Levililer Kitabı: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmiş revizyon][kontrol edilmiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
→‎top: düzeltme AWB ile
Saitcank (mesaj | katkılar)
kDeğişiklik özeti yok
1. satır: 1. satır:
{{Diğer anlamı|Levi}}
{{Diğer anlamı|Levi}}
'''Levililer''', [[Kitab-ı Mukaddes]]'in ilk bölümü olan [[Eski Ahit]]'in ilk beş kitabı olan [[Tevrat]]'ın üçüncü kitabı. Toplam 27 [[bap]]tan oluşur.
'''Levililer''', [[Tanah]] ve [[Eski Ahit]]'in ilk beş kitabını teşkil eden [[Tevrat]]'ın üçüncü kitabıdır. Toplam 27 [[bap]]tan oluşan Levililer, [[Yunanca]] ''Levitikos'' kökünden gelir<ref>Oxford İngilizce Sözlük, ''Leviticus'' ve ''Levitical''</ref>. İbranice adı olan ''Va-Yikra'' "Ve çağırdı" anlamındadır.

[[Yunanca]]'da "Levililer" anlamına gelen ''Levitikos'' kökünden gelir <ref>Oxford İngilizce Sözlük, ''Leviticus'' ve ''Levitical''</ref>. İbranice adı olan ''Va-Yikra'' "Ve çağırdı" anlamındadır.


== İçerik ==
[[Yahudi]] gelenekleri, insan ilişkileri, ebeveyn-çocuk ilişkileri, bayramlar, oruç günleri ve kurbanlarla ilgili kurallar anlatılır.
[[Yahudi]] gelenekleri, insan ilişkileri, ebeveyn-çocuk ilişkileri, bayramlar, oruç günleri ve kurbanlarla ilgili kurallar anlatılır.



Sayfanın 13.27, 11 Mayıs 2016 tarihindeki hâli

Levililer, Tanah ve Eski Ahit'in ilk beş kitabını teşkil eden Tevrat'ın üçüncü kitabıdır. Toplam 27 baptan oluşan Levililer, Yunanca Levitikos kökünden gelir[1]. İbranice adı olan Va-Yikra "Ve çağırdı" anlamındadır.

İçerik

Yahudi gelenekleri, insan ilişkileri, ebeveyn-çocuk ilişkileri, bayramlar, oruç günleri ve kurbanlarla ilgili kurallar anlatılır.

Kaynaklar

  1. ^ Oxford İngilizce Sözlük, Leviticus ve Levitical

Şablon:Portal