Kullanıcı mesaj:Eldarion: Revizyonlar arasındaki fark

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
İçerik silindi İçerik eklendi
Yalhi (mesaj | katkılar)
Arşivleme
1. satır: 1. satır:
Eldarion kardeşim. Ben anlayamiyorum. Sen neye dayanarak kayda deger olmayan kişi diyorsun. Adam sizofreniye care buluyor, 33 sayfa cv var. Sen bu viki yi nasil kabul etmiyorsun anlayamiyorum. Bana lutfen bi aciklama yap. Bu adami hic bir sekilde koyamayacak miyiz buraya bilelim de gece 5 saatlik emeklerimizi yalan etme bari

==ansiklopedik bilgi ve Ali Serim==
Merhaba Eldarion, buradaki mesajlardan da anlıyorum ki işin zor ve yoğun ancak yaptığın işin bir kısmı da, doğru bilgilenmemizi sağlamak, oluşturduğum madde (ali serim) ile ilgili ansiklopedik değil veya kayda değer değil demişsin. En özet haliyle yazmaya çalıştığım açıklama için vakit ayırırsan sevinirim çünkü aksi takdirde yapılan şeyin siyasi bir hareket olduğunu düşünmeye başlayacağım.

Kişi hakkında birbirinden çok farklı konularda( mesela kültür varlıklarımız, çıkardığı kitapların tarihsel içerikleri, ekonomi, siyaset, sosyal sorumluluk projeleri, eğitim gibi) birbirinden çok farklı yayın politikalarına ve görüşlere sahip haber kaynakları(mesela vatan milliyet hürriyet cumhuriyet radikal gibi gazeteler) gerekli görüp haber yapmış. İnternette yapılan basit ama tarafsız bir tarama doğru yalan yüzlerce haber ortaya çıkıyorsa, kişi ABD başkan adayları, eski ve yeni Türkiye cumhurbaşkanları ile çeşitli iş vesileleri ile bir araya gelip görüşüyorsa... bunun fotoğrafları internette geziniyorsa (bu da bir çok haber kaynağında kayıtlı, vikipediye geçirme gereği görmemiştim.) Bakanlarla fotoğrafları varsa, bizim bu adam kimmiş ki acaba diyerek vikipediye bakma hakkımız olsun istiyorum... maddeye sadece tarafsız, yalın ve net bilgileri eklemeye çalıştım.

Bu konu ile ilgili nerede sıkıntı gördüğünü açıklarsan eğer, belki de maddeyi "daha kayda değer" hale getirecek bilgiler ekleyebilirim. Kişinin sahip olduğu ancak geçirmediğim bir çok görev ve özellik mevcut, belki onları kayda değer bulabilirsin ama sorunun tam nereden kaynaklandığını söylemezsen maddeyi geliştirip oraya koyamam. Ansiklopedik değil eleştirisini yeni aldım, bilgiler genel kabule göre yeterli uzunlukta... içerik olarak kaynakçalar verilmiş, kaynakçaların doğruluğu ile ilgili sıkıntı varsa gerekli bilgi ve belgeleri size gönderebilirim. fotoğraflar lisanslandırılmış durumda. Bilgiler herhangi bir (şirket ismi bile yazmadım) reklam içermiyor. Kayda değerlik ve ansiklopedik mantığını tekrar tekrar kontrol ettim. Madde kısıtlaması yok sonuçta vikipedide, doğru kaynakçalarla yeterli ve düzgün şekilde yazılmış bir madde sizi "hızlı silinmesi lazım" kadar nasıl rahatsız etti anlamıyorum ki. lütfen vakit ayırıp bana cevap yaz. Sorularıma cevap almak için bir çok kez yazdım, cevaplamazsanız yeni bir vikipedist olarak doğru iş çıkartmamı bekleyemezsiniz. iyi vikiler [[Kullanıcı:Prinsipal v|Prinsipal v]] ([[Kullanıcı mesaj:Prinsipal v|mesaj]]) 21:20, 29 Mart 2016 (UTC)

Umarım silivermek için ayırdığın zamanı açıklama yapmak içinde ayırırsın çünkü madde tamamen değişse ve baştan sonra yenilenmesi gerekse bile burada durması gerektiğine inanıyorum.


===Ali Serim ve kayda değerlik maddesi incelemesi===

Senin için kendi mesaj panoma da mesaj bırakmış bulundum onu da okursan sevinirim. Kayda değerlik maddelerine işaret etmişsin açıklama olarak, bende biraz mesaj panonu işgal etmiş olacağım ama, seninle burada tek tek maddeleri irdelemek istiyorum.

Maddemiz şöyle başlıyor
'''bu kriterler, maddenin vikipedide yer almaması gerektiğinin kesin delili sayılmamalıdır ve bu kriterlerin bir veya birkaçının sağlanması da kişinin yer almasını garantilemez.''' Bu madde benim burada "bu var, bu var, bu yok." diye tek tek açıklayacağım maddelerin hepsini geçersiz kılıyor ama tabi senin silmeni de anlamsızlaştırıyor. madde özetle diyor ki, vikipediye uzun yıllardır gönül veren biri inat ederse madde falan kalmaz. onlarla iyi geçinin. diyor.

''''Söz konusu kişiden bağımsız olarak, birden fazla, birbirinden fikirsel olarak bağımsız, yayımlanmış, güvenilir ikincil kaynaklar tarafından bu kişinin konu edilmiş olması.'''' en çok üzerinde durduğum madde bu zaten tekrar açıklamayacağım milyar tane gazete haberi var. 39 ayrı mühim kaynakça göstermişim. ve her birine dikkat ederek farklı fikir yayınlarından seçmişim.

''''Kişinin, kendinden bağımsız olarak yazılmış, kabul görmüş bir biyografinin konusu olması.'''' diğer maddemiz... kendi sitesini geçtik, d&r, idefix doğan kitap gibi mühim kitapevleri tarafından yazılmış yazar biyografileri var, geçtim. "ali serim kimdir" bağımsız olduğu aşikar garip yazılar var internette dolanan... ingilizce vikipedi var gayet kontrol edilmiş onay almış sorunsuz duran... UNESCO'nun sitesinde onu tanıtıcı bilgiler var.

''''Kişinin, önemli sayılan ödüller kazanmış olması.'''' Bağımsız bi üniversite tarafından verilen şeref madalyası yetmiyor mu buna... yılın başarılı bişiysi ödülü demiyorum "şeref madalyası" diyorum. Türkiyenin özel paralı okullarından biri de demiyorum KİEV Shevcenko Üniversitesi diyorum. Hadi beğenmedin, AB (AVRUPA BİRLİĞİ) hani şu giremediğimiz AB KÜLTÜR MİRASI ödüllerine aday gösterilmiş bir türk. Alamamış olabilir, ödül uluslararası olunca adaylıkta güzel bir başarı bence....


senin bunları okumadan geçtiğine o kadar eminim ki... o yüzden buraya tek tek yazıyorum... :/


''''Kişinin adının kanıtlanabilir şekilde yaygınca tanınmış olması.'''' Bu maddde zor... şöyle zor, o adam belirli bir seviyenin üstünde iş camiasında, uluslararası politika ve iş dünyasında, bürokratik çevrelerce yoğun şekilde tanınıyor. Yoldan geçen adama sor bilmez. bu madde konusunda ısrarcı davranmayacağım.

Bu arada ingilizce maddeyi okudun mu? onda başka bilgiler var belki onlar sana daha kayda değer gelir. Dünyanın en önemli dergilerinden biri olan religion magazin adamla söyleşi yapıyor Sen kayda deymez diyorsun. ELELE dergisi demiyorum Religion diyorum.

''''Kişinin kendi sahasındaki katkılarının kalıcı tarihî kayıtların bir parçası[5] haline gelmiş olması'''' yani iki kitabıda aslında bu iki maddeye uyuyor. Çünkü kitaplar roman falan değil, çok önemli tarihi belgeler içeren kitaplar bunlar... ikisini de alıp sana yollamamı ister misin? Bir tanesi [[en:Melchior Lorichs]]'in istanbul'un tarihi ile ilgili yaptığı çizimlerden oluşuyor.

''''Kayda değerliği gösterilmiş ürün veya hizmetlerin savunuculuğunu yapmış olmak.'''' Çok önemli tarihi bir eser olarak osmanlı mezar taşlarının ingilterede satılmasına, sultan Abdulhamit'in tarihi eser niteliğindeki dolabını italya'da bularak, satılmasına engel olmuş dolabı satın alarak yıldız sarayına bağışlamış. bence bu ikisi cuk diye oturdu buraya...

bunlarla ilgili kaynak girmeye çalışmıyorum buralara... doğruluğundan şüphe ettiğin varsa söylersin, belgelendiririm. Daha diğer maddelere de devam edeceğim iznin olursa... ama şuan vaktim kalmadı.

Senden ricam, biraz kafana yatan bir durum varsa, maddeyi geri getirin, en azından SAS'ta tartışılsın. Zaten o şekilde olan madde "hiç kimse tek bir yorum yapmadan" vikiçizer tarafından hızlı silindi. Vikipedinin kotası doluyor sanki... bırakınız tartışsın birileri...


geri dönücem :)

[[Kullanıcı:Prinsipal v|Prinsipal v]] ([[Kullanıcı mesaj:Prinsipal v|mesaj]]) 13:16, 30 Mart 2016 (UTC)

==Blimpliza==
merhabalar, [[blimpliza]] grubunun sayfası silinme dayanaklarına aykırı olan durumları grup ve üyeleri ile ilgili bulmak için araştırdığım ve ulaşabildiğim şekilde güncellediğim tüm bilgiler ile değiştirmeme rağmen özellikle sizin tarafınızdan defalarca silinmeye devam etmesi yüzünden örnek vermek yada kıyaslamak hiç etik olmasa da nasıl bir ayrımcılık tavrı sergilediğinizi göstermek amacı ile [[Ehl-i Keyf]] yada [[TUAL]] başlıklarında belirtilen kurallara uyulmamasına rağmen yayında olmaları, dinlediğiniz müzik türüne yada şahsi kanaatinize uygun olmayan içerik, müzik türü, aşinalık, şahsi konular yada benzer durumlar nedenleri ile özgür vikipedi tanımlarını hiçe sayarak değişiklikleri incelemeden kaldırmaya devam etmenize dikkat çekmeyi bir görev sayıyorum.

Gösterdiğiniz bu tavırlı yaklaşımı şu ana kadar incelediğim vikipedi kuralları arasında göremediğimden buranın Eldarion'un Vikipedisi olmadığı ve 'Herkesin katkıda bulunabildiği Özgür bir Ansiklopedi' tarifine uyan bir kaynakça olması temennisi ile benzer durumda olan tüm özgün içerik sahiplerini benim gibi bu yaklaşımı protestoya ve haklarını talep etmeye davet ediyorum.

