Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
İçerik silindi İçerik eklendi
N.N P&S (mesaj | katkılar)
N.N P&S (mesaj | katkılar)
59. satır: 59. satır:
{{Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Şükran Yiğit}}
{{Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Şükran Yiğit}}
{{Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Neriman Polat}}
{{Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Neriman Polat}}
{{Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Figen Şakacı}}

Sayfanın 03.12, 29 Mart 2016 tarihindeki hâli

Bir sayfanın silinmeye aday gösterilmesi

I Silinecek sayfada değiştir sekmesine tıklayarak açılan değiştirme ekranında, sayfanın en üstüne aşağıdaki şablonu ekleyin:
{{sas}}

Değişiklik özeti olarak "SAS" yazın ve küçük değişiklik olarak işaretlemeyin. Üzerinde yapılacak değişiklikleri gözlemlemek için sayfayı izleme listenize almak isterseniz "sayfayı izle" kutusunu seçebilirsiniz. Sayfayı kaydedin.

Sayfa daha önceden silinmeye aday olmuşsa, şablonu {{sas|2}} (ya da kaçıncı kez aday gösteriliyorsa o sayı) şeklinde kullanın.

II Sayfanın üstündeki silinmeye aday sayfa kutusunda yer alan "adaylık sayfasında" bağlantısına tıklayın. Bu sayfada yer alan metin kısmına, sayfanın neden silinmesi gerektiğini belirtin. İstiyorsanız, gerekçe kısmı sonrasında '''silinsin''' ibaresini ekleyebilirsiniz. Bu, tartışmada sizin görüşünüz olarak geçecektir.

"Sayfayı izle" kutusunu seçmeniz tartışmayı takip etmenizi sağlayacaktır. Sayfayı kaydedin.

III Buraya basarak kayıt sayfasına ulaşın ve aşağıdaki şablonu, "sayfa adı" kısmını silinmeye aday sayfanın adı ile değiştirerek kayıt sayfasının en altına ekleyin.
{{yk:sas3|sayfa adı}}

Değişiklik özeti kısmına silinmeye aday sayfanın adını yazarak sayfayı kaydedin.

Tartışmalarda dikkat edilmesi gerekenler

Görüş bildirirken dikkat edilmesi gerekenler

Tartışmaların sonuçlandırılması ve arşivlenmesi

< Ocak · Şubat · Mart · Nisan · Mayıs ·

Tartışmalar

Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.--Vikiçizer (mesaj) 19:53, 28 Mart 2016 (UTC)

Ferruh Ertürk

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Vefatı sonrasında maddesi açılmış ve hakkında, vefatı sonrasında çıkan haberler dışında yeteri sayıda bağımsız ve güvenilir kaynak yok.--RapsarEfendim? 16:23, 8 Mart 2016 (UTC)

  • Silinsin Silinsin--RapsarEfendim? 16:23, 8 Mart 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Gerekçeye katılarak — OkanfanEvet benim? 19:47, 27 Mart 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Mevcut haliyle KD gözükmemekte.--Muratero 07:50, 28 Mart 2016 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın kalması yönünde karar verilmiştir.SakhalinioBuyrun beniiiim? 19:00, 23 Nisan 2016 (UTC)

Ersin Onulduran

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Kendisinin kayda değer olduğunu ortaya koyacak yeteri sayıda bağımsız ve güvenilir kaynağa rastlayamadım.--RapsarEfendim? 16:26, 8 Mart 2016 (UTC)

  • Silinsin Silinsin--RapsarEfendim? 16:26, 8 Mart 2016 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Yaptığım değişiklerle maddenin içeriğini düzenleyip farklı bağlantılarla kaynakçasını oluşturarak maddeyi KD kriterleri için yeterli hale getirdiğimi düşünüyorum. Ayrıca kişinin, kitaplar kısmındaki 374 [1], akademikteki 160 sonucunun "Kişinin adının kanıtlanabilir şekilde yaygınca tanınmış olması" kıstasını karşıladığı kanaatindeyim. ÖterbülbülBuyrun? 21:58, 10 Mart 2016 (UTC)
Değişiklikler için teşekkürler, ancak sizden ricam önce bağımsız kaynağın ne olduğunu anlatan sayfayı okumanız. Zira maddedeki kaynakların hemen hepsi bağımsız olmayan kaynak.--RapsarEfendim? 23:11, 10 Mart 2016 (UTC)
Kalsın Kalsın Maddenin son değişikliklerden sonra kalmasından yanayım. --Çalıştayileti 14:44, 28 Mart 2016 (UTC)
Kişinin kendi söylemleri, çalıştığı kurumların siteleri kaynak gösterilmiş sürekli. Bağımsız olmayan kaynaklar kayda değerliğin ispatı için kullanılamaz. Ayrıca özgün araştırmanın güzel bir örneği olmuş, yazdığı bir yazıyı kaynak göstererek "şurada şu tip yazılar yazmaktadır" denmiş mesela. Bu, kaynaktan çıkarım yapmaktır, özgün araştırmadır. Kaynakta "şurada şu tip yazılar yazmaktadır" ifadesi geçmemekte.--RapsarEfendim? 16:02, 28 Mart 2016 (UTC)
Kalsın Kalsın--Boyalikus (mesaj) 13:32, 3 Nisan 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin--Yesevi (mesaj) 21:04, 4 Nisan 2016 (UTC)Rapsar'a katılarak... Ve fakat vikipedi kurallarının kişiler lehine yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini düşünüyorum...
  • Silinsin Silinsin Kişisel yorumlar dışında, kayda değerliği ortaya koyan bağımsız kaynak göremedim. --Eldarion 09:49, 5 Nisan 2016 (UTC)
Kalsın Kalsın-- Madde her yönüyle yeterli görünüyor. | ɾɐsǝɯ zoɯɐʞɐʎ | 07:32, 8 Nisan 2016 (UTC)
  • Kalsın Kalsın-- Bu doğrultudaki görüşlere katılarak..--Eğitmenmsj 21:29, 20 Nisan 2016 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda bir fikir birliğine varılamamıştır.SakhalinioBuyrun beniiiim? 20:47, 2 Mayıs 2016 (UTC)

Ergin Nami Nomer

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Kayda değer olduğunu ortaya koyacak yeteri kadar bağımsız ve güvenilir kaynağa rastlayamadım. Şu şekilde yapılan bir arama daha iyi sonuç veriyor, not düşeyim.--RapsarEfendim? 16:31, 8 Mart 2016 (UTC)

  • Silinsin Silinsin--RapsarEfendim? 16:31, 8 Mart 2016 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Madde sorunluydu. Ama kesinlikle kayda değer bir maddeydi. YÖK üyeliği, Yeşilay üyeliği, DAV onursal üyeliği, dekanlık, rektör yardımcılığı yapan, alanında yüzlerce eser bırakıp 2015'te 21. baskısını yapan bir kitaba sahip bir insanın kayda değerliliğinden şüphe duyulamaz. Son yaptığım değişiklikler maddenin kaynakça ihtiyacını gidermiştir. Kalmalıdır.--Çalıştayileti 16:54, 28 Mart 2016 (UTC)
Bunlar tamamen sizin kişisel yorumunuz. Bu, "ama Zonguldakspor'da oynamış, kesin KD" demeye benziyor :) Bunlar kriterlerimiz arasında yer almayan şeyler. Verdiğiniz kaynaklar ise ilgili kurumlardan ve kişiden bağımsız olmayan kaynaklar (çalıştığı üniversite olan Kadir Has Üniversitesi sitesi, YÖK'ün bağlı olduğu devlet kurumlarının yayınları, kişinin kendi kitabı, Yeşilay'ın kendi sitesi gibi). Kıbrıs'la alakalı bir ansiklopedide mesela kendisi anlatılmıyor, ailesinin bir ferdi anlatılıyor. Orada parantez içerisinde "rektör yardımcısı" yazarken, siz buradaki "Bunun yanında bir dönem aynı üniversitede rektör yardımcılığı da yapmıştır" cümlesi için bu ifadeyi kaynak göstermişsiniz. Kaynakta bunu demiyor, özgün araştırma.--RapsarEfendim? 17:36, 28 Mart 2016 (UTC)
1. Bir kişinin Yeşilay'da görevi varsa; Yeşilay'ın sitesinde onun bu görevini teyit eden kaynak verilebilir. Bu bağımsız olmasa da güvenilir bir kaynaktır. O dergiyi bu adam hazırlamıyor sonuçta. 2. Kişinin kendi kitabı demişsiniz. Böyle bir kaynak göstermedim, söylemek istediğinizi anlamadım. Eğer 21 baskı yapan kitabı söylüyorsanız, basım sayısı yayıneviyle ilgili "nesnel" veridir, yazar tarafından girilen bir bilgi değildir. 3. Cumhurbaşkanlığı kararnamesinin Resmî Gazete'de yayımlanmış kaynağı, adamın bu görevde bulunduğunun somut delilidir. 4. Aldığı görevle ilgili bağlantılar gazetelerden alınmıştır; gazeteleri bu adam kendisi yazmamıştır. 5. Kadir Has Üniversitesinin sitesi, resmî bir site ve burada profesör bir insanın onaylanmış CV'si var. Nispeten bu kaynak bağımlı olarak nitelendirilebilir; ama herkes bilir ki bir profesör CV'sinde yalan yanlış bilgilere yer vermez. Bu bağımlı bir kaynak olduğunu değiştirmez tabii. (haklısınız) 6. YÖK tartışmalarının alevli olduğu 2000'li yıllarda bu kurumda çalışan bir kişiyi Zonguldakspor ile kıyaslamak mantıksızdır. Bu kişi kayda değer değilse Vikipedi'deki birçok maddeyi silebiliriz. 7. Bir kaynaktan herhangi bir başka bilginin çekilmiş olması; yazının tamamını özgün araştırma yapmaz. Bu yanlış genellemedir. Maddede yeteri kadar bağımsız kaynak vardır. Kısacası, biz burada maddeye konu olan kişinin kayda değer olup olmadığını tartışıyoruz. Benim eklediğim kaynakları değil. Araçları amaç yapmak mantıksız. Bu kaynaklar, bu insanın kayda değer olduğunu gösteriyor. Ahmet Necdet Sezer maddesi çok kötü bir kaynaklandırmayla yazılsa silinmeli midir? Tabii ki hayır. Düzeltilmesi için şablon eklenmelidir. Çünkü bu kişinin kayda değer olduğu genel bilinmektedir. Bu akademisyenin yaptığı çalışmalar, kitaplarına olan rağbet, bulunduğu makamlar ortadadır. Saygılarımla...--Çalıştayileti 19:29, 28 Mart 2016 (UTC)
Kaynakların güvenilirliği üzerinden hiçbir yorum yapmadım dikkat ederseniz. Yalnızca Vikipedi:Bağımsız kaynaklar sayfasında da görülebileceği gibi kayda değerliğin ispatı için kullanılamayacağını belirttim. "Şöyle görevde bulunduğundan kayda değerdir, bunu yaptığından kayda değerdir" gibi yorumlar, daha önce dediğim gibi tamamen politikalardan uzak ve şahsi yorumlar. Politikalarda böyle bir şey yazmıyorsa gerisi tamamen bu kapsama giriyor. Özgün araştırma, yaygın bilinen yanlışın aksine bir kaynağı okuyarak oradan çıkarım yapmaktır. "Şurada yazılar yazıyor" ifadesi için gösterilen kaynakta "şurada yazılar yazdığı" bilgisi yer almalıdır. Sezer, cumhurbaşkanı olduğundan direkt kayda değer zaten, aynı ligde değil, aynı sporda bile değil.--RapsarEfendim? 19:46, 28 Mart 2016 (UTC)
Son sözüm şudur ki; dediğin gibi bazı kaynaklandırmalar bağımlı; ama maddede kayda değerliği ispatlayacak kadar bağımsız kaynak var. Sadece 2., 3. ve 8. kaynaklar bile bunun için yeterli. Diğer kaynaklarda saydığın eksiklikler maddenin kalitesini etkileyebilir, doğru. Ama kayda değer olmadığını ispat etmez.--Çalıştayileti 06:05, 30 Mart 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin--Boyalikus (mesaj) 13:33, 3 Nisan 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin--Yesevi (mesaj) 21:06, 4 Nisan 2016 (UTC), Rapsar'a katılarak... Yine bir üstteki yorumumu tekrarlayayım, kaydadeğerlik kriterlerini bence gözden geçirmemiz gerekiyor...
  • Yorum Yorum Tekrarlıyorum. Şu anki kayda değerlik ölçütlerine göre, 3 bağımsız kaynak yeterli. Bu da maddede mevcut. --Çalıştayileti 06:01, 6 Nisan 2016 (UTC)
  • Kalsın Kalsın-Silinmesin. Kaynak sorunu ve taslak durumu bulunmuyor. YÖK üyeliği de KD olduğunu gösteriyor.--| ɾɐsǝɯ zoɯɐʞɐʎ | 07:54, 8 Nisan 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin --Eldarion 08:31, 8 Nisan 2016 (UTC)
  • Kalsın Kalsın...Vikiçizer (mesaj) 20:59, 14 Nisan 2016 (UTC)
@Vikiçizer gerekçe konusunda iki çift laf etmek, 'şu şu kaynaklarda kişi derinlemesine işleniyor' filan demek gerekmez mi? --kibele 10:28, 17 Nisan 2016 (UTC)
Tabi ki gerekiyor, silinsin veya kalsın diyenlerin hepsinin birşeyler sunması gerekiyor...Yoksa sembolik bir oy olarak kalmalı. Vikiçizer (mesaj) 20:05, 17 Nisan 2016 (UTC)
@Vikiçizer silinsin diyenler kaynak görememiş olabilirler. sen görüyorsan gösterirsin, silinsin diyenler de bakarlar, belki kararlarını değiştirirler. her sembolik oy kendi bacağından asılır, öyle değil mi.. --kibele 13:57, 18 Nisan 2016 (UTC)
Bu oylamada oy kullanmamamın doğru olacağını düşündüm...Vikiçizer (mesaj) 20:04, 19 Nisan 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin yök üyeliği vb. durumlar kd için yeterliyse konuşulsun herkes bilsin ona göre davranalım. ortada herhangi bir görev üstlenmiş akademisyenden farklı bir durum görünmüyor. @Çalıştay maddedeki sözünü ettiğiniz kaynaklar kişinin bu görevi üstlendiğine dair, bunda bir kuşku yok zaten. ancak bizim kayda değerlik kriterlerimiz bu tür görevleri doğrudan kayda değer olarak değerlendirmiyor.--kibele 09:25, 15 Nisan 2016 (UTC)
  • Yorum Yorum YÖK üyesi olup olmaması bir kayda değerlik ölçütü değil. Böyle bir iddiam yok. Eğer bir göreve atanıldığında ulusal basın bunu haber yapıyor, görev süresi bitince de bu yine ulusal basında bu haber oluyorsa; bu haberler de bağımsız kaynaklarsa, bu kişi kayda değerdir demektir. Ayrıca bu kişi, YÖK'teki "telefon dinleyen rektör" olayında da sıkça adı geçen biri, 2007'de yaşanan bu olayda sıkça soruşturma kurulu başkanı olarak basında yer almış.12 vb.--Çalıştayileti 20:17, 15 Nisan 2016 (UTC)
bu kaynaklar kişiye değil yaptığı göreve ilişkin. yani o gider bir başkası gelir. görevler kişiyi kayda değer yapmaz. kayda değerliğin kanıtlanması için 'işleniş biçiminin derinlemesine olması' gerektiğini hatırlatmak isterim. ben öyle bir kaynak göremedim. --kibele 20:25, 15 Nisan 2016 (UTC)
  • Yorum Yorum Kaynaklar yeterli kayda değer kişi.--Güray (İleti) 20:14, 17 Nisan 2016 (UTC)VP:OY gereği yoruma çevrildi. SakhalinioBuyrun beniiiim? 19:06, 23 Nisan 2016 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Maddenin an itibariyle mevcut hali kişinin KD olduğunu gösteriyor, kalması yönündeki görüşlere de katılarak..--Eğitmenmsj 21:34, 20 Nisan 2016 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.--Vikiçizer (mesaj) 20:03, 28 Mart 2016 (UTC)

