Vikipedi:Köy çeşmesi (teknik): Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
İçerik silindi İçerik eklendi
Yalhi (mesaj | katkılar)
340. satır: 340. satır:
"Kategori:74 yaşındaki Vikipedistler" sayfasını açtım ama adımın görünmesini sağlayamadım. Yaş ilerleyince işler biraz zorlaşıyor da...
"Kategori:74 yaşındaki Vikipedistler" sayfasını açtım ama adımın görünmesini sağlayamadım. Yaş ilerleyince işler biraz zorlaşıyor da...
Bir ilgilinin düzeltmesini bekliyorum. --[[Kullanıcı:yalhi|<font color="Purple">M. Yalçın Yalhı</font>]] [[User Talk:yalhi|<font color="blue"><sup>'''ileti'''</sup></font>]] 12:22, 11 Mayıs 2016 (UTC)
Bir ilgilinin düzeltmesini bekliyorum. --[[Kullanıcı:yalhi|<font color="Purple">M. Yalçın Yalhı</font>]] [[User Talk:yalhi|<font color="blue"><sup>'''ileti'''</sup></font>]] 12:22, 11 Mayıs 2016 (UTC)
:Doğum gününüz kutlu olsun. Şu anda [[:Kategori:73 yaşındaki Vikipedistler]] sayfasında adınız var. Muhtemelen yarın otomatik olarak 74 yazacak. --[[Kullanıcı:Üçüncü Adam|Üçüncü Adam]] ([[Kullanıcı mesaj:Üçüncü Adam|mesaj]]) 13:15, 11 Mayıs 2016 (UTC)

Sayfanın 13.15, 11 Mayıs 2016 tarihindeki hâli

Teklifler +
Politikalar haricindeki tüm teklifler
Teknik +
Teknik tartışma, konu ve yardım istekleri
Politika +
Politikalarla ilgili tartışma ve teklifler
İlginize +
Diğer bölümler için uygun olmayan konular
ekle | izle | ara
ekle | izle | ara
ekle | izle | ara
ekle | izle | ara

Arşivdeki tartışmalara atıfta bulunabilirsiniz, ancak arşiv sayfalarında değişiklik yapmayın!


Çeviri aracı çalışmaması

  • Google chrome'da çeviri aracımı kullanmaya çalıştığımda, solda ingilizce sayfayı görüyorum. Fakat bu sayfadan çeviriyi yapmam gereken sağ menüye herhangi bir şekilde yazı yazılamıyor. Daha önce gayet düzgün çalışıyordu... Bununla ilgili bir çözüm önerisi rica ederim. --Yesevi (mesaj) 20:49, 20 Ekim 2015 (UTC)

Şablon Çeviricisi

Arkadaşlar, bilgi kutusu şablonlarını çevirirken vakit kaybedenler, bana ilgili şablondaki parametreleri listeyebilirse, o parametrelerin çevrilmesini sağlayan bir araç yapabilirim. Apar topar yaparız hem de, fast food gibi :D Mesela en çok basketbolcu ve makam sahibi şablonlarının kullanıldığını görüyorum. Bu veya benzerlerinin parametrelerini İngilizce ve Türkçe olarak liste halinde vermeniz yeterli. Örn: Ad|İsim, Team|Takım vs. Dikey bir liste olması daha iyi olur.--Alperen (mesaj) 19:51, 14 Ekim 2015 (UTC)

Twinkle

Twinkleda hızlı silme seçeneklerinde G11 kriterinde

"Yoğun reklam içeren sayfalar silinebilir." yerine "Reklam amaçlı sayfalar silinebilir" yazabilir miyiz? --Zaitsév 12:20, 20 Kasım 2015 (UTC)

İngilizce kalan kısımlar

  • Son değişiklikler sayfasındaki "show" düğmesi
  • İzleme listemdeki "show" düğmesi, "Period of time to display" ile "my edits"

Yukarıdaki kısımlar bir süredir İngilizce gözükmekte bende. Translatewiki'de bulamadım.--RapsarEfendim? 09:01, 31 Aralık 2015 (UTC)

Evet Yapıldı.( son değişiklikler/göster izleme/göster izleme/gösterilecek zaman aralığı ) Hakan·IST 11:29, 31 Aralık 2015 (UTC)

--Zaitsév 19:01, 1 Ocak 2016 (UTC)

Bu işlemi yapma yetkiniz yok

Şu sayfada çıkan uyarıyı değiştirebilir miyiz?

Aşağıdaki nedenden dolayı rename users yetkiniz yok:

Bu işlemi yapma yetkiniz yok.

--Zaitsév 18:30, 6 Ocak 2016 (UTC)

AWB kullanımını kontrol etmek

Merhaba. Başka bir konuda mesaj yazacaktım ama daha önemli olduğunu düşündüğüm için awb kullanımı için birkaç değişiklik yaptım ve bu konuyu paylaşmayı seçtim.

Bildiğiniz gibi AWB tam anlamıyla bir bot değil. Kullanıcının onayı olmadan yaptığı otomatik değişikliği kaydetmeye izin vermiyor. Sadece bot hesabı olan kullanıcılar seri değişiklik yapma iznine sahip.

İngilizce viki'de herkes awb'yi kullanamıyor. Awb kullanabilmek için bot yetkisi tanımlamak yerine, izin verilen kullanıcılar listesi diye bir sayfaları var. Bu listenin bizde de olması için [1]'da bir talep kaydı açtım ve yazılımda değişiklik yapılmasını istedim. Meğerse sadece şu sayfanın oluşturulması gerekiyormuş. Deneme amaçlı kendi ismimi eklemeden ve ekledikten sonra Awb'yi kullandım ve listede ismim olmadığında awb'yi kullanamadım.

Bu bize 2 seçenek sağlıyor

  • Şu andaki gibi isteyen herkes listeye adını ekler ve awb kullanır. Bu bize kimlerin awb kullandığı bilgisini verir.
  • Bot yetkisi olmadan sadece belirli kişilerin awb kullanmasını sağlar. İngilizce wiki'de böyle. Sayfa koruma altında olur ve sadece hizmetliler listeye yeni isim ekler.