==Mervaniler==
selam eldarion, mervaniler sayfasındaki olumlu katkılarım 6 gündür khutuck kudelski ve sputnik1907 adlı kullanıcılar tarafından sökür kullanıcısının lehine değiştirilip duruyor. 9 kaynağa ilaveten 3 kaynak daha ekledim genel kabul gören içeriğe sahip ancak halen ısrarlı Vandalizm yapıyorlar.[[Özel:Katkılar/78.167.119.152|78.167.119.152]] 21:24, 5 Şubat 2016 (UTC)
==Hacı==
:: hacı, benim yaptığım katkıyı onaylayıp sayfayı korumaya felan alsan diyorum. süresiz ne dersin. khutuck sorun çıkarırsa onunda ayrıca icabına bakarız.[[Özel:Katkılar/78.167.119.152|78.167.119.152]] 10:39, 6 Şubat 2016 (UTC)

==Türkan Kürşad==
'''Sayın Eldarion bey [[Türkan Kürşad]] sayfasını kişinin yeteri kadar kayda değer biri olmadığına bağlıyorsunuz fakat yanılıyorsunuz efendim kişi kayda değer ve dikkat çekicidir konu hakkında ansiklopedik bilgiye sahibim ve 1 hafta içerisinde yeterli düzenleme yapılmış olcaktır. Kişi kariyeerinin yükselme aşamasındadır şimdi olmasa bile wikipediada elbettte bir gün olacaktır saygılar.''' --[[Kullanıcı:EzioBozkurt|EzioBozkurt]] ([[Kullanıcı mesaj:EzioBozkurt|mesaj]]) 21:11, 5 Şubat 2016 (UTC)

==Sayfa silinmesi==
Sayin Yetkili, dün olusturdugum sayfa bugün silinmis ve gerekli aciklama yok sadece kayda deger kisi degil diye bir gerekce yaziyor. Siz bilmiyor olabilirsiniz. O sayfa sevenleri tarafindan 'Biografi' olarak acildi ve icindede gerekli bilgileride mevcuttu. O zaman sorun nedir? Neden siliniyor? Burda herkez kafasina göre madde silebiliyorsa oh ne ala. Kimse buraya bosuna gönüllü olarak gelmesin. Bunu aciklamanizi bekliyorum. Tesekkürler. --[[Kullanıcı:NCov|NCov]] ([[Kullanıcı mesaj:NCov|mesaj]]) 16:52, 5 Şubat 2016 (UTC)


==Silme gerekçesi==
Merhaba,

İçeriği silme süreci içinde sayfanın neden silinmemesi gerektiği konusunda fikir beyanı yapılması için imkan sağlıyorsunuz. Buna istinaden içeriğin neden silinmemesi gerektiğini, gerekçeleri ve bağlantıları ile yapmış olduğum açıklamayı da siliyorsunuz. Gerekçe olarak İçeriği geliştirmeye yönelik olmayan tartışma sayfası maddesini dayanak alıyorsunuz. Tamamen gönüllülerin desteğiyle geliştirilmiş dijital ansiklopedi olan Wikipedia'ya kurumsallaşmış bir oluşumun kimlik bilgileri, bağlantılarını gösteren bilginin kayda değer olmaması diye bir gerekçe olabilir mi? Lütfen gerekçeli açıklama yaparsanız memnun olurum.--[[Kullanıcı:Sweruntime|Sweruntime]] ([[Kullanıcı mesaj:Sweruntime|mesaj]]) 10:19, 2 Şubat 2016 (UTC)

==Organik saç ekimi==
Sayın Yetkili, https://tr.wikipedia.org/wiki/Organik_Sac_Ekimi ile ilgili bir sayfa oluşturmuştuk ve bu sayfanın kayda değer olmayan konuya sahip olmadığını düşünerek ve sebep göstererek sildiğinizi gözlemledik. Oysa ki bu Sadece Türkiye de 8 ana habere konu olmuş bir buluştur. Kök hücre nakli yapılarak önceden saç ekimi yapılacak alan beslenip zenginleştirilerek ekilen saçların yer tutmasına kalıcı olmasına yardımcı olmakta ve büyük oran da başarı sağlanmasına imkan sağlanmış yeni geliştirilmiş bir yöntemdir. Konu ile alakalı olarakta 1994 yılından beri yapılan, estetik, plastik cerrahi, dermatoloji ve antiaging tedavileri konularında dünyanın en kapsamlı organizasyonu olarak kabul edilen IMCAS Kongresi’nde bu gün sunum yapan Türk bir plastik cerrahın geliştirmiş olduğu ve literatüre geçmiş bu yöntemi kayda değer bulmamanızı tekrar gözden geçirmenizi rica ediyoruz. Kaynakça da bir çok kaynak gösterilmiştir tüm bunların incelenmesini de rica ediyoruz. Bu yöntem yeni bir yöntem olup konusunda en başarılı teknik olarak kabul edilmektedir. İlgi ve alakanızı rica eder sayfanın yeniden aktif edilmesini temenni ederiz. [[Kullanıcı:B3rt1n|B3rt1n]] ([[Kullanıcı mesaj:B3rt1n|mesaj]]) 10:50, 30 Ocak 2016 (UTC)

==Levent Özdemir==
Merhaba, [[Levent Özdemir]] sayfasındaki [https://tr.wikipedia.org/wiki/Dosya:Levent_%C3%96zdemir_Foto%C4%9Fraf%C4%B1.jpg fotoğrafı] telif hakları sebebiyle sildiğinizi görüyorum ama fotoğrafı ben çektim. Telif hakkı bana ait. Kendi yüklediğim fotoğrafta telif ihlali yok ki neden sildiniz? Kendi çektiğim fotoğrafın ne telif hakkı? Fotoğrafı tekrar yüklüyorum lütfen silmeyin. İyi akşamlar. [[Kullanıcı:Grafikerozkan|Özkan Özcan]] ([[Kullanıcı mesaj:Grafikerozkan|mesaj]]) 14:14, 28 Ocak 2016 (UTC)

==Resim==
Cevabınız için teşekkürler. Eklediğim resimler başka sitelerde yer alıyor fakat oralara resimleri ben gönderdim yayınlanması için. Yani fotoğrafların lisansını kendime ait olarak gösterirsem sıkıntı olmayacaktır değil mi? Zira fotoğrafları biz çektik. --[[Kullanıcı mesaj:Astronot1997|Astronot1997]] 05:47, 3 Aralık 2015 (UTC)
==Mete Atatüre==
Merhaba, Mete Atatüre sayfasına referans eklememe rağmen neden iki kere telif hakları sebebiyle sildiğinizi kısa bir mesajla belirtebilirseniz Vikipedi'ye katkıda bulunmak isteyen bir insanı yıldırmak yerine kazanmış olursunuz. Açıklama bekliyorum. İyi akşamlar. [[Kullanıcı:Gckarakollukcu|Gckarakollukcu]] ([[Kullanıcı mesaj:Gckarakollukcu|mesaj]]) 19:33, 15 Ekim 2015 (UTC)

== [[m:Access to nonpublic information policy/MassMessages/Follow-up notice to volunteers|Reminder: Please sign new Wikimedia confidentiality agreement for nonpublic information by 15 December]] ==

''This is a message from the [[m:Wikimedia Foundation|Wikimedia Foundation]]. [[m:Access to nonpublic information policy/MassMessages/Follow-up notice to volunteers|Translations]] are available.''
[[File:Wmf logo vert pms.svg|right|150px]]
I wanted to follow-up on an message I sent you in September regarding the need for you to sign a [[m:Confidentiality agreement for nonpublic information|confidentiality agreement]] by 15 December 2015 (OTRS users have until 31 December 2015) in order to maintain your access from Wikimedia to nonpublic information.

As you may know, the Wikimedia Foundation Board of Trustees approved a new [[m:Access to nonpublic information policy|"Access to nonpublic information policy"]] on 25 April 2014 after a community consultation. The former policy has remained in place until the new policy could be implemented. That implementation work is now being done, and we are transitioning to the new policy.

An important part of that transition is helping volunteers like you sign the [[m:Confidentiality agreement for nonpublic information|required confidentiality agreement]]. All Wikimedia volunteers with access to nonpublic information are required to sign this new agreement, and we have prepared some documentation to help you do so.

The Wikimedia Foundation is requiring that anyone with access to nonpublic information sign the new confidentiality agreement by 15 December 2015 (OTRS users have until 31 December 2015) to retain their access. You are receiving this message because you have access to nonpublic information and are required to sign the confidentiality agreement under the new policy. If you do not sign the new confidentiality agreement by 15 December 2015, you will lose your access to nonpublic information.

Signing the confidentiality agreement for nonpublic information is conducted and tracked using Legalpad on Phabricator. We have prepared a guide on Meta-Wiki to help you create your Phabricator account and sign the new agreement: [[m:Confidentiality agreement for nonpublic information/How to sign|Confidentiality agreement for nonpublic information/How to sign]]

If you have any questions or experience any problems while signing the new agreement, please [[m:Talk:Confidentiality agreement for nonpublic information/How to sign|visit this talk page]] or email me (gvarnum{{@}}wikimedia.org). Again, please sign this confidentiality agreement by 15 December 2015 (OTRS users have until 31 December 2015) to retain your access to nonpublic information. If you do not wish to retain this access, please let me know and we will forward your request to the appropriate individuals.

Thank you,<br />
Gregory Varnum ([[m:User:GVarnum-WMF|User:GVarnum-WMF]]), Wikimedia Foundation

''Posted by the [[m:User:MediaWiki message delivery|MediaWiki message delivery]] 08:11, 16 October 2015 (UTC) • [[m:Access to nonpublic information policy/MassMessages/Follow-up notice to volunteers|Translate]] • [[m:Talk:Confidentiality agreement for nonpublic information/How to sign|Get help]]
<!-- Message sent by User:GVarnum-WMF@metawiki using the list at https://meta.wikimedia.org/w/index.php?title=Global_message_delivery/Access_to_nonpublic_information_policy/Functionaries&oldid=14140563 -->

== Bilgi ==

Herhangi bir fikir birliği olmadan yaptığınız değişiklikler geri alınmıştır. Topluluğun fikirlerini bekleyiniz. [[Kullanıcı mesaj:Eldarion|Eldarion]] 13:34, 17 Ekim 2015 (UTC)
* "hızlı kalsın 2, kalsın 2, aktarılsın 8, hızlı silinsin 1, silinsin 3" şeklinde sonuçlanmış bir tartışma, ardından tartışmayı kapatan dahil iki hizmetli aktarılsın görüşü bildirmiş. Yine de siz benden iyi bilirsiniz, ben artık [[Hedef 2023]] mevzusuna karışmıyorum. --[[Kullanıcı:Khutuck|'''Khutuc<font color="red">k''']]</font>[[Kullanıcı_mesaj:Khutuck|<sup><small>msj</small></sup>]] 13:41, 17 Ekim 2015 (UTC)
:Gayet deneyimli ve eski bir hizmetlisiniz 2-3 kullanıcının fikri ile fiki birliği sağlanamayacağında hemfikiriz zanederim. Hizmetli yetkisi alanında bir sonuca istinaden böyle bir inisiyatif kullanıp oylamayı kapatmış. Memnun olmayanlar maddeyi tekrar silinmeye aday gösterebilirler. İyi çalışmalar. [[Kullanıcı mesaj:Eldarion|Eldarion]] 13:46, 17 Ekim 2015 (UTC)
::Ok. --[[Kullanıcı:Khutuck|'''Khutuc<font color="red">k''']]</font>[[Kullanıcı_mesaj:Khutuck|<sup><small>msj</small></sup>]] 13:48, 17 Ekim 2015 (UTC)

== Adam gibi davran kullanıcılara böcek.... ==

Devamlı önüne geleni silmektesin kayıtdışı göstererek insanın yazma heveslerini madde ekleme isteklerini köreltiyorsyn böcek.....
--[[Özel:Katkılar/176.219.169.179|176.219.169.179]] 14:44, 19 Ekim 2015 (UTC)


Kayda değer değil ne demek? Popüler kültürün takibi mi yapılıyor?