Ali Vasfi Kurt

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Metinde kendisini kayda değer yapabilecek herhangi bir nokta yok. Şahıs hakkında yeteri sayıda bağımsız ve güvenilir kaynağa da rastlayamadım.--RapsarEfendim? 18:17, 8 Mart 2016 (UTC)

  • Silinsin Silinsin--RapsarEfendim? 18:17, 8 Mart 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin gerekçe yerinde.. --kibele 23:52, 27 Mart 2016 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın birleştirilmesi yönünde karar verilmiştir.--Vikiçizer (mesaj) 20:06, 28 Mart 2016 (UTC)

2014 THY Antalya Cup

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Turkish Airlines Antalya Kupası maddesi mevcut. Zaten bir defaya mahsus olarak düzenlenen bir etkinlik. O maddeyle birleştirilmesi daha sağlıklı olacaktır.--RapsarEfendim? 18:26, 8 Mart 2016 (UTC)

  • Birleştirilsin Birleştirilsin--RapsarEfendim? 18:26, 8 Mart 2016 (UTC)
  • Birleştirilsin Birleştirilsin --kibele 23:53, 27 Mart 2016 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.--Vikiçizer (mesaj) 20:23, 28 Mart 2016 (UTC)

Yann Charpentier

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Hakkında bağımsız ve güvenilir kaynak yok. Diskografi başlığındaki albümler kendisinin değil, başka sanatçıların ve kendisi bunlara katkıda bulunmuş.--RapsarEfendim? 18:29, 8 Mart 2016 (UTC)

  • Silinsin Silinsin--RapsarEfendim? 18:29, 8 Mart 2016 (UTC)
  • Hızlı silinsin Hızlı silinebilir, Kaynakçası olmayan (VP:HS/G9) bir madde. KD olmadığı da açık --İnternionmsj 20:55, 8 Mart 2016 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Oyumu değiştiriyorum. Kaynaksız şablonunu eklemek daha iyi diye düşünüyorum --İnternionmsj 22:26, 10 Mart 2016 (UTC)
Hangi kriterleri sağlıyor mesela Kullanıcı:İnternion? Bunları maddede ispat edebilir misiniz?--RapsarEfendim? 23:09, 10 Mart 2016 (UTC)
@Rapsar bir kriteri sağlıyor demedim heralde. Bir kaynağı yok, kaynaksız şablonunun konulması uygun olur diye düşündüm --İnternionmsj 23:11, 10 Mart 2016 (UTC)
Kriterleri sağlamıyorsa kayda değer değil demektir. Bu durumda neden kalmalı madde?--RapsarEfendim? 23:13, 10 Mart 2016 (UTC)
@Rapsar bu arada hangisini sağlıyor söyliyim, burda şarkıcıların kayda değer olduğu yazıyor --İnternionmsj 23:16, 10 Mart 2016 (UTC)
Bence bir okuyun isterseniz :) Şuradaki kriterleri sağlaması lazım bir müzisyenin Vikipedi'de maddesinin olabilmesi için. Sağladığını ispat ederseniz kalır, ispat edilemezse silinir.--RapsarEfendim? 00:30, 11 Mart 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Fransız bir sanatçıya Fransızca wikipedia da bile kayda değer olduğunu gösterecek bir sayfa açılamamış görünüyor.--Muratero 14:53, 23 Mart 2016 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir. --Superyetkinileti 13:34, 26 Mart 2016 (UTC)

Yeruhan

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Mart 2014'ten beri kayda değerliğinin ispatı için beklemekte. Kendisi hakkında çok fazla kaynağa rastlayamadım, şurada bir cümle, bir-iki kitapta da buna benzer bir-iki cümle. Kayda değerliği ispat edilemiyor.--RapsarEfendim? 18:32, 8 Mart 2016 (UTC)

Adaylıktan önce bakmıştım, veritabanı siteleri oradakiler. Derinlemesine bilgi sunmamakta.--RapsarEfendim? 15:35, 11 Mart 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin gerekçeye istinaden --İnternionmsj 08:15, 11 Mart 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Kayda değerlikle ilgili sıkıntı mevcut.--Muratero 15:08, 23 Mart 2016 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda bir fikir birliğine varılamamıştır. 19 gündür katılım yok. --Vikiçizer (mesaj) 20:40, 28 Mart 2016 (UTC)

Hasan Basri Gürses

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Kayda değer değil. Hakan·IST 18:51, 9 Mart 2016 (UTC)

  • Silinsin Silinsin. -- Hakan·IST 19:10, 9 Mart 2016 (UTC)
  • Yorum Yorum yunus nadi ödülü kazanmış ve dolayısıyla "Kişinin, önemli sayılan ödüller kazanmış olması." kriterine sahip. --kibele 19:04, 9 Mart 2016 (UTC)
    • Göreceğiniz üzere madde de kaynak yok, yani bu bilgiler doğrunabilir değil, ama basit bir google aramasıyla bu ödülü 2 kişi yaptıkları çalışmayla verildiği de görülebilir. -- Hakan·IST 19:10, 9 Mart 2016 (UTC)
evet iki kişi almışlar. bu, ödülün varlığını değiştirmez, değerini ve kritere uyumunu azaltmaz sanırım, öyle değil mi? --kibele 19:48, 9 Mart 2016 (UTC)
Kişinin aldığı tek ödülünde başkasıyla beraber yaptığı bir çalışmaya verilmiş olması bir yana, madde de kaynak bulunmaması, bu haliyle kayda değer olmadığını gösterir.-- Hakan·IST 19:57, 9 Mart 2016 (UTC)
doğrudan kayda değer olduğunu düşünsem kalsın derdim, hakan. şimdilik sadece ödül kriterini tutturduğunu not etmek istemiştim. --kibele 11:04, 10 Mart 2016 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.--Vikiçizer (mesaj) 19:53, 28 Mart 2016 (UTC)

Reşit Canbeyli

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Kayda değer değil. Hakan·IST 18:52, 9 Mart 2016 (UTC)


Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda bir fikir birliğine varılamamıştır.--Vikiçizer (mesaj) 20:43, 28 Mart 2016 (UTC)

Şablon:Sovyet sineması

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Böyle bir şablon oluşturup da seçmece kişi ve oluşumlara yer vermek doğru değil. Listelenenler neye göre listelenmiş, listelenmeyenler neye göre listelenmemiş?--RapsarEfendim? 05:11, 10 Mart 2016 (UTC)

  • Silinsin Silinsin--RapsarEfendim? 05:11, 10 Mart 2016 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Sovyet sinemasının seçkinliği, ülke içinde ödül, madalya ve nişan alan, bununla birlikte sosyalist gerçekçilik akımını görsel olarak aktarılmasından ileri geliyor. Tarihi dönem filmlerini aktardığı için "Yeşilçam" filmleri gibi incelenebilir. Sonuçta 1917-1991 arasındaki sinema sürecini anlatan bir konu. Bu açıdan şablon silinmemeli, fakat şu anki eksik durumu geliştirilmeli. --Ahmet Turhan (mesaj) 10:39, 10 Mart 2016 (UTC)
Gerekçeye bir diyeceğin var mıdır Ahmet Turhan? Dediklerin gerekçeyle pek alakalı gözükmedi bana :)--RapsarEfendim? 00:32, 11 Mart 2016 (UTC)
@Rapsar: Evet, zaten gerekçe ile alakalı bir yorumda bulundum :) Dedim ki, şablonu söylediklerinize paralel olarak geliştirmek gerekli, çünkü şablon 1917-1991 tarihi arasındaki 74 yıllık süreçteki sinema konusuna tarih nazarında eski sinema yaklaşımı konusunda yeni bir yorum getirmekte. Buna kendileri sosyalist gerçekçilik adını vermekte ve bu kayda değer bir algı. Dolayısıyla bu yorumu kaldırmak, gelecek kuşaklara ansiklopedik bilgi birikiminin aktarımı açısından sorunlu bir yaklaşım. Listelenmeyenlerin de listelenmesi, yani şablonu "kayda değer bir duruma evriltmek", silmekten daha doğru bir tutum. Görüşüm şablon silinmemeli, içeriği geliştirilmeli. şeklinde. --Ahmet Turhan (mesaj) 00:40, 11 Mart 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Ödül, madalya, nişan alan Sovyet yapımcı, senarist vs.. değerli ve şablonda yer almalı ama ödül kazanmayanlar değersiz ve önemsiz ve yer almamalı. Bana kalırsa bu TBA ihlali. Kesinlikle doğru bir kategorize değil. Maurice Flesier msj 23:34, 10 Mart 2016 (UTC)
  • Yorum Yorum Şablon en:Template:Cinema of the United States şeklinde yeniden düzenlensin. --Mavrikantmsj 00:41, 11 Mart 2016 (UTC)
Yukarıda anlatmak istediğim tam da bu, bu tür sinema şablonlarının var olması kullanıcıların var olanı geliştirme açısından yararlı olmakta. Eğer silinirse var olan durum doğal olarak geliştirilemez. Bu ABD sineması örneği referans olmakla birlikte belli bir döneme (ve hala!), belli bir coğrafyada (hatta enternasyonal anlamda) damgasını vuran sinema kültürü silinmemeli, içeriği geliştirilmeli. --Ahmet Turhan (mesaj) 00:48, 11 Mart 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin --İnternionmsj 09:00, 11 Mart 2016 (UTC)
  • Kalsın Kalsın mavrikant'ın gösterdiği şablondaki gibi düzenlenebilir. --kibele 11:54, 12 Mart 2016 (UTC)
  • O şablon gibi "düzenlenebilir"den ziyade düzenlenmiş hâlini yapalım öyle konuşalım. Orada gibi kategorilerle şişirilmiş bir şablon var, bolca maddesi var. Bu maddeler bu sinema için olabilir mi? Kayda değer olacak mıdır?--RapsarEfendim? 19:55, 13 Mart 2016 (UTC)
  • Hızlı kalsın Kendine has bir dönemi simgeleyen eski bir ülkenin sineması maddesi kalmalı ...Mihrimah Sultan Mezarlığı (mesaj) 04:19, 14 Mart 2016 (UTC)
Madde değil, şablon bu. --cobija 10:26, 24 Mart 2016 (UTC)
  • Şu haliyle Silinsin Silinsin. Mavrikant'ın verdiği şablondaki gibi bir hal aldığında yeniden konuşulur. --cobija 10:26, 24 Mart 2016 (UTC)
    • Kalsın Kalsın Düzenlenmesini beklemeden kendim birkaç değişiklik yaptım. @Rapsar, @Maurice Flesier, @İnternion yeni düzene bir göz atar mısınız? --cobija 11:30, 24 Mart 2016 (UTC)
Emeğine sağlık Cobija. Kategorilere dolaşım şablonundan bağlantı vermek kullanışsız, maddelerde kullanmak için oluşturuluyor bu şablon zira. Şirketler yine olmaması gereken bir bölüm, Amerika için yapıldığını düşünsene? Geri kalanlar tamam ama şablon oluşturmaya değer mi?--RapsarEfendim? 17:19, 24 Mart 2016 (UTC)
Mavrikant'ın verdiği şablonu örnek alarak yaptım, kategori bağlantıları kaldırılabilir. Firmalar konusunda da Sovyetlerin iç dinamiklerini düşün, ABD'deki firma sayısıyla bir değil elbette. Son olarak bir ekol olarak Sovyet sinemasının şablonu olması gerekli diye düşünüyorum. --cobija 07:35, 25 Mart 2016 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.SakhalinioBuyrun beniiiim? 20:57, 14 Nisan 2016 (UTC)

