Son İttifak Savaşı: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmiş revizyon][kontrol edilmiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
k OmerFarukDemir tarafından yapılan değişiklikler geri alınarak, 37.139.2.93 tarafından değiştirilmiş önceki sürüm geri getirildi.
k Yabancı tarafından yapılan değişiklikler geri alınarak, OmerFarukDemir tarafından değiştirilmiş önceki sürüm geri getirildi.
1. satır: 1. satır:
== '''Ç O K _ P U Ş T S U N U Z _ A-Q''' ==

== '''Ç O K _ P U Ş T S U N U Z _ A-Q''' ==

== '''Ç O K _ P U Ş T S U N U Z _ A-Q''' ==

--[[Özel:Katkılar/37.139.2.93|37.139.2.93]] 14:26, 9 Ocak 2017 (UTC)

'''Son ittifak savaşı''', [[J.R.R. Tolkien]] kurgusal evreninde bir savaştır.
'''Son ittifak savaşı''', [[J.R.R. Tolkien]] kurgusal evreninde bir savaştır.


17. satır: 9. satır:


[[Kategori:Orta Dünya muharebeleri]]
[[Kategori:Orta Dünya muharebeleri]]
Bu savasta legolas ın büyükbabası oropher ve babası thranduil birlikte katılmıştır.Fakat Oropherbu savasta ölmüş ve thranduil sag çikan birliklerini kuyutormana goturmustur.

Sayfanın 14.38, 9 Ocak 2017 tarihindeki hâli

Son ittifak savaşı, J.R.R. Tolkien kurgusal evreninde bir savaştır.

Son İttifak, Elendil ve Gil-Galad'ın ordularının oluşturduğu, elflerin ve insanların Sauron'u yenmek için birlikte yer aldığı savaştır. Orta Dünya tarihinde yer alan en büyük insan - elf ittifakıdır.

Son İttifak'ın elf savaşçıları.

Son İttifak, Isildur ve Elendil'in, Gil-Galad ile görüşmesinin ardından toplanmıştır.Elfler ve insanlar çok büyük bir güçle doğu topraklarına doğru harekete geçtiler.. Güçlü elflerin ve Arnor-Gondor ordularının birleşmesinden oluşan ordular, Dagorlad dolaylarında Sauron'un ordularıyla çarpışmıştır.Öfke savaşından beri görülmemiş büyüklükte bir ordu toplanmıştı.Orta Dünya da yaşayan bütün soylar iki tarafa ayrılmıştı bölünmeyen tek ırk Elf ırkı olmuştu.Onlar Ulu Kral Gil-Galad'ı izlemişlerdi.Cücelerin küçük bir kısmı Sauron'un ordularına katılmıştı. Bu savaşta iki tarafta pek çok kayıp vermiştir. Dagorlad'ın bu bölümündeki ölüler çoğaldıkça, burası bataklıklaşmıştır. Bu nedenle bu bölgeye Ölü Bataklıklar denmiştir.

Son İttifak savaşı.

Dagorlad'da zafer kazanan Son İttifak, Mordor'un içlerine kadar ilerlemiş ve Sauron'un Mordor'daki en önemli kalesi olan Barad-Dûr kulesini kuşatmıştır. 7 yıl süren kuşatmada, Anárion ölmüştür. Savaşın uzaması nedeniyle, Sauron 3441 yılında savaş alanına çıkmıştır. Gil-Galad ve Elendil onu bulup bizzat savaşmışlardır. İkisinin de ölmesi, Sauron'un iyice zayıflamasıyla, Isildur babasının kılıcı Narsil ile Sauron'un elindeki Tek Yüzüğü kesmiş ve onun vücudunun yok olmasını sağlamıştır. Ancak Sauron'un güçlü ruhu ayakta kalmayı başarmıştır.