== Tekin Artemel ve Oral Enuğur silme ==

Sayın Yetkili,

Ülkemizde Osmanlı'nın son döneminden günümüze kadar yetişen yada ismi duyulan plastik sanatçıların (ressam, heykeltraş, baskı sanatçısı, kavramsal sanatçı, dijital sanatçı vs.) sayısı 3000 - 4000 arasındadır. Bu sayıya tezhip, hat ve antika dahil olmayıp klasik ve çağdaş sanatçıların tümü dahildir. Bugün Almanya'nın orta ölçekli bir kenti olan Köln'de bu sayı 5000 civarındadır. Berlin ve Paris'te 20000'in üzerinde, Newyork'ta ise 50000 civarındadır.
Bilindiği gibi ülkemizde plastik sanatlar Batı ülkelerine göre çok daha az gelişmiş durumdadır. Sanatçılarımız da kumdaki pırlanta taneleri kadar ender bulunmakta ve sanat pazarının sığılığı nedeniyle kendilerini tanıtamamaktadır.

Bu sığı pazardaki en önemli kaynak ise Sn. Kaya Özsezgin'in hazırladığı "Türk Plastik Sanatçıları Ansiklopedik Sözlüğü"'dür.
Daha önceden hazırladığım ve bu sözlükte de yer alan Tekin Artemel ve Oral Enuğur adlı sanatçıların biyografilerini hazırlamamdan sonra saatler içinde "kayda değer olmayan" klişesini öne sürerek sildiniz. Zaten gelişememiş olan bir sanat dalının iki emekçisi de böylelikle tümüyle unutulmaya mahkum oldular. Oysa en azından bir tartışma açılabilir ya da otör kişilerin görüşleri alınabilirdi.
Plastik sanatçı olmak için gereken kriterlerin tümünü taşıyan bu iki sanatçımıza Vikipedi'de yer verilmesi için katkılarınızı rica ederim.
[[Kullanıcı:Cem Altınel|Cem Altınel]] ([[Kullanıcı mesaj:Cem Altınel|mesaj]]) 15:02, 26 Ekim 2015 (UTC)

== Kerbela (oyun) maddesi seçkin madde adaylığı hk. ==
Merhaba,

2 Ekim'de günün maddesi olan [[Kerbela (oyun)]] özeti genişletildi. Seçkin madde adaylığını değerlendirirseniz sevinirim.

Selamlar,
[[Kullanıcı:Frock~trwiki|Frock~trwiki]] ([[Kullanıcı mesaj:Frock~trwiki|mesaj]]) 14:26, 30 Ekim 2015 (UTC)

== [[Vikipedi:Vikipedi Asya Ay]] ==

[[Kullanıcı:永続繁栄/Vikipedi:Vikipedi Asya Ay]] Is it OK?--[[Kullanıcı:永続繁栄|永続繁栄]] ([[Kullanıcı mesaj:永続繁栄|mesaj]]) 05:51, 5 Kasım 2015 (UTC)

== Bilgi ==

Selamlar İ.E., zannediyorum Meta'da yapılmakta olan admin activity review ile ilgili toplulukta bir yanlış anlama var. Sistem tam olarak aktif olmama süresi 2 yılı aştıktan sonra yapılan uyarılara istinaden meta'da talep sonucu hizmetli haklarının alınması şeklinde çalışmıyor. Meta'da bu proje yılda 1 kez yapılıyor genelde Ocak ayında ve aktif olmayan hizmetliler listelenip bilgilendirilerek toplu şekilde işlem yapılıyor. Yani biz buradan talepte bulunsak bile bize verecekleri cevap metada yapılacak yıllık incelemeyi beklememiz olacaktır. --[[Kullanıcı mesaj:Eldarion|Eldarion]] 13:07, 10 Kasım 2015 (UTC)
:Hmm. Anladım, teşekkür ederim. Aslında ben halen devam eden [[Vikipedi tartışma:Hizmetli yetkilerinin geri alınması]] tartışmasında İngilizce Vikipedi'yi örnek alarak [https://tr.wikipedia.org/w/index.php?title=Vikipedi:Hizmetli_haklar%C4%B1n%C4%B1n_geri_al%C4%B1nmas%C4%B1&diff=prev&oldid=16216764 şablonu hazırlamıştım]. Hadi şablonu hazırlamış iken, hizmetliye de bir bildirimde [https://tr.wikipedia.org/w/index.php?title=Kullan%C4%B1c%C4%B1_mesaj%3AMerube_89&type=revision&diff=16216737&oldid=16120851 bulunayım dedim]. Politika halen teklif aşamasında olduğundan dolayı bunu oraya eklemiştim. Hatta şimdi bunu tartışma sayfasında da belirteceğim. Fakat ben meta'ya üstün körü bakmışım demek ki. Sağ olasın hocam. --<font color="#000000" size="3" face="Script MT Bold">[[Kullanıcı mesaj:İncelemeelemani|i.e.]]<sup>[[Kullanıcı mesaj:İncelemeelemani|msj]]</sup></font> 13:34, 10 Kasım 2015 (UTC)

== bildirim ==

Merhaba, danışma masasında kullanıcı adınıza [[VP:DM#Konu_başlığını_giriniz!|bağlantı verilmiş]]. Size bildirim gelmedi mi? --[[User Talk:Diyapazon|'''<font face="Papyrus" color="#A0522D">Di</font><font face="Papyrus" color="#D2691E">ya</font><font face="Papyrus" color="#A0522D">pa</font><font face="Papyrus" color="#D2691E">zon</font>''']], 22:17, 11 Kasım 2015 (UTC)

== moda sahnesi entry'si ile ilgili ==

merhabalar kolay gelsin.
moda sahnesi başlığı altında kurumun bilgisini tam 3 kere girdim. her defasında silindi. sanırım başlık sizi yanıltıyor zira moda sahnesi bir tiyatro oluşumudur ve Kadıköy'de bir kültür merkezi olarak işletilen 3 salonlu bir mekandır.
Kayda değer bilgi olmadığını düşünmenizin sebebini başka türlü açıklayamıyorum. Benzeri birsürü sayfa bulunmakta ve günlerce uğraştığım şeyleri sürekli silmektesiniz.
Rica ederim içeriğine bakıp bana neyin olmadığını söyleyin çünkü yılmak üzereyiz.
saygılar.

== Yarı koruma ==

Mesaj sayfamı bir süreliğine yarı korumaya alabilir misiniz? --[[User Talk:Diyapazon|'''<font face="Papyrus" color="#A0522D">Di</font><font face="Papyrus" color="#D2691E">ya</font><font face="Papyrus" color="#A0522D">pa</font><font face="Papyrus" color="#D2691E">zon</font>''']], 19:25, 16 Kasım 2015 (UTC)

== [[m:Access to nonpublic information policy/MassMessages/Follow-up notice to volunteers|Reminder: Please sign new Wikimedia confidentiality agreement for nonpublic information by 15 December]] ==

''This is a message from the [[m:Wikimedia Foundation|Wikimedia Foundation]]. [[m:Access to nonpublic information policy/MassMessages/Follow-up notice to volunteers|Translations]] are available.''
[[File:Wmf logo vert pms.svg|right|150px]]
I wanted to follow-up on an message I sent you in September regarding the need for you to sign a [[m:Confidentiality agreement for nonpublic information|confidentiality agreement]] by 15 December 2015 (OTRS users have until 31 December 2015) in order to maintain your access from Wikimedia to nonpublic information.

As you may know, the Wikimedia Foundation Board of Trustees approved a new [[m:Access to nonpublic information policy|"Access to nonpublic information policy"]] on 25 April 2014 after a community consultation. The former policy has remained in place until the new policy could be implemented. That implementation work is now being done, and we are transitioning to the new policy.

An important part of that transition is helping volunteers like you sign the [[m:Confidentiality agreement for nonpublic information|required confidentiality agreement]]. All Wikimedia volunteers with access to nonpublic information are required to sign this new agreement, and we have prepared some documentation to help you do so.

The Wikimedia Foundation is requiring that anyone with access to nonpublic information sign the new confidentiality agreement by 15 December 2015 (OTRS users have until 31 December 2015) to retain their access. You are receiving this message because you have access to nonpublic information and are required to sign the confidentiality agreement under the new policy. If you do not sign the new confidentiality agreement by 15 December 2015, you will lose your access to nonpublic information.

Signing the confidentiality agreement for nonpublic information is conducted and tracked using Legalpad on Phabricator. We have prepared a guide on Meta-Wiki to help you create your Phabricator account and sign the new agreement: [[m:Confidentiality agreement for nonpublic information/How to sign|Confidentiality agreement for nonpublic information/How to sign]]

If you have any questions or experience any problems while signing the new agreement, please [[m:Talk:Confidentiality agreement for nonpublic information/How to sign|visit this talk page]] or email me (gvarnum{{@}}wikimedia.org). Again, please sign this confidentiality agreement by 15 December 2015 (OTRS users have until 31 December 2015) to retain your access to nonpublic information. If you do not wish to retain this access, please let me know and we will forward your request to the appropriate individuals.