Bolşevik Rusya

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Vikipedi için uygun içerik değil, belki Vikisözlüğe aktarılabilir. Hakan·IST 05:42, 10 Mart 2016 (UTC)

aslında tam olarak emin olamadım nereye yönlendirilmesi gerektiğine @Ahmet Turhan.. olabilir. --kibele 12:01, 10 Mart 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin ve yönlendirilsin Ahmet Turhan'a katılarak Rusya SFSC maddesine.--RapsarEfendim? 15:57, 10 Mart 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Bu tarihî dönem söylendiği gibi Rusya SFSC maddesinin alt başlığı olabilir en fazla. --cobija 10:24, 24 Mart 2016 (UTC)
  • Silinme nedeni "vikipedi için uygun içerik değil" kısmını anlamadım. Ukrayna bokşevizmi, Yahudi bolşevizmi ... Ancak bunu 8 sene önce yazmışım, yazarken kastım Ahmet Turan'ın dediği RSFSC'yi tanımlamaktı..Birleştirilebilir. --Boyalikus (mesaj) 22:08, 26 Mart 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin ve yönlendirilsin, RSFSC'ye yönlendirme yapılmalı. Maurice Flesier msj 10:03, 3 Nisan 2016 (UTC)
  • Yorum Yorum Ama burada ince bir nokta var eğer madde Rusya bolşevizmi gibi bir kavramı betimliyorsa, anlatıyorsa veya anlatacaksa Bolşevizm maddesine aktarılmalı. Ülke adı mı kavram mı, bunun oturtulması gerek. --Ahmet Turhan (mesaj) 10:43, 3 Nisan 2016 (UTC)
Madde açıldığı zaman hep yoksulluk zamanlarıydı.. Bulgur kavurup, süpürge tohumu kaynatıyorduk :) Zaten iki satır, RSFSC'ye yönlendirilmeli --Boyalikus (mesaj) 13:36, 3 Nisan 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin --Yesevi (mesaj) 21:07, 4 Nisan 2016 (UTC), "Kemalist Türkiye" gibi bir tanım...
Hayır tam olarak "Kemalist Türkiye" gibi bir tanım değil.--Boyalikus (mesaj) 21:27, 4 Nisan 2016 (UTC)
  • Kalsın Kalsın-- Ayrı bir madde olarak belirtilmesi uygundur. Jumpeax (mesaj) 15:41, 5 Nisan 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin-- Jumpeax (mesaj) 19:42, 6 Nisan 2016 (UTC)
  • Soru Bilgi almak için kalsın diyenlere/diyeceklere bir sorum mevcut: Gerekçe nasıldır, neden uygundur. Mesela maddede şu an var olan bilgilerde ayrı bir madde olmasını gerektirecek bilgi nedir veya ayrı madde olarak kalırsa gelecekte ne gibi ayrı bilgiler eklenecektir? --Ahmet Turhan (mesaj) 16:14, 5 Nisan 2016 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.--Vikiçizer (mesaj) 20:46, 28 Mart 2016 (UTC)

Nereye?

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Vikipedi:Kayda değerlik (kitaplar) sayfasındaki kriterleri sağlamıyor gördüğüm kadarıyla.--RapsarEfendim? 16:56, 10 Mart 2016 (UTC)


Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.--Vikiçizer (mesaj) 20:47, 28 Mart 2016 (UTC)

Heyula (Erol Çelik kitabı)

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Yazarın sayfası zamanında ıayda değer olmaması gerekçesiyle silinmiş. Maddede kullanılan kaynaklardan şu iyi ve yeterli, diğerleri ise bağımsız olmayan, reklam amaçlı kaynaklar. Şu arama sonuçları daha net fikir verebilir. Vikipedi:Kayda değerlik (kitaplar) sayfasındaki kriterleri karşılamadığını düşünüyorum.--RapsarEfendim? 20:14, 11 Mart 2016 (UTC)

  • Silinsin Silinsin--RapsarEfendim? 20:14, 11 Mart 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin bağımsız bir kaynak bulamadım --İnternionmsj 13:03, 19 Mart 2016 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.--Vikiçizer (mesaj) 20:49, 28 Mart 2016 (UTC)

Ergenlik psikolojisi

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Maddenin dilinin ansiklopedik olmayışı bir yana, içeriği de kısa. Ergen maddesiyle birleştirilebilir diye düşünüyorum.--B.S.R.F. 💬 06:44, 16 Mart 2016 (UTC)

  • Silinsin Silinsin İçerik, muhtemelen telif hakkı saklı bir metinden kopyalanmış. Tek kalemde, yeni bir kullanıcı tarafından eklenmesi, kullanılan üslup bunu gösteriyor. Yoğun şüphe nedeniyle silinmesi gerektiğini düşünüyorum.--RapsarEfendim? 17:49, 16 Mart 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Gerekçeye katılarak...--Muratero 14:28, 23 Mart 2016 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.SakhalinioBuyrun beniiiim? 20:56, 14 Nisan 2016 (UTC)

Dörtyol Fen Lisesi

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Okul kayda değerlik kriterlerini karşılamadığını düşündüğümden hızlı sil listesine aldım. Kullanıcı defalarca sildi. Belki de ben hatalıyımdır diyerek takdirinize sunuyorum. Sputnik 22:35, 16 Mart 2016 (UTC)

  • Silinsin Silinsin KD gözükmemekte.--Muratero 07:53, 28 Mart 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Ben de KD olmadığını düşünüyorum. --ravages 15:54, 30 Mart 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin --Adem20mesaj 15:36, 6 Nisan 2016 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın kalması yönünde karar verilmiştir.SakhalinioBuyrun beniiiim? 18:28, 1 Mayıs 2016 (UTC)

Metin Karabaşoğlu

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Kayda değer olmadığın düşünmekteyim. Takdirinize sunuyorum. Sputnik 16:10, 17 Mart 2016 (UTC)

  • Kalsın Kalsın kaynaksız olması sorunlu, sadece içeriğini okudum doğrumudur diye kontrol etmedim. Bu nedenle kalsın oyum şartlı kalsın olarak düşünülebilir. Yeni Asya gazetesinde 7 yıl köşe yazarlığı yapmış ve diğer çalışmaları ile KD görünüyor.--Boyalikus (mesaj) 18:58, 4 Nisan 2016 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Kişi KD'dir. Ancak sayfanın kaynağa ihtiyacı var.--| ɾɐsǝɯ zoɯɐʞɐʎ | 07:54, 8 Nisan 2016 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Dış bağlantı olarak eklediğim kaynakların kayda değerliğin ispatı için yeterli olduğunu düşünüyorum.--RapsarEfendim? 04:03, 1 Mayıs 2016 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.SakhalinioBuyrun beniiiim? 18:31, 1 Mayıs 2016 (UTC)

Devreş baba

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Hızlı sil listesine alınmıştı. Hızlı sil olarak etiketleyen kişi Sevimleribo'nun kuklası Aranan Kan olunca daha da şüphe uyandırdı. Şahsen ben de pek kayda değer olduğunu düşünmüyorum yine de SAS'ta tartışılması daha uygun olacaktır. Sputnik 12:16, 18 Mart 2016 (UTC)

  • Yorum Yorum Merhaba , Dewreş baba zazaca müziğin ilk temsilcilerinden olduğu icin ve şuanda birçok kaydı internet ortamından dahi bulunabildigi icin bence bu sayfanın silinmesi bir haksızlıktır. lütfen tekrar düşünmenizi rica ediyorum sizden... Varto3 (mesaj) 21:07, 18 Mart 2016 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Zazakî müziğin ilk temsilcilerinden olduğundan dolayı oyumu maddenin kalması yönünde kullandım --Varto3msj Varto3 (mesaj) 14:28, 20 Mart 2016 (UTC)
@Varto3 gerekçelerinizi yazarsanız daha faydalı olur bence --İnternionmsj 21:23, 4 Nisan 2016 (UTC)
  • Yorum Yorum KD falan değil diğer kullanıcılar dikkat edin sayfa kaynaksız, düzen olarak berbat ve telifli içeriğe sahip. --Soner Turhan 0202 (mesaj) 02:51, 26 Mart 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin --Eldarion 10:48, 28 Mart 2016 (UTC)
  • Yorum Yorum Türkçe pek bir kaynak yok. Bu durumda, kayda değerliğini ispatlamak mümkün değil. Çalışmalarını yaptığı dilde daha fazla kaynak olabilir.--Çalıştayileti 06:19, 30 Mart 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin yerel bir sanatçı tarzında gibi. Açıkçası bu tarzda bir çok kişi için madde açılabilir. Bu nedenle silinmesi yönünde oy kullandım.--Muratero 21:21, 4 Nisan 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Kayda değerliğini ortaya koyacak yeteri kadar bağımsız ve güvenilir kaynak bulunmuyor.--RapsarEfendim? 22:59, 27 Nisan 2016 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın kalması yönünde karar verilmiştir. --Superyetkinileti 11:27, 14 Mayıs 2016 (UTC)

RockA

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Kayda değer olduğunu düşünmüyorum. Lakin sayfa güzel hazırlanmış hakkını yememek lazım. :) Takdirinize sunuyorum. Sputnik 22:30, 18 Mart 2016 (UTC)

  • Yorum Yorum Tamamen doğru bilgilerle hazırlanmış güzel bir sayfa.Diğer Türk müzisyen/grupların sayfaları için de hazırlanış olarak kaynak/örnek olabilecek bir sayfa. Güncelleme: Sayfanın ingilizcesi de açılıp, onaylanmıştır.UzayKafaBuyrun 00:48, 19 Mart 2016 (UTC) (VP:OY gereği yorum olarak değiştirildi.) Dr. Coalmesaj 09:46, 19 Mart 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Grubu, kendisinden bağımsız biçimde ele alan güvenilir kaynak bulamadım. Varsa, maddede gösterilmesi gerekir. Dr. Coalmesaj 00:21, 23 Mart 2016 (UTC)
  • Yorum Yorum Biyografi ile ilgili güvenilir kaynaklar eklenmiştir. UzayKafaBuyrun 04:20, 23 Mart 2016 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Vikipedi:Kayda değerlik (müzik), "Ünlü bir müzik yayın şirketi aracılığıyla en az iki albüm yayınlamış olmalı. Müzik şirketinin ünlü olduğu tartışmalı ise bu şirketin en az birkaç yıllık bir geçmişi olmalı, önemli sayıda sanatçının albümünü yayınlamış olmalı ve bu kişilerin pek çoğu da kayda değer olmalıdır." diyor. Şuradan görülebileceği üzere bu kriteri karşılamakta.--RapsarEfendim? 04:05, 1 Mayıs 2016 (UTC)
  • Kalsın Kalsın iki albüm kriterini karşılıyor. --kibele 16:26, 3 Mayıs 2016 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir. --Superyetkinileti 17:55, 8 Nisan 2016 (UTC)

Melissa Giz Cengiz

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Kayda değerliğinden emin olamadım. Takdirinize sunuyorum. Sputnik 01:27, 19 Mart 2016 (UTC)

