Psikolojik savaş: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmiş revizyon][kontrol edilmiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Bulgu (mesaj | katkılar)
{{birleştir|Taktik Psikolojik Harp}}
Bulgu (mesaj | katkılar)
1. satır: 1. satır:
{{birleştir|Taktik Psikolojik Harp}}
{{birleştir|Psikolojik savaş}}
Taktik vazifeyi desteklemekte ayrılmaz bir unsuru olan [[psikolojik]] [[harp]]. Taktik askeri kara hava ve deniz harekatında ve bu harekatların planladığı ve yapıldığı bölgelerde, düşman askeri kuvvetlerine ve sivillerine karşı destek mahiyetinde psikolojik baskı için tasarlanmış faaliyetler. Taktik psikolojik harp genel stratejik [[psikolojik savaş]] politikasına uygun olmalıdır, ancak muharebe hareketlerinin bölünmez bir parçası olarak gerçekleştirilecektir.
{{Savaş}}
'''Psikolojik savaş''', açıklanan bir olağanüstü durum veya [[savaş]]ta, [[iletişim araçları]] ve diğer psikolojik vasıtaların düşman üzerinde [[psikolojik]] baskı yaratmak ve düşman kontrolü altındaki bölgelerdeki düşman gruplarının ve diğer hedef alınan toplulukların tutum ve davranışlarını olumlu yönde etkilemek amacıyla kullanılması tekniğidir. Bunun temel işlevi, düşmanın savaş veya çatışmaya devam isteğini zayıflatmak ve savaşı sürdürmekteki kapasitesini azaltmak amacı güden bütün çabaları desteklemektir.


{{askeri-taslak}}
== Ayrıca bakınız ==
* [[İt dalaşı]]
* [[Kamu diplomasisi]]


[[Kategori:Psikolojik savaş]]
{{savaş-taslak}}

[[Kategori:Psikolojik savaş| ]]

Sayfanın 14.27, 9 Nisan 2017 tarihindeki hâli

Taktik vazifeyi desteklemekte ayrılmaz bir unsuru olan psikolojik harp. Taktik askeri kara hava ve deniz harekatında ve bu harekatların planladığı ve yapıldığı bölgelerde, düşman askeri kuvvetlerine ve sivillerine karşı destek mahiyetinde psikolojik baskı için tasarlanmış faaliyetler. Taktik psikolojik harp genel stratejik psikolojik savaş politikasına uygun olmalıdır, ancak muharebe hareketlerinin bölünmez bir parçası olarak gerçekleştirilecektir.