Medya: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmemiş revizyon][kontrol edilmemiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
SilveRias313 (mesaj | katkılar)
→‎Coğrafya: Tamamen yanlış olan, insanların şovenist duygularını beslemek amacı güderek yazdığı bilgi yanlışını bilimsel bir açıklama yaparak düzeltmek.
Etiketler: Mobil değişiklik Mobil ağ değişikliği
One10166 (mesaj | katkılar)
Değişiklik özeti yok
1. satır: 1. satır:
{{vikisözlük|medya}}
{{vikisözlük|medya}}
Latincede ortam, araç anlamına gelen ''medium'' kelimesinin çoğulundan gelmiştir. İletişim başta olmak üzere, biyoloji gibi değişik alanlarda da kullanımları vardır.
Latincede ortam, araç anlamına gelen ''medium'' kelimesinin çoğulundan gelmiştir. İletişim başta olmak üzere, biyoloji gibi değişik alanlarda da kullanımları vardır.

Amacı insanlara bilgi akışı sağlamak olup , tarafsız ve etkilidir.Medyanın insanları üzerinde çok büyük etkileri vardır. Medya ile insanlarda o ülke için istenmeyen algılar oluşturulabilir.Bu sebeple bir açıdan aşırı gerekli bir açıdan ise çok tehlikelidir.Günümüzde [[Aydın Doğan]] gibi kişilerin kötü amaçlı kullanımına maruz kalmıştır.Bu tür Kötü amaçlı kullanımlar medyayı takip eden insanları kötülüğe teşvik etmektedir.Örnek olarak [[Gezi Parkı protestoları|Gezi Parkı protestolar]]<nowiki/>ı.


== İletişim ==
== İletişim ==

Sayfanın 23.39, 10 Temmuz 2016 tarihindeki hâli

Latincede ortam, araç anlamına gelen medium kelimesinin çoğulundan gelmiştir. İletişim başta olmak üzere, biyoloji gibi değişik alanlarda da kullanımları vardır.

Amacı insanlara bilgi akışı sağlamak olup , tarafsız ve etkilidir.Medyanın insanları üzerinde çok büyük etkileri vardır. Medya ile insanlarda o ülke için istenmeyen algılar oluşturulabilir.Bu sebeple bir açıdan aşırı gerekli bir açıdan ise çok tehlikelidir.Günümüzde Aydın Doğan gibi kişilerin kötü amaçlı kullanımına maruz kalmıştır.Bu tür Kötü amaçlı kullanımlar medyayı takip eden insanları kötülüğe teşvik etmektedir.Örnek olarak Gezi Parkı protestoları.

İletişim

Biyoloji

Coğrafya

  • Medya (devlet), Kürtlerin ataları olduğu iddia edilen ve somut delillerle açıklanmış olan bir kavim ve devlet.