  • Kalsın Kalsın Kd olduğundan..--Eğitmenmsj 13:10, 19 Mart 2016 (UTC)
  • Kalsın Kalsın kriterleri sağladığını düşünüyorum--İnternionmsj 21:24, 19 Mart 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Maddede bağımsız kaynak bir tane var o da köşe yazısı ve ilgili dizideki rolün kısıtlı olduğu belirtilmiş. Ayrıca maddenin yazımı kötü. Kayda değer değil.-- Hakan·IST 22:13, 19 Mart 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Her figüran KD değildir. Birkaç reklam filminde oynamış figüranlık dışında. Kaynaklar (bu şekil link copy-paste kullanımı zaten okuyucuyu yoruyor) da yeterli değil. Silinsin. --Kudyaz 11:26, 20 Mart 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Kriterlerimizi karşılamıyor, kayda değer değil. Forum siteleri ve YouTube "kaynak"ları kullanılarak bir şeyler yapılmaya çalışılmış ancak önce Vikipedi:Güvenilir kaynakların okunması lazım.--RapsarEfendim? 18:10, 20 Mart 2016 (UTC)
  • Yorum Yorum tam olarak bakamadım ama en azından figüran olmadığını söylemek isterim. çalıkuşu ve kiralık aşk dizilerindeki rolleri sürekliliği olan roller. --kibele 23:10, 20 Mart 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin-- Silinsin gerekçeli yorumlara katılarak... Jumpeax (mesaj) 18:05, 22 Mart 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Gerekçelere katılarak --Zaitsév 11:03, 6 Nisan 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin --Adem20mesaj 14:43, 8 Nisan 2016 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir. --Superyetkinileti 13:36, 26 Mart 2016 (UTC)

Peter Garber

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Kayda değer değil. Hakan·IST 06:54, 20 Mart 2016 (UTC)

  • Silinsin Silinsin Aynı şekilde.--RapsarEfendim? 18:13, 20 Mart 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin verilen bilgilere göre bencede kayda değer değil...--Muratero 14:16, 23 Mart 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin --Adem20mesaj 18:16, 25 Mart 2016 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
İçeriğin kayda değer bölümü İncesaz maddesine taşınmıştır. --Superyetkinileti 11:10, 17 Nisan 2016 (UTC)

Taner Sayacıoğlu

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Kayda değer değil. Hakan·IST 06:55, 20 Mart 2016 (UTC)

Silinsin Silinsin hakkında güvenilir ve bağımsız bir kaynak yok --İnternionmsj 10:27, 20 Mart 2016 (UTC)
  • Aktarılsın Aktarılsın İncesaz maddesine, uygun bir şekilde aktarılması yerinde olacaktır diye düşünüyorum.--RapsarEfendim? 18:11, 20 Mart 2016 (UTC)
  • Aktarılsın Aktarılsın İncesaz maddesine.. --kibele 16:59, 5 Nisan 2016 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.SakhalinioBuyrun beniiiim? 06:12, 22 Mayıs 2016 (UTC)

Tözcülük

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Ayrı bir madde olması anlamsız, Töz maddesine aktarılmalı. Hakan·IST 07:14, 20 Mart 2016 (UTC)

  • Silinsin Silinsin--İnternionmsj 09:29, 20 Mart 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Aktarılacak bir içerik göremiyorum ansiklopedik değer taşıyan. Silinsin ve bahsedilen maddeye yönlendirilsin.--RapsarEfendim? 18:16, 20 Mart 2016 (UTC)
  • Yorum Yorum bir karışıklık var. bu maddenin intervikileri özcülük'e bağlanmış. ve gündelik dilde ve pek çok kaynakta ikisi birden kullanılıyor. bu noktada biraz daha derinlemesine bakılmalı. töz'e yönlendirilmesi doğru değil. özcülük ile birleştirilebilir. --kibele 23:03, 20 Mart 2016 (UTC)
  • Yorum Yorum Aslında ingilizcede "Substance theory" tözcülüğü anlatmakta.Ancak türkçe sayfada yeteri kadar madde anlatılamamakta.--Muratero 14:26, 23 Mart 2016 (UTC)
  • Birleştirilsin Birleştirilsin Özcülük maddesi ile..--kibele 21:43, 26 Mart 2016 (UTC)
tözcülük ile özcülük'ün aynı şeyi anlattığını, bu nedenle birleştirilmesi gerektiğini vurgulamak isterim. silinsin diyenler bu noktada yeniden değerlendirseler iyi olur. @Rapsar --kibele 09:15, 15 Nisan 2016 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.SakhalinioBuyrun beniiiim? 20:29, 4 Nisan 2016 (UTC)

Akif Manaf

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Vikipedi:Tarafsız bakış açısı ile hazırlanmamış ve kişisel reklam amaçlı sayfa--Muratero 17:08, 19 Ekim 2015 (UTC)

  • Sayfada bir çok sorun var. öncelikle tarafsız bakış açısıyla hazırlanmamış ve kişisel reklam amacıyla hazırlanmış sayfa görünümünde. Kişi hakkında bir çok iddia medyada yer almış durumda, ancak sayfada bunlar hiçbir şekilde yer almıyor. Beraat ettiyse kaynağıyla belirtilebilinirdi. Ayrıca sayfaya verilen kaynaklarda sıkıntılı. Sayfada kendisi için "Uluslararası Yoga Federasyonu (UYF): 2013 yılında kurulan Uluslararası Yoga Federasyonu'nun başkanıdır." denilmiş. Bir federasyon nasıl uluslararası olur?http://www.internationalyogafederation.net/index.html adresi Uluslararası Yoga Federasyonunun adresidir. Acaba bu kişi alternatif uluslararası yoga federasyonunu mu kurduğunu iddia ediyor? Kendisinin kurduğu iddia edilen Uluslar Arası Yoga Federasyonuna ait internet sayfasına girdim. (http://www.uluslararasiyogafederasyonu.com/) Sayfada, "Kurumsal" başlığına bakıldığında sadece federasyon başkanı Akif Manaf denilmiş ve bu sitede arkadaşların yazdığının aynısı orada da yazılmakta.--Muratero 17:08, 19 Ekim 2015 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Kayda değerliği söz konusu değil.--RapsarEfendim? 18:17, 20 Mart 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin --Eldarion 11:05, 23 Mart 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin--Dr. Coalmesaj 23:17, 27 Mart 2016 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.SakhalinioBuyrun beniiiim? 18:33, 1 Mayıs 2016 (UTC)

Aşkaniler

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Part İmparatorluğu' nu kuran Arsakid hanedanlığına verilen ad, yanlışlıkla Aşkaniler Devleti olarak tarif edilmiş. Burada Aşkaniler ile Part İmparatorluğu aynı anlama gelmekte. Aşkaniler adıyla Part İmparatorluğuna bağlantı vermek yeterli olacaktır. [[2]], [[3]] bu linklerde de benzer kabuller vardır. Bunun yanı sıra maddenin yabancı dillerine bağlantısı İran'ın kuzeydoğusundaki tarihi bölgeye olmaktadır. Ayrıca kaynaksız ve yorum içeren madde içeriğinin silinmesi faydalı olacaktır.

Silinsin Silinsin--Muratero 09:39, 20 Ocak 2016 (UTC)

  • Silinsin Silinsin Gerekçe yerinde, madde içeriği de dendiği gibi aktarılamayacak kadar kötü.--RapsarEfendim? 04:08, 1 Mayıs 2016 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda bir fikir birliğine varılamamıştır.SakhalinioBuyrun beniiiim? 19:15, 23 Nisan 2016 (UTC)

Caban el-Kurdi

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Tıpkı Zozan maddesi gibi kayda değer olduğuna dair herhangi bir ciddi kaynak bulamadım. Kaynak olarak gösterilen Muhammed Emin Zeki'nin malum eserinde 3-4 cümle ile Caban el-Kurdi'den söz edilmiş ve zaten kaynağa atıf yaptığı bir cümlede de şöyle denilmiş: "...ancak bu kitapta Caban'ın yaşam öyküsü, doğum ve ölüm tarihi hakkında herhangi bir bilgi yoktur." Sanırım her şeyi açıklıyor. Vitruvian (mesaj) 19:40, 19 Mart 2016 (UTC)

  • Yorum Yorum farklı isimlerle geçiyor çeşitli kaynaklarda. ilgilenip kaynak eklemeye çalışırım. --kibele 23:06, 20 Mart 2016 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Yeterince kayda değer. Sputnik 13:47, 22 Mart 2016 (UTC)
"Yeterince" nasıl kayda değer olabiliyor bilmiyorum ancak bendeki hiçbir kaynakta, hiçbir şekilde geçmiyor. Geçmesi de yeterli olmayabilirdi. Google Books zaten ortada. Bu hali ile kayda değer olmasına en ufak bir imkan yok. Vitruvian (mesaj) 14:03, 22 Mart 2016 (UTC)
1 cümle için 10 tane kaynak verilmiş. Siz o kaynakları beğenmiyorsanız bu sizin probleminiz. Maalesef Vikipedi "ben bunu beğenmedim" üzerine dönmüyor. Sputnik 16:22, 22 Mart 2016 (UTC)
1 cümle için evet, zira başka cümle de bulunamıyor madde için. Yazık oluyor o 10 kaynağa. Basit, temel giriş tanım cümlesi için kaynak bulmaktan daha kolayı yok. Bunu fark edemiyorsanız, başka söz gerek yok demektir. Vitruvian (mesaj) 16:52, 22 Mart 2016 (UTC)
  • Kalsın Kalsın-- Madde kayda değerdir. Jumpeax (mesaj) 19:31, 22 Mart 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin İngilizce sayfasına bakınca tek bir kaynak yok. Bizde ise kaynak yarışına girilmiş. Kaynaklar kime atıfta bulunarak bu kişiyi yazmış en azından onu buraya eklerlerse daha anlaşılır olacaktır. İlgilenen arkadaşların biraz daha kişiyi açıklayan bilgilere yer vermesi gerek. Ya da kişiyi tanımlarken kesin ifadelerden kaçınılmalıdır.--Muratero 14:11, 23 Mart 2016 (UTC)
  • Kalsın Kalsın KD olduğundan --İnternionmsj 19:40, 23 Mart 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Hiçbir bakımdan kayda değer değil. Kalsın oyu verenler kaynakları gözden geçirmeli. Vitruvian (mesaj) 19:44, 23 Mart 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Bir kişinin sahabe olması (parantez açarak tanımlayayım, "Muhammed'i görmüş, onunla konuşmuş, arkadaşlık etmiş ve ona inanmış Müslüman" olması) o şahsı direkt kayda değer yapmaz. Kaynakların olması değil, o kaynaklarda derinlemesine işlenmiş olması gerekir ki bu madde için öyle şeyler göremedim. Aksi ispatlanırsa kalsın, aksi ispatlanamadığı sürece silinsin.--RapsarEfendim? 21:22, 24 Mart 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Gerekçeye istinaden. Eldarion 21:29, 24 Mart 2016 (UTC)
  • Yorum Yorum Maddeyi okumadım ama kaynak önemsiz değil.Kayda değer değilsede kayda değerliğini yaparız.--Kapıyıaç (mesaj) 07:53, 26 Mart 2016 (UTC)(VP:OY kriterleri karşılanmadığından yorum olarak değiştirildi) --İnternionmsj 20:33, 29 Mart 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Güvenilir kaynaklarda yeterince yer almadığı için KD oluşu tartışmalı. ÖterbülbülBuyrun? 14:44, 27 Mart 2016 (UTC)
  • Kalsın Kalsın KD olduğuna Yeterli dair kaynak vardır. Bu imzasız yazı Xwedêda Ozyilmaz (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.
  • Tarafsız Tarafsız Birçok Viki'de yer verilmiş ancak tek sorun kaynaksız olmaları. --Turgut46 21:32, 31 Mart 2016 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Bu doğrultudaki görüşlere katılarak..--Eğitmenmsj 21:42, 20 Nisan 2016 (UTC)
  • Yorum Yorum "Bu doğrultuda" tam olarak söylenen hep ve tek şu oldu: Madde KD'dir. Oylamayı kapatacak hizmetlinin bu duruma dikkat etmesini istiyorum. Vitruvian (mesaj) 19:50, 21 Nisan 2016 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda bir fikir birliğine varılamamıştır. --Théoden ileti 13:14, 26 Mayıs 2016 (UTC)

Karl Marx Öğretisinin Tarihsel Kaderi

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Lenin'e ait taslak seviyesindeki kısa içerikli onlarca makalelerden birisi. Maddeyi açan kullanıcıya Vladimir Lenin bibliyografyası altında bütün KD olmayan makale ve söylemlerini bu madde altında toplanmasını bir kez daha tavsiye ediyorum. Maurice Flesier msj 17:46, 20 Mart 2016 (UTC)