Thank you,<br />
Gregory Varnum ([[m:User:GVarnum-WMF|User:GVarnum-WMF]]), Wikimedia Foundation

''Posted by the [[m:User:MediaWiki message delivery|MediaWiki message delivery]] 20:17, 16 November 2015 (UTC) • [[m:Access to nonpublic information policy/MassMessages/Follow-up notice to volunteers|Translate]] • [[m:Talk:Confidentiality agreement for nonpublic information/How to sign|Get help]]
<!-- Message sent by User:GVarnum-WMF@metawiki using the list at https://meta.wikimedia.org/w/index.php?title=Global_message_delivery/Access_to_nonpublic_information_policy/Functionaries&oldid=14654579 -->

== Vikipedi dosya yükleme sihirbazı açılmıyor ==

Vikipedi dosya yükleme sihirbazı açılmıyor, tıklıyorum "Dosya yüklemeye başlamak için buraya tıklayınız" yazısına hiçbir şey gelmiyor https://tr.wikipedia.org/wiki/Vikipedi:Dosya_Y%C3%BCkleme_Sihirbaz%C4%B1 altta kategori (+) ve Vikipedi resim yardım yazan kısımın yanındaki (-) ve yön işaretleri olan kısım kaybolup geri geliyor sadece form felan açılmıyor. İşletim sistemim windows 10 kullandığım tarayıcı google chrome, Diyapazon rumuzlu arkadaşa sordum onun işletim sistemi windows 7 imiş chrome'da ve tüm tarayıcılarda sorunsuz açılıyormuş bende neden açılmıyor? Ben her tarayıcıda denedim hiçbiri de açmıyor bu formu, chrome'da içerik ayarlarında da Javascript kısmında "Tüm sitelerin Javascript çalıştırmasına izin ver(önerilen)" işaretli ama açmıyor bana yardımcı olabilir misiniz? Saygılar.
--[[Kullanıcı:Vicenarcotics|Vicenarcotics]] ([[Kullanıcı mesaj:Vicenarcotics|mesaj]]) 15:15, 22 Kasım 2015 (UTC)

== Gülden Mutlu ==

Merhaba. Şarkıcının bazı şarkıları [https://www.google.com.tr/search?q=G%C3%BClden+Mutlu&oq=G%C3%BClden+Mutlu&aqs=chrome..69i57&sourceid=chrome&es_sm=122&ie=UTF-8#safe=off&q=%22G%C3%BClden+Mutlu%22+top20 şurada] görülebileceği üzere bazı ulusal müzik listelerine girmiş ki bu sayede de [[Vikipedi:Kayda değerlik (müzik)]] sayfasında belirtilen "Ulusal müzik listelerine geçmiş bir eserinin olması" kriterini karşılıyor. Rica etsem maddeyi geri getirebilir misin? İyi çalışmalar.--[[Kullanıcı:Rapsar|Rapsar]]<sup>[[Kullanıcı mesaj:Rapsar|Efendim?]]</sup> 23:41, 23 Kasım 2015 (UTC)

== Soru ==
Merhabalar rahatsız ettiysem affola. Benim bir sorum olucaktı ve ayrıca telif hakkı konusundaki bilgilendirmeleriniz için teşekkürler. Benim sorum şu diyelim mesela bir sitede fotoğraflar var ve o sayfada resimle ilgili all rights reserved ve hakları saklıdır gibi birşey olamamasının yanında herhangi bir lisans bilgisi de yok. Bu durumda resmi vikipedi'ye eklemekte bir sakınca varmı bunu merak ediyorum commons yada tr farketmeksizin. Cevabınızı bekliyorum saygılarımla. [[Kullanıcı mesaj:Gençfenerbahçeli98|<font color="#0055ff">'''Gençfenerbahçeli98'''</font>]] 18.21, 24 Kasım, 2015 (UTC)

== Denetleme ==

Merhaba, Eldarion. İyisindir umarım :) 24 Kasım'da bir [[Vikipedi:Denetçi isteği/Dava/Mehmetermiş|denetçi]] isteğinde bulundum. En aktif sen görünüyorsun. Zamanın olursa ilgilenebilir misin? Çünkü kullanıcı vandalizme devam ediyor. Teşekkürler [[Kullanıcı:AlexandreManette|<font face="mistral" color="#F665AB">Alexandre M.</font>]] 23:39, 29 Kasım 2015 (UTC)

== [[m:Access to nonpublic information policy/MassMessages/Follow-up notice to volunteers|URGENT: Please sign new Wikimedia confidentiality agreement for nonpublic information by 15 December]] ==

''This is a message from the [[m:Wikimedia Foundation|Wikimedia Foundation]]. [[m:Access to nonpublic information policy/MassMessages/Follow-up notice to volunteers|Translations]] are available.''
[[File:Wmf logo vert pms.svg|right|150px]]
I wanted to follow-up on an message I sent you in September regarding the need for you to sign a [[m:Confidentiality agreement for nonpublic information|confidentiality agreement]] by 15 December 2015 (OTRS users have until 31 December 2015) in order to maintain your access from Wikimedia to nonpublic information.

As you may know, the Wikimedia Foundation Board of Trustees approved a new [[m:Access to nonpublic information policy|"Access to nonpublic information policy"]] on 25 April 2014 after a community consultation. The former policy has remained in place until the new policy could be implemented. That implementation work is now being done, and we are transitioning to the new policy.

An important part of that transition is helping volunteers like you sign the [[m:Confidentiality agreement for nonpublic information|required confidentiality agreement]]. All Wikimedia volunteers with access to nonpublic information are required to sign this new agreement, and we have prepared some documentation to help you do so.

The Wikimedia Foundation is requiring that anyone with access to nonpublic information sign the new confidentiality agreement by 15 December 2015 (OTRS users have until 31 December 2015) to retain their access. You are receiving this message because you have access to nonpublic information and are required to sign the confidentiality agreement under the new policy. If you do not sign the new confidentiality agreement by 15 December 2015, you will lose your access to nonpublic information.

Signing the confidentiality agreement for nonpublic information is conducted and tracked using Legalpad on Phabricator. We have prepared a guide on Meta-Wiki to help you create your Phabricator account and sign the new agreement: [[m:Confidentiality agreement for nonpublic information/How to sign|Confidentiality agreement for nonpublic information/How to sign]]

If you have any questions or experience any problems while signing the new agreement, please [[m:Talk:Confidentiality agreement for nonpublic information/How to sign|visit this talk page]] or email me (gvarnum{{@}}wikimedia.org). Again, please sign this confidentiality agreement by 15 December 2015 (OTRS users have until 31 December 2015) to retain your access to nonpublic information. If you do not wish to retain this access, please let me know and we will forward your request to the appropriate individuals.

Thank you,<br />
Gregory Varnum ([[m:User:GVarnum-WMF|User:GVarnum-WMF]]), Wikimedia Foundation

''Posted by the [[m:User:MediaWiki message delivery|MediaWiki message delivery]] 22:12, 1 December 2015 (UTC) • [[m:Access to nonpublic information policy/MassMessages/Follow-up notice to volunteers|Translate]] • [[m:Talk:Confidentiality agreement for nonpublic information/How to sign|Get help]]
<!-- Message sent by User:GVarnum-WMF@metawiki using the list at https://meta.wikimedia.org/w/index.php?title=Global_message_delivery/Access_to_nonpublic_information_policy/Functionaries&oldid=14887430 -->

== Mediha Didem Türemen ==

Merhaba Eldarion, [[Mediha Didem Türemen|şu]] maddenin kayda değerlik sorunlarını giderebileceğimi düşünüyorum. Geri getirmeden önce [[Özel:GeriGetir/Mediha_Didem_Türemen|size]] danışmak istedim. En azından denemem için geri getirebilir miyiz? İyi çalışmalar --[[User:Taysin|<font color="green">'''taysin'''</font>]] [[User talk:Taysin|<font color="blue"> '''(mesaj)'''</font>]] 10:42, 4 Aralık 2015 (UTC)

== Mustang ==

Merhaba. Filmin eleştirmenler tarafından beğenilmesinin tarafsızlıkla ne kadar çok uyumlu olduğu konusunda şüpheliyim. Bakınız [http://www.rottentomatoes.com/m/mustang_2015/ RT'da %97 pozitif inceleme], [http://www.metacritic.com/movie/mustang MC'de 82/100 = "Evrensel beğeni"]. Bu konuda doğru olanı bana bildirirseniz sevinirim. İyi çalışmalar. [[Kullanıcı:Sebastian James|Sebastian James -Rettelo-]] ([[Kullanıcı mesaj:Sebastian James|mesaj]]) 19:27, 4 Aralık 2015 (UTC)

== sayfa ==

Sayfam neden silindi ve kayda deger denmis eger olusturdugum sayfa kayda deger degilse vikipedi de benim icin degersizdir ... [[Kullanıcı:Simsek94|Simsek94]] ([[Kullanıcı mesaj:Simsek94|mesaj]]) 20:48, 5 Aralık 2015 (UTC)

== köy çeşmesi başlık ==

Selam Eldarion

Koyduğum sil etiketini [https://tr.wikipedia.org/w/index.php?title=Vikipedi%3AK%C3%B6y_%C3%A7e%C5%9Fmesi%2FBa%C5%9Fl%C4%B1k_2&type=revision&diff=16352043&oldid=16352026 geri almışsın]. Sebebini öğrenebilir miyim? --[[Kullanıcı:Zaitsév|<font color="green">'''Zaitsév'''</font>]] 10:48, 7 Aralık 2015 (UTC)
:Herhangi bir gerekçe olmadan etiketleme yaptığınıza göre sebep sunması gereken sizsiniz, ben değil. --[[Kullanıcı mesaj:Eldarion|Eldarion]] 10:51, 7 Aralık 2015 (UTC)
::Tekrardan selam. Bir gerekçe sunmuştum. '''Kullanılmıyor''' diye --[[Kullanıcı:Zaitsév|<font color="green">'''Zaitsév'''</font>]] 10:54, 7 Aralık 2015 (UTC)
:::Şablonu kendiniz çıkarıp, kullanılmıyor diye gerekçe sunmuşsunuz. Şablonun kullanılmaması gerektiğini düşünüyor iseniz, topluluğun fikrini alabilirsiniz. Köklü değişiklikleri bireysel olarak yapmayınız. --[[Kullanıcı mesaj:Eldarion|Eldarion]] 10:55, 7 Aralık 2015 (UTC)
:::: Anlatamadım galiba. Şablon hangi sayfada kullanılıyordu da ben çıkardım? --[[Kullanıcı:Zaitsév|<font color="green">'''Zaitsév'''</font>]] 10:57, 7 Aralık 2015 (UTC)
::::: Şablon buralarda kullanılıyor. Kullanılmıyor diye gerekçe sunmuşsunuz. [https://tr.wikipedia.org/wiki/%C3%96zel:SayfayaBa%C4%9Flant%C4%B1lar/Vikipedi:K%C3%B6y_%C3%A7e%C5%9Fmesi/Ba%C5%9Fl%C4%B1k_2] --[[Kullanıcı mesaj:Eldarion|Eldarion]] 10:59, 7 Aralık 2015 (UTC)
:::::: Orayı fark etmemiştim. Benim hatam. İyi çalışmalar --[[Kullanıcı:Zaitsév|<font color="green">'''Zaitsév'''</font>]] 11:03, 7 Aralık 2015 (UTC)

== [[Elif Kask]] ==

Sayfayı geri getirip SAS'a çıkarabilir misiniz? --[[Kullanıcı:Diyapazon|Diyapazon]] ([[Kullanıcı mesaj:Diyapazon|mesaj]]) 07:49, 13 Aralık 2015 (UTC)
:Kayda değerliği ortaya koyan kaynak yoktu ve madde silindi. Uygun kaynaklarınız var ise maddeyi açabilirsiniz. [[Kullanıcı mesaj:Eldarion|Eldarion]] 08:23, 13 Aralık 2015 (UTC)
::Nasıl kaynak yok? 4 kaynak vardı: http://i.hizliresim.com/p8Dbdn.png --[[Kullanıcı:Diyapazon|Diyapazon]] ([[Kullanıcı mesaj:Diyapazon|mesaj]]) 08:31, 13 Aralık 2015 (UTC)

== Kerbela (oyun) Seçkin Madde Adaylığı hk. ==
Merhaba,
2 Ekim'de günün maddesi olan [[Kerbela (oyun)]]'unun seçkin madde adaylığını değerlendirerek görüşünüzü [https://tr.wikipedia.org/wiki/Vikipedi:Se%C3%A7kin_madde_adaylar%C4%B1/Kerbela_%28oyun%29 tartışma] bölümünde paylaşırsanız sevinirim.
Selamlar,

== Ünsal Arık hk ==

Merhaba. Almanca Vikipedi'de dahi maddesi açılmış olan Milli Boksör Ünsal Arık'ın maddesi neden silindi? Kayda değer olduğunu düşünüyorum. Kendisi profesyonel boksör. O zaman [[https://tr.wikipedia.org/wiki/Kategori:T%C3%BCrk_boks%C3%B6rler BU Kategorideki]] pek çok boksörün de silinmesi gerekmez miydi?--[[Kullanıcı:Fikir Mühendisi|<font color="Purple">'''Fikir'''</font>]]<sup>[[User_Talk:Fikir Mühendisi|<font color="black">''msj''</font>]]</sup> 20:28, 19 Aralık 2015 (UTC)
*teşekkür ediyorum. iyi akşamlar.--[[Kullanıcı:Fikir Mühendisi|<font color="Purple">'''Fikir'''</font>]]<sup>[[User_Talk:Fikir Mühendisi|<font color="black">''msj''</font>]]</sup> 20:32, 19 Aralık 2015 (UTC)

== Aynı isimli aynı tür madde hk. ==


Merhaba,

İsim benzerliği olan (fakat birbirinden farklı olan) başlıklardan ikincisini nasıl açabilirim?
Örneğin: [[Bir Varmış Bir Yokmuş]] adında bir dizi sayfası var, fakat benim bilgi vereceğim bu isimdeki dizi burada anlatılan değil. Anlam ayrımı şablonu kullanılır diye tahmin ettim fakat daha önce denemedim. Yardımcı olursanız sevinirim.