Öneri şu: bu 2 seçenekten hangisini yapalım? Herkese iyi vikiler --Sadrettin 17:41, 10 Ocak 2016 (UTC)

  • Konu ile ilgili 2014 Nisan de bir tartışma yapılmıştı.--Mavrikantmsj 17:48, 10 Ocak 2016 (UTC)
    • Evet şimdi hatırladım. O zaman öneriyi uygulayalım. Sadece devriye olanların AWB'yi kullanabilmesi için listeyi sadece devriye olanların değiştirmesine izin verelim. --Sadrettin 18:05, 10 Ocak 2016 (UTC)
      • Olabilir. Herkes yanlış yaptığı zaman bunun sorumluluğunu üstlense sınırlama koymaya bile gerek yok. --Mavrikantmsj 18:11, 10 Ocak 2016 (UTC)
  • Mavrikant'ın bahsettiği tartışma kadük kalmıştı hatırladığım kadarıyla, yine baktım yine yok. Tabi son zamanda Teacher, HakanIST yanına ben de eklenince göze daha bir batmış olabilir. Ama değişikliklerin türünün ayırtedilmesi gerekli yani Sadrettin her AWB kullanan aynı amaçlarla kullanmıyor. Bu yüzden bence ikincisi...AWB'yi son zamanda kullanan bir kullanıcı olarak muhtemel bir hatalı AWB kullanımının geriye dönüşünün ayrı bir sıkıntı olabileceğini görüyorum. AWB değişikliği yaptığım 5-6 bin sayfada çoğunda sürüm kontrolünün yapılmasına özen gösterdim. Tek tek inceledim. Kontrol sürümleri yapılabilecek olanları elden geldiğince tamamladım. Özel bir marifet değil tabi ama AWB'yi kullanırken de titiz olunmalı. Bu yüzden listeye adını yazıp bu işe girişmenin binlerce maddeyi risk altına alma ihitmali var ki AWB kullanılırken "Şunları yapmayı düşünüyorum" "Şunu bununla değiştireceğim" diyen bir kullanıcı görmedim. Kaldı ki kendim tamamen onaylanmış kozmetik değişiklikler yaptığım halde kontrolü bırakmadım. AWB'nin bot gibi hedef değişiklikler yaptığını da biliyoruz ki zamanında onaylanmış bot kullanan kullanıcılar bile seri hatalar yaptılar ve bu hataları geri getirmekte de üşengeç oldular. Kim hatırlıyor, kim biliyor. Bu yüzden AWB'yi onaylı kozmetik değişiklikler dışında kullanacakların bir şekilde bunu toplulukla paylaşması gerekir diye düşünüyorum. Bakınız HakanIST bot onayı isterken niye istediğini söylemek zorunda ama AWB ile aynı değişikliği kimseye danışmadan yapabilme yetkisi şu an mevcut. Yanlış anlamasın katkıları güzel, politika kısmını sorguluyorum. Botlarda bile zaman zaman verilen onayın dışına çıkıldığını görürken AWB'de niye çıkılmasın. Vikipedide hiç bir konuda kısıtlama tavrım yoktur ama bu konuda dikkatli olmalıyız...Bu yüzden Ayrıntılı Bilgi'nin daha önce yaptığı önerilere katılıyorum. Bir de yorum yapacak kullanıcılara bir önerim; fikir sahibi olmak için bir AWB kullanın bir bot kullanın da fikriniz gelişsin, ben bilmezdim yeni öğrendim, eski tartışmada da lüzumsuz suçlamalar vardı yine olmasın. Bizim sorunumuz her konuda verilen bir yetkinin geri alınmasında yetersiz olmamız. Vikiçizer (mesaj) 18:13, 10 Ocak 2016 (UTC)
  • AWB kullanacak kullanıcılar için bazı kriterler belirlemek yerinde olacaktır. Bu tür otomatik değişiklikler kötüye kullanılırsa seri vandalizme dönüşebilir. Konuyla doğrudan ilgili değil ama AWB kullanımıyla ilgili beni düşündüren iki konu var. İlki AWB kullanımı nedeniyle son değişiklikler sayfası verimli kullanılamıyor. Bot değişiklikleri gizlenebilirken AWB ile yapılanlar maalesef gizlenemiyor. İkincisi ise AWB kullanan kullanıcılar arasında gördüğüm kadarıyla bir fikir birliği yok. Örneğin @Vikiçizer maddelere &nbsp: eklerken[2] @Teacher0691 bunları çıkartıyor.[3] Bu da kısır döngüye yol açmıyor mu?--B.S.R.F. 💬 18:59, 10 Ocak 2016 (UTC)
    • Birçok kişi awb kullanmak istiyor ama bot yetkisi almak istemiyor. Çünkü awb basit bir arayüzü olan, kod bilmeye gerek olmayan, biraz İngilizcesi olan herkesin kullanabileceği bir yazılım. Awb ile katkı yapmak isteyen awb ile yapsın. Devriye yetkisi olan her kişi, listeye adını eklesin, isminin karşısına da ne yapmak istediğinin yazsın o zaman. Son zamanlarda aktif olmadığım için Teacher veya Hakanist ne yapmış bilmiyorum. Keşke daha da çok kişi olsa. Seni yıllardır Vikide bildiğimden listeye ekledim. Vikiçizer'den zarar gelmez diye:)
    • Son değişikliklerin verimli kullanılamaması için yapacak bişey yok maalesef. &nbsp: eklenip eklenmemesi ise sadece teknik bir konu. --Sadrettin 19:06, 10 Ocak 2016 (UTC)
Teşekkür ederim:) Ben topluluk ne derse uyarım. &nbsp: eklenip eklenmemesi ayrı bir konu. Ben onu özellikle ekleyeyim diye proglamlamadım. AWB arayüzünde mevcut sıradan bir değişiklik, hedeflenmiş bir değişiklik değil, Teacher nereden yapıyor bilmiyorum, AWB'nin son sürümünü kullandım, sürüm farkından olabilir. Ayrı bir konu olduğundan ayrıca tartışırız.Vikiçizer (mesaj) 19:20, 10 Ocak 2016 (UTC)
Vikiçizer Teacher benden aldığı hazır config dosyasını kullanıyor. &nbsp: yi AWB oto ekliyor ama nedenini bilmiyorum o yüzden after replace ile &nbsp: -> ' ' değişliği yaptırmıştım. Bir ara kullandığım ayar dosyası. Ayrıca çok kullanılanları Vikipedi:AutoWikiBrowser/Typos sayfasına eklemekte fayda var. --Mavrikantmsj 19:27, 10 Ocak 2016 (UTC)
  • Son değişlikleri Vikipedi:Huggle ile takip edin. Kendi filtreleriniz oluşturabiliyorsunuz. Enwiki'de Huggle benzeri yardımcı programlar kullanıyorlar. &nbsp: otomatik eklense de ben ekletmiyorum. Teknik bir konu ayrıntısını bilmiyorum. Keşke herkes yetkin bir şekilde AWB kullanbilse kolaylıkları çok fazla. --Mavrikantmsj 19:12, 10 Ocak 2016 (UTC)