  • Aktarılsın Aktarılsın Aday gösteren olarak.
  • Aktarılsın Aktarılsın Gerekçeye katılarak.--RapsarEfendim? 18:16, 20 Mart 2016 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Maddenin kayda değerliliğini, bu yazıya yapılan atıflarla ve içeriği maddeye aktarılmak suretiyle çok rahat ortaya koyulabilir diye düşünüyorum. --Ahmet Turhan (mesaj) 00:01, 27 Mart 2016 (UTC)
  • Yorum Yorum Aslında aktarılma talebi tartışılmaya değer, mantıklı da görünüyor. Bir takım eserlerin kısa özetlerle içeriği ile aktarılması uygun da gibi. Ama maddede özet halinde bilgi koymak şartı bence daha uygun, aksi taktirde bilgi kaybı olacağını düşünüyorum. Buna karşın özet olmayıp kayda değer olacak eserlerin madde halinde kalmasından yanayım. Almanca Neue wirtschaftliche Vorgänge im bäuerlichen Leben, veya Rusça Лучше меньше да лучше gibi. Bazen birkaç kelimelik cümle bile kayda değer olabiliyor çünkü. Tear down this wall!, Bütün ülkelerin işçileri, birleşin! ya da Ne mutlu Türküm diyene gibi. Çeşitli kayda değer şiir, mısra, dörtlük, makale, eser vb. maddelerinin önce kayda değerlik tartışması açılması gerek. Örneğin bu maddede referans alınan yerlere dair şöyle bir katkı yaptım. --Ahmet Turhan (mesaj) 18:43, 20 Mart 2016 (UTC)
  • Aktarılsın Aktarılsın Kişisel yorumlar ve kaynaksız iddialar dışında, ayrı bir madde olacak kadar kayda değerliği ortaya koyan herhangi bir ispat yok. --Eldarion 11:06, 23 Mart 2016 (UTC)
  • Aktarılsın Aktarılsın Gerekçeye katılarak...--Muratero 13:57, 23 Mart 2016 (UTC)
  • Hızlı kalsın Makale Prof. Dr. Hebele Hübele'nin makalesi olsaydı belki aktarılsın ya da silinsin derdim. Ancak burada makaleyi yazanın öyle bir durumu yok. Bu makaleye yüzlerce atıf var. İyi çalışmalar. --Boyalikus (mesaj) 22:36, 26 Mart 2016 (UTC)
Yorum Yorum Makeleyi yazanın burada ayrıcalıklı olduğunu mu ifade etmek istediniz? O halde size hem siyasetçi, hem prof. aynı zamanda yazar olan onlarca belkide yüzlerce biyografi bulabilirim. O zaman da bu makaleleri hızlı kalsın olarak değerlendirir misiniz @Nihan? -- Maurice Flesier msj 23:10, 26 Mart 2016 (UTC)
  • Birinci soruna cevap: Evet. İkinci soruna cevap: Hem siyasetçi, hem prof. aynı zamanda yazar olan onlarca belkide yüzlerceden, birisinin "biyografisini" tartışmıyoruz. Eğer örnek vereceğin biyografi sahibinin yüzlerce belki binlerce atıf alan bir "makalesi" olursa O'nun "makalesine" de Evet.--Boyalikus (mesaj) 23:21, 26 Mart 2016 (UTC)
  • Ben de şunu merak ettim : "Lenin'e ait taslak seviyesindeki kısa içerikli onlarca makalelerden birisi." bu şahsi bir yorum mu ? --Boyalikus (mesaj) 23:24, 26 Mart 2016 (UTC)
Yorum Yorum Bu şahsi bir gerekçe veya yorum değil. Maddeyi açan kullanıcının sayfasına bakarsanız bu açılan makaleleri görürsünüz. Hatta bu konuda köy çesmesinde direksiyon savaşları ve ardından gelen engellemeler ve istifalar dahi oldu. Ayrıca bundan önce Lenin'e ait iki makale daha hizmetliler tarafından SAS'tan bibliyografya maddesine yönlendirildi. "Binlerce atıf alan" ifadesini acarsanız gerekçesinizi daha net anlayabilirim. Maurice Flesier msj 00:10, 27 Mart 2016 (UTC)
Bahsi geçen maddeler şu şablonda yer alan, şu kategoride toplanan maddelerdir. Ayrıca gene tarafımdan oluşturulan şu şablondaki kırmızılıkları dolduracaktım fakat kullanıcıların eserlere ve maddelere çekince koyması, ve bazılarının silinmesi sonucu bu proje yarıda kalmıştı. --Ahmet Turhan (mesaj) 00:17, 27 Mart 2016 (UTC)
Bu maddeyi bu madde var diye mi silinmeye aday göstermiyorsunuz ? Yoksa Lenin'e ait taslak seviyesini aşmış uzun içerikli onlarca makalelerden birisi olduğu için mi ? Yani metnin kısalığı ve uzunluğuna göre mi ? Dayanağınız nedir ? Direksiyon savaşı ile konunun bir alakası yok şu anda. --Boyalikus (mesaj) 00:32, 27 Mart 2016 (UTC)
@Nihan, buna benzer olarak Köylü Yaşamında Yeni Ekonomik Hareketler adlı madde SAS'a bile getirilip tartışılmaya ihtiyaç duyulmadan iki ay önce direkt olarak silinmişti, ve üstü kapatıldı. Neyse ki şu an daha ileri durumdayız da tartışabiliyoruz. Üstelik aynı maddenin Almanca maddesi olmasına ve hatta bir görseli var olmasına rağmen. Söylediğiniz konu ile bu sanırım aynı ve çok benzer bir hata yapıldı. --Ahmet Turhan (mesaj) 14:57, 27 Mart 2016 (UTC)
Daha Az, Daha İyi maddesinin rusça vikiverisi olması, kaynakların güvenilir olması veya uzun/kısa yazılmış olması bir argüman değil. Burada onlarca dilde bağlantısı olupta silinen maddeler gördüm. Buradaki sorun maddenin kayda değer nitelikleri karşılamaması. Tek tek Lenin'in her makalesini SAS'a getirmek istemediğim için bu maddeleri açan kullanıcıya bunları bibliyografya maddesi altında toplamasını tavsiye ettim. Eğer bu karşılanmazsa keza bunları tek tek SAS'a taşıyacağım. Evet geçtiğimiz aylarda vuku bulan bu direksiyon savaşları tam da bu kullanıcının açtığı makaleler ve bunların bir kısmının bir hizmetli tarafından silinmesi ve ardından gelen güven bunalımı ile doğrudan ilgisi bulunmakta. Sizin kalması yönünde gerekçeniz olan "atıf" ilgisinin açılması gerekiyor. Maurice Flesier msj 12:38, 27 Mart 2016 (UTC)
Tavsiye ettim gibi bir yaklaşım çok bireysel bir yaklaşım. Vikipedide tavsiyelere göre iş yapmıyoruz. Maddenin yüzlerce atıf alması kayda değer olduğunu kendi başına ispatlıyor. Açar bakarsınız sadece google booksa bakmanız yeterli. Geçmişte ne oldu bilmiyorum, bir ton yazışmayı okuyamam. Ayrıca ikidir geçmiş direksiyon savaşı,istifa vb. dile getirmeniz maddenin silinme isteğini haklı çıkartmaz ya da maddenin kayda değer olmadığını göstermez. Her getirdiğiniz maddeye şimdiden kalsın diyorum çünkü burada "tavsiyem karşılanmazsa" gibi bir cümle ile tehdit okuyorum. Burada onlarca dilde bağlantısı olupta silinen maddeler gördüm. demişsiniz bir kaç tane örnek verin, zira çok sıkıldım binlerce, yüzlerce ve onlarca ile başlayan cümlelerden. --Boyalikus (mesaj) 12:55, 27 Mart 2016 (UTC)
Famous, famous, During this period he also became more interested in the revolutionary movements outside Europe and began to discuss them in a series of articles, The volume opens with the articles The Historical Destiny of the Doctrine of Karl Marx, Yazarlar kafasına göre mi famous demişler ? Rusça kaynaklar var pek çok.. --Boyalikus (mesaj) 13:12, 27 Mart 2016 (UTC)
ek olarak istifamın bu maddelerle ilgili olduğunun söylenmesi de kişisel fikirdir ve içerik üzerine yorum yapmamanın nadide bir örneğidir. --kibele 13:21, 27 Mart 2016 (UTC)
  • Kalsın Kalsın bu maddelerin silinmeleri söz konusu olduğunda bir kaçıyla ilgilenmiş ve kaynak eklenebilirliğini de gözlemlemiştim. böyle toptan 'silinecekler' yaklaşımının yanlışlığı da ortada. nihan'ın gösterdiği kaynaklar ve argümanlara dayanarak silinmeleri için bir neden olmadığını düşünüyorum. --kibele 13:25, 27 Mart 2016 (UTC)
Yorum Yorum Kayda değerlik popülerlik ile aynı anlama gelmez! Tavsiye kelimesinden tehdit anlamı çıkarmak çok ilginç doğrusu. Anlaşılan Vikipediden uzun süre ayrı kalmış olmalısınız. Köy çesmesi ve SAS arşivlerini incelemenizi tavsiye ederim. Atıf nedir? Kişilerin kayda değerliği veya idolojik düşünceler üzerinden değerlendirilen bir değerlendirme, geçersiz bir değerlendirmedir. İÜYYKÜD'yi ne zaman buraya getireceğinizi merak ediyordum, şaşırmadık. Maurice Flesier msj 13:36, 27 Mart 2016 (UTC)
siz kişiler hakkında değil de konular üzerinde konuşmayı başardığınız zaman merak etmenize de gerek kalmaz.. 'Anlaşılan Vikipediden uzun süre ayrı kalmış olmalısınız. ' da aynı kapsama giriyor. ve acaba neden bu toptan sildirme girişimleri de bana "idolojik düşünceler üzerinden değerlendirilen bir değerlendirme" olarak görünmekte? bu arada marx'ı popüler yapmanız da cidden enteresan olmuş. --kibele 13:45, 27 Mart 2016 (UTC)
Ama pek bilinmeyen bir 17. yüzyıl şairi güvenilir tarihçelerde yeterli biçimde ve sayıda kapsanmış, konu edilmiş olabilir ve bu sebeple de kayda değer sayılabilir. Pek bilinmeyen bir makale tarihçelerde yeterli biçimde ve sayıda kapsanmış. Tavsiyeden tehdit çıkardığımı kim söyledi ? "Tavsiyem karşılanmazsa" demenden tehdit çıkıyor. Ayrıca Vikipedi'den ne kadar ayrı kaldığım konusunda iyi niyetli olmadığını görüyorum ve bu seni ilgilendirmez gerçekten. Kişilerin kayda değerliği veya idolojik düşünceler üzerinden değerlendirilen bir değerlendirme, geçersiz bir değerlendirmedir. atıfın ne olup olmayacağını tanımladıysan mevzu bahis Lenin'in (ki kendisi bizzatihi ideolojiden oluşmuş) devrimden önce kaleme aldığı, "Seçilmiş" çalışmalarının 1968 yılında toplandığı ikinci cildinin birinci makalesi. Makalenin içeriği Rusya'da da çeşitli tezlerde atıf almış yukarıdaki linklerde de atıf yapılıyor. İlla atıfı (Lenin, 1968) şeklinde yazmak zorunda değil. VP:İÜYYKÜD'yü bana söylüyorsan ben kaynak tartışıyorum sen direksiyon savaşı diyorsun, kibele istifa etti diyorsun, acaba kim kişiler üzerine konuşuyor ? Acaba kim kayda değerliliği kaynak getirerek tartışıyor kim geçmiş vikipedi anlaşmazlıklarını kaynak göstererek maddenin silinmesini istiyor bir daha bak. Son olarak şaşırmadık derken kaç kişisiniz ? --Boyalikus (mesaj) 13:53, 27 Mart 2016 (UTC)
Kişisel olarak söylediğim veya suçladığım algılanmasın, bu ve benzeri konularda genelde olan durum olduğu için genel bir tespitim var. Söz konusu kullanıcı bu konuyla ilişkili maddelere daima benzer çekinceler koymakta, yapılan katkıları geri almakta, ansiklopedik katkı değil demekte vb. Zaten kendi de söylediği üzere bu maddeleri "tek tek SAS'a getireceğim" demekte. Sadece benzeri konulardaki bu "duyarlılığı" bende fazlasıyla şüphe oluşturdu. Geçmiş katkılarından görülebilir. Yani "bunlar ne olursa olsun sakın tek tek ele alınmasın topluca özet halinde olsun, aman ha!" gibi bir politika güdülmüş oalbilir. Benim şu Rusça şablondakinin daha gelişmiş halini oluşturmak üzere üstlendiğim şu eserler projesini önce taslak halinde oluşturma ve ardından tek tek geliştirme planım daha baştan engellenmekte. Bu benim bu ve diğer benzer konulara dair izlenimim. --Ahmet Turhan (mesaj) 14:03, 27 Mart 2016 (UTC)
Buradaki popülerlik Karl Max değil, Lenin'in makalesi. Evet buda size ait bir İÜYYKÜD ihlali oldu. Zaten bunun dışında kendinize kılıf bulabileceğiniz bir politika yok. Aslında ben bu cevap yerine kendinize dokunan her cümlede başvurduğunuz (...) türünde bir sansür bekliyordum. Neyse ki olumlu yönde bir gelisme var.
Sizin kişisel çıkarımlarınız ve senoryalarınız buradaki kullanıcıları bağlamaz. Diğer makaleleri SAS'a getireceğimi soylememden neden bu kadar rahatsız oldunuz? Sizin Vikipedi geçmişiniz beni ilgilendirmiyor fakat burada kötü niyet aramak doğru bir yaklaşım değil. Son olarak kaç kişiniz derken ne ima edilmek isteniyor? Umarım bu tür mesnetsiz iddialara hizmetliler gerekli müdahaleyi yaparlar. Bu danışıklı dövüş gerçekten çok rahatsız edici. Maurice Flesier msj 14:11, 27 Mart 2016 (UTC)
konular üzerine konuşulması vikipedi'nin en önemli politikalarındandır, size de tavsiye ederim, bir yerinden başlamak gerek. mesnetsiz iddialara müdahale edecek olanların baştan başlamalarında yarar var. bu arada, gözüme çarpan her türlü kişisel yorumu önleme yönünde çaba gösterdiğimi bilenler bilir. o çabayı esirgeyenler utansın. --kibele 14:40, 27 Mart 2016 (UTC)
  • 1. Tekil kişiden "şaşırmadık"a gelirse olay benimde aklıma kaç kişi şaşırmamış diye bir soru gelir normaldir. Mesnetsiz olan kısmı neresi ? Bir öncki cümleyle beraber Şaşırmadık demenin kendisi bile kişisel saldırı iken hem de .. Geçmişi okumadım ama şu anda yaşadığımız senaryo ve senin diğer makaleleri SASa getireceğini sürekli vurgulaman ve bunun bence baskı olarak anlaşılması ve bir üstteki kullanıcının -Ahmet- kendisini baskı altında hissettiği yorumu geçmişte köy çeşmesinde tartışılan sorunun kaynağını açıklamaya yeter görünüyor. Çünkü buraya adımımı atar atmaz SAM a yöneleceğimi beni bilen herkes bilir, doğal olarak burada uzun zamandır yokken ve seninle bu konuda daha önce tartışmamış biri olarak seninle bu konuda sorun yaşamış kullanıcılarla aynı görüşte olmam ve beni durduk yerde ideolojik olarak suçlaman belki vp:iüyyküd ihlaline meylettiğini görmeni sağlar. --Boyalikus (mesaj) 15:07, 27 Mart 2016 (UTC)
@Ahmet Turhan VP:KD'de vikiveri veya diğer dillerde bağlantısı konusunda bir kriter var mı? Bunun kullanıcıların ilgi alanlarına giren konularda bir argüman olarak kullanması, ilgi alanlarını karşılamayan durumlarda ve tartışmalarda göz ardı etmesi kadar ironik bir durum olamaz. Ahmet Turhan bu doktrini "The Historical Destiny of the Doctrine of Karl Marx" olarak ingilizce vikipedide açın o halde. Bakalım orada KD olarak kabul edilecek mi?
@Nihan, Küçücük imla hatalarından imalarda bulunmak ta İÜYYKÜD'midir? Sizi tanımıyorum nereye yöneldiğiniz de beni ilgilendirmiyor. Fakat buradaki öznel itham ve kurgularınız benim için "yok hükmünde". Maurice Flesier msj 15:26, 27 Mart 2016 (UTC)
