Hırsız Polis: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmiş revizyon][kontrol edilmiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
YBot (mesaj | katkılar)
k tezgah → tezgâh
111. satır: 111. satır:
== Dış bağlantılar ==
== Dış bağlantılar ==
{{Resmî site|www.hirsizpolis.net/}}
{{Resmî site|www.hirsizpolis.net/}}

[[Kategori:Suç televizyon dizileri]]
[[Kategori:Suç televizyon dizileri]]
[[Kategori:Polisiye televizyon dizileri]]
[[Kategori:Polisiye televizyon dizileri]]

Sayfanın 19.39, 6 Kasım 2016 tarihindeki hâli

Hırsız Polis
YönetmenTürkan Derya Güven
DiliTürkçe
Yapım
YapımcıErol Avcı
Yayın bilgileri
KanalKanal D
Yayın tarihi26 Ekim 2005 - 15 Mart 2007

Hırsız Polis, başrollerini Uğur Yücel, Özlem Düvencioğlu ve Timuçin Esen'in oynadığı Kanal D'de yayımlanmış dizidir. Toplam 50 bölümden olusan dizi 2007 Yaz sezonunda final bölümü ile seyirciye veda etmiştir. Dizi, Mavi adlı bir hırsız, Çınar adlı bir polis ve bu iki karakterin aşklarını konu almaktadır. Dizinin ana karakterleri arasında Aksak adlı Mavi'ye aşık olan bir suçlu da bulunmaktadır.

Yardımci karakterlerde ise Mavi'nin abisi Ali Rıza, kızkardeşi Ümit, üst kat komşusu Fulya, Aksak'ın çete üyeleri Arsen Lüpen, Jilet ve Kaporta Yakup bulunmaktadir. Aksak bir hırsızlık çetesinin lideridir ve Mavi'yi de ufakken yetiştiren kişidir. Aksak rolü Uğur Yücel tarafından canlandırılmıştır.

Türkan Derya Güven'in yönetmenliğini yaptığı, yapımcılığını Erol Avcı'nın üstlendiği dizinin senaristleri Gaye Boralıoğlu, Neşe Şen, Şerif Erol, Gülden Çakır ve Emine Algan'dır. Dizinin çokça ses getiren dizi jenerik müziği Orient Expressions'a aittir. Ayrıca Hırsız-Polis dizisinin yine aynı adla "HIRSIZ POLİS-aşkın kanunu olmaz-", C Blok yayınlarından çıkmış bir de kitabı bulunmaktadır.

Cem Yıldız'ın seslendirdiği, müzik listelerinin ilk sıralarından aylarca düşmeyen "İmkansız" şarkısının bir bölümü ise şöyledir;

       Gecenin en siyahında
      Umudun bittiği yerdeyim
       Köşeyi dönsem ölüm
        Düz gitsem hayat
       Gölgeler içindeyim
             ...

Baş Karakterler

Uğur Yücel - Aksak - Nadir Özkurt
Timuçin Esen - Komiser Çınar
Özlem Düvencioğlu - Mavi -Zeynep Yılmaz
Erol Günaydın - Dursun
Serkan Keskin - Komiser Bünyamin
Rasim Öztekin - Başkomiser Selahattin
Ahmet Saraçoğlu - Arsen Lüpen - Osman
Hakan Boyav - Kaporta Yakup
Vahide Perçin - Fulya Hanım
Cansu Koç - Ümit Yılmaz
Murat Daltaban - Arıza - Ali Rıza Yılmaz
Yasemin Çonka - Ayşegül
Dağhan Külegeç - Jilet
Asena Keskinci - Kiraz
Tansu Biçer - Koray
Ozan Güven - Kibar Necmi
İpek Bilgin - Maide Hanım

