Vikipedi:WMTR/Etkinlik katılım politikası: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
İçerik silindi İçerik eklendi
WikiBronze (mesaj | katkılar)
Değişiklik özeti yok
WikiBronze (mesaj | katkılar)
Değişiklik özeti yok
15. satır: 15. satır:
*Katılımcılarımızın dostane ve uygar davranışlar sergilemelerini bekleriz. Gönüllülere ve çalışanlara kibarca ve saygı çerçevesi içinde muamele edilmelidir.
*Katılımcılarımızın dostane ve uygar davranışlar sergilemelerini bekleriz. Gönüllülere ve çalışanlara kibarca ve saygı çerçevesi içinde muamele edilmelidir.
*Başkalarının WMTR etkinliklerine katılmalarına engel olan yıkıcı ve ayrımcı davranışlar kabul edilmez. Bu davranışlar, aşağıdakileri içerir:
*Başkalarının WMTR etkinliklerine katılmalarına engel olan yıkıcı ve ayrımcı davranışlar kabul edilmez. Bu davranışlar, aşağıdakileri içerir:
**Herhangi birine cinsiyet, etnik köken, yaş, cinsel tercih, fiziksel veya zihinsel engel, dinsel inanç (veya dinsel inancın olmayışı) gerekçesiyle yönetilen her türlü taciz, ayrımcılık veya küfür. Ayrıca uygunsuz cinsel içeriğe sahip veya rahatsızlık verici görsellerin kamu alanlarında varlığı, kasıtlı korkutma, gizlice takip, istenmeden takip, taciz edici fotoğraf çekimi veya kayıt, sürekli sözün kesilmesi, uygunsuz fiziksel temas ve istenmeyen cinsel ilgi de taciz kapsamında yer almaktadır. Katılımcılardan taciz davranışını bırakmaları istenir ve derhal buna uymaları beklenir. İster çevrimiçi isterse yüzyüze gerçekleşsin tacize aynı şekilde muamele edilir.
**Herhangi birine cinsiyet, etnik köken, yaş, cinsel tercih, fiziksel veya zihinsel engel, dinsel inanç (veya dinsel inancın olmayışı) gerekçesiyle yönetilen her türlü taciz, ayrımcılık veya küfür. Ayrıca uygunsuz cinsel içeriğe sahip veya rahatsızlık verici görsellerin kamu alanlarında varlığı, kasıtlı korkutma, gizlice takip, istenmeden takip, taciz edici fotoğraf çekimi veya kayıt, sürekli sözün kesilmesi, uygunsuz fiziksel temas ve istenmeyen cinsel ilgi de taciz kapsamında yer almaktadır. Katılımcılardan taciz davranışını bırakmaları istenir ve derhal buna uymaları beklenir. İster çevrimiçi isterse yüz yüze gerçekleşsin tacize aynı şekilde muamele edilir.
**WMTR etkinliklerine katılan kimselerin özel hayatlarına sürekli karışmak.
**WMTR etkinliklerine katılan kimselerin özel hayatlarına sürekli karışmak.
*Etkinlik organzatörleri bu politikanın uygulanmasını sağlamaktan sorumludur. Eğer bir kişinin davranılarından kaygı duyarlarsa veya bir şikayet alırlarsa duruma uygun şekilde müdahale etmelidirler. Bazı durumlarda uygun müdahele, ilgili kişiyi davranışını değiştirmesi için özel olarak uyarmak olabilir. Daha ciddi bazı durumlarda kişiden ayrılmasınıi istemek zorunluluğu ortaya çıkabilir. Etkinliği düzenleyenler buna mecbur kalmaları halinde etkinliğin düzenledniği mekandaki görevlileri veya polisi devreye sokacaktır.
*Etkinlik organizatörleri bu politikanın uygulanmasını sağlamaktan sorumludur. Eğer bir kişinin davranışlarından kaygı duyarlarsa veya bir şikayet alırlarsa duruma uygun şekilde müdahale etmelidirler. Bazı durumlarda uygun müdahale, ilgili kişiyi davranışını değiştirmesi için özel olarak uyarmak olabilir. Daha ciddi bazı durumlarda kişiden ayrılmasını istemek zorunluluğu ortaya çıkabilir. Etkinliği düzenleyenler buna mecbur kalmaları halinde etkinliğin düzenlendiği mekandaki görevlileri veya polisi devreye sokacaktır.
*Eğer taciz ediliyorsanız, başka birinin taciz ediliğini fark ettiyseniz veya başka bir endişeniz varsa lütfen hemen organizatörlerinden biri ile temas kurun.
*Eğer taciz ediliyorsanız, başka birinin taciz ediliğini fark ettiyseniz veya başka bir endişeniz varsa lütfen hemen organizatörlerinden biri ile temas kurun.
*Organizatörler tacize uğrayan herkese, -örneğin kendilerine birinin eşlik etmesini sağlamak suretiyle.- destek olacakır,
*Organizatörler tacize uğrayan herkese, -örneğin kendilerine birinin eşlik etmesini sağlamak suretiyle.- destek olacaktır.
*Her müdahele hemen Etkinlik Sorumlusu'na bildirilmelidir.
*Her müdahale hemen Etkinlik Sorumlusu'na bildirilmelidir.
*Bir şahıs, kabul edilemez bir davranış sergilerse veya vakıf amaçlarımızı doğrultusu dışında bir nedenle katışma girişiminde bulunursa, Etkinlik Sorumlusu, Yönetime o kişinin tüm WMTR etkinliklerinin dışında tutulmasını önermelidir. Böyle bir dışlama yönetimden gelecek karar beklendikten sonra yürürlüğe girer.
*Bir şahıs, kabul edilemez bir davranış sergilerse veya vakıf amaçlarımızı doğrultusu dışında bir nedenle katışma girişiminde bulunursa, Etkinlik Sorumlusu, Yönetim Komitesi'ne o kişinin tüm WMTR etkinliklerinin dışında tutulmasını önermelidir. Böyle bir dışlama yönetimden gelecek karar beklendikten sonra yürürlüğe girer.
*Bu politikanın uygulanması ile ilgili sorunlar öncelikle Etkinlik Sorumlusu'na iletilmelidir. Baş Yöneticinin idaresi ile ilgili endişeler varsa yönetim kuruluna sunulmalıdır.
*Bu politikanın uygulanması ile ilgili sorunlar öncelikle Etkinlik Sorumlusu'na iletilmelidir. Etkinlik Sorumlusu'nun idaresi ile ilgili endişeler varsa Yönetim Komitesi'ne sunulmalıdır.