[[Kullanıcı:Frock~trwiki|Frock~trwiki]] ([[Kullanıcı mesaj:Frock~trwiki|mesaj]]) 11:56, 21 Aralık 2015 (UTC)

== Kitap maddesi ==

Merhaba, az önce eklediğim bir kitap maddesi silindi, kayda değer bulunmamış. Halbuki ciddi bir emek ve çaba ürünüydü. Yeni dönemin şartlarında dijital olarak yayınlandı, Türkiye Cumhuriyeti Kültür Bakanlığı envanterine girdi. Resmi bir ISBN numarası alındı. Tekrardan açmayı düşünüyorum. Kitap hangi şartlarda silinmez, hangi şartlarda kayda değerdir? Edebi anlamda hüküm vermek bize düşmez diye düşünüyorum sonuçta çok öznel. Bence bir kitap, edebi bir ürünü başlı başına varlığı ile burada olmayı hak etmektedir.--[[Kullanıcı:Christoph20036|christoph20036]] ([[Kullanıcı mesaj:Christoph20036|mesaj]]) 11:17, 23 Aralık 2015 (UTC)

Az önce gördüm, yıllar içerisinde eklediğim iki ayrı kitap da silinmiş. Bir tanesi de basılı bir ortak kitaptı. Hepsinin ortak özelliği popüleritesi onbinler ile ifade edilen rakamlara ulaşmaması. Geri alma şansımız yok mu? Neden kayde değer değil. Bu açıdan hangi kitap o zaman kayda değer. Öznel bir değerlendirme nasıl yapabiliriz? İlgilenmenizi rica ediyorum

Cevap için teşekkürler. Anladığım kadarıyla, maddeler silinebilirde, silinmeyebilirde. Vikipedinin son zamanlarda ne kadar özgür oldugunu düşünmeye başlamıştım. Artık fazla dusunmeyecegim.

== çift köyler ==

[https://tr.wikipedia.org/w/index.php?title=Kullan%C4%B1c%C4%B1:Mavrikant/Deneme2&oldid=16359716 şuradaki] çift köy maddelerini birleştirebilir misin? Ayrıca muhammed sayfasının tartışmasına bak.--[[Kullanıcı:Mavrikant|Mavrikant]]<sup>[[Kullanıcı mesaj:Mavrikant|msj]]</sup> 21:36, 27 Aralık 2015 (UTC)

== Savaş Polat Sayfası Hakkında ==

Merhaba sayın {{ping|Eldarion}}, [[Savaş Polat]] maddesini yazmıştım. Türkiye Futbol Federasyonu kaynaklı bir madde oluşturdum. Fakat gerekçe gösterilmeden sizin tarafınızdan silinmiş. Sebebini öğrenebilir miyim?




****

== Profilime bıraktığınız mesaj hakkında.. ==

Zaten yazdıklarım viki standartlarına uygun. Eğer "ansiklopedik olmayan" tanımını South Park karakterleri adına yaptıysanız birçok dildeki Vikipedi'de onlar hakkında bizim Viki'mizden yüzlerce kat daha fazla bilgi mevcut. Bu eksikleri de gidermek için çalışacağım.. [[Kullanıcı:HicBitmeyenAkbil|<font face="Segoe script" color="#FF4D00" size="4">HicBitmeyenAkbil</font>]] 13:23, 30 Aralık 2015 (UTC)

== Murat Ömür Tuncer hakkında ==

Merhaba. Açmış olduğum Murat Ömür Tuncer sayfası, sayfayı açtığım anda tarafınızdan silindi. Bu kadar hızlı okunup, araştırılıp, silinmesine karar verilmesinin nedenini öğrenebilir miyim.

== Neden celal özcan silindi. ==

Merhaba bir dönemim en önemli yazarlarından babam. Üstelik kendiniz link yeri açmışsınız sayfamdan. Herhangi bir reklam yok. Neden sildiğinizi. Anlamıyorum. [[Kullanıcı:Oozcan|Oozcan]] ([[Kullanıcı mesaj:Oozcan|mesaj]]) 21:58, 1 Ocak 2016 (UTC)

== Celal Özcan için herhangi bir telif ihlali yok! ==

Sayın ilgili Celal Özcan için herhangi bir telif ihlali yok. Tüm telif hakları varisi olan bana ait. Lütfen oozcan@ku.edu.tr adresime irtibatsa geçer misiniz. Saygılar. [[Kullanıcı:Oozcan|Oozcan]] ([[Kullanıcı mesaj:Oozcan|mesaj]]) 09:30, 2 Ocak 2016 (UTC)

== Anlsşılmıyor! ==

Sayın ilgili celal Özcan için yorumunuz anlaşılmıyor. Telif ihlali yok!!!
oozcan@ku.edu.tr yazar mısınız. [[Kullanıcı:Oozcan|Oozcan]] ([[Kullanıcı mesaj:Oozcan|mesaj]]) 09:39, 2 Ocak 2016 (UTC)

== Kendini tanıma (Self-knowledge (psychology) ==

[[Kendini tanıma]] maddesi telif hakkı ihlali nedeniyle silinmiş. Madde, [[Vikipedi:Eğitim Programı/Etkinlikler/Uludağ Üniversitesi|Uludağ Üniversitesi'ndeki etkinliğe]] katılan yeni bir kullanıcı tarafından ödev olarak İngilizce maddeden çeviri yoluyla oluşturulmuş bir madde. Öğrenci kaynakçayı da oluşturduğunu söylüyor ama fark ettiğin bir sorun veya eksiklik olabilir. Maddeyi silmek yerine uyarıp üzerinde çalışma fırsatı vermek istiyorum. Öğrenci içeriği kullanıcı sayfasına kopyalasın, orada bakalım diyeceğim ama çeviri olunca nasıl yapılacak bilemedim. Bu silme işlemini geri almak mümkünse madde üzerinde hocası ile tecrübeli vikipedistlerle bakalım, telifle , içerikle ilgili nerelerde sorun var, düzleyelim. --[[Kullanıcı:Basak|Başak]] ([[Kullanıcı mesaj:Basak|mesaj]]) 09:25, 4 Ocak 2016 (UTC)

== Vladimir Lenin eserlerinin silinmesi ==

Diğer dillerde de olan [[Vladimir Lenin bibliyografyası]]'na ait bu sayfaların "kayda olmayan madde" olarak silinmesi son derece hatalı bir davranış olduğunu düşünüyorum. Zira edebiyat anlamında en çok dile çevrilen kişiye ait maddeleri silmektesiniz. Diğer dillerde bunlara örnek var, ansiklopedik bir arşiv oluşturmaya çalışmaktayız, emekleri böylece silmek hatalıdır.

* [https://de.wikipedia.org/wiki/Neue_wirtschaftliche_Vorg%C3%A4nge_im_b%C3%A4uerlichen_Leben Almanca]
* [https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%9B%D1%83%D1%87%D1%88%D0%B5_%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D1%8C%D1%88%D0%B5_%D0%B4%D0%B0_%D0%BB%D1%83%D1%87%D1%88%D0%B5 Rusça]
* [https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%92%D0%B5%D0%BB%D0%B8%D0%BA%D0%B8%D0%B9_%D0%BF%D0%BE%D1%87%D0%B8%D0%BD Rusça]

Hatta bunlara ait bir kategori bile mevcut: [https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D0%B0%D1%82%D0%B5%D0%B3%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%8F:%D0%A1%D0%BE%D1%87%D0%B8%D0%BD%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D1%8F_%D0%92._%D0%98._%D0%9B%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%BD%D0%B0 Burada] --[[Kullanıcı:Ahmet Turhan|Ahmet Turhan]] ([[Kullanıcı mesaj:Ahmet Turhan|mesaj]]) 19:15, 10 Ocak 2016 (UTC)
==Kayda değerlik==
Vikipedi standartlarına uymayan madde göz atmanızı rica edeceğim. [[Kafes (film)]][[Kullanıcı:Sevimleribo|Ιβο ]] ([[Kullanıcı mesaj:Sevimleribo|mesaj]]) 12:11, 11 Ocak 2016 (UTC)

== Beyaz Liste ! ==

--Cemre Önder Döner 13:44, 18 Ocak 2016 (UTC))Beni beyaz listeye alabilir misiniz? Beyaz liste kriterleri sağlıyor muyum?

== İYİ GÜNLER ( ÖNEMLİ) ==

Greatest Hits: Decade One ve Carrie Underwood sayfalarını onaylar mısınız?--Cemre Önder Döner 16:01, 19 Ocak 2016 (UTC)

==Selamlarrr==
Uzun bir aradan sonra geri döndüm de eldar hem bir selam vermek hem de bir soru sormak istemiştim.. Uzun zamandır olmayınca -malum kurallar hızla değişebiliyor- kendimi güncelleme adına merak ettiğim için ,mesajlarıma cevap yazarken dikkatimi çekti, [https://tr.wikipedia.org/w/index.php?title=%C3%96zel:G%C3%BCnl%C3%BCk&action=view&type=block&page=User%3AAydinsalis artık] kukla kullanımına ilk başlarda 1-2 günlük cezalar mı veriliyor, yoksa bir iki seferlik yaptığı ve yeni başlayan bir kullanıcı olmasından dolayı mı böyle? dediğim gibi o kadar uzun ara verince insan bunları sorup sorup antika bilgilerini güncelleme gereği duyuyor :). tekrardan selamlar, sizleri buralarda aktif görmek içimi açtı -en son değişikliğiniz 1 hafta öncesine ait gözüküyor da ona istinaden-.. görüşmek üzere, iyi vikilemeler--<font color="#800000">[[Kullanıcı:Merube 89|'''Merube 89''']]</font>[[Kullanıcı mesaj:Merube 89|<font color="#808080"><sup>'''''msj'''''</sup></font>]] 08:44, 23 Ocak 2016 (UTC)

== İyi Günler ==

--Cemre Önder Döner 20:32, 25 Ocak 2016 (UTC)Iyi gunler şimdiye kadar 6 yeni sayfa oluşturdum.Hangi şartları sağlamam gerekiyor ne zaman beyaz listeye alinabilirim.

