Örümcek-Adam: Eve Dönüş: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmiş revizyon][kontrol edilmiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Mkayra55 (mesaj | katkılar)
Değişiklik özeti yok
Mkayra55 (mesaj | katkılar)
38. satır: 38. satır:
== Konu ==
== Konu ==


[[İntikamcılar|Yenilmezler]] ile yaşadığı maceranın büyüsüne kapılan genç Peter kendini kanıtlama isteğiyle dolup taşan bir gençtir. Ancak yaşı gereği birçok farklı sorumluluğu vardır. May Halası ile yaşayan genç Peter bir yandan da ona göz kulak olan [[Tony Stark|Tony Stark (Iron Man)]] ile arkadaşlığını ilerletmiştir. Okul hayatına alışmaya ve sıradan bir genç gibi yaşamaya çalışan Peter'ın aklında ise suçla savaşmak ve dünyayı daha güvenli bir hale getirmek vardır. [[Vulture|Akbaba]] yepyeni bir düşmanı olarak ortaya çıktığında ise Peter'ın kendini gösterme fırsatı çıkacak, ancak en değerli gördüğü herkes tehdit altında olacaktır.
[[İntikamcılar|Yenilmezler]] ile yaşadığı maceranın büyüsüne kapılan genç Peter Parker kendini kanıtlama isteğiyle dolup taşan bir gençtir. Ancak yaşı gereği birçok farklı sorumluluğu vardır. May Halası ile yaşayan genç Peter bir yandan da ona göz kulak olan [[Tony Stark|Tony Stark (Iron Man)]] ile arkadaşlığını ilerletmiştir. Okul hayatına alışmaya ve sıradan bir genç gibi yaşamaya çalışan Peter'ın aklında ise suçla savaşmak ve dünyayı daha güvenli bir hale getirmek vardır. [[Vulture|Akbaba]] yepyeni bir düşmanı olarak ortaya çıktığında ise Peter'ın kendini gösterme fırsatı çıkacak, ancak en değerli gördüğü herkes tehdit altında olacaktır.


== Yapım aşaması ==
== Yapım aşaması ==

Sayfanın 15.37, 1 Nisan 2017 tarihindeki hâli

Şablon:Gelecek film

Örümcek Adam: Eve Dönüş
Spider-Man: Homecoming
YönetmenJon Watts
YapımcıKevin Feige
Amy Pascal
Louis D’Esposito
Stan Lee
Victoria Alonso
Patricia Whitcher
Jeremy Latcham
SenaristJohn Francis Daley
Jonathan M. Goldstein
Jon Watts
Christopher Ford
Chris McKenna
Erik Sommers
Hikâye (eser)Çizgi Roman:
Stan Lee
Steve Ditko
OyuncularTom Holland
Michael Keaton
Zendaya
Donald Glover
Jacob Batalon
Laura Harrier
Tony Revolori
Tyne Daly
Bokeem Woodbine
Marisa Tomei
Robert Downey Jr.
MüzikMichael Giacchino
Görüntü yönetmeniSalvatore Totino
StüdyoMarvel Studios
Columbia Pictures
DağıtıcıSony Pictures
CinsiSinema filmi
RenkRenkli
Yapım yılı2017
Çıkış tarih(ler)i7 Temmuz 2017
ÜlkeABD
Dilİngilizce
Resmî sitesi

Spider-Man: Homecoming, hayalî Marvel Comics karakteri Örümcek Adam çizgi romanlarından uyarlanan, yönetmenliğini Jon Watts'ın yaptığı, Tom Holland'ın Örümcek Adam'ı canlandıracağı, 2017 yılında vizyona girecek ABD yapımı süper kahraman filmidir.

Konu

Yenilmezler ile yaşadığı maceranın büyüsüne kapılan genç Peter Parker kendini kanıtlama isteğiyle dolup taşan bir gençtir. Ancak yaşı gereği birçok farklı sorumluluğu vardır. May Halası ile yaşayan genç Peter bir yandan da ona göz kulak olan Tony Stark (Iron Man) ile arkadaşlığını ilerletmiştir. Okul hayatına alışmaya ve sıradan bir genç gibi yaşamaya çalışan Peter'ın aklında ise suçla savaşmak ve dünyayı daha güvenli bir hale getirmek vardır. Akbaba yepyeni bir düşmanı olarak ortaya çıktığında ise Peter'ın kendini gösterme fırsatı çıkacak, ancak en değerli gördüğü herkes tehdit altında olacaktır.