@Maurice Flesier, "The Historical Destiny of the Doctrine of Karl Marx" arama sonuç sayısı 1.180. Rusça arama kayıtlarında ise 217.000. Kayda değer ölçütüne dair bir fikir edinebilirsiniz, ne dersiniz? Ayrıca akademik literatür yazısı "Lenin, V. I. (1913). The historical destiny of the doctrine of Karl Marx. Collected Works, 18, 585." şeklinde. --Ahmet Turhan (mesaj) 15:42, 27 Mart 2016 (UTC)
Otorite Üzerine maddeside burada dursun, konuyla benzerlik teşkil etmekte. --Ahmet Turhan (mesaj) 00:09, 28 Mart 2016 (UTC)
istemediğin zaman istemediğin şeyleri yok hükmünde kabul edemezsin, yaptığın benim bilgim dahilinde imla hatası değildi. Burada onlarca dilde bağlantısı olupta silinen maddeler gördüm bunu ve diğer diller ile kriter olmadığını söylediğin halde ingilizce vikide aç bakalım kabul edilecek mi demene tanım bulamıyorum . --Boyalikus (mesaj) 15:33, 27 Mart 2016 (UTC)
  • Aktarılsın Aktarılsın-- Tek başına madde olmasına gerek yok. Alt başlık olarak alınması uygundur. Jumpeax (mesaj) 17:06, 27 Mart 2016 (UTC)
  • Aktarılsın Aktarılsın yorumlara katılarak --İnternionmsj 18:38, 27 Mart 2016 (UTC)
  • Aktarılsın diyenlere Soru Nereye aktarılsın ? --Boyalikus (mesaj) 20:26, 28 Mart 2016 (UTC)
Cevap Cevap Vladimir_Lenin_bibliyografyası maddesi altında toplansın demiş aday gösteren. Oraya "aktarılsın" deniliyor. Sputnik 20:29, 28 Mart 2016 (UTC)
  • onu biliyoruz diğerlerini merak ediyorum --Boyalikus (mesaj) 20:50, 28 Mart 2016 (UTC)
Yahu ben aday gösterene katılarak (Vladimir_Lenin_bibliyografyası maddesine alt başlık olması suretiyle) aktarılsın diyorum. Bir başkası silinsin der, bir başkası kalsın der. Öbürü yorum yapar. Kimsenin oyunu, yorumunu sorgulamaya gerek yok. İyi çalışmalar dilerim. Jumpeax (mesaj) 11:49, 29 Mart 2016 (UTC)
  • Niye sorgulama oluyormuş ? Fikir almak aktarılsın diyorsanız aktarılacak yeri de belirtmelisiniz. Bu kadar makale Lenin biyografisi maddesine aktarılamaz çünkü. --Boyalikus (mesaj) 12:13, 29 Mart 2016 (UTC)
Aktarılacak yeri üçüncü kez belirtiyorum: Sayfa Vladimir Lenin bibliyografyası maddesine alt başlık olarak aktarılsın diyorum. İnşaallah anlaşılmıştır. Jumpeax (mesaj) 12:25, 29 Mart 2016 (UTC)
sağol, diğerleride öyle düşünüyor sanırım, ama üç kere söylemene gerek yoktu. Oraya aktarılamaz tüm maddeler. Başka yol ya da yer lazım. Ayrıca daha önce aktarılmadan silinenlerin de geri getirilmesi lazım çünkü emek kaybı olmuş sanırım--Boyalikus (mesaj) 00:40, 30 Mart 2016 (UTC).
Kullanıcı:Nihan, galiba sayfanın kalmasını istiyorsunuz. Öyleyse kalsın oyu verebilirsiniz. İyi çalışmalar. Jumpeax (mesaj) 15:32, 31 Mart 2016 (UTC)
İyi de ben zaten hızlı kalsın demiştim ? --Boyalikus (mesaj) 09:05, 1 Nisan 2016 (UTC)
Bu kullanıcılar da aktarılsın demiş. Ben sizin neden kalsın oyu verdiğinizi sorgulamıyorum. Zaten sizin nereye oy verdiğiniz beni ilgilendirmez. Hal böyleyken diğerlerinin oyu sizi neden ilgilendiriyor? İsteyen kalsın, isteyen silinsin, isteyen aktarılsın der. Sonuçta burası özgür bir platform/kaynak. Ki zaten bu insanlar bunun için buradalar. Jumpeax (mesaj) 15:56, 1 Nisan 2016 (UTC)
Yorumları, gerekçeleri ve o gerekçelerle verilen oyları sorgulamak kötü bir şey değil. Silinsin diyen de silinmesin diyen de oyunu açıklayacak bir gerekçe kullanır. Bazen bu gerekçeler mantıksız, eksik, taraflı bulunur ve kulanıcılardan daha keskin gerekçeler sunmaları istenir. Bazen de kullanıcılar verdikleri gerekçelere karşı gerekçeler verilerek diğer taraftan düşünmeye teşvik edilir. Sen bu oyu veremezsin demedikten sonra elbette ki bu müzakere/tartışma sürecine girebiliriz. Bu hem Vikipedi'yi hem buraya emek verenleri geliştirici olabilen (her zaman değil) bir çabadır. --Kudyaz 16:47, 1 Nisan 2016 (UTC)
Ne demek beni neden ilgilendiriyor ? Hızlı kalmasını istediğim bir maddeye sadece aktarılsın oyu verenlere nereye aktarılacak diye sorabilirim. İsteyen kalsın isteyen silinsin diyebilir, buna itiraz eden yok. Silinmemesi gerektiği ile ilgili önermelerim varsa neden silinsin dedikleri ile ilgili önermeleri olmalı. Ayrıca nereye aktarılacağını söylemeliler. Bunu da sorarım, sorgularım. Madem özgür ortam bu da seni ilgilendirmez. --Boyalikus (mesaj) 23:06, 1 Nisan 2016 (UTC)
Kullanıcıların neden aktarılsın oyu verdiklerini sen de biliyorsun. Belli değil mi? Sanırım bunu herkes anlar. Halâ nereye aktarılacağını söylemeliler demek ne demek? Aktarılsın oyu verenlerin zaten kastettiği şey belli. Aday gösterene katılıyorlar. Ayrıca beni neyle suçladığınızı hala anlamış değilim ama sanıyorum ki yani kanaatimce tarafsız/özgür bir platformda her bireyin istediği şekilde oylama/görüş bildirme/yorum yapma hakkına tam anlamıyla vasıl olduğu, bunların başkaları tarafından sorgulanamayacağı/hor görülemeyeceği konusunda şüphesizim. Jumpeax (mesaj) 00:17, 2 Nisan 2016 (UTC)
Sen nereye aktarılacağını söyledin. Diğerleri de görürlerse sorumu ve cevaplamak isterlerse cevaplarlar. Hem özgür ortam diyorsun hem başkalarının avukatlığına soyunuyorsun. Birebir tartışma yaratmaya çalışıyorsun. Aktarılsın dedikleri yer senin söylediğin ile aynı ise oraya aktarılması yanlış olur diyorum hala özgür ortam, vasıl olmak, kanaatince, suçlamalar gibi kelimeler kullanıyorsun. Konuyu tartış beni değil. Amacın tartışmayı geliştirmekse, sadece oy vermenin yeterli olduğunu düşünüyorsan ,oyunu da verdiysen çekil diğerleri ile iletişim kuralım. Konuyu tartışalım, kaynakları tartışalım. Bu nedir sonu gelmiyor: ben dedim, sen öyle dedin, sonra ben dedim, öyle demiş bu şöyleymiş.. Yok amacın nereye aktarılacağını sormamı ve konuyu/kaynağı geliştirmeye engelse bilemem.--Boyalikus (mesaj) 11:34, 2 Nisan 2016 (UTC)
Wikipedia yı okudum, ilke ve kuralları inceledim. Örneğin, eğer bir maddeye yönelik anlaşmazlık mevcutsa; buna olan itirazınızı önce tartışma sayfasında belirtin. Oy sorgulama/çarpıtma yerine o bölümde olgunlaştırın ve bir anlaşma zemini oluşturma gayretini gösteriniz. Benim için bunu yapabilmek, hiç zor değil, ayrıca belirtmiş olduğum gibi aday gösterene tamamen katıldığım bir konu. Bu yüzden de belki sizde dikkat etmiyor/hor görüyor olabilirsiniz. Ayrıca bana karşı kişisel saldırını da görmezden geliyorum. Jumpeax (mesaj) 16:28, 2 Nisan 2016 (UTC)
Yeterince açık yazamıyorum sanırım. Anlaşmazlık filan yok bu maddede, tartışma sayfası da yok, doğrudan kullanıcı Maurice'in belirttiği gibi bir bütün halinde Lenin'in makaleleri K.D. bulmadığını ve her birini SAM'a getireceğini söylüyor. Şu anda SAS kısmındayız. 3 dakikada madde incelenmez eleştirisinin yapıldığı bir ortamda Lenin'i Rusça kaynaklara bakmadan tartışıyoruz ve gücenmeyin ama konunun uzmanı olmayanla konuyu tartışmak haz vermiyor. Bu bir kenarda dursun. Oy sorgulama nedir ? Neden silinsin dedin, neden kalsın dedin, neden aktarılsın dedin. Oysa ben Sivaslı esnafımıza öykünerek "nereye aktarılsın" diyorum :) çünkü vikipedide bu şekilde bir bibliyografi örneği görmedim sanırım. İkisi arasında çok ciddi fark görülmüyorsa hor görüldüğünü, vikipediyi incelemediğimi düşünebilirsin. Kişisel saldırı sürekli bana neyi sorup neyi sormayacağımı söylemen olabilir, "Sanırım bunu herkes anlar" diyerek üstü kapalı biçimde bana gerizekalı benzeri bir şey dediğin de gözümden kaçmadı. Kısaca aktarılması istenilen yere itiraz ediyorum, daha önce aktarılsın denilen benzer Lenin ile ikgili maddelerin aktarılmadan silindiğini duydum bunun emek/bilgi kaybı olduğunu düşünüyorum. --Boyalikus (mesaj) 09:19, 3 Nisan 2016 (UTC)
SAM'a mama taşınması önemli değil önemli olan oy kullanılan/görüş bildiren insanlar için bu insanların üzerine baskı kurmaya çalışmanızın kötü bir davranış olduğudur. Ve de bu kullanıcıları direk tarafsızlık ithamıyla karşı karşıya bırakmanız. Örnek verdiğim üzere aynı baskıyı kurmaya çalışanlar daha önce de oldu. Bunu anlamak için konunun uzmanı olmaya veyahut müneccim olmaya gerek yoktur. Buradan hareketle konunun uzmanı olmayanla konuyu tartışmak haz vermiyor demen nasıl bir nezaket örneğidir? Buna topluluk karar versin. Benim konunun uzmanı olup olmadığım (topluluktan özür dileyerek söylüyorum) sizi ingilendirecek değildir. Ben de bu sayfada diğer görüş bildiren insanlar gibi görüş belirtmekteyim. Üst üste gelen ithamlar ve baskılar neticesinde şimdi de, bardağın taştığı noktadaki, ciddiye almama, aşağılaması biçiminde gelen kişisel saldırı Sivaslı esnafımıza öykünerek "nereye aktarılsın" diyorum sözü topluluğu ciddiye almamadır. Ki buna katlanacak da değilim. İyi günler. Jumpeax (mesaj) 12:03, 3 Nisan 2016 (UTC)
  • Yorum Yorum VP:İÜYYKÜD'de şöyle bir ifade var: "Üyelerden herhangi birinin, diğer üyelerin gözünde itibar kaybetmesine yol açabilecek veya bu ortamdan gitmesi gerektiğini kasteden ifadeler kullanılması." Hem -konuyu tartış beni değil- gibi bir ifade kullanılıyor hem de diğer kullanıcıları avukatlığa soyunmak gibi ağır kisilestirmelerde bulunuluyor ve verilen oyları açıkça sorgulamaya yelteniliyor. Burası kaos ortamı değil! Maurice Flesier msj 12:15, 2 Nisan 2016 (UTC)
  • Yorum Yorum Avukatlığa soyunmak kişisel saldırı değildir, yaptığı şey ile ilgili yani başkası adına konuşma ile ilgili durum tespitidir. "buralardan uzak kalmışsın"," kişisel saldırıya nezaman gireceksin diye bekliyordum, şaşırmadık," "sanırım bunu herkes anlar" "kendine kılıf bulabileceğin başka şey yok", peki bunlar yüce vikipedi kanunlarında nereye tekabul ediyor acaba ? --Boyalikus (mesaj) 09:36, 3 Nisan 2016 (UTC)
  • ayrıca şu cümlenin tamamını da "Aslında ben bu cevap yerine kendinize dokunan her cümlede başvurduğunuz (...) türünde bir sansür bekliyordum. Neyse ki olumlu yönde bir gelisme var." koyayım da burada da dursun. Burada bariz biçimde istifası ile ilgili bir dalga geçme var. --Boyalikus (mesaj) 09:39, 3 Nisan 2016 (UTC)
  • Aktarılsın Aktarılsın Hakkında kısmı özgün araştırmaya benziyor. Bu kısmı tarafsız kaynaklarla doğrulanabilinseydi kayda değer olabilirdi. Alexandre M. 15:34, 30 Mart 2016 (UTC)
Cevap Cevap Hakkında kısmını ben kendim eseri okuduktan sonra "Lenin, bu eserinde şu şu konuda şunu şunu beyan etmiştir" şeklinde düzenlemiştim. Yani aslında bu durum kesin böyledir şeklinde özgün araştırmayı aktarma değil, "Lenin'e göre xxx'tir, eserde şunlardan bahsedilir" şeklinde düzenlemeyi amaçlamıştım. Ve bu konuya verebileceğimiz kaynakları da (haliyle en güvenilir kaynak eserin maddede geçtiği üzere kaynaklı yayımlanan asıl haliydi, eklemiştim. Ve açıkçası daha doğru bir yazım örneğini görmek isterim, ve hatta bu eleştiride bahsi geçen durumun doğru halini görmemin, beni konu anlatımı konusunda geliştireceğini düşünüyorum. --Ahmet Turhan (mesaj) 22:59, 30 Mart 2016 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Maddenin silinecek bir eksikliği yok. --Altair5555 (mesaj) 16:02, 2 Nisan 2016 (UTC)
  • Yorum Yorum Burada maddenin içeriğinin ilgili bibliyografya maddesine aktarılması gerektiği bir gerekçe olarak ifade edilmiş. SAS'ta bulunan her madde daima silinecek diye bir kural yok. Maurice Flesier msj 16:13, 2 Nisan 2016 (UTC)
    Yorum Yorum Ahmet Turhan'ın belirttiği gibi aktarılan maddelerin durumu ortada onun için bilgi kaybı olmaması ve verilen emeğe zarar gelmemesi için aktarılmasın.--Altair5555 (mesaj) 18:22, 2 Nisan 2016 (UTC)
Hatırlatma: Buna benzer olarak sizin daha önce aday gösterdiğiniz Gerilla Savaşı (Lenin) ve Çar Hükümetine maddelerinin içeriği silinerek aktarılmıştı, yani maddelerin içerdiği bilgi, aktarılan yerde şu an mevcut değil. Ayrıca Fabrika İşçilerine Kesilen Para Cezaları Hakkında Yasanın Açıklanması, Yeni Fabrika Yasası (Lenin) veya Köylü Yaşamında Yeni Ekonomik Hareketler, (Almanca maddesi de mevcut) gibi birçok madde aktarılmayıp silinmişti. Burada da onlara benzer veri ve emek kayıpları olması büyük ihtimal. --Ahmet Turhan (mesaj) 16:19, 2 Nisan 2016 (UTC)
Kısa bir süre sonra bir düzenleme önerim olacak, silinen maddeler nedeniyle bilgi kaybı da giderilmiş olabilir bu sayede.--Boyalikus (mesaj) 09:19, 3 Nisan 2016 (UTC)
  • Soru Bir konuyu açıklığa kavuşturmak gerek: Aktarılsın oyu verenler, yani @AlexandreManette, @Rapsar, @Eldarion, @Muratero, @Jumpeax ve @İnternion; maddenin yönlendirilmesini mi istiyor yoksa aktarılmasını mı? Gerekçeye katılarak aktarılsın oyu verilmiş fakat gerekçeyi belirten kullanıcının daha önceki adaylık örneklerinde (Gerilla Savaşı (Lenin), Çar Hükümetine maddeleri gibi) içerikler silinerek direkt olarak yönlendirildi ve bilgi kaybı söz konusu oldu. Aktarılsın oyu içeriği ile aktarılmayı ifade ediyor, eğer öyle ise buna bir çözüm getirmek gerek. --Ahmet Turhan (mesaj) 10:48, 3 Nisan 2016 (UTC)
Kayda değer kısımların mevcut listeye açıklama sütunu eklenerek aktarılması gerekebilir. Alexandre M. 19:35, 3 Nisan 2016 (UTC)
  • Aktarılsın Aktarılsın tek başına anlamlı değil. talep sahibinin belirttiği sebeplere katılıyorum--Muratero 16:31, 29 Nisan 2016 (UTC)
  • Aktarılsın Aktarılsın aday gösteren kişiye ve diğer yorumlara katılarak ----Krystal ? 08:04, 7 Mayıs 2016 (UTC)
  • Aktarılsın Aktarılsın --Niveles (mesaj) 22:23, 19 Mayıs 2016 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.--Vikiçizer (mesaj) 20:52, 28 Mart 2016 (UTC)