== Teksan Turkiye Hk. ==

Merhaba;
Teksan sayfası için oluşturduğumuz sayfanın birkaç defa tarafınızdan 6. maddeye dayanılarak silindiğini gördük.
Maddeyi reklam metni içermeyen ansiklopedik bir hale getirdiğimizde bile bununla karşılaştık. Her şeye rağmen reklam olarak algılanıyorsa eğer, Lassa, Aksa Enerji, Yemek Sepeti, BİM gibi birçok marka için wikipedia’da madde oluşturulmuş...
Biz bir reklam ajansıyız ve müşterimiz için bu sayfayı oluşturmamız gerekiyor.
Konuyla ilgili yardım ve anlayışınızı bekliyoruz.
Teşekkürler

[[Kullanıcı:TeksanT|TeksanT]] ([[Kullanıcı mesaj:TeksanT|mesaj]]) 10:00, 28 Ocak 2016 (UTC)

== Teşekkürler ==

{{Özel yıldız|Sizi Bu Kadar işin gücün arasında hiç bıkmadan sıkılmadan vikipediye katkıda bulunduğunuz ve başta silinecek sayfalar olmak üzere ilgilenilmesi gereken sayfalarla ilgilendiğiniz vikipediyi artıklardan temizleyip işinizi yaptığınız ve görevinizi layığıyla yerine getirdiğiniz için kutluyor ve taktir ediyorum saygı ve sevgilerimle iyi günler iyi vikiler [[Kullanıcı:Doruk455|Doruk455]] ([[Kullanıcı mesaj:Doruk455|mesaj]]) 14:35, 28 Ocak 2016 (UTC)}}

== sayfa silme ==

selam [[Kullanıcı:Eldarion|Eldarion]] rica etsem [https://tr.wikipedia.org/wiki/Kullan%C4%B1c%C4%B1:Doruk455/Maddeler Şu] sayfayı siler misiniz benim şahsi oluşturduğum sayfa kendi kullanıcı sayfamla ilgili silinmesi istiyorum saygılarımla iyi akşamlar iyi vikiler -- [[Kullanıcı:Doruk455|<font color="red">'''Doruk455'''</font>]] 18:10, 28 Ocak 2016 (UTC)
== Bilgi ==

Selamlar. Artık hizmetli olduğunuza göre politika sayfalarını okumanızı ve öğrenmenizi öneririm. [https://tr.wikipedia.org/wiki/%C3%96zel:Katk%C4%B1lar/78.185.242.35 Burada] dinamik bir IP adresine 1 ay engel vermişsiniz. Ancak [https://tr.wikipedia.org/wiki/Vikipedi:Engelleme_politikas%C4%B1#Engelleme_kurallar.C4.B1 buradan] görebileceğiniz üzere dinamik IP adreslerine vandalizm sebebiyle 24 saatten fazla engel verilmemesi politikada açıkça belirtilmiş. --[[Kullanıcı mesaj:Eldarion|Eldarion]] 13:48, 28 Ocak 2016 (UTC)
:'''Eğer eyleme devam ederse daha uzun süreliğine engellenebilir''' denmiş. 78 le başlayan birçok IP adresi kullanıyor ve sürekli "sdfgs" "dfgdfg" gibi maddeler oluşturuyor. 78 ile başlayan bu IPler defalarca engellendi. 1 gün 2 gün 1 hafta.... En son 1 ay engel verdim --[[Kullanıcı:Zaitsév|<font color="green">'''Zaitsév'''</font>]] 20:22, 28 Ocak 2016 (UTC)

Merhabalar. Benim 1.ve 3. sınıflar savaşı adlı yazımı neden sildiğinizi öğrenebilir miyim?

== biyografi ==

[https://tr.wikipedia.org/wiki/Kullan%C4%B1c%C4%B1:Ay%C5%9Fenurasumanu%C4%9Fur Bu] kullanıcı biyografi eklemiş uyarı göndermem doğru olur mu saygılarımla--[[Kullanıcı:Doruk455|Doruk455]] ([[Kullanıcı mesaj:Doruk455|mesaj]]) 13:53, 29 Ocak 2016 (UTC)

== yardım ==

selam merhaba ben size bir şey danışacaktım vikipedi deki istatisliklere bakacaktım kaç tane madde olduğuna [[Özel:İstatistikler|İstatistikler]] sayfası ayrı sayı veriyor [https://tr.wikipedia.org/wiki/%C3%96zel:Do%C4%9Frulama%C4%B0statistikleri Şu] sayfa ayrı sayı veriyor ben hangisine inanacağım dosya konusunda da öyle bir diyor 31 bin küsür biri diyor 28 bin küsür en doğru rakamı istatislikler sayfasımı veriyor --[[Kullanıcı:Doruk455|Doruk455]] ([[Kullanıcı mesaj:Doruk455|mesaj]]) 13:11, 30 Ocak 2016 (UTC)

== Dr. Sinan Aran Hakkında ==

Merhabalar {{ping|Eldarion}}. Dr. Sinan Nazif ARAN maddesi oldukça fazla ve tatmin edici bağımsız kaynaklara sahipti. Sanırım silme işlemini sehven yaptınız. Direkt silinmesi yönergelerimize aykıdırıdır diye düşünüyorum. Sevgiler. --[[Kullanıcı:Mecnun112|Mecnun]] ([[Kullanıcı mesaj:Mecnun112|mesaj]]) 18:30, 30 Ocak 2016 (UTC)

== Göztepe-Karşıyaka derbisi ==

Kolay gelsin. [[Göztepe-Karşıyaka derbisi]] maddesine eklediğiniz "taraflı" şablonunun gerekçesini tartışma sayfasında belirtirseniz madde ona göre incelenebilir. Teşekkürler. — [[Kullanıcı:Pinar|Pınar]] ([[Kullanıcı mesaj:Pinar|mesaj]]) 04:24, 31 Ocak 2016 (UTC)
:Maddenin ansiklopedik üslup ve taraflılık ile yakından uzaktan ilgisi yok. Nerdeyse baştan yazılması gerekiyor. --[[Kullanıcı mesaj:Eldarion|Eldarion]] 10:52, 31 Ocak 2016 (UTC)
::Ok, maddenin tartışma sayfasına not bırakıyorum. — [[Kullanıcı:Pinar|Pınar]] ([[Kullanıcı mesaj:Pinar|mesaj]]) 03:23, 1 Şubat 2016 (UTC)

== Yardım Talebi ==

Merhaba,

Teorem Ayakkabı sayfasını Wikipedia'ya eklemek istiyorum. Buradaki amacımız şirket olarak online itibar yönetimi gerçekleştirmek.
Evet ilk aşamada yanlış dil ve yöntem kullandım sanırım. Nasıl bir yol izleyeceğime dair geri bildirimler verebilir misiniz? Ona göre metni ve gidişatımı düzelteyim.

Ayrıca şu an sayfa eklemek istediğimde engelli görünüyor. Bu süreci nasıl olumlu bir şekilde çözebilirim?

Teşekkürler, iyi çalışmalar.
--[[Kullanıcı:Rapunzelpandora|Rapunzelpandora]] ([[Kullanıcı mesaj:Rapunzelpandora|mesaj]]) 13:24, 2 Şubat 2016 (UTC)

== Isveç Türk alevi ocağı ==

Siz ansiklopedik içerik eklemek istiyorsunuz. Bizim eklediğimiz bilgi ansiklopedik bilgidir. 2004 yılında isveçte kurulan alevi ocağının bilgisi tabii ki ansiklopedik bilgidir. ayrıca özelden beni ırkçı yaklaşım ile tehdit eden ibo adlı kullanıcıya neden göz yumuyorsunuz. [[Kullanıcı:Tuman209|Tuman209]] ([[Kullanıcı mesaj:Tuman209|mesaj]]) 14:12, 2 Şubat 2016 (UTC)
:Yavaş salla kardeş kim seni tehdit etmiş ırkçı yaklaşımmış bak bak. Kurallara uymayan kayda değer olmayan sayfalar silinir. [[Kullanıcı:Sevimleribo|Ιβο ]] ([[Kullanıcı mesaj:Sevimleribo|mesaj]]) 14:25, 2 Şubat 2016 (UTC)

== Alevi ocakları sayfası ==

Sayfa kurallara uygundur ve kurumsal bir yapıdır. Kurallara uygun olmadığına siz neye göre karar veriyorsunuz? Size göre kayda değer olmayan birşey başkasına göre olabilir. Konuyu burada bırakmayacağız [[Kullanıcı:Tuman209|Tuman209]] ([[Kullanıcı mesaj:Tuman209|mesaj]]) 14:53, 2 Şubat 2016 (UTC)

== Burak Alkaş sayfasını silmişsiniz ==

Sayın Eldarion, Burak Alkaş sayfasını kayda değer olmayan madde gerekçesiyle silmişsiniz. Önemli bir oyuncuydu kendisi, acaba bu kişinin sayfasını kalıcı olarak nasıl hazırlayabilirim? Şimdiden teşekkürler. [[Kullanıcı:EdizKY|EdizKY]] ([[Kullanıcı mesaj:EdizKY|mesaj]]) 19:45, 2 Şubat 2016 (UTC)

== Dosya sorusu ==

selam eldarion sorunlu dosya yükleyen süresiz engellen bir kullanıcı değişiklik yapabiliyorsa dosyanın sorunlu olduğunu bildirmek gerekiyor mu saygılar iyi vikiler --[[Kullanıcı:Doruk455|<font color="red">'''Doruk455'''</font>]] 11:38, 3 Şubat 2016 (UTC)

== Silinen Resim ==

Carrie underwood un resmini silmissiniz
Neden?
Fotoyu flickr hesabindan almistim.
Some right reserved diyordu
Yani telif hakki sorrunu yoktu neden silindi?

== SİLİNME İŞLEMİNİN GERİ ALINMASI ==

Merhabalar,

Yakın zamanda açmış olduğumuz sayfamızı silmişsiniz. Reklam amaçlı olarak silindiği belirtilmektedir. Silme işleminin yanlışlıkla olduğunu düşünmekteyiz. Wikipedia'daki pek çok şirket gibi Bereket Döner'de bilgilendirme amaçlı bulunmaktadır.

Neden silindiğini ve silinmemesi için nelerin yapılması gerektiğini açıklarsanız seviniriz. Belki yapılan küçük bir hata sizin reklam amaçlı olarak algılamanıza neden olmaktadır.

