Dışişleri Bakanlığı (Amerika Birleşik Devletleri): Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmiş revizyon][kontrol edilmiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Değişiklik özeti yok
EmreDuran (mesaj | katkılar)
kDeğişiklik özeti yok
41. satır: 41. satır:
Bakanlığın merkezi, [[Beyaz Saray]]'ın birkaç sokak uzaklığındaki [[Harry S Truman]] Binasında bulunur. Bakanlık, Amerika Birleşik Devletleri'nin yurtdışı temsilciklerini yönetir; dışişleri politikasını belirler ve diplomasisini yürütür.
Bakanlığın merkezi, [[Beyaz Saray]]'ın birkaç sokak uzaklığındaki [[Harry S Truman]] Binasında bulunur. Bakanlık, Amerika Birleşik Devletleri'nin yurtdışı temsilciklerini yönetir; dışişleri politikasını belirler ve diplomasisini yürütür.


Bakanlık, [[Amerika Birleşik Devletleri Senatosu|Senatonun]] tavsiyesi ve onayı üzerine [[Amerika Birleşik Devletleri Başkanı|Başkan]] tarafından atan ve Kabine üyesi olan Dışişleri Bakanı tarafından yönetilir. Şu anki Dışişleri Bakanı [[Rex Tillerson]]'dur. Dışişleri Bakanı, protokoldeki ve Başkanlığa vekalet sırasındaki ilk bakandır.
Bakanlık, [[Amerika Birleşik Devletleri Senatosu|Senatonun]] tavsiyesi ve onayı üzerine [[Amerika Birleşik Devletleri Başkanı|Başkan]] tarafından atanır ve Kabine üyesi olan Dışişleri Bakanı tarafından yönetilir. Şu anki Dışişleri Bakanı [[Rex Tillerson]]'dur. Dışişleri Bakanı, protokoldeki ve Başkanlığa vekalet sırasındaki ilk bakandır.


== Ayrıca bakınız ==
== Ayrıca bakınız ==

Sayfanın 13.36, 22 Şubat 2017 tarihindeki hâli

Amerika Birleşik Devletleri
Dışişleri Bakanlığı
DOS
United States Department of State
ABD Dışişleri Bakanlığı Arması
ABD Dışişleri Bakanlığı Forsu

ABD Dışişleri Bakanlığı Binası
Genel bilgiler
Kuruluş tarihi27 Temmuz 1789
Önceki kurum
  • Department of Foreign Affairs
TürüBakanlık
BağlılığıAmerika Birleşik Devletleri Başkanlığı
AdresHarry S Truman Binası
2201 C Sokak, Northwest
Washington, D.C.
Personel sayısı11 500 Dışişleri personeli
7.400 Federal kamu personeli
31.000 Dışişleri yurtiçi personeli
Yıllık bütçe57,533 milyar dolar
Yönetici(ler)
Web sitesiwww.state.gov

Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanlığı (Şablon:Dil-en, State Department, DOS), Amerika Birleşik Devletleri'nin uluslararası ilişkilerinden sorumlu federal yürütme organıdır. 1789'da kurulan kurum, ABD'nin ilk federal bakanlığı olma özelliğini taşır.

Bakanlığın merkezi, Beyaz Saray'ın birkaç sokak uzaklığındaki Harry S Truman Binasında bulunur. Bakanlık, Amerika Birleşik Devletleri'nin yurtdışı temsilciklerini yönetir; dışişleri politikasını belirler ve diplomasisini yürütür.

Bakanlık, Senatonun tavsiyesi ve onayı üzerine Başkan tarafından atanır ve Kabine üyesi olan Dışişleri Bakanı tarafından yönetilir. Şu anki Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'dur. Dışişleri Bakanı, protokoldeki ve Başkanlığa vekalet sırasındaki ilk bakandır.

Ayrıca bakınız

Dış bağlantılar

Kaynakça