İlyas Vekilov

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Vikipedi:Kayda değerlik (müzik) sayfasındaki kriterleri sağlamıyor gördüğüm kadarıyla.--RapsarEfendim? 19:03, 20 Mart 2016 (UTC)

İspat edebilir misiniz??--RapsarEfendim? 19:09, 20 Mart 2016 (UTC)
@İnternion, KD olduğuna dair gerekçeler nedir? Vitruvian (mesaj) 19:46, 28 Mart 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin kayda değer değil. --kibele 23:04, 20 Mart 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin--Dr. Coalmesaj 11:57, 21 Mart 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin --Eldarion 10:47, 28 Mart 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin KD değil. Vitruvian (mesaj) 19:46, 28 Mart 2016 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın kalması yönünde karar verilmiştir.SakhalinioBuyrun beniiiim? 19:17, 23 Nisan 2016 (UTC)

Bircan Pullukçuoğlu

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Sayfayı oluşturan kullanıcının talebi ile SAS'a taşınıyor.--SakhalinioBuyrun beniiiim? 20:33, 20 Mart 2016 (UTC)

  • Kalsın Kalsın maddeye bir iki kaynak ekledim. --kibele 22:35, 20 Mart 2016 (UTC)
  • Kalsın Kalsın ÖterbülbülBuyrun? 02:47, 27 Mart 2016 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Rebuk 16:06, 21 Nisan 2016 (UTC)
  • Kalsın Kalsın --Adem20mesaj 16:38, 22 Nisan 2016 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.SakhalinioBuyrun beniiiim? 20:55, 14 Nisan 2016 (UTC)

Şablon:Türkiye'deki müzik şirketleri

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Herhangi bir sektör ve ülkedeki şirketler için bu şekilde dolaşım şablonu oluşturmak doğru değil. KD olan var olmayan var.--RapsarEfendim? 19:09, 21 Mart 2016 (UTC)

  • Silinsin Silinsin--RapsarEfendim? 19:09, 21 Mart 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Katılıyorum...Vikiçizer (mesaj) 19:10, 21 Mart 2016 (UTC)
  • Çekimser Çekimser Bence başka bir şekle aktarılsın, ama ne olacağından emin değilim. Bunu tartışabiliriz. İngilizce Vikideki Müzik endüstrisi şablonu gibi birşey önereceğim ama, burada var olanların tamamı ticari şirket. Devlet şirketi olsa belki kayda değer olabilirlerdi, ama bu konuda çekimserim. Söz konusu endüstri şablonunda "Music şirketleri ve kariyerleri", "Müzik yayınları" " Kayıt şirketleri bölümleri"- "Müzik perakendecileri" gibi altbaşlıklar mevcut. Hatta şöyle müzik şirketleri taslağı şeklinde bir örnek de mevcut. Epey de maddesi var. --Ahmet Turhan (mesaj) 13:23, 22 Mart 2016 (UTC)
  • Yorum Yorum Emsal teşkil edebilecek bir adaylık, bunu da ekleyeyim.--RapsarEfendim? 15:45, 22 Mart 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Belirtilen gerekçeye katılıyorum.--Muratero 13:58, 23 Mart 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Gerekçeye katılarak --Zaitsév 11:02, 6 Nisan 2016 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın birleştirilmesi yönünde karar verilmiştir. Vikiçizer (mesaj) 18:26, 11 Nisan 2016 (UTC)

Tabancamın Sapını Gülle Donatacağım

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Atıf Yılmaz, Kemal Sunal gibi maddelerde adına rastlayamayınca şaşırdım. Maddede belirtilenin aksine Güllü Geliyor Güllü filminin devamı değil, burada belirtildiği gibi aynı film ve farklı bir adla daha sonradan tekrar vizyona girmiş. O maddeye aktarmak uygun olur.--RapsarEfendim? 16:04, 22 Mart 2016 (UTC)

  • Yorum Yorum Güllü Geliyor Güllü 1973 yılı yapımlı aksine Tabancamın Sapını Gülle Donatacağım 1980 yılı yapımlı - Burak 20:57, 25 Mart 2016 (UTC)
Sunduğum gerekçeyi okudunuz mu? Bence gayet açık.--RapsarEfendim? 01:20, 26 Mart 2016 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.--Vikiçizer (mesaj) 20:51, 28 Mart 2016 (UTC)

Topal Asker

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Kayda değer değil görebildiğim kadarıyla. Aktarılacak bir içerik de yok maddede.--RapsarEfendim? 18:27, 22 Mart 2016 (UTC)

  • Silinsin Silinsin ve Yolların Sonu maddesine yönlendirilsin.--RapsarEfendim? 18:27, 22 Mart 2016 (UTC)
  • Hızlı silinsin ansiklopedik içerik taşımıyor --İnternionmsj 18:29, 22 Mart 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Rapsar'ın belirttiği gerekçeye ve önerisine katılıyorum.--Muratero 13:48, 23 Mart 2016 (UTC)
  • Hızlı silinsin Ansiklopedik içerik barındırmıyor. --►Cekli829 08:12, 27 Mart 2016 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.SakhalinioBuyrun beniiiim? 20:26, 4 Nisan 2016 (UTC)

Onat Bahadır

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Vikipedi:Kayda değerlik (kişiler) sayfasındaki kriterleri sağlamıyor gördüğüm kadarıyla.--RapsarEfendim? 18:40, 22 Mart 2016 (UTC)

*Silinsin Silinsin kaynaksız,öksüz bir madde. KD olmadığı da açık --İnternionmsj 18:41, 22 Mart 2016 (UTC)


Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.--Vikiçizer (mesaj) 20:54, 28 Mart 2016 (UTC)

Ay Yüzlü Güzel Konçuy

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Kayda değer değil gördüğüm kadarıyla. Aktarılacak bir içerik de yok maddede.--RapsarEfendim? 18:42, 22 Mart 2016 (UTC)

  • Silinsin Silinsin ve Yolların Sonu maddesine yönlendirilsin.--RapsarEfendim? 18:42, 22 Mart 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin ansiklopedik içerik barındırmıyor --İnternionmsj 18:44, 22 Mart 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Rapsar' ında belirttiği üzere...--Muratero 13:45, 23 Mart 2016 (UTC)
  • Hızlı silinsin Hiç bir ansiklopedik içerik barındırmıyor. --►Cekli829 08:07, 27 Mart 2016 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.SakhalinioBuyrun beniiiim? 19:19, 23 Nisan 2016 (UTC)

İbrahim Gülpınar

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Ansiklopedik üslup ve nesnellikten oldukça uzak içeriği düzenlemeye çalıştım fakat ölümünden öncesine ilişkin güvenilir kaynak bulunmadığından dolayı silinmeye aday gösteriyorum. Dr. Coalmesaj 00:26, 23 Mart 2016 (UTC)

  • Silinsin Silinsin--Dr. Coalmesaj 21:56, 23 Mart 2016 (UTC)
  • Kalsın Kalsın --Kaynaksız olması silinmesini gerektirmez.--| ɾɐsǝɯ zoɯɐʞɐʎ | 07:53, 8 Nisan 2016 (UTC)
    • @Yakamoz51, yaptığım Google taramasında, ölümünden öncesine ilişkin güvenilir kaynak bulamadığımı belirtmek istemiştim adaylık gerekçesinde. Sanıyorum maddede kaynak olmadığını kastettiğim anlaşıldı. Dr. Coalmesaj 12:33, 8 Nisan 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Kayda değerliği ortaya koyan kaynak olmaması, silinmesini gerektirir. --Eldarion 12:37, 8 Nisan 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Hakkında, vefatıyla ilgili çıkan haberler dışında kaynak bulunmuyor yeteri kadar. Diğer kriterlerimizi de karşılamamakta gördüğüm kadarıyla.--RapsarEfendim? 15:37, 8 Nisan 2016 (UTC)
  • Yorum Yorum Müzik siteelrinde albümleri mevcuttur sanatçının TTNET Müzik vs. Ulusal yerlerde var. Yazılı kaynak belki yok denecek kadar az ama bilinen bir sanatçı popüler...--Ormanlar Kralı Aslan (mesaj) 16:19, 9 Nisan 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin İlgili kayda değerlik kriterlerini karşılamıyor. — OkanfanEvet benim? 05:20, 21 Nisan 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Popülerlik bir konuyu kendi başına kayda değer hale getirmez. Bu maddeye konu olan kişi müzisyen ve sosyal medya fenomeni. Öyleyse konuyu genel kayda değerlik kriterleri dışında özel olarak Kayda değerlik (müzik) kriterlerine göre değerlendirebiliriz. İbrahim Gülpınar’ın ulusal müzik listelerine girmiş bir eseri var mıdır, ulusal radyolarda eserleri düzenli olarak yayımlanıyor muydu vb. konuda bilgisi olan paylaşabilir. Benim görebildiğim kadarıyla konu, müzisyen kayda değerlik kriterleri karşılanmıyor. Sosyal medya fenomenlerinin kayda değerliğini belirlemede uygulanacak özel kriterler olsaydı, o kriterler açısından da ayrıca değerlendirilebilirdik. Şu an eldeki kriterlere göre konu kayda değer değil.--Başak (mesaj) 07:42, 21 Nisan 2016 (UTC)
  • Yorum YorumKaradeniz bölgesinde tanınmış bir sanatçıdır. Sadece sosyal medya fenomeni olarak görmek yanlış; Yayınlanmış ikiden fazla albümü var kemençeci olarakta daha eski bir sanatçı yazılı kaynak yok denecek kadar az ama bilinen bir sanatçı yinede karar siz yetkililerin...--195.142.6.17 10:21, 21 Nisan 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Tespitlere katılarak. ÖterbülbülBuyrun? 11:02, 21 Nisan 2016 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın kalması yönünde karar verilmiştir. --Théoden ileti 14:47, 21 Mayıs 2016 (UTC)

Müslüman Kardeşlerden Yeni Osmanlılara İslamcılık

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Vikipedi:Kayda değerlik (kitaplar) sayfasındaki kriterleri sağlamıyor gördüğüm kadarıyla.--RapsarEfendim? 02:39, 23 Mart 2016 (UTC)

  • Silinsin Silinsin--RapsarEfendim? 02:39, 23 Mart 2016 (UTC)
  • Yorum Yorum konu hakkındaki yazılarda referans olarak gösteriliyor. [4], [5], [6], [7].. maddeye de bir iki kaynak ekledim. --kibele 09:51, 23 Mart 2016 (UTC)
  • Kalsın Kalsın --kibele 13:51, 27 Mart 2016 (UTC)
  • Kalsın Kalsın --Eğitmenmsj 22:22, 2 Mayıs 2016 (UTC)
  • Hızlı silinsin--Dekolteli Kefenmsj 08:22, 5 Mayıs 2016 (UTC)
  • Kalsın Kalsın--Niveles (mesaj) 22:22, 19 Mayıs 2016 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.SakhalinioBuyrun beniiiim? 19:24, 23 Nisan 2016 (UTC)

Kudüs Ordusu

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Araştırmak için fırsat bulamadım yorumlarınızı ve fikirlerinizi bekliyorum fakat bu sayfa tamamıyla telif içeriyor.--Çakırmsj 15:07, 23 Mart 2016 (UTC)

Yorum Yorum Sayfanın tamamı telif içermiyor.Galiba Ek Bilgi tarafı telif içermiyor--Kapıyıaç (mesaj) 05:45, 25 Mart 2016 (UTC)

  • Silinsin Silinsin Özgün araştırma + yanlış adlandırma + şurada var maddesi normalde. Gösterdiğim maddede de tek taraflı anlatım var. İlgilenenler düzeltebilir. Vitruvian (mesaj) 00:23, 27 Mart 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin》Teşekkürler vitruvian --Çakırmsj 01:35, 27 Mart 2016 (UTC)
  • Hızlı silinsin Ansiklopedi maddesi olma özelliğini dahi taşımıyor..Silinsin.--Eğitmenmsj 21:46, 20 Nisan 2016 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.SakhalinioBuyrun beniiiim? 19:25, 23 Nisan 2016 (UTC)

Anıl Altan

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Kayda değerliğinden emin olamadım. Takdirinize sunuyorum. Sputnik 22:00, 23 Mart 2016 (UTC)

  • Çekimser Çekimser Sima olarak oldukça tanındık - Burak 20:58, 25 Mart 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Kayda değerlik popülerlik anlamına gelmez. ÖterbülbülBuyrun? 12:57, 28 Mart 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin--Eldarion 09:53, 5 Nisan 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin--Dr. Coalmesaj 17:21, 8 Nisan 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin --Adem20mesaj 09:50, 16 Nisan 2016 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Vikipedi:Kayda değerlik (kişiler) sayfasındaki "Kayda değer filmlerde, televizyon ve sahne gösterilerinde ve diğer prodüksiyonlarda önemli rol oynamış olma" kriterini pek çok yapımla sağlamakta. Önemli, sürekli rollerde oynamış.--RapsarEfendim? 16:30, 16 Nisan 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin --'Yardımcı rol' belki de figüran. Silinmesi yönünde görüş bildiren kullanıcıya katılarak..--Eğitmenmsj 11:45, 19 Nisan 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin - Kayda değerlik kriterlerine uyum Vikipedistlerin kişisel gözlemleri ile değil güvenilir kaynaklar tarafından belirleniyor. --E4024 (mesaj) 08:49, 21 Nisan 2016 (UTC)
Neresi gözlem? Bahsi geçen kriteri karşılıyor, bunu doğrulayan kaynaklar da mevcut. Gerisi fasa fiso.--RapsarEfendim? 16:43, 21 Nisan 2016 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın kalması yönünde karar verilmiştir.SakhalinioBuyrun beniiiim? 22:51, 13 Mayıs 2016 (UTC)

Türkiye'nin belediyeleri listesi

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Belediye demek il demek, ilçe demek, belde demek. Bu idari birimlerin zaten maddesi varken bu listeye ve hatta her ilin kendine özel belediyeler maddelerine gerek var mı? --cobija 10:10, 24 Mart 2016 (UTC)

  • Sanıyorum ki madde adı "Türkiye'nin(?, Türkiye'deki değil mi?) belediyeleri listeleri" olsa sorun çözülecek gibi?--RapsarEfendim? 17:52, 24 Mart 2016 (UTC)
Ne değişecek adlandırma farklılaşınca? Konu aynı konu, içerik aynı içerik. --cobija 18:24, 24 Mart 2016 (UTC)
Listeleri listeleyen madde. Türk filmleri listeleri örneği gibi. Diğer yandan bir ildeki belediyeleri listeleyen maddelerin faydalı olduğunu düşünüyorum.--RapsarEfendim? 18:31, 24 Mart 2016 (UTC)
Bir de maddeler güncel değil ve eksik. Belediye başkanı, kuruluş tarihi, sınırları falan eklenince bence gayet faydalı olacaktır.--RapsarEfendim? 23:06, 24 Mart 2016 (UTC)

Kalsın Kalsın Faydalı bir liste kalmasının taraftarıyım.--Çakırmsj 23:00, 24 Mart 2016 (UTC)

  • Silinsin Silinsin Rapsar'ın bahsettiği isim değişikliği ve içerik güncellemesini ihtiyacı aşikar. Belki ilçelerin detaylandırılması ve bazı il seçim sayfalarındaki gibi ayrıntı bilgi eklenmesiyle sayfa geliştirilebilir. Ancak halihazırda Şablon:Türkiye'nin belediyeleri listesi kullanılmaktayken bu sayfanın bugünkü şekliyle farklı bir işlevi ve içeriği olmayacağını düşünüyorum. ÖterbülbülBuyrun? 02:45, 27 Mart 2016 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Yararlı bir madde. "Türkiye'deki Belediyeler Listesi" adında yeni bir madde adıyla taşınsın..--Eğitmenmsj 21:51, 20 Nisan 2016 (UTC)
  • Kalsın Kalsın----Krystal ? 07:57, 7 Mayıs 2016 (UTC)

Rapsar bence Türkiye'nin belediye listesi diye değiştirilmeli,bu daha uygun--YerelDahi evet? 08:00, 7 Mayıs 2016 (UTC)


Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.SakhalinioBuyrun beniiiim? 20:54, 14 Nisan 2016 (UTC)

Fethullah Gülen'in düşünce yapısı

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Madde olabilidiğince taraflı yazılmış. Keza maddenin bütünü bahsi geçen şahısa ait veya yakın kaynaklardan oluşturulmuş. Bağımsız kaynaklar sunulmadan hazırlanan, propaganda sayfasından ibaret. Kayda değerliği de ayrıca şüpheli. Sputnik 15:39, 25 Mart 2016 (UTC)

  • Silinsin Silinsin Bencede madde taraflı yazılmış ve kayda değer değil --By Erdo Can (mesaj) 15:42, 25 Mart 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Başta çok emin değildim ama KD değil gibi geliyor bana. Vitruvian (mesaj) 16:51, 25 Mart 2016 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Taraflı olması silinmesi için bir gerekçe değildir. Kaynakların birçoğu bağımsız, güvenilir. Ana madde yeterince uzun, bu madde de ayrı bir madde olacak kadar içerik barındırıyor. Birtakım problemler var ama silinmesini gerektirecek problemler değil.--RapsarEfendim? 17:40, 25 Mart 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin KD değil, KD olsaydı tüm siyasilerin, yazarların, şairlerin, ressamların düşünce yapısı diye makale açılırdı. - Burak 20:56, 25 Mart 2016 (UTC)
Bu yaklaşım pek doğru olmayabilir. Öyle yazarlar, şairler, bilim adamları vardır ki görüşleri hakkında sayfalarca bilgi verilebilir. Örneğin Einstein'ın dine bakışı başlı başına bir konu olabilir, yalnız bu maddedeki sıkıntı referans olarak gösterilen bağlantıların tamamının Gülen hareketi ile ilgili olması. Dolayısıyla maddede bağımsız kaynak yok. Gülen'in fikirleri sadece kendi bakış açısıyla anlatılmış :)--Alperen (mesaj) 21:05, 25 Mart 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin KD olmamasının ve taraflı olmasının yanı sıra tamamen özgün bir çalışma. --| ɾɐsǝɯ zoɯɐʞɐʎ | 19:42, 26 Mart 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Metin boyunca gösterilen kaynakların çoğu üç yıldır güncellenmeyen tek bir site (http://tr.fgulen.com) üzerinden geldiğinden KD tartışmalı. ÖterbülbülBuyrun? 