Manvantara: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmemiş revizyon][kontrol edilmemiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
FlaBot (mesaj | katkılar)
k robot Adding: pt:Manvantara
Atlanthis (mesaj | katkılar)
Değişiklik özeti yok
1. satır: 1. satır:
'''Manvantara''' Hint tradisyonunda, Dünya gezegeninin ve üstündeki varlıkların tekamül sürecinin periyodik bir özellik gösteren aşamalarına verilen addır. Her manvantara kendi içinde çağlara ayrılır. Hint tradisyonuna göre, manvantaramızın sonuncu ve en kötü çağı olan [[Kali-Yuga]]’yı yaşamaktayız.
'''Manvantara''' [[Hint]] tradisyonunda, Dünya gezegeninin ve üstündeki varlıkların tekamül sürecinin periyodik bir özellik gösteren aşamalarına verilen addır. Her manvantara kendi içinde çağlara ayrılır. Hint tradisyonuna göre, manvantaramızın sonuncu ve en kötü çağı olan [[Kali-Yuga]]’yı yaşamaktayız.


[[Kategori:hint mitolojisi]]
[[Kategori:hint mitolojisi]]

Sayfanın 22.22, 12 Haziran 2007 tarihindeki hâli

Manvantara Hint tradisyonunda, Dünya gezegeninin ve üstündeki varlıkların tekamül sürecinin periyodik bir özellik gösteren aşamalarına verilen addır. Her manvantara kendi içinde çağlara ayrılır. Hint tradisyonuna göre, manvantaramızın sonuncu ve en kötü çağı olan Kali-Yuga’yı yaşamaktayız.

Kaynakça

  • Le Dictionnaire de la sagesse orientale, Kurt Friedrichs, Ingrid Fischer-Schreiber, Franz-Karl Ehrhard ve Michael S. Deiner
  • Le Roi du Monde, René Guénon