Üçlemesi" adlı çalışmaları ile katıldı. Aynı yıl [[Ankara]]'da "Yılın Sanatçısı" seçildi. Sanat hayatında tuval üzerine hazırladığı akrilik ve lito çalışmalarla modern insan görünümlerini eleştirel ve ironik bir gözle yansıttı. Kendisi aynı zamanda yazar [[Peyami Safa]]'nın yeğeni, gazeteci [[İlhami Safa]]'nın da oğludur.
'''Behçet Safa''' (4 Ocak 1934), [[Dışavurumculuk|ekspresyonist]] özellik gösteren Türk ressam. 1934 yılında [[İstanbul]]'da doğdu. 1957'de [[İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi]]'nden mezun oldu. [[Remzi Kitabevi]]'nin sahibi olan Remzi Bengi'nin kızıyla evlendi. Evliğini bitirdikten sonra 1959'da [[Fransa]]'nın başkenti [[Paris]]'e yerleşti ve bohem bir yaşamı tercih etti. İlk yıllarında L' Atelier di Patrice ve L’ Atelier di Pors litografi gibi atölyelerde çalıştı. Hartung, Manesler, Cesar, Soulages, Polikoff, Vierada Silva gibi tanınmış isimlerin resimleri bastı. Ardından önce [[Roma]]'ya sonra da [[Toskana]]'da [[Elba|Elba adasına]] yerleşti (1968). 1959 ile 1964 yılları arasında İstanbul, [[Stockholm]] ve Paris gibi şehirlerde sergiler açtı. 1989 yılında düzenlenen [[İstanbul Bienali]]'ne "Şeytan Üçlemesi" adlı çalışmaları ile katıldı. Aynı yıl [[Ankara]]'da "Yılın Sanatçısı" seçildi. Sanat hayatında tuval üzerine hazırladığı akrilik ve lito çalışmalarla modern insan görünümlerini eleştirel ve ironik bir gözle yansıttı. Kendisi aynı zamanda yazar [[Peyami Safa]]'nın yeğeni, gazeteci [[İlhami Safa]]'nın da oğludur.

Sayfanın 07.01, 6 Mayıs 2017 tarihindeki hâli

Behçet Safa (4 Ocak 1934), ekspresyonist özellik gösteren Türk ressam. 1934 yılında İstanbul'da doğdu. 1957'de İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi'nden mezun oldu. Remzi Kitabevi'nin sahibi olan Remzi Bengi'nin kızıyla evlendi. Evliğini bitirdikten sonra 1959'da Fransa'nın başkenti Paris'e yerleşti ve bohem bir yaşamı tercih etti. İlk yıllarında L' Atelier di Patrice ve L’ Atelier di Pors litografi gibi atölyelerde çalıştı. Hartung, Manesler, Cesar, Soulages, Polikoff, Vierada Silva gibi tanınmış isimlerin resimleri bastı. Ardından önce Roma'ya sonra da Toskana'da Elba adasına yerleşti (1968). 1959 ile 1964 yılları arasında İstanbul, Stockholm ve Paris gibi şehirlerde sergiler açtı. 1989 yılında düzenlenen İstanbul Bienali'ne "Şeytan Üçlemesi" adlı çalışmaları ile katıldı. Aynı yıl Ankara'da "Yılın Sanatçısı" seçildi. Sanat hayatında tuval üzerine hazırladığı akrilik ve lito çalışmalarla modern insan görünümlerini eleştirel ve ironik bir gözle yansıttı. Kendisi aynı zamanda yazar Peyami Safa'nın yeğeni, gazeteci İlhami Safa'nın da oğludur.