Selamlar, adım geçtiği için yazmak istedim. &nbsp: önceleri ekliyordum sonra araştırdım ve boşluk karakteri yerine geçen 256 karakterden birisi. Ben de yerine boşluk koymaya başladım hepsi bu. Aslında hala ne işe yaradığını bilmiyorum. Sonra Vikiçizer tekrar koymaya başlayınca ben tekrardan kaldırdım onu listeden yani artık çıkarmıyor. Ben son dereceli faydalı bir program olduğunu düşünüyorum. Bir çok köy maddesini ve futbol maddesini bu sayede düzenledim. Son 40000 değişikliğim belki awb iledir. Bana şu ana kadar yanlış değişiklik yaptığımı söyleyen biri olmadı açıkçası. Kolay ve hızlı bir yöntem. Mavrikanta katılıyorum. Keşke daha çok kişi kullansa. Herkese iyi vikiler. --Teacher0691 (mesaj) 19:50, 10 Ocak 2016 (UTC)
&nbsp: eklemenin amacı şu en:Non-breaking space. Türkçe dizgi kurallarında böyle bişey yok. Daha doğrusu Türkçede dizgi kuralı diye bişey henüz yok :) Bence &nbsp: eklensin. Zararı yok ama faydası olabilir. --Sadrettin 20:16, 10 Ocak 2016 (UTC)
  • Kısıtlama getirilmesine katılıyorum, evet. Yine de yönlendirme düzeltme, anlam ayrımı sayfasına verilen bağlantıları düzeltme gibi basit işleri topluca bu araçla yapmak yerine bot kullanmak daha verimli olmaz mı? Bir yönlendirme düzeltilecek, yüzlerce madde sıralanıyor son değişiklik ekranına :)--RapsarEfendim? 20:49, 10 Ocak 2016 (UTC)
  • Huggle hariç son değişiklikler ekranında AWB ile yapılan değişiklikleri gizleme imkanımız var mı, çünkü gün boyu Vikipedi'de olmayıp akşamları son değişikliklere bakınca binlerce AWB değişikliğinden başka bir şey görünmüyor.Sait71 22:00, 10 Ocak 2016 (UTC)
    • Tek yapabileceğimiz kullanıcıların bot hesabı sahibi olması. --Sadrettin 11:20, 12 Ocak 2016 (UTC)
      • İkinci ve asıl yapılabilecek iş; "bekleyenler" bölümüne bakarak devriyelerin ilgilenmesi için bekleyenleri hazır olarak bulmak olabilir, sürüm kontrolüne girmeyenler izleme listesine alınır ki AWB ile işi yok onların zaten. Commons gibi İngilizce vikipedi gibi ve kimi zaman Almanca Fransızca gibi Türkçede zamanla gelişecek ve son değişikliklerde 30 saniyede 100 ve daha fazla değişikliği göreceksiniz. Bu alışkanlıklar da geçmişte kalacak. 2000'den fazla AWB kullanıcısı İngilizcede. Sürüm kontrolü ve devriyelik yapmak isteyenlerin "bekleyenler" kısmından gerçek ve asıl bekleyen değişiklikleri görebilmesi önemli. Biz de 3-5 kişi AWB yapıyor, o da arada sırada. Ciddi bir rahatsızlık veriliyorsa programı kullanmayı bırakalım, problem değil, ileri atılmış bir adımı geri alırız o olur sadece...Vikiçizer (mesaj) 11:38, 3 Şubat 2016 (UTC)
        • Ne demek istediğini anlamadım ama kendimi ifade etmek isterim. Bence. Awb kullanan kişi sayısı artsın, isteyen listeye adını yazsın ve awb kullansın, kim awb kulanıyor bilelim. Sokaktan geçen adam awb kullanmasın. Sen de istersen bot hesabı al, desteklerim. Niye desteklerim, teknik bilgin çok olduğu için değil, emin olarak değişiklik yaptığını bildiğim, güvendiğim için. Sadrettin 16:15, 3 Şubat 2016 (UTC)
          • Güvenine teşekkür ederim Sadrettin, sözüm sana özel değil, genel. Awb'yle ilgili bir konu olursa bu sayfayı gösteriyorum herkese. Açıklamaya çalışayım. Son değişikliklerde çok değişiklik olmasından rahatsız olanlara cevaben kısaca yazdım. Bu "çok değişiklik" göreceli bir ifadedir. Diğer dillerin kiminde ayda bir ancak "son değişiklikler" doluyorken, bazılarında da saniyede doluyor. Türkçede de "sürüm kontrolü" varken, "bekleyenler" kısmı devriyelerin kullanımı için son derece basit ve etkili iken, awb kullanıcılarının devriyeciliği engelliyor gibi gösterilmemesi gerektiğini anlatmaya çalışıyorum. Türkçe vikipedi de gelişiyor ve bir gün İngilizce vikipedi, commons gibi saniyede dolan bir "son değişiklikler" görmek isterim. Awb olsun, bot olsun artsın tabi. Kim olduğu da bilinsin, farklı bir şey düşünmüyoruz. Anlatmak istediğim bot açmak dışında başka yöntemlerin de olduğu. Teknik olarak awb değişikliğini göstermemek mümkünse anlatılsın, uygulayalım. Bot hesabı açmaktansa "Bekleyenler" kısmını kullanmak, gerek "son değişiklikler" gerekse "izleme listesi" için esas çözümdür. Yani bu mantıkla katalitik ve hotcat'i de yok etmemiz gerekir. Demek istediğim İngilizce gibi etkin ve yetkin kullanıcılar, daha önemlisi kullanıcı sayısı arttıkça son değişiklikler devriyesi bir nostalji olarak kalacak doğal olarak. Zaten sürüm kontrolü bunun için gelmedi mi? Etkin bir devriyelik için. Bu yüzden 3-5 kullanıcı şimdi öncü olarak bir program kullanmış, arada sırada "son değişiklikler" sayfasını, "izleme listesini" meşgul etmiş, çok dert etmeyelim diyorum. Ben 50 bin değişiklik yapan kullanıcılardan sonra daha yeni başladım, bir ay var yok kullandığım. 50 bin değişikliği kimsenin görmemiş olması, hiç konuşulmaması, kısıtlanmaması ve sonra benim görüp beğenip awb kullanmaya başlamam, awb'yi anlatmaya çalışmam ayrı bir konu. Awb'yi ileri atılmış bir adım olarak görüyorum ve kullanıcılara bir sıkıntı yaratacaksa da bırakalım diyorum...Ama Twinkle, FurMe, NPWatcher, HotCat, WPCleaner, igloo, Navigation popups, STiki, AfC helper script, Huggle var. Bunları kullananlar artsın, vikipedi daha gelişsin. Vikiçizer (mesaj) 18:31, 3 Şubat 2016 (UTC)

