Maceió: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmiş revizyon][kontrol edilmiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Mavrikant Bot (mesaj | katkılar)
k dzn
→‎top: düzeltme AWB ile
42. satır: 42. satır:
| website = [http://www.maceio.al.gov.br/ www.maceio.al.gov.br]
| website = [http://www.maceio.al.gov.br/ www.maceio.al.gov.br]
}}
}}
'''Maceió''', [[Brezilya]]'nın [[Alagoas]] eyaletinin başkentidir. Yüzölçümü 511 km² olan şehrin nüfusu 2013 yılı itibarı ile 996,733'tür.
'''Maceió''', [[Brezilya]]'nın [[Alagoas]] eyaletinin başkentidir. Yüzölçümü 511 km² olan şehrin nüfusu 2013 yılı itibarı ile 996,733'tür.


Meceió, [[Mundaú Lagünü]] ve [[Atlantik Okyanusu]] arasında yer almakta olup önemli bir turizm merkezidir. [[Dönence|Tropikal iklimi]] nedeniyle şehrin ortalama sıcaklığı 25 °C olup yıl boyunca sıcaklık farkı çok azdır. Yeni [[Zumbi dos Palmares Uluslararası Havalimanı]], Maceió'yu birçok Brezilya şehrine bağlamakta ve aynı zamanda bazı uluslararası uçuşlarda gerçekleştirmektedir.
Meceió, [[Mundaú Lagünü]] ve [[Atlantik Okyanusu]] arasında yer almakta olup önemli bir turizm merkezidir. [[Dönence|Tropikal iklimi]] nedeniyle şehrin ortalama sıcaklığı 25 °C olup yıl boyunca sıcaklık farkı çok azdır. Yeni [[Zumbi dos Palmares Uluslararası Havalimanı]], Maceió'yu birçok Brezilya şehrine bağlamakta ve aynı zamanda bazı uluslararası uçuşlarda gerçekleştirmektedir.


== Kardeş şehirler ==
== Kardeş şehirler ==

Sayfanın 16.40, 18 Nisan 2017 tarihindeki hâli

Maceió
Maceió belediyesi
Pajuçara plajı
Maceió bayrağı
Bayrak
Maceió arması
Arma
Brezilya üzerinde Maceió
Maceió
Maceió
Maceió'nun Brezilya'daki konumu
ÜlkeBrezilya Brezilya
BölgeKuzeydoğu
Eyalet Alagoas
Kuruluş1911
İdare
 • Belediye başkanıRui Soares Palmeira (PSDB)
Yüzölçümü
 • Toplam511 km²
Nüfus
 (2013)
 • Toplam996,733
 • Yoğunluk2000/km²

Maceió, Brezilya'nın Alagoas eyaletinin başkentidir. Yüzölçümü 511 km² olan şehrin nüfusu 2013 yılı itibarı ile 996,733'tür.

Meceió, Mundaú Lagünü ve Atlantik Okyanusu arasında yer almakta olup önemli bir turizm merkezidir. Tropikal iklimi nedeniyle şehrin ortalama sıcaklığı 25 °C olup yıl boyunca sıcaklık farkı çok azdır. Yeni Zumbi dos Palmares Uluslararası Havalimanı, Maceió'yu birçok Brezilya şehrine bağlamakta ve aynı zamanda bazı uluslararası uçuşlarda gerçekleştirmektedir.

Kardeş şehirler

Kaynakça

Dış bağlantılar