Yardımlarınızı rica eder, iyi günler dileriz...
[[Kullanıcı:Sosyal Bir|Sosyal Bir]] ([[Kullanıcı mesaj:Sosyal Bir|mesaj]]) 19:24, 3 Şubat 2016 (UTC)

== her şeyi silmek ==

Hukuk Tarihi alanında Türkiye'nin en yetkin birkaç bilim adamından biri ve IUHF dekan yardımcısı olan Fethi Gedikli'yi "kayda değer olmayan madde" gerekçesiyle siliyorsun, diğer mesajları okuduğumda görüyorumki önüne gelen madde ve kişinin kendi çektiği yeni eklenen resimleri bile "telif hakkı olmadığı" gerekçesiyle siliyorsun. Gerekçe uydurmak size kalıyor. Bunu nasıl anlıyorsun? Eklenen her yeni maddede kayda değer olmama, eklenen her yeni resimde çalıntı olma karinesi mi vardır? Bu şekil yıkıcı ve torpuleyici zihniyetle bilgi paylaşımı yapılamaz ve wikipedia gibi kurumsallaşmış bir sözlüğe yakışmayan bu tavırlar kaliteyi düşürüyor. [[Kullanıcı:Aydin.tu|Aydin.tu]] ([[Kullanıcı mesaj:Aydin.tu|mesaj]]) 15:47, 4 Şubat 2016 (UTC)

== Murat Bakan CHP İzmir milletvekili neden silindi? ==

Merhaba,

Murat Bakan CHP İzmir milletvekili neden silindi? Kendisi eklemek istemiş, ama ekleyememiş, çünkü kaynak tekrarı sorunu vardı, ben onları düzelttim ve eklemeye çalıştım, ama olmadı. Lütfen bu içeriği bir daha kontrol edip onay vermenizi rica ediyorum.
--[[Kullanıcı:Fabrikaistanbul|Fabrikaistanbul]] ([[Kullanıcı mesaj:Fabrikaistanbul|mesaj]]) 02:44, 7 Şubat 2016 (UTC)

== incelenmiş işaretli silinecek sayfalar ==

[[Sadfsd]] gibi bazı sayfalar silinme için etiketlenmiş olmasına rağmen incelenmiş olarak işaretleniyor, bilgine-- <font size="3%"><font color="578bc7">'''H'''<sup>[[Kullanıcı:HakanIST|<font color="578bc7">akan</font>]]·[[Kullanıcı mesaj:HakanIST|<font color="578bc7">IST</font>]]</sup></font></font> 08:27, 7 Şubat 2016 (UTC)
:bir de [[Kullanıcı:Ben sana ölüyorum|şu kullanıcı]] eski bir devriye (diyapazon) olduğunu iddia ediyor, eğer öyleyse devriye haklarını verebilir misin?-- <font size="3%"><font color="578bc7">'''H'''<sup>[[Kullanıcı:HakanIST|<font color="578bc7">akan</font>]]·[[Kullanıcı mesaj:HakanIST|<font color="578bc7">IST</font>]]</sup></font></font> 08:32, 7 Şubat 2016 (UTC)
::[[Kullanıcı:HakanIST|HakanIST]], Diyapazon benim ([https://meta.wikimedia.org/w/index.php?title=User:Ben_sana_%C3%B6l%C3%BCyorum&action=history kanıt]) ama devriyelik yapmak istemediğim için (başka sebepler de var) yeni hesap açtım. Beyaz listede olmak bana yetiyor --[[Kullanıcı:Ben sana ölüyorum|Ben sana ölüyorum]] ([[Kullanıcı mesaj:Ben sana ölüyorum|mesaj]]) 08:42, 7 Şubat 2016 (UTC)

== Eldarion,Merhaba ==

Eldarion,ben blackcemre hesabımı engellemişsin.
Foto yüklememden dolayı ben bilmiyorumdum yani flickr aktarak ordan almamızı doğru sanıyorudum kimse bana bu durumu böyle yapamazsın diye açıklamadı,lütfen hesabımın engelini kaldırabilir misin?
Bir daha olmayacak.
--[[Özel:Katkılar/78.167.209.129|78.167.209.129]] 12:56, 8 Şubat 2016 (UTC)

== Önemli Bir Konu Hakkında ==

--[[Özel:Katkılar/176.219.136.174|176.219.136.174]] 20:14, 8 Şubat 2016 (UTC) İyi gunler ben blackcemre adlı kullaniciyim. ben carrie underwood ile ilgili foto onaylama silme durumunu sormuştum bana bir devriye silinmeyecek demisti resim silindi ve hesabim engellendi.Ben fotolari flickr ye kaydedip ordan buraya aktaruyorum doğru olan bu zannediyordum bana onceden hic kimse bu dosyalarin telifi olduğunu söylememişti.Gerçekten bilseydim böyle yapmazdım tekrar eklemezdim fotoyu bilmiyordum. Rica etsem bir daha yapmayacağım böyle birşey hesabimin engelini kaldirabilir misiniz?
Cevap verebilir misiniz lütfen.

== Silinen Hasan Pekmezci maddesi hakkında ==

[[Hasan Pekmezci]] maddesini kayda değer olmadığı gerekçesiyle silmişsiniz. Maddeyi geri getirip SAS'a taşıyabilirseniz, kayda değerliğini gösterebileceğimi sanıyorum. --[[Özel:Katkılar/85.108.247.3|85.108.247.3]] 12:17, 10 Şubat 2016 (UTC)
:Kullanıcı mesaj sayfasında bildirimde bulunmuşsunuz, teşekkürler. Acaba maddenin geri gelmesi adına, kayda değerliği sağlayan kriterleri tartışma sayfasına mı eklemek gerekiyor; bunun tam olarak yolu yordamı nedir, öğrenebilir miyim? --[[Özel:Katkılar/85.108.247.3|85.108.247.3]] 15:43, 10 Şubat 2016 (UTC)
::Teşekkürler. Maddeyi kişinin kayda değerliğini belirtecek şekilde yeniden oluşturdum. --[[Özel:Katkılar/85.108.247.3|85.108.247.3]] 17:06, 10 Şubat 2016 (UTC)
:::Uyarınızı dikkate alıp, sayfayı tekrardan oluşturmayacağım elbette lakin izniniz olursa kişinin kayda değerliği konusunda ayrı düşmemizden ötürü, konuyu topluluğun değerlendirmesine de sunabilmek maksadıyla farklı bir hizmetliden görüş talep edeceğim. --[[Özel:Katkılar/85.108.247.3|85.108.247.3]] 19:01, 10 Şubat 2016 (UTC)
::::Evet, göstermiş olduğunuz bağlantıdaki kriterlerden '''Yaratıcı meslekler''' bölümünün son maddesinin c bendine istinaden kayda değer olduğuna inanıyorum aslen. --[[Özel:Katkılar/85.108.247.3|85.108.247.3]] 19:58, 10 Şubat 2016 (UTC)

== Madde.. ==

Merhaba az önce oluşturdugun Ssayfamda 6 madde geçersiz görüşmüş onu kaldırdım sımdı sayfamı tekrardan oluşturup yayınlayabilirmiyim?

== Vandal Kullanıcı ==

[[Kullanıcı:78.465.8O11]] (ipv gibi görünse de kayıtlı kullanıcı) yeni içeriği boş maddeler oluşturarak vandalizme uğratıyor. Gereğini yapınız, saygılarımla <span style="color: rgb(255, 255, 255);"><span style="background-color: rgb(0, 51, 102);">&nbsp;<strong>Nukteolog</strong>&nbsp;</span></span><sup> [[Kullanıcı:Nukteolog|Kullanıcı]] | [[Kullanıcı_Mesaj:Nukteolog|Mesaj]]</sup> 15:50, 12 Şubat 2016 (UTC)

== Nuri Özaltın Sayfası ==

Merhabalar,
Nuri Özaltın sayfasını açmak istiyorum fakat,kayda değer kişi olmadığı sebebi ile siliniyor,onay alması için ne yapmam gerekiyor yardımcı olabilirmisiniz.

== TÜRKONFED ==

Kurumumuza ait fotoğraf ve içerikleri kullanarak Vikipedi için derlediğimiz sayfayı 'kayda değer olmayan oluşum' olması nedeniyle silmişsiniz. Bunun bir açıklaması olacak mı?

Merhaba, açmış olduğumuz sayfada bahsi geçen kurum 'Kayda Değerlik' maddesindeki kriterlere uymaktadır. TÜRKONFED'in çok çeşitli kaynaklarda konu edildiğini ufak bir internet aramasıyla görebilirsiniz. Sayfamızdaki içerikleri dış kaynakları kullanarak zenginleştirmeyi planlıyorduk, fakat malesef madde yazım aşamasındayken silindi. Başlığı tekrar açmanızı ve gerekli bilgilendirmeleri yapmanızı rica ediyoruz.

Teşekkürler, maddenin silinmeden önceki son halini geri koyabilir misiniz? Aynı taslağı kullanmak istiyoruz.

== Ad meselesi ==

Merhaba Eldarion. [[Bilim adamı]] başlığını geri getirebilir misiniz? Bir kullanıcı başlığı kendi düşüncesi doğrultusunda taşımış ve bunda ısrarlı davranıyor. --[[Kullanıcı:Esc2003|esc2003]] ([[Kullanıcı mesaj:Esc2003|mesaj]]) 16:30, 25 Şubat 2016 (UTC)

== Silinen Madde ==

https://tr.wikipedia.org/wiki/Ek%C5%9Fi_S%C3%B6zl%C3%BCk

https://tr.wikipedia.org/wiki/Uluda%C4%9F_S%C3%B6zl%C3%BCk

şu iki sayfanın benim yazdıklarımdan farkı nedir. kaldı ki ben sayfayı oluştururken özellikle bu sayfaları dikkate alarak oluşturdum. reklam içerikse bunlar da reklam. bunların burada durmasındaki mantık ne peki. yada ben neyi yanlış yapıyorum.

"Etkin Mikroorganizmalar Akvaryumda Ne İşe Yarar"

Adlı bilimsel çalışmamızı içeren sayfamızı neden sildiğinizi öğrenebilirmiyiz ?--[[Kullanıcı:Ez Grup|Ez Grup]] ([[Kullanıcı mesaj:Ez Grup|mesaj]]) 09:57, 2 Mart 2016 (UTC)

== Bilgi Rica Ederiz ==

"Etkin Mikroorganizmalar Akvaryumda Ne İşe Yarar"

Adlı bilimsel çalışmamızı içeren sayfamızı neden sildiğinizi öğrenebilirmiyiz ?--[[Kullanıcı:Ez Grup|Ez Grup]] ([[Kullanıcı mesaj:Ez Grup|mesaj]]) 09:58, 2 Mart 2016 (UTC)

== Bilgi Rica Ederiz ==

İçerik tamamiyle bize aittir ve diğer yayınlar bayiidir

== Bilgi Rica Ederiz ==

yAZDIĞIMIZ 3 KONU KENDİ YAZILARIMIZDIR--[[Kullanıcı:Ez Grup|Ez Grup]] ([[Kullanıcı mesaj:Ez Grup|mesaj]]) 10:25, 2 Mart 2016 (UTC)

== Gerçek bir bilgiyi sildiniz ==

Merhaba

https://tr.wikipedia.org/wiki/Nuri_Özaltın

adresinde yayınlanan bilgi gerçek bir kişiye ait gerçek bir bilgidir. İstenildiği takdirde bu kişiye ait imza ve geerekli belgeler paylaşabiliriz. Tekrar yayınlamanızı rica ederiz.
[[Özel:Katkılar/213.161.151.3|213.161.151.3]] 13:16, 4 Mart 2016 (UTC)