== Not ==
== Not ==
Bir etkinlik için kısıtlı kapasite varsa ve kapasitenin üzerine başvuru varsa, başvuranalra yer tahsisi zorunluluğu doğabilir. Bu tahsis, ilk gelen alır esasına göre yapılabilir veya rastgele olabilir ya da bazı durumlada etkinliğin amacı açısından hangi başvuru sahiplerinin katılımının uygun olduğu değerlendirilerek yapılabilir.
Bir etkinlik için kısıtlı kapasite varsa ve kapasitenin üzerine başvuru varsa, başvuranlara yer tahsisi zorunluluğu doğabilir. Bu tahsis, ilk gelen alır esasına göre yapılabilir veya rastgele olabilir ya da bazı durumlarda etkinliğin amacı açısından hangi başvuru sahiplerinin katılımının uygun olduğu değerlendirilerek yapılabilir.




<center><code>''Bu politika, [https://meta.wikimedia.org/wiki/Grants:Friendly_Space_Policies#Overview Dostane Alan Politikalarında] izin verildiği üzere [https://wikimedia.org.uk/wiki/Participation_policy varolan bir politikadan] uyarlanmıştır.''</code></center>
<center><code>''Bu politika, [https://meta.wikimedia.org/wiki/Grants:Friendly_Space_Policies#Overview Dostane Alan Politikaları]'nda izin verildiği üzere [https://wikimedia.org.uk/wiki/Participation_policy varolan bir politikadan] uyarlanmıştır.''</code></center>