Bölümler

Bölüm Konu
1. Mavi, Zengin bir adamın arabasını çalar. Komiser Çınar, Mavi'nin çaldığı arabayı bulmakla görevlendirilir. Aksak, babasının felç geçirip hastaneye kaldırıldığını öğrenir ve babasını hastaneden kaçırır. Komiser Çınar, Aksak'ın dükkânına baskın yapar ve Jilet'i yakalar. Jilet'in sorgusu sayesinde Mavi yakalanır.
2. Polisler Mavi'yi sorguya alırlar ama Mavi'den bilgi alamayıp bırakmak zorunda kalırlar. Çınar ve Mavi bir alışveriş merkezinde yanlışlıkla telefonlarını karıştırırlar. Ertesi gün telefonları değiştirmek için buluştuklarında ilk kez tanışırlar. Çınar, Mavi'nin sorguya alındığını henüz bilmemektedir. Çınar, karısının telefonda yabancı bir adamla konuştuğunu farkeder. Aksak ceza olarak Jilet'in saçlarını keser. Mavi, Aksak'a artık hırsızlık yapmak istemediğini söyler.
3. Aksak, Arıza'ya tezgâh kurar. Arıza, kumarda büyük para kaybettiğini zanneder. Aksak gelir ve diğer kumarbazlarla yaptığı planı uygular. Arıza ve Mavi, Aksak'ın gerçekten Arıza'yı kurtardığını zannederler. Fulya Hanım'ın doğumgününde Hayri Bey onu kaptan köşküne davet eder. Çınar, karısını dışarıda sevgilisiyle yakalar. Karısını evden kovar.
4. Polis, Aksak'ın ekibine tuzak kurar ama Arsen tuzağı farkeder ve ekip tuzağa düşmez. Ümit'in dersane kayıt parası için teyzelerinden yardım isterler ama teyzeleri parasının olmadığını söyler. Mavi para ihtiyacına daha fazla dayanamaz ve Aksak'ı arayıp işe çıkmak istediğini söyler. Çınar, gece hırsızlık sırasında Mavi'yi köşeye sıkıştırır.
5. Mavi yakalanmaktan kılpayı kurtulur. Başkomiser Selahattin Aksak'a sorguda dayak atar ancak Aksak'tan bilgi alamaz. Çınar karısına boşanmak istediğini söyler. Çınar, bir yangından genç bir çocuğu kurtarır. Aksak, başkomiser Selahattin hakkında suç duyurusunda bulunur. Mavi ile Çınar yemeğe çıkarlar.
6. Başkomiser Selahattin, Çınar'ı saha görevinden alıp idari göreve atar. Aksak'ın ekibi çaldıkları bütün arabaları sahiplerine iade ederler. Başkomiser Selahattin'i işkence iddialarıyla soruşturmaya alırlar. Arsen'in arabalardan birini çaldığını DNA ile tespit ederler, ancak Arsen kimseyi ele vermez.
7. Çınar, raporunda Selahattin başkomiser'in işkence yaptığını doğrular ve başkomiserin terfisine mani olur. Çınar ve Mavi, Sezen Aksu konserine gitmeye karar verirler. Arıza eve dayak yemiş olarak gelir.
8. Arıza'yı tedavi eden doktor Mavi'ye evlenme teklif eder. Mavi bu teklifi kabul etmez ama öte yandan evden ayrılamayacağını anlayıp Çınar'a da ayrılmak istediğini söyler. Mavi, Kibar Necmi'ye iş yaptığını söyler Aksak'a. Aksak buna çok sinirlenir ve gidip Kibar Necmi'yi tehdit eder.
9. Arıza, 5 milyarlık kumar borcunun aslında Aksak tarafından tezgâhlandığını öğrenir. Aksak, Arsen'in hapisten çıkması için hakimin verdiği para cezasını öder. Hayri Bey, karısına boşanmak istediğini söyler. Kibar Necmi ve adamları Mavi'yi kaçırırlar. Aksak, Mavi'yi almak için Kibar Necmi'ye gider. Kibar Necmi, Aksak'a diz çöktürür, özür diletir. Aksak, Kibar Necmi'nin kendisini vuramayacağını söyler, bunu duyan Kibar Necmi Aksak'ı vurur.
