Ragnarök: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmiş revizyon][kontrol edilmiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Değişiklik özeti yok
İskandinav mitolojisinde Güneş'i yutan devasa kurt Sköll'dür, https://tr.wikipedia.org/wiki/Sk%C3%B6ll
1. satır: 1. satır:
'''Ragnarök''' [[İskandinav mitolojisi]]ndeki kıyamettir.
'''Ragnarök''' [[İskandinav mitolojisi]]ndeki kıyamettir.


Rivayete göre her yerde savaş ve ölüm olacaktır. [[Fenrir]] güneşi ve [[Hati]]'de ayı yutacak. [[Gullinkambi]] tanrılara doğru ötecek ve ejderharları çağıracak. [[Jormungand]] ve [[Fenrir]] serbest kalacak ve Jormungand [[Thor]] tarafından öldürülecek fakat Thor'u zehirleyip onun ölümüne sebep olacak. [[Vidar]] Fenrir'i öldürecek. [[Garm]] ve [[Tyr]] birbirlerini öldürecek. [[Fenrir]],[[Odin]]'i öldürecek. [[Heimdall]] ve [[Loki]] dövüşecek ve birbirlerini öldürecek. Sonrasında dünya ateşler içinde yanacak. Bazı tanrılar sağ kalacak diğerleri ise yeniden doğacak. Sonunda nefret ve keder kaybolacak ve kalan lif ve lifthasirler mutlu bir şekilde yaşayacak.
Rivayete göre her yerde savaş ve ölüm olacaktır. [[Sköll|Fenrir]] güneşi ve [[Hati]]'de ayı yutacak. [[Gullinkambi]] tanrılara doğru ötecek ve ejderharları çağıracak. [[Jormungand]] ve [[Fenrir]] serbest kalacak ve Jormungand [[Thor]] tarafından öldürülecek fakat Thor'u zehirleyip onun ölümüne sebep olacak. [[Vidar]] Fenrir'i öldürecek. [[Garm]] ve [[Tyr]] birbirlerini öldürecek. [[Fenrir]],[[Odin]]'i öldürecek. [[Heimdall]] ve [[Loki]] dövüşecek ve birbirlerini öldürecek. Sonrasında dünya ateşler içinde yanacak. Bazı tanrılar sağ kalacak diğerleri ise yeniden doğacak. Sonunda nefret ve keder kaybolacak ve kalan lif ve lifthasirler mutlu bir şekilde yaşayacak.


{{İskandinav-mitoloji-taslak}}
{{İskandinav-mitoloji-taslak}}

Sayfanın 19.19, 4 Ekim 2016 tarihindeki hâli

Ragnarök İskandinav mitolojisindeki kıyamettir.

Rivayete göre her yerde savaş ve ölüm olacaktır. Fenrir güneşi ve Hati'de ayı yutacak. Gullinkambi tanrılara doğru ötecek ve ejderharları çağıracak. Jormungand ve Fenrir serbest kalacak ve Jormungand Thor tarafından öldürülecek fakat Thor'u zehirleyip onun ölümüne sebep olacak. Vidar Fenrir'i öldürecek. Garm ve Tyr birbirlerini öldürecek. Fenrir,Odin'i öldürecek. Heimdall ve Loki dövüşecek ve birbirlerini öldürecek. Sonrasında dünya ateşler içinde yanacak. Bazı tanrılar sağ kalacak diğerleri ise yeniden doğacak. Sonunda nefret ve keder kaybolacak ve kalan lif ve lifthasirler mutlu bir şekilde yaşayacak.