Muinüddin Üner: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmiş revizyon][kontrol edilmiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Kibele (mesaj | katkılar)
Değişiklik özeti yok
k Düzenleme
1. satır: 1. satır:
{{kayda değerlik|tarih=mart 2016}}
{{kayda değerlik|tarih=mart 2016}}
'''Mu'îne'd-Dîn Unur''', 24 Ağustos 1139'da [[Şam]] Valiliğine atanmış ve özellikle [[İkinci Haçlı Seferi]]'nde Şam şehrini başarıyla savunmuştur<ref>İbn Kalanisi, Şam Tarihine Zeyl, Çev: Onur Özatağ, Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları, İstanbul 2015</ref>. İkinci Haçlı Seferi'nden sonra ülkesine dönen Fransa Kralı VII. Louis kendisiyle bir anlaşma yapmış ve Trablus'ta bulunan Arima Kalesi'ni zaptetmiştir<ref>Murat Hanar, Grek - Latin İlişkileri Çerçevesinde Dördüncü Haçlı Seferi, Basılmamış Yüksek Lisans Tezi, Afyon Kocatepe Üniversitesi, 2015</ref>.
{{Çıkmaz sokak|date=Şubat 2016}}

Mu'îne'd-Dîn Unur, 24 Ağustos 1139'da Şam Valiliğine atanmış ve özellikle İkinci Haçlı Seferi'nde Şam şehrini başarıyla savunmuştur<ref>İbn Kalanisi, Şam Tarihine Zeyl, Çev: Onur Özatağ, Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları, İstanbul 2015</ref>. İkinci Haçlı Seferi'nden sonra ülkesine dönen Fransa Kralı VII. Louis kendisiyle bir anlaşma yapmış ve Trablus'ta bulunan Arima Kalesi'ni zaptetmiştir<ref>Murat Hanar, Grek - Latin İlişkileri Çerçevesinde Dördüncü Haçlı Seferi, Basılmamış Yüksek Lisans Tezi, Afyon Kocatepe Üniversitesi, 2015</ref>.
==Kaynakça==
{{kaynakça}}

[[Kategori:Doğum tarihi bilinmeyenler]]
[[Kategori:Doğum yeri bilinmeyenler]]

Sayfanın 08.30, 2 Mart 2017 tarihindeki hâli

Mu'îne'd-Dîn Unur, 24 Ağustos 1139'da Şam Valiliğine atanmış ve özellikle İkinci Haçlı Seferi'nde Şam şehrini başarıyla savunmuştur[1]. İkinci Haçlı Seferi'nden sonra ülkesine dönen Fransa Kralı VII. Louis kendisiyle bir anlaşma yapmış ve Trablus'ta bulunan Arima Kalesi'ni zaptetmiştir[2].

Kaynakça

  1. ^ İbn Kalanisi, Şam Tarihine Zeyl, Çev: Onur Özatağ, Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları, İstanbul 2015
  2. ^ Murat Hanar, Grek - Latin İlişkileri Çerçevesinde Dördüncü Haçlı Seferi, Basılmamış Yüksek Lisans Tezi, Afyon Kocatepe Üniversitesi, 2015