Pirus: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmiş revizyon][kontrol edilmiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Hiroşi (mesaj | katkılar)
Gerekçe: + ansiklopedik olmayan bilgi eklentisi
Ben Muhammet (mesaj | katkılar)
k Epiruslu Pirus yanlış bir kullanımdır. Epirli Pirus veya Epirus takma adlarıdır. Asıl ismi olarak Pirus olarak alınır. Epiruslu Pirus yanlış bir deyimdir. Lakaplarını ekledim ve bir etiket.( Başlığı değiştiremedim)
1. satır: 1. satır:
'''Pirus''' (MÖ 318-MÖ 272) ([[Yunanca]]: Πύρρος) (eski [[Yunan]]) kralı. Deyim olarak kullanılan "[[Pirus zaferi]]" (Pyrrhus Victory) adını ondan alır. Roma'yı yenmeyi o kadar ister ki en sonunda bunu başarır. Ancak bu zaferi kazanmak için çok fazla asker kaybeder. Ordusu güçsüz kaldığından sonunda kendisi de fethettiği [[Sicilya]]'daki halk tarafından taşlanarak öldürülür.
'''Pirus''' veya takma adlarıyla Epirli Pirus ve Epirus(MÖ 318-MÖ 272) ([[Yunanca]]: Πύρρος) (eski [[Yunan]]) kralı. Deyim olarak kullanılan "[[Pirus zaferi]]" (Pyrhus Victory) adını ondan alır. [[Roma İmparatorluğu|Roma]]'yı yenmeyi o kadar ister ki en sonunda bunu başarır. Ancak bu zaferi kazanmak için çok fazla asker kaybeder. Ordusu güçsüz kaldığından sonunda kendisi de fethettiği [[Sicilya]]'daki halk tarafından taşlanarak öldürülür.


{{Antik-Yunan-bio-taslak}}
{{Antik-Yunan-bio-taslak}}

Sayfanın 00.13, 18 Mayıs 2016 tarihindeki hâli

Pirus veya takma adlarıyla Epirli Pirus ve Epirus(MÖ 318-MÖ 272) (Yunanca: Πύρρος) (eski Yunan) kralı. Deyim olarak kullanılan "Pirus zaferi" (Pyrhus Victory) adını ondan alır. Roma'yı yenmeyi o kadar ister ki en sonunda bunu başarır. Ancak bu zaferi kazanmak için çok fazla asker kaybeder. Ordusu güçsüz kaldığından sonunda kendisi de fethettiği Sicilya'daki halk tarafından taşlanarak öldürülür.