Yapım aşaması

9 Şubat 2015 tarihinde Sony Pictures ve Marvel Studios Örümcek Adam'ın film haklarını ortak kullanmak için anlaşmışlardı.[1] Anlaşmaya göre 28 Temmuz 2017 tarihinde solo Örümcek Adam filmi vizyona girecekti ve Örümcek Adam, Marvel Sinematik Evreni'ne ilk olarak başka bir filmde gözüküp katılacaktı.

23 Haziran 2015'te yapılan açıklamayla Örümcek Adam'ı oynayacak aktörün Tom Holland, solo filmin yönetmeninin de Jon Watts olduğu açıklanmıştır.[2]

Tom Holland'ın Kaptan Amerika: Kahramanların Savaşı filminde rol almasıyla Örümcek Adam, Marvel Sinematik Evreni'ne ilk adımını atmıştır.

Ocak 2016'da filmin vizyon tarihi 28 Temmuz tarihinden 7 Temmuz tarihine alınmıştır. Ayrıca filmin IMAX kalitesiyle ekranlara geleceği açıklanmıştır.

Mart 2016'da Marisa Tomei, May Hala rolüyle Zendaya da Michelle rolüyle filmde yer almıştır. Aynı ay Marvel Studios başkanı Kevin Feige diğer Marvel karakterlerinin filmde yer alabileceğini söylemiştir.

Nisan 2016'da Tom Holland'ın katıldığı CinemaCon panelinde filmin adının Spider-Man: Homecoming olduğunu açıklamıştır.[3] Tony Revolori ve Laura Harrier Peter Parker'ın sınıf arkadaşlarını canlandıracaklardır. Aynı zamanda Robert Downey Jr. , Tony Stark / Iron Man rolüyle filmde yer alacağı açıklanmıştır.[4]

Michael Keaton filmin kötüsü Akbaba'yı canlandıracaktır. Michael Barbieri , Kenneth Choi, Logan Marshall-Green, Donald Glover ve Martin Starr gibi oyuncular filmde rol alacaklardır. Daha sonradan Jon Favreau kadroya dahil olmuştur.

Çekimler

20 Haziran 2016 tarihinde çekimler Atlanta'da resmen başlamıştır. Bu sırada oyuncu kadrosuna Isabella Amara, Jorge Lendeborg Jr., JJ Totah, Hannibal Buress, Selenis Leyva, Abraham Attah, Michael Mando, Tyne Daly, Garcelle Beauvais, Tiffany Espensen ve Angourie Rice gibi oyuncular katıldı.

Bokeem Woodbine filmin bir diğer kötüsü Herman Schultz / Şokçu karakterini canlandırmak için kadroya katıldı.

2016 San Diego Comic-Con International'da Marvel bazı oyuncuların karakterlerini doğruladı. Filme ait konspet resimi gösterildi ve filmin görüntüleri izleyicilerle paylaşıldı.[5]

Ağustos 2016'da filmin üçüncü kötüsü Phineas Mason / Tinkerer'ı canlandıracak isim Michael Chernus oldu. Aynı ay bazı karakterlerin de rolleri ortaya çıktı.

Eylül 2016'da daha önce Iron Man serisinde oynayan Jon Favreau, Happy Hogan karakteriyle filme katıldı. Aynı ayın sonunda Atlanta'da çekimler sona erdi ve New York'un çeşitli bölgelerinde çekimlere başlandı.

2 Ekim 2016 tarihinde çekimler sona erdi.

Dış bağlantılar

  1. ^ http://marvel.com/news/movies/24062/sony_pictures_entertainment_brings_marvel_studios_into_the_amazing_world_of_spider-man
  2. ^ http://marvel.com/news/movies/24758/sony_pictures_and_marvel_studios_find_their_spider-man_star_and_director
  3. ^ http://marvel.com/news/movies/26023/spider-mans_next_solo_film_officially_receives_its_title
  4. ^ http://marvel.com/news/movies/26064/robert_downey_jr_joins_the_cast_of_spider-man_homecoming
  5. ^ http://marvel.com/news/movies/26510/sdcc_2016_spider-man_homecoming_introduces_its_villain