Müfettiş: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmiş revizyon][kontrol edilmiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
BSRF (mesaj | katkılar)
k yazım hatası
Kibele (mesaj | katkılar)
Değişiklik özeti yok
1. satır: 1. satır:
{{Eksik}}
{{Eksik}}
[[Kamu]] kurum ve kuruluşları ile bazı özel kurumlarda, çalışanlar üzerinde denetim ve sorgulama yetkisine sahip olan [[meslek]] mensubu. Özel [[eğitim]] görmüş, denetim yapma ve rapor düzenlemekle görevli kişilerdir. [[Kamu]] kuruluşlarında [[teftiş]] kurullarına bağlı olarak çalışmaktadırlar. Belirli bir hizmet süresinden sonra [[başmüfettişlik]] unvanı da alabilmektedirler.
'''Müfettiş''', [[kamu]] kurum ve kuruluşları ile bazı özel kurumlarda, çalışanlar üzerinde denetim ve sorgulama yetkisine sahip olan [[meslek]] mensubu. Özel [[eğitim]] görmüş, denetim yapma ve rapor düzenlemekle görevli kişilerdir. [[Kamu]] kuruluşlarında [[teftiş]] kurullarına bağlı olarak çalışmaktadırlar. Belirli bir hizmet süresinden sonra [[başmüfettişlik]] unvanı da alabilmektedirler.


[[Kategori:Kamu meslekleri]]
[[Kategori:Kamu meslekleri]]

Sayfanın 13.59, 15 Ekim 2016 tarihindeki hâli

Müfettiş, kamu kurum ve kuruluşları ile bazı özel kurumlarda, çalışanlar üzerinde denetim ve sorgulama yetkisine sahip olan meslek mensubu. Özel eğitim görmüş, denetim yapma ve rapor düzenlemekle görevli kişilerdir. Kamu kuruluşlarında teftiş kurullarına bağlı olarak çalışmaktadırlar. Belirli bir hizmet süresinden sonra başmüfettişlik unvanı da alabilmektedirler.