== Silinmeye aday sayfa ==

Merhaba Eldarion, Dün eklediğim [[Ali Serim]] maddesi silinmeye aday sayfalar tartışmasına konu oluyor. Elimde maddeyi geliştirebilecek bilgiler mevcut. Sizden ricam maddeyi inceleyerek tecrübelerinize dayalı olarak nerede eksiklik olduğunu bana belirtmeniz, böylelikle maddeyi geliştirebilirim diye düşünüyorum. Sözkonusu madde 5 ay önce vikipediye üye olmuş bir kullanıcı tarafından hızlı silinme talebi gördü, ve talep sonrasında düzeltildi. Yapacağınız açıklama bana silinme tartışmasına yapacağım açıklama için önemli olacağı gibi aynı zamanda vikipediye ekleyeceğim yeni maddeler içinde yol gösterici olacaktır. İlginiz için şimdiden teşekkür ederim [[Kullanıcı:Prinsipal v|Prinsipal v]] ([[Kullanıcı mesaj:Prinsipal v|mesaj]]) 17:28, 7 Mart 2016 (UTC)

== + ==
*İyi çalışmalar. Linkteki [https://tr.wikipedia.org/w/index.php?title=Erzurum&curid=3637&diff=16792355&oldid=16792210 geri almayı] yapan kullanıcı ile uzun zamandır çeşitli tartışmalar yaşıyorum. En son bu geri alma işleminde içerik kısaltma/özetleme gibi bir işleme değil de doğrudan çıkarma yolunu tutmuş. Lütfen gerektiği ölçüde ya bu şahısı ya da beni uyarınız. Çünkü proje için zaman ayırıyor, katkıda bulunuyor ve sonucunda bu anlamsız tartışmalar ile karşı karşıya kalıyoruz tüm çabaların karşılığı olarak. Ses çıkarılmadığı müddetçe bu böyle sürüp gidecektir. [[Kullanıcı:Vitruvian|<font color="#222000">'''Vitruvian'''</font>]] ([[Kullanıcı mesaj:Vitruvian|mesaj]]) 22:06, 12 Mart 2016 (UTC)
::* {{ping|Vitruvian}} Pardon ? [https://tr.wikipedia.org/w/index.php?title=Erzurum&curid=3637&diff=16792355&oldid=16792210 Yakındığınız geri alma işleminin değişiklik özetinde] 'tartışınız' ifadesi, sanırım her şeyi özetliyor. Buraya gelme zahmeti yerine lütfen maddenin tartışma sayfasında söylemek istediklerinizi belirtirseniz, her şeyin yoluna gireceği şüphesiz. ..--[[Kullanıcı:Eğitmen |'''Eğitmen''']]<sup>[[Kullanıcı mesaj:Eğitmen |''msj'']]</sup> 22:12, 12 Mart 2016 (UTC)
:::Defalarca kez tartıştığım ve Vikipedi'nin milli bir ansiklopedi olmadığını anlatmaya gayret ettiğim bir insansınız. Herhangi bir yaptırım ile karşılaşmadığınız müddetçe aynı şeyleri tekrarlayacağınız/tekrarladığınız için direk hizmetliye bildirme gereği duyuyorum. Dün neredeyseniz, bugün de oradasınız. Zannettiğiniz kadar boş zamanım yok. [[Kullanıcı:Vitruvian|<font color="#222000">'''Vitruvian'''</font>]] ([[Kullanıcı mesaj:Vitruvian|mesaj]]) 22:15, 12 Mart 2016 (UTC)
:::::Bu ve [https://tr.wikipedia.org/wiki/Kullan%C4%B1c%C4%B1_mesaj:Superyetkin#.2B_8 benzeri sayfalarda] hakkımda [[Demagoji|demagoji]] yapmanızı doğru bulmuyorum. Benim üzerime değil [[Tartışma:Erzurum|İçerik üzerine yorum yapınız lütfen]]. Açıklama yapmanız için [https://tr.wikipedia.org/wiki/Tart%C4%B1%C5%9Fma:Erzurum#Varl.C4.B1k_vergisi_ile_maddenin_ili.C5.9Fkilendirilerek.2C_ilgisiz_yo.C4.9Fun_i.C3.A7erik_eklenmesi ilgili kısımda] bekleniyorsunuz. Hakkımda şikayetçi iseniz eğer, yine yeri burası değil. [https://tr.wikipedia.org/wiki/Vikipedi:%C5%9Eik%C3%A2yet Buyrun burada] söyleyin söyleyeceklerinizi..--[[Kullanıcı:Eğitmen |'''Eğitmen''']]<sup>[[Kullanıcı mesaj:Eğitmen |''msj'']]</sup> 22:32, 12 Mart 2016 (UTC)

== Beni engeller misiniz ==

Ben Sevimleribo adlı kullanıcının kuklasıyım rica etsem beni engeller misiniz? --[[Kullanıcı:Aranan Kan|Aranan Kan]] ([[Kullanıcı mesaj:Aranan Kan|mesaj]]) 20:49, 16 Mart 2016 (UTC)

== Mete Erpek isimli sayfanın silinmesi ==

Mete erpek isimli kurduğum müzisyenin sayfası kaldırılmış. Galiba bir kukla tarafından kaldırılmış ve hızlı silinmiş ve tekrar geri alınmasını rica ediyorum.
[[Kullanıcı:NewSingle|NewSingle]] ([[Kullanıcı mesaj:NewSingle|mesaj]]) 13:16, 18 Mart 2016 (UTC)

== Dalgakıran Kompresör ==

merhaba Dalgakıran Kompresör maddesinde acaba hangi alanında telif haklarını ihlali bulunuyordu acaba ona göre daha düzenli bir şekilde tekrar revize edilecektir{{imzasız|Dalgakiran1}}

== Bilgi ==

Selamlar. İşlerim yoğunluğu sebebiyle bir süredir aktif olamadım. Zannediyorum [[Tartışma:Erzurum|ilgili maddenin]] tartışma sayfasında bir uzlaşı olmuş. Kolay gelsin. --[[Kullanıcı mesaj:Eldarion|Eldarion]] 11:02, 23 Mart 2016 (UTC)

::Selam. An itibariyle bir sıkıntı yok. İlginize teşekkür ederim. Ben de yoğundum, geç dönüşüm için kusura bakmayın. Size de kolay gelsin..--[[Kullanıcı:Eğitmen |'''Eğitmen''']]<sup>[[Kullanıcı mesaj:Eğitmen |''msj'']]</sup> 14:01, 24 Mart 2016 (UTC)

==Tahtacılar Maddesi==
Selam. Tahtacılar maddesinde "Nitro Çocuk" olarak yaptığım değişiklikler hala onay bekliyor. Maddenin "Tartışma" bölümüne de göz attım, herkesin dile getirdiği eksiklikleri tamamladım. Lütfen, zamanınız olduğunda sayfanın en son halini aktif edebilir misiniz ? Şimdiden Teşekkürler.{{imzasız|Nitro Çocuk}}

==Hasan Demirkol==
Eklemiş olduğum [[Hasan Demirkol]] maddesi kaldırılmış. Şu anda aktif siyaset içerisinde olan, üstelik bulunduğu partide Genel Başkan Yardımcılığını yürüten kişiyi Kayda değer bulmamışsınız. Ancak bahsi geçen kişi kayda değerlik maddesinde Politikacılar başlığına uygundur. Kararınızı tekrar gözden geçirmenizi, eğer ki kararınızda ısrarcı iseniz sebebini öğrenmek istiyorum. [[Kullanıcı:Mahmutunsal|Mahmutunsal]] ([[Kullanıcı mesaj:Mahmutunsal|mesaj]]) 21:19, 28 Mart 2016 (UTC)

== Merhaba ==

Bir kişiyi silip silmeme konusunda NEYİ BAZ ALIYORSUNUZ ANLAYAMADIM?

DÜN 4 SAAT EMEK VERİP YAPTIĞIM SAYFAMIN YEDEĞİ BİLE YOK, NEYE GÖRE YANİ?

Tayfun Aybek adlı kişi gerek Türkiye'de gerek Avrupa'da başarısını kanıtlamış ve genç yaşına rağmen hem Türk insanına hem de Avrupa'daki vatandaşlara şifa vermiş, buluşları ve yöntemleriyle kalp ameliyatlarının daha kolay ve başarılı olmasını sağlamış bir kişi. Bence siz iyi bir araştırın ve rica ediyorum o yazıyı geri koyun.

== + ==

*İyi çalışmalar. Daha önceden bir maddede eklenen bilginin aslında kaynakta yer almamasıyla alakalı bir şikayeti karara bağlayıp "tekrarında engellenebilir" [https://tr.wikipedia.org/w/index.php?title=Vikipedi:%C5%9Eik%C3%A2yet&diff=16580998&oldid=16580991 demiştiniz] bir kullanıcı için. Malum kullanıcı halen bu faaliyetlerini sürdürdüğü için bir haber vereyim istedim. [https://tr.wikipedia.org/w/index.php?title=Kullan%C4%B1c%C4%B1:Aamir_Khan_Lepzerrin&oldid=16837291 Özellikle şuraya] ve [https://tr.wikipedia.org/w/index.php?title=I._%C4%B0smail&type=revision&diff=16837332&oldid=16836852 şuraya] bir bakılabilir. Yanlışım yoksa beyaz liste üyesi kendisi. Kolay gelsin. [[Kullanıcı:Vitruvian|<font color="#222000">'''Vitruvian'''</font>]] ([[Kullanıcı mesaj:Vitruvian|mesaj]]) 11:27, 30 Mart 2016 (UTC)

== Uyarı mesajınızın nedenini anlayamadım ==

Sevgili Eldarion,
Mesaj sayfama bir uyarı mesajı göndermişsiniz. Sebebini anlayamadım. Hangi değişikliğimin ansiklopedik içerikli olmadığını bana bildirirseniz sevinirim.
Yıllardır madde yazarım, ilk defa böyle bir uyarıyla karşılaşıyorum. Şaşkınlığımı lütfen mazur görün.
Saygılarımla..--[[Kullanıcı:yalhi|<font color="Purple">M. Yalçın Yalhı</font>]] [[User Talk:yalhi|<font color="blue"><sup>'''ileti'''</sup></font>]] 11:30, 1 Nisan 2016 (UTC)
* Sevgili Eldarion; maddeyi istediğiniz şekilde düzelttim. Teşekkür ederim. Ancak mesaj sayfamdaki Uyarı Şablonu'nu siler misiniz. Bunca yıldan sonra biraz gurur meselesi. Saygılarımla...--[[Kullanıcı:yalhi|<font color="Purple">M. Yalçın Yalhı</font>]] [[User Talk:yalhi|<font color="blue"><sup>'''ileti'''</sup></font>]] 12:47, 1 Nisan 2016 (UTC)
* Tekrar teşekkürler. Mesaj sayfamdan bu konuyla ilgili yazışmaları da silebilirsiniz. Saygılarımla... --[[Kullanıcı:yalhi|<font color="Purple">M. Yalçın Yalhı</font>]] [[User Talk:yalhi|<font color="blue"><sup>'''ileti'''</sup></font>]] 12:58, 1 Nisan 2016 (UTC)

Sayfanın 13.22, 1 Nisan 2016 tarihindeki hâli