Mera: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmemiş revizyon][kontrol edilmiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Sayfa içeriği 'ah çk Kategori:Hayvancılık Kategori:Tarım arazileri Kategori:Otlaklar' ile değiştirildi
Etiketler: potansiyel vandalizm tanım değiştirme Görsel Düzenleyici
k 195.142.178.45 tarafından yapılan değişiklikler geri alınarak, T.Cderin tarafından değiştirilmiş önceki sürüm geri getirildi.
1. satır: 1. satır:
[[Dosya:Vaches-001.jpeg|245px|thumb]]
ah çk
'''Mera''', meyilli, engebeli ve taban suyunun derinde olduğu yem bitkilerinin bulunduğu alanlara ve hayvancılık amacı ile kullanılan alanlara verilen addır .

Bu [[toprak]]lar hayvancılık amacıyla kullanılmaktadır. Hayvanların yemlenmesinde kullanılan bu alanların [[erozyon]] üzerinde etkileri bulunmaktadır.

Engebe sebebiyle yağış sularının bir kısmı sızarak veya yüzey akışı ile kaybolmaktadır. Buraların toprakları sığ, [[kum]]lu veya çakıllı, su tutma kapasitesi düşük ve yağışlı dönem haricinde kurudur. Genellikle su, bitkiler için yeterli değildir, bitki örtüleri seyrek ve kısa boyludur, dolayısıyla açık vejetasyona sahiptirler.

{{wide image|GrazingCowsPasture.jpg|2800px|<!--Grazing cattle on a pasture near [[Hradec nad Moravicí]] in [[Czech Silesia]].-->}}


[[Kategori:Hayvancılık]]
[[Kategori:Hayvancılık]]

Sayfanın 18.57, 9 Nisan 2016 tarihindeki hâli

Mera, meyilli, engebeli ve taban suyunun derinde olduğu yem bitkilerinin bulunduğu alanlara ve hayvancılık amacı ile kullanılan alanlara verilen addır .

Bu topraklar hayvancılık amacıyla kullanılmaktadır. Hayvanların yemlenmesinde kullanılan bu alanların erozyon üzerinde etkileri bulunmaktadır.

Engebe sebebiyle yağış sularının bir kısmı sızarak veya yüzey akışı ile kaybolmaktadır. Buraların toprakları sığ, kumlu veya çakıllı, su tutma kapasitesi düşük ve yağışlı dönem haricinde kurudur. Genellikle su, bitkiler için yeterli değildir, bitki örtüleri seyrek ve kısa boyludur, dolayısıyla açık vejetasyona sahiptirler.