10. Mavi, Aksak'ı hastaneye yetiştirir. Doktorlar Aksak'ın hayatını kurtarırlar. Kibar Necmi, Aksak'ın odasına gelir, Aksak, onu öldüreceğini söyler. Çınar'ın eşi Mavi ile Çınar evde yemek yerken gelir ve olay çıkarır. Çınar ve Mavi'nin gittiği barda olay çıkar. Çınar olaya müdahale eder ve polis olduğu ortaya çıkar.
11. Polisler, Aksak'ı Kibar Necmi'nin vurduğunu anlarlar. Kibar Necmi kendisini ele verenin Aksak olduğunu zannedip Aksak'ın öldürülmesi için kiralık katillerle anlaşır. Aksak'ın vurulacağı gün Kibar Necmi aslındaa Aksak'ın kendisini ele vermediğini anlar ve onu kurtarmaya gider. Aksak yerine yanlışlıkla Kibar Necmi vurulur ve orada ölür. Çınar, karısından boşanır. Arsen Lüpen, Çınar ve Mavi'yi bir arada görür. Mavi, yine işi bırakmak ister, Aksak son bir iş yapmasını ister. Mavi hırsızlık yaparken Çınar onu yakalar.
12. Çınar Mavi'yi serbest bırakır ve raporuna hırsızın kaçtığını yazar. Aksak Çınar'ı öldürmekle tehdit eder. Komiser Murat, Çınar ile Mavi'nin ilişkisini öğrenir. Fulya Hanım, Çınar'a Aksak'ın Mavi'yi tehdit ettiğini anlatır, bunun üzerine Çınar Aksak'ı Mavi'yi çalıştırmaması için uyarır.
13. Polisler Aksak'ın tamirhanesini basarlar ve gizlice dinleme cihazı yerleştirirler. Çınar, Aksak'ı tutuklamasına yetecek kanıtları dinleme sayesinde elde eder. Çınar ve Mavi kaçıp başka bir şehire gitmeye karar verirler. Çınar, Aksak'ı tutuklar. Başkomiser Selahattin ve Komiser Murat Çınar'ın teslim etmediği kasetlerde Mavi'nin de adının geçtiğini öğrenirler. Mavi ve Çınar tam gitmek üzereyken polisler onları durdurur.
48. Ali Rıza, Mavi'ye para verebilmek için kumar oynar. Kumarda yüksek miktar kazanır ancak çıkışta bıçaklanarak öldürülür. Mavi ve Çınar, cenazesine gelip uzaktan izlerler. Komiser Murat Çınar ve Mavi'yi yakalar.
49. Çınar ve Mavi, Komiser Murat'ın elinden kaçmayı başarır. Arıza'nın katilleri yakalanır. Mavi, ailesini de yurtdışında götürmeye karar verir. Çınar ve Mavi, polislerin barakalarına yaptığı baskından kılpayı kurtulurlar. Aksak evi satar ve aldığı paranın tamamını Mavi'nin ailesine verir. Kaporta Yakup'la Aksak barışırlar. Mavi ile Çınar'ı kaçak kaldıkları evin bakıcısı yakalar.
50. (FİNAL) Bünyamin yeni bir ev tutar ve evin bir anahtarını da Leyla'ya verir. Komiser Murat, Aksak'ın babasını rehin alır ve eğer Mavi'yi bulup getirmezse babasını öldürmekle tehdit eder Aksak'ı. Mavi, Aksak ve Çınar Murat'ı kandırırlar. Murat, Aksak'ın Mavi'yle Çınar'ı yakaladığını düşünürek söyledikleri yere gider. Aksak Murat'ı kapıda beklemektedir. Çıkan çatışmada Aksak ve komiser Murat ölür.

Diğer ülkelerde gösterimi

Ülke Kanal(lar) Gösterim tarihi Bitiş İsim
 BulgaristanBulgaristan BTV 2012 2013 Любов извън закона

Dış bağlantılar

Resmî site