{{WMTR}}
{{WMTR}}

Sayfanın 23.01, 12 Ağustos 2016 tarihindeki hâli

Bu politika, WMTR Yönetim Komitesi'nin 12 Temmuz 2016 tarihli oturumunda onaylanmıştır.
  • Wikimedia Topluluğu Kullanıcı Grubu Türkiye (WMTR), “özgür bilginin oluşturulması, desteklenmesi ve yayılması” maksadıyla etkinlikler düzenler.
  • Tüm etkinliklerimiz -kişinin daha önceki katılım durumu veya geçmişine bakmaksızın - bu amaca erişmekte bize yardımcı olmak isteyen herkese – açıktır.
  • Katılımcılarımızın dostane ve uygar davranışlar sergilemelerini bekleriz. Gönüllülere ve çalışanlara kibarca ve saygı çerçevesi içinde muamele edilmelidir.
  • Başkalarının WMTR etkinliklerine katılmalarına engel olan yıkıcı ve ayrımcı davranışlar kabul edilmez. Bu davranışlar, aşağıdakileri içerir:
    • Herhangi birine cinsiyet, etnik köken, yaş, cinsel tercih, fiziksel veya zihinsel engel, dinsel inanç (veya dinsel inancın olmayışı) gerekçesiyle yönetilen her türlü taciz, ayrımcılık veya küfür. Ayrıca uygunsuz cinsel içeriğe sahip veya rahatsızlık verici görsellerin kamu alanlarında varlığı, kasıtlı korkutma, gizlice takip, istenmeden takip, taciz edici fotoğraf çekimi veya kayıt, sürekli sözün kesilmesi, uygunsuz fiziksel temas ve istenmeyen cinsel ilgi de taciz kapsamında yer almaktadır. Katılımcılardan taciz davranışını bırakmaları istenir ve derhal buna uymaları beklenir. İster çevrimiçi isterse yüz yüze gerçekleşsin tacize aynı şekilde muamele edilir.
    • WMTR etkinliklerine katılan kimselerin özel hayatlarına sürekli karışmak.
  • Etkinlik organizatörleri bu politikanın uygulanmasını sağlamaktan sorumludur. Eğer bir kişinin davranışlarından kaygı duyarlarsa veya bir şikayet alırlarsa duruma uygun şekilde müdahale etmelidirler. Bazı durumlarda uygun müdahale, ilgili kişiyi davranışını değiştirmesi için özel olarak uyarmak olabilir. Daha ciddi bazı durumlarda kişiden ayrılmasını istemek zorunluluğu ortaya çıkabilir. Etkinliği düzenleyenler buna mecbur kalmaları halinde etkinliğin düzenlendiği mekandaki görevlileri veya polisi devreye sokacaktır.
  • Eğer taciz ediliyorsanız, başka birinin taciz ediliğini fark ettiyseniz veya başka bir endişeniz varsa lütfen hemen organizatörlerinden biri ile temas kurun.
  • Organizatörler tacize uğrayan herkese, -örneğin kendilerine birinin eşlik etmesini sağlamak suretiyle.- destek olacaktır.
  • Her müdahale hemen Etkinlik Sorumlusu'na bildirilmelidir.
  • Bir şahıs, kabul edilemez bir davranış sergilerse veya vakıf amaçlarımızı doğrultusu dışında bir nedenle katışma girişiminde bulunursa, Etkinlik Sorumlusu, Yönetim Komitesi'ne o kişinin tüm WMTR etkinliklerinin dışında tutulmasını önermelidir. Böyle bir dışlama yönetimden gelecek karar beklendikten sonra yürürlüğe girer.
  • Bu politikanın uygulanması ile ilgili sorunlar öncelikle Etkinlik Sorumlusu'na iletilmelidir. Etkinlik Sorumlusu'nun idaresi ile ilgili endişeler varsa Yönetim Komitesi'ne sunulmalıdır.

Not

Bir etkinlik için kısıtlı kapasite varsa ve kapasitenin üzerine başvuru varsa, başvuranlara yer tahsisi zorunluluğu doğabilir. Bu tahsis, ilk gelen alır esasına göre yapılabilir veya rastgele olabilir ya da bazı durumlarda etkinliğin amacı açısından hangi başvuru sahiplerinin katılımının uygun olduğu değerlendirilerek yapılabilir.


Bu politika, Dostane Alan Politikaları'nda izin verildiği üzere varolan bir politikadan uyarlanmıştır.