awb kullananlara bot kullanın demektense, son değişiklikler yerine 'bekleyenler', 'anonim katkıları', 'yeni kullanıcıların katkıları' gibi seçenekleri değerlendirelim.. --kibele 19:08, 3 Şubat 2016 (UTC)

Teşekkürler tekrar konu açıldığı ve yorumlarınız için. Ben de sıkıldım artık konunun açılıp durmasından. Eğer yasaklanırsa kullanmam olur biter. Köy yerine mahalle veya basketbol erkek takımı yerine (basketbol takımı) yazmaktan başka bir şey yapmıyorum aslında. Daha önce bir yerlerde de söylemiştim yine söylüyorum ben bu değişiklikleri elle kopyala yapıştır şeklinde de yapabilirdim. O zaman da son değişiklikler listesinde görünürdü ne farkediyor ki anlamıyorum. Vikiçizerin de söylediği gibi madem bu araçlar var ve işimizi kolaylaştırıyor neden kullanmayalım ki? O zaman katalitik veya hotcat'i de yasaklayalım. Hele katalitik awb den belki 10 kat daha hızlı. Hata yapılıyorsa orda da yapılıyordur. Ayrıca bu araçları kullanıyorum diye diğer görevlerimi de ihmal etmiyorum ki. Yine sürüm kontrolü ve vandalizm savaşım devam ediyor. Son günlerde yaşananlar gibi tartışma sayfalarında tıkanıp kalmayalım ne olur. Madde düzeltmeye devam. Kibele'nin önerisini de destekliyorum eğer arkadaşların derdi son değişiklikler sayfasının şişmesi ise. Herkese iyi vikiler. --Teacher0691 (mesaj) 19:35, 3 Şubat 2016 (UTC)
@Teacher0691 dediğiniz çok doğru, eğer son değişikliklerin dolmasıyla ilgili endişe varsa bu katalitik ile de mümkün. Bu konu için vikiveride kullanılan çözüm "flooder flag" , bu tarz yoğun ardışık işlemler yapacak kullanıcılar "flooder flag" talep ediyorlar (işleri bitince bu flooder flag kaldırma talebi yapıyorlar) ve bu kullanıcıların değişiklikleri son değişikliklerden filitreleniyor (botlar gibi). Vikiveride bu yetki bürokratlarda. Bu konuyu oylamaya sunarak trwikide ilgili mediawiki yamasının kurulmasını sağlayabileceğimizi düşünüyorum. (hizmetli ve bürokratların yetkisine verilebilir) -- Hakan·IST 22:33, 3 Şubat 2016 (UTC)
@HakanIST ve @Vikiçizer biz neden kendimizi anlatmak zorunda kalıyoruz anlamıyorum. Biz vikipedi için kötü bir şey yapmıyoruz ki. Herhangi bir kullanıcının kopyala yapıştır ile yapabileceği bir değişikliği biz iyi ki var olan yardımcı bir programla daha kısa yoldan yapıyoruz hepsi bu. Hatalar olabilir herhangi bir kullanıcının yaptığı herhangi bir değişiklikte olduğu gibi.(hata varsa zaten geri alınır kimse buna alınmaz) Üstelik bu program isteyen tüm kullanıcılara açık durumda. Keşke daha çok kişi kullansa. Ne olur bu tartışmayı bitirelim artık. Böyle kolaylık sağlayan bir program var ve kullanıma açık katalitik, huggle, hotcat vb gibi. İyi işler yapanları engellemeyin ne olur. Saygılar herkese.--Teacher0691 (mesaj) 00:16, 4 Şubat 2016 (UTC)

Vikihaber madde listeleme sorunu

DynamicPageList eklentisiyle maddeler, sayfanın oluşturulma tarihine göre ya da alfabetik olarak listeleniyor. Oysa haberin çıkma tarihine göre listelense, geçmiş haberler eklense dahi taze haber gibi listede yer alamayacak.

  • "category" parametresinin karşılığı olarak {{#time: Y/m/d}} yazarak sorunu çözebileceğimizi düşündüm. Fakat aynı zamanda geriye doğru işletilebilen bir döngüye ihtiyacımız olacak; örneğin 1200 gün geriye doğru {{#time: Y/m/d|-1200 days}} gibi. Burada amaç aslında şu: Kategoriler oluşturulmuş olsa da boş olduğunda eklenti uyarı verip, sonuç vermiyor. Yani geriye doğru 15 gün haber girilmediğinde, 16. günkü maddeyi alıp listelemesini istiyoruz. Fakat dediğim gibi döngüyü kurabilseniz bile boş kategoride duracağını sanıyorum. Zor gibi ama yapabilen olursa hayır demem. :)
Deneme tahtasında deneyip gösterdim, şu ilaveye de imza atayım. Ayrı ayrı cevap verilebilsin. --85.108.74.75 10:52, 31 Ocak 2016 (UTC)
  • Soru: İkinci olarak tüm maddelere Şablon:Tarih ile tarih atıldığını gördüm. Sanıyorum bu şablon benzer şekilde maddelere tarih kategorileri de ekliyor. Acaba buna ilave olarak, maddeyi [[Kategori:Liste|{{#time: Y/m/d}}]] şeklinde bir kategoriye ekletebilir miyiz? Maksat Liste kategorisinde, maddeleri tarihlere göre listeyebilmek. {{Tarih|2015-11-26}} şablonu eklenen maddenin [[Kategori:Liste|2015-11-26]] şeklinde otomatik olarak kategoriye eklenmesini ve o kategori altında bu şekilde tarihe göre sıralanmasını istiyoruz yani. Yapabilir misiniz acaba? --85.108.74.75 10:27, 31 Ocak 2016 (UTC)
Yapılabiliyormuş, birkaç denemeyle ve Şu sürümde görüleceği üzere amacıma ulaştım. --85.108.19.219 14:18, 1 Şubat 2016 (UTC)

Üniversite bilgi kutusu

Üniversite bilgi kutusunda bir hata var. Sloganın görünmüyor. Sloganın görünmesi için açıklama parametresini silmek gerekiyor. Örnek --Zaitsév 15:06, 3 Şubat 2016 (UTC)

Önce iki resim sandım. Fakat şablonda tek resim seçeneği verilmiş. Bu nedenle resim seçeneğini teke düşürünce sorun çözüldü. Zaten bu hali ile iki resimde eklense, resim1 ve altyazı1 parametrelerini eklemek gerekir. --İnceleme Elemanı (mesaj) 20:32, 3 Şubat 2016 (UTC)
Gerçi üniversite logosunun altına "İstanbul Üniversitesinin logosu" diye bir açıklama yazmak da çok mantıklı değil ama --Zaitsév 22:34, 3 Şubat 2016 (UTC)

Teknisyenlik Başvurusu (İnternion)

1 buçuk yıldır vikipedi üyesiyim, vikipedi'de şuanda devriye olarak katkı sağlıyorum ve vandalizmle mücadele etmeye çalışmaktayım ve bunlarla boşuna uğraşmanın yanında değişiklik filtresi yapmak veya reklam içeren özel kullanıcı CSS ve JS sayfalarına hızlı silme etiketi koymak gibi konuları yapmak benim için gurur verici olur. --İnternionmsj 18:36, 5 Şubat 2016 (UTC)

Adaylığımı geri çekiyorum --İnternionmsj 08:34, 8 Şubat 2016 (UTC)
Destek Destek kullanıcı çok olumlu katkılar yapmış 1.5 yıldır üye olmasına rağmen katkılarının %90 na yakını olumlu vandalizm mücadele eden bir kullanıcı devriyelik hak ve sorumluklarını nasıl kaldırıyorsa teknisyenliği de öyle kaldırır teknisyen olmasının vikipedinin yararına olacağına inanıyorum hak ve sorumluklarını bilen deneyimli bir kullanıcı bu görevi layığıyla yerine getire bileceğini düşüyorum umarım bu oylamanın sonucu herksin yararına olur --Doruk455 13:34, 7 Şubat 2016 (UTC)

Festival bilgi kutusu

Şablon, veri girilmediği halde etiketleri gizleyemiyor: Örnek! Şöyle de bir durum söz konusu galiba. İlginize. --85.107.85.182 12:59, 6 Şubat 2016 (UTC)

Teşekkürler. Bu şablon fazla kullanılmadığı için çok eskide kalmış kodlar ile oluşturulmuş. Aslında şu anda İngilizce'den iki dilli olarak buraya aktarıp uyarladığım şablonda da, {{Bilgi kutusu}} şablonundan kurtulup modüle geçmek lazım. Fakat bunun için iş birliği şart. Daha hala güncelleştirdiğim {{Ülke bilgi kutusu}} şablonuna geçişteki tartışmaya bile fazla katılım olmadı. En öncelikli işlerimiz arasında yer alması gerekirken, maalesef yanaşan olmuyor. (Bende buradan da biraz dert yanmış olayım bari :) ) Bizdeki parametreleri de ekleyerek, eski düzeni bozmadan yenisini yaptım. Güle, güle kullanalım. Kolay gelsin. --İnceleme Elemanı (mesaj) 23:48, 6 Şubat 2016 (UTC)
Elinize sağlık. Teknik alan epey uzmanlık gerektiriyor ve çoğu kullanıcıya oldukça uzak konular bunlar. Sizin gibi deneyimli kullanıcıların bu alanda öncülük etmesi, Türkçe Vikipedi'nin gelişimi için gerçekten önemli. Tekrardan teşekkürler. --85.107.85.182 00:13, 7 Şubat 2016 (UTC)

Suçlu bilgi kutusu

Kategori:Suçlular da bulunan onlarca maddede kullanılmak üzere şu şablonu kullanılabilir hale getirebilir misiniz ?

Şablon:Suçlu bilgi kutusu --Sevimleribo (mesaj) 12:50, 10 Şubat 2016 (UTC)

Şablon:Suçlu_bilgi_kutusu/belge sayfasında kullanım rehberi oluşturdum. Fakat üç parametre Türkçe'ye çevrilmemiş. --85.108.247.3 18:19, 10 Şubat 2016 (UTC)

Günün seçkin resmi

Günün seçkin resmi, giriş yaptıktan sonra neden değişiyor acaba? --Zaitsév 21:09, 11 Şubat 2016 (UTC)

Zaitsév, Sunuculara aşırı yük bindirmesin diye anasayfa canlı değil. Sayfayı değişlik yapmadan tekrar kaydet de düzelir. --Mavrikantmsj 21:23, 11 Şubat 2016 (UTC)

Kategori ve kullanıcı sayfaları

İki sorum var. Konuyu yanlış bir yere açtıysam özür dilerim.

  1. Kategori sayfası nasıl açılır ? Örneğin ben Kategori:Ankara doğumlular diye bir sayfa açsam Kaynağı değiştir yerine tıklasam ve açılan pencereye [[Kategori:Ankara doğumlular]] şeklinde bir şey yazıp sayfayı kaydetsem kategori sayfası açılmış sayılıyor değil mi ?
  2. Kullanıcı sayfalarında ki çalışmalar veya katkılar sayfası nedir ? Örneğin ben Kullanıcı:Aranan Kan/Katkılarım veya Kullanıcı:Aranan Kan/Herhangi bir şey şeklinde bir sayfa açabilir miyim ve bu sayfaları açmak için izin almama gerek yok değil mi? --Aranan Kan (mesaj) 18:42, 20 Şubat 2016 (UTC)
İlk soru için bkz: Bir kategori oluşturmak. İkinci soru: Katkılarınız burada görünüyor: Özel:Katkılar/Aranan Kan. Kullanıcı sayfanıza bağlantısını eklemekte veya alt sayfalar (örn. kişisel çalışma sayfası) oluşturmakta özgürsünüz. --Ben sana ölüyorum (mesaj) 18:54, 20 Şubat 2016 (UTC)
Ek bilgi: Bu tür soruları Danışma Masasında sorabilirsiniz. --Ben sana ölüyorum (mesaj) 19:01, 20 Şubat 2016 (UTC)

Mobil Vikipedi

Vikipediye mobilden girdiğimde Kullanıcı sayfasının en üstünde şunları gördüm ;

  • Talk
  • Contributions
  • Uploads

Talk a tıklayınca şu hatayı veriyor:

İstenen sayfa başlığı geçersiz karakter içeriyor: "%C4"

--GelecekGecmisteGizlidir 📩Mesaj 19:36, 22 Şubat 2016 (UTC)

Mediawiki, mobil arayüzü için Mobile Frontend eklentisini kullanmaktadır. Ayrıca 2015 yılında mobil arayüzün güçlendirilmesi ve güncel hale getirilmesi için çalışma başlatılmıştır. Ben hem kendi sitemde hem de burada mobil arayüzü sıkça kullanıyorum. Fakat dediğiniz şekilde bir hata ile karşılaşmadım. Bir miktar daha detaylı bilgi verebilir misiniz? --İnceleme Elemanı (mesaj) 21:25, 23 Şubat 2016 (UTC)
Kastedilen bu. --Turgut46 03:50, 24 Şubat 2016 (UTC)
Hmmm bunu @Superyetkin'e paslamak lazım. --İnceleme Elemanı (mesaj) 07:52, 24 Şubat 2016 (UTC)
enwikide de aynı durum söz konusu phabricator'da bildirim yaptım. muhtemelen javascript bug ı.-- Hakan·IST 08:38, 24 Şubat 2016 (UTC)
İstek yapıldı Yapıldı bug çözülmüş gözüküyor. -- Hakan·IST 07:37, 26
  • Mobil Vikipedi yine sorun veriyor. Kullanıcılara yazılan mesajlar bu sayfaya gidiyor. Birileri bildirim yapsın lütfen. --Turgut46 08:44, 3 Mart 2016 (UTC)

Teknisyenlik başvurusu/HakanIST

Selamlar arkadaşlar, WMTR için 19 Şubat'ta yapılan toplantıda HakanIST arkadaşımızın teknisyenlik için uygun bir aday olabileceğini konuşmuştuk. Bu nedenle kendisini teknisyenliğe aday gösteriyorum. Umarım kendiside kabul eder. SakhalinioBuyrun beniiiim? 19:58, 22 Şubat 2016 (UTC)

Teşekkürler, adaylığı kabul ediyorum. Vikiveride erişimim olan araçlara burada da erişimim olursa elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.-- Hakan·IST 20:06, 22 Şubat 2016 (UTC)
  • Süper Destek Destek Benden birkaç kere teknisyenlik yetkileri gerektiren(Mediawiki sayfalarının değiştirilmesi) değişiklikler yapmamı istemişti. Şimdi kendisi yapabilir. --Mavrikantmsj 20:02, 22 Şubat 2016 (UTC)
  • Destek Destek Hayırlı olsun.- OkanfanEvet benim? 08:33, 23 Şubat 2016 (UTC)
  • Destek Destek Kolay gelsin. --İnceleme Elemanı (mesaj) 20:09, 23 Şubat 2016 (UTC)
  • Destek Destek Basit programlama bilgisine sahip ve bot çalıştırabilecek iyi niyetli bütün kullanıcıların bu görevi rahatlıkla yerine getirebileceğini düşündüğümden adaylığa olumlu bakıyorum.--Alperen (mesaj) 20:13, 23 Şubat 2016 (UTC)
  • Destek Destek Vikipedi için yararlı olacaktır.--B.S.R.F. 💬 08:41, 24 Şubat 2016 (UTC)
  • Destek Destek Alexandre M. 12:11, 24 Şubat 2016 (UTC)
  • Destek Destek Faydası olacaktır.--RapsarEfendim? 15:41, 24 Şubat 2016 (UTC)
  • Destek Destek --Gökhan (mesaj) 17:49, 24 Şubat 2016 (UTC)
  • Destek Destek Teknik kullanıcılara ihtiyacımız var. --Uğurkentmesaj 15:34, 25 Şubat 2016 (UTC)
  • Destek Destek --Zaitsév 21:10, 26 Şubat 2016 (UTC)
  • Destek Destek Hayırlı olsun! --İnternionmsj 12:37, 27 Şubat 2016 (UTC)
  • Destek Destek Kolaylıklar dilerim..--Eğitmenmsj 21:53, 27 Şubat 2016 (UTC)
  • Destek Destek Sadrettin 15:00, 28 Şubat 2016 (UTC)
  • Destek Destek --Teacher0691 (mesaj) 20:18, 28 Şubat 2016 (UTC)
  • Destek Destek Faydalı olacaktır...Vikiçizer (mesaj) 20:20, 28 Şubat 2016 (UTC)
  • Destek Destek Destek verecektim unutmuşum. :) Vitruvian (mesaj) 22:55, 3 Mart 2016 (UTC)
Vikipedi topluluğu HakanIST'nin teknisyenlik haklarına sahip olması konusunda görüş birliğine varmıştır. Kendisini kutluyor, kararın Vikipedi'yi daha da ileriye taşımasını diliyorum. --Superyetkinileti 18:16, 29 Şubat 2016 (UTC)

Twinkle

Merhaba. Twinkle ile maddeleri silinmesi için etiketlerken, ilk kutuyu işaretlersek maddeyi oluşturan kullanıcıya uyarı gitmesi lazım. Lakin, bu fonksiyon bende çalışmıyor. Nedeni ne olabilir? Bir de twinkle'ın çalışması için twinkle.js sayfama hangi kodu eklemeliyim? şu sayfadakini mi? Yardımcı olursanız çok iyi olur. - OkanfanEvet benim? 08:33, 23 Şubat 2016 (UTC)

Mavrikant yardımcı olabilir misin? - OkanfanEvet benim? 12:03, 26 Şubat 2016 (UTC)

VisualEditor News #1—2016

Elitre (WMF), 19:21, 26 Şubat 2016 (UTC)

PDF

Eskiden maddeleri PDF olarak indirdiğimde düzenli bir şeklide görünüyordu. Şimdi PDF olarak indirince metinler birbirine geçmiş halde görünüyor.--Turgut46 23:51, 27 Şubat 2016 (UTC)

Bir sorun görmedim. Sadrettin 10:40, 10 Mart 2016 (UTC)
Bende, bu sayfayı bile PDF olarak indirdiğimde, herhangi bir sorun göremedim. --İnceleme Elemanı (mesaj) 12:29, 10 Mart 2016 (UTC)
@Sadrettin ve @İncelemeelemani, resmi atabilmem için bana e-posta gönderin. --Turgut46 13:44, 10 Mart 2016 (UTC)
Gönderdiğiniz PDF dosyasının iki bölüm olmasını sorun olarak yazmışsınız. Eski halini kontrol etmemiştim ve bilmiyorum. Ancak diğer dil Vikilerinde de böyle ve gayet doğal, olması gerektiği gibi gözüktü bana.--İnceleme Elemanı (mesaj) 00:02, 14 Mart 2016 (UTC)

Sıralama hatası

En İyi Film adayları Kuzey Amerika gişe hasılatı tablosunda artan sıralamada $72.2, $67.7 gibi rakamlar $153 milyon rakamından önce geliyor. Daha iyi anlamanız için Aday filmlerin gişe başarısı tablosuna göz atın. --Aranan Kan (mesaj) 01:55, 10 Mart 2016 (UTC)

İstek yapıldı Yapıldı Sayının küsüratını ayırmak için nokta yerine virgül kullanınca düzeliyor.--Mavrikantmsj 02:08, 10 Mart 2016 (UTC)

Şablon:İçin

Şablon:İçin'de iki parametre girdiğimizde "sayfalarına" yazması gerekiyor ancak "x için y ve z sayfasına bakınız" yazıyor. "x için y ve z sayfalarına bakınız" şeklinde biri düzeltebilir mi? Kolay gelsin. - Seyit mesaj 23:50, 13 Mart 2016 (UTC)

Yıl, ay, hafta ve güne göre zaman

Bu şablon oldukça güzel çalışıyordu ama şimdi denk geldim, şu maddede hata veriyor: Samsunspor başkanları listesi. Diğer kullanılan maddelerde bir hata yok. Biri göz atabilir mi? --cobija 12:17, 14 Mart 2016 (UTC)

Sorunun daha kolay anlaşılabilmesi için deneme tahtasındaki şu karşılaştırmaya bakabilirsiniz:
Türkçe Deneme Tahtası - İngilizce Deneme Tahtası
Sorun, gün parametresine 15 ve üzeri sayı girince gerkçekleşiyor gibi.
Bir de dikkat ederseniz İngilizce'de "ve" bağlacı sadece günden önce değil hepsinde kullanılıyor. Örneğin;
1 yıl, 1 ay, 1 hafta ve 1 gün
1 yıl, 1 ay ve 1 hafta
1 yıl ve 1 ay
1 yıl ve 1 hafta
1 yıl ve 1 gün
1 ay, 1 hafta ve 1 gün
1 ay ve 1 hafta
1 ay ve 1 gün gibi.
Türkçe Deneme Tahtası'nda 14'üncü sonuca bakılırsa;
1 yıl, 3 ay, gibi bir sonuç vermiş. Yani sona fazladan bir "virgül" koymuş. --78.169.119.220 16:42, 14 Mart 2016 (UTC)

Peki çözüm? --cobija 17:08, 14 Mart 2016 (UTC)

Sanırım çözdüm. --Teacher0691 (mesaj) 23:35, 14 Mart 2016 (UTC)
Elinize sağlık. --85.107.122.31 13:26, 15 Mart 2016 (UTC)

Bilgi kutusu, başlık sorunu

Merhabalar. Birkaç parametreli eski Cadde bilgi kutusu yerine İngilizce Vikipedi'de de kullanılan daha kullanışlı bilgi kutusu oluşturmak istedim lakin pek beceremedim sanırım. Şuradan görebileceğiniz üzere şablon oluşturuldu ve diğer bilgi kutusu kullanımdan kalkana kadar karışıklık yaşanmaması için Cadde bilgi kutusu2 olarak geçici olarak adlandırıldı. Ancak kullanımında şöyle bir sorun var ki maddelere yerleştirilince başlık gözükmüyor. Teknik bilgisi olan ve gerekli düzeltmeyi yapabilecek var mıdır? --Kudyaz 19:09, 14 Mart 2016 (UTC)

bilgi kutusuşu şablonunu düzenleme

Şu şablonu düzenlemede yardımcı olur musunuz? "Katılımcılar" parametresini, karşısına katılımcı adlarını yazmak üzere değil de katılımcılar sayfasına link verecek şekilde düzenlemek istiyorum.--Başak (mesaj) 13:30, 24 Mart 2016 (UTC)

Merhaba, Başak. Yardımcı olayım. Fakat sabit bir bağlantı mı isteniliyor? Yoksa yine kullanıcı adları girilecek ve bu kullanıcı adlarında bağlantı olacak şekilde mi bağlantı isteniliyor? Bunu tam kavrayamadım. Gerçi şöyle bir değişiklik yaptım. Bu yöntem ile girilen parametre istenilen sayfaya bağlantı içeriyor olacak. Fakat farklı bir tür istiyorsanız, lütfen belirtin. Kolay gelsin.--İnceleme Elemanı (mesaj) 17:11, 24 Mart 2016 (UTC)

Radikal internet sitesi kapanıyor

Arkadaşlar, Radikal internet sitesini ay sonu itibari ile kapatıyormuş. Radikalden kaynaklanmış ve arşivlenmemiş kaynaklarla ilgili nasıl bir çalışma yapabiliriz. İyi vikiler, SakhalinioBuyrun beniiiim? 20:22, 24 Mart 2016 (UTC)

Vikipedideki radikal.com.tr linklerinin listesini şurada. Belki bu liste üzerinden bir bot koşturulup archive.is ile arşivlettirilenlerle değiştiriebilir.-- Hakan·IST 20:51, 24 Mart 2016 (UTC)
  • @Superyetkin elini çabuk tut. Aylar geçti hala M harfindesin. Radikal linki olan maddeleri hemen arşivleyebilir misin? --Mavrikantmsj 16:32, 25 Mart 2016 (UTC)
Teşekkürler HakanIST. Derlenen bağlantılar şurada. YBot'un arşivleme yordamı yarı otomatik çalıştığından bağlantıların sayfalara yansıması biraz gecikebilir. --Superyetkinileti 20:25, 25 Mart 2016 (UTC)

DHA AA gibi haber ajanslarından alınan haberler başka sitelerde de vardır. Alternatifi bulunabilir. Özgün haberler ve köşe yazıları gibi kaynakları arşivlersek zaman kazanabiliriz. Alexandre M. 13:36, 26 Mart 2016 (UTC)

Şablon:Flatlist/hlist

Merhabalar. Bir bilgi kutusunda veya maddelerin altında yer alan dolaşım kutularında flatlist şablonunu ya da hlist seçeneğini kullandığımda etiketler arasındaki boşluk artıyor. Bunu daha önce de gündeme getirmiştim ancak ne cevap almıştım hatırlayamıyorum. Örnek vermek gerekirse bizdeki 1000 Forms of Fear sayfasının bilgi kutusunda şirket ve yapımcı kısmında flatlist şablonu kullanılıyor ve bu yüzden ifadeler arasındaki boşluk normalden daha fazla. Ama en.wikideki 1000 Forms of Fear maddesinde boşluklar olduğu gibi, orada da flatlist kullanılıyor halbuki. Bunu mesela şarkı listesi şablonuna da uyguladığımda yine aradaki boşluklar artıyor. Biliyorum büyük bir sorun değil ancak göz tırmalayıcı. Nedeni dolaşım şablonuyla mı alakalı acaba? Muhtemelen küçük bir düzenlemeyle halledilebilir. @Superyetkin, bir fikrin var mı? Anlayabileceğini düşündüm. - Seyit mesaj 14:42, 25 Mart 2016 (UTC)

Yalovaspor

Yalovasporludur şeklinde bir kutu yapar mısınız? Şimdiden teşekkürler. --Niveles (mesaj) 21:40, 27 Mart 2016 (UTC)

İstek yapıldı Yapıldı: {{Kullanıcı Yalovaspor}} --ravages 11:51, 28 Mart 2016 (UTC)

CSD

Sil etiketi eklediğim maddeler Kullanıcı:Okanfan/CSD log diye bir sayfada biriktiriliyor. Diğer kullanıcıların da böyle bir alt sayfası var ve bu otomatik oluşuyor. Bu sayfalar nasıl oluştu, ya ben istemiyorsam bunu? Bu konu hakkında bilgi verirseniz sevinirim. İyi çalışmalar — OkanfanEvet benim? 06:33, 30 Mart 2016 (UTC)

  • Sayfada yazan bilgilere göre şu sayfadan kapatabilmeniz mümkün. Speedy deletion (CSD) bölümüne girip Keep a log in userspace of all CSD nominations yazısının yanındaki kutucuğu boş bırakmanız hâlinde söz konusu sayfada kayıt tutulmayacak. Daha sonra da sayfayı silinmek üzere işaretleyebilirsiniz. --ravages 11:15, 30 Mart 2016 (UTC)
Sanırım hallettim. Teşekkürler @RavagesOkanfanEvet benim? 16:01, 30 Mart 2016 (UTC)

Yıl, ay, hafta ve güne göre zaman

Bu şablonun derdi bir türlü bitmiyor. Şablonun kullanıldığı bir sütunda sıralama yaptığımızda sayılara göre sıralama yapıyor, bunu önce yıl sonra hafta esasına göre düzenlemek mümkün mü? Örneğin şu maddeye bakabilirsiniz. --cobija 07:37, 4 Nisan 2016 (UTC)

Sıralama şablonu kullanılarak düzeltildi. --Superyetkinileti 18:27, 4 Nisan 2016 (UTC)

Age in years and days

Çalışan şablon neden bilmem ama hata veriyor. --cobija 11:00, 12 Nisan 2016 (UTC)

Ana sayfadaki bekleyen değişiklik

Ana sayfada bekleyen değişikler görünüyor. Basınca "https://tr.wikipedia.org/w/index.php?title=Ana_Sayfa&stable=0&redirect=no" diyor. Ne olduğunu çözemedim. --Zaitsév 07:07, 14 Nisan 2016 (UTC)

Dün vardı ama bugün gitti artık bir önemi kalmadı herhalde ;) --By Erdo Can (mesaj) 15:38, 15 Nisan 2016 (UTC)

Film bilgi kutusu

Kutunun resim kısmına video ekleyince sola yaslanıyor. Bunun da ortalanması mümkün mü? Örneğin: Büyükanne Despina. --cobija 18:30, 15 Nisan 2016 (UTC)

Şöyle ortalandı. --Superyetkinileti 19:01, 15 Nisan 2016 (UTC)

Bunu şablonun kendisine uygulamak mümkün mü peki? --cobija 19:29, 15 Nisan 2016 (UTC)

Türkiye mahalle bilgi kutusu

Şablon:Türkiye mahalle bilgi kutusunda birçok ilçe adı Vikipedi:Adlandırma kuralları (Türkiye yerleşim birimleri) gereği sadeleştirildiği halde şablon hala [[ilçe adı, il adı]] şeklinde bir iç bağlantıya yönlendirmektedir. Örneğin Yakacık, Fethiye maddesinde ilçe kısmı sadece Fethiye olması gerekirken Fethiye şeklinde yönlenmektedir. Aynı şekilde il kısmı sadece Muğla olması gerekirken Muğla şeklinde yönlenmektedir. Şablonda nasıl bir düzeltme yapabiliriz? --Teacher0691 (mesaj) 22:49, 19 Nisan 2016 (UTC)

Bot yardımıyla tüm sayfaları düzenlemek gerek. Şablonda şöyle bir değişiklik yaptım. Tüm sayfaları şu örnekteki gibi il, ilçe, bölge adı adı neyse ona göre bağlantı vermek gerekiyor. Awb ile yapabilir misin? Sadrettin 11:59, 24 Nisan 2016 (UTC)
Ben yapmaya başladım. Yaklaşık 7 saat sonra biter bi terslik olmazsa. --Sadrettin 17:26, 24 Nisan 2016 (UTC)
Elinize sağlık. Ben il dışında idim haftasonu. Kalan yerler olursa ben de destek veririm awb ile. Teşekkürler.--Teacher0691 (mesaj) 17:55, 24 Nisan 2016 (UTC)

Benzer şekilde Şablon:Türkiye ilçe bilgi kutusu, Şablon:Türkiye köy bilgi kutusu, Şablon:Türkiye belde bilgi kutusu ve Şablon:Türkiye il bilgi kutusu şablonlarına da el atar mısınız @Sadrettin. Özellikle il alan kodu bölümünü de düzeltebilir misiniz. --Teacher0691 (mesaj) 18:44, 25 Nisan 2016 (UTC)

İlde yapacak bişey yok galiba. İlçe, belde, köy sırasıyla sayfaları değiştiririm vakit buldukça. AWB'nin sadece belirli şablonda değişiklik yapmasını sağlayabiliyoruz. Mesela bir sözcüğü sadece şablon içinde görürse değiştiriyor, tüm sayfayı tarayıp değiştirmiyor. Bunu bilip bilmediğini bilmiyorum, ama bilmiyorsan anlatabilirim. Sadrettin 15:34, 26 Nisan 2016 (UTC)

Şablon:Persondata

Bu şablon ve şablona bağlı veriler İngilizce Vikipedi'de KasparBot tarafından sayfalardan çıkarılıyor. Daha doğrusu Vikiveri'ye aktarılıyor. Bizde bu şablona bağlı fazla sayfa yok. (Özel:SayfayaBağlantılar/Şablon:Persondata). Bu şablonu sayfalardan çıkarmak ve yenilerini eklememek için yerel topluluk kararı gerekir mi? Yoksa küresel bir karar mevcut mu? Şu anda 45 viki sürümünde bu şablon mevcut. Bizim yerel olarak karar vermemiz gerekiyorsa burada tartışalım, karara varalım. --Üçüncü Adam (mesaj) 17:45, 25 Nisan 2016 (UTC)

Çıkaralım, iyi olur. wikidata'yı kullanmak önemli :) --Sadrettin 15:24, 26 Nisan 2016 (UTC)
Ben de çıkarılmasından yanayım. Tartışma birkaç gün açık kalsın, itiraz yoksa çıkarırız. --Üçüncü Adam (mesaj) 16:25, 26 Nisan 2016 (UTC)
İstek yapıldı Yapıldı. Vikiveri'de olmayan verileri oraya aktararak şablonu sayfalardan çıkardım. --Üçüncü Adam (mesaj) 14:44, 28 Nisan 2016 (UTC)

Hatay Büyükşehir Belediyespor

Takımımızın internet sitesi kaldırılmıştır. Lütfen değişiklikleri onaylayınız.

https://tr.wikipedia.org/wiki/Hatay_Büyükşehir_Belediyespor

kategori:74 yaşındaki vikipedistler sayfası hk. yardım

"Kategori:74 yaşındaki Vikipedistler" sayfasını açtım ama adımın görünmesini sağlayamadım. Yaş ilerleyince işler biraz zorlaşıyor da... Bir ilgilinin düzeltmesini bekliyorum. --M. Yalçın Yalhı ileti 12:22, 11 Mayıs 2016 (UTC)

Doğum gününüz kutlu olsun. Şu anda Kategori:73 yaşındaki Vikipedistler sayfasında adınız var. Muhtemelen yarın otomatik olarak 74 yazacak. --Üçüncü Adam (mesaj) 13:15, 11 Mayıs 2016 (UTC)