Ankara Üniversitesi İbni Sina Araştırma ve Uygulama Hastanesi: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmemiş revizyon][kontrol edilmemiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Türkönde (mesaj | katkılar)
Değişiklik özeti yok
Kibele (mesaj | katkılar)
ansiklopedik olmayan ifadeler çıkartıldı
1. satır: 1. satır:
'''İbni Sina Hastanesi''', [[Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi]]'ne bağlı bir hastane.
[[Türkiye]]'nin en çağdaş [[hastane]]lerinden biri olan [[Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi]] [[İbni Sina Hastanesi]] yüce [[Türk]] Ulusu'na nitelikli [[sağlık]] hizmeti sunabilmek için açıldığı ilk günden itibaren büyük çabalar harcanmıştır.[[Tıp]] [[teknoloji]]sinin en son ürünlerinin [[hastane]]ye eklenmesi ile bu hizmetin daha kaliteli olmasına çalışılmaktadır.
Acil serviste yılda yaklaşık 30.000 hastaya ayaktan ve yatarak tedavi hizmeti vermektedir.Hastaların tüm değerlendirmeleri,Deneyevi ve [[Radyolojik]] incelemeleri ve gerektiğinde [[cerrahi]] girişimleri Acil Servis içinde yapılmaktadır.


Acil serviste yılda yaklaşık 30.000 hastaya ayaktan ve yatarak tedavi hizmeti vermektedir. Hastaların tüm değerlendirmeleri, Deneyevi ve [[Radyolojik]] incelemeleri ve gerektiğinde [[cerrahi]] girişimleri Acil Servis içinde yapılmaktadır.
[[İbni Sina Hastanesi]] merkez ameliyathanesinde bulunan 26 ameliyathanede günde yaklaşık 80-110 [[ameliyat]] yapılmaktadır.Eski acil servisin yeniden düzenlenmesiyle uyanma,yoğunbakım ve reanimasyon birimleri en son [[teknoloji]] ile donatılarak restore edilmiştir.


[[İbni Sina Hastanesi]] merkez ameliyathanesinde bulunan 26 ameliyathanede günde yaklaşık 80-110 [[ameliyat]] yapılmaktadır.
[[Transplantasyon]] biriminde canlı vericilerden ve [[kadavra]]dan yılda ortalama 30 hastaya [[böbrek]] nakli yapılmaktadır.Ayrıca [[kadavra]]dan olduğu gibi,canlı vericilerden de [[karaciğer]] nakli başarı ile sürdürülmektedir.


[[Transplantasyon]] biriminde canlı vericilerden ve [[kadavra]]dan yılda ortalama 30 hastaya [[böbrek]] nakli yapılmaktadır.
[[Hemodiyaliz]] Biriminde 35 cihaz ile yılda 1500 hastaya 12000 seansın üzerinde [[Hemodiyaliz]] ve CAPD Biriminde de halen 60 hastaya [[kronik]] [[periton]] [[diyaliz]]i uygulanmaktadır.


[[Hemodiyaliz]] biriminde 35 cihaz ile yılda 1500 hastaya 12000 seansın üzerinde [[Hemodiyaliz]] ve CAPD Biriminde de halen 60 hastaya [[kronik]] [[periton]] [[diyaliz]]i uygulanmaktadır.
[[Kemik]] İliği [[Transplantasyon]]u Biriminde yılda ortalama 70 hastaya [[kemik]] iliği nakli gerçekleştirilmektedir.Bu konuda [[hastane]] bir referans merkezi haline gelmiş olup,[[Avrupa]] [[Kemik]] İliği [[Transplantasyon]] Birliği'ne 117.merkez olarak kabul edilmiştir.

[[Kemik]] iliği [[transplantasyon]]u biriminde yılda ortalama 70 hastaya [[kemik]] iliği nakli gerçekleştirilmektedir. Bu konuda [[hastane]] bir referans merkezi haline gelmiş olup, [[Avrupa]] [[Kemik]] İliği [[Transplantasyon]] Birliği'ne 117. merkez olarak kabul edilmiştir.


[[Kategori:Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi]]
[[Kategori:Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi]]

Sayfanın 09.41, 10 Haziran 2007 tarihindeki hâli

İbni Sina Hastanesi, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne bağlı bir hastane.

Acil serviste yılda yaklaşık 30.000 hastaya ayaktan ve yatarak tedavi hizmeti vermektedir. Hastaların tüm değerlendirmeleri, Deneyevi ve Radyolojik incelemeleri ve gerektiğinde cerrahi girişimleri Acil Servis içinde yapılmaktadır.

İbni Sina Hastanesi merkez ameliyathanesinde bulunan 26 ameliyathanede günde yaklaşık 80-110 ameliyat yapılmaktadır.

Transplantasyon biriminde canlı vericilerden ve kadavradan yılda ortalama 30 hastaya böbrek nakli yapılmaktadır.

Hemodiyaliz biriminde 35 cihaz ile yılda 1500 hastaya 12000 seansın üzerinde Hemodiyaliz ve CAPD Biriminde de halen 60 hastaya kronik periton diyalizi uygulanmaktadır.

Kemik iliği transplantasyonu biriminde yılda ortalama 70 hastaya kemik iliği nakli gerçekleştirilmektedir. Bu konuda hastane bir referans merkezi haline gelmiş olup, Avrupa Kemik İliği Transplantasyon Birliği'ne 117. merkez olarak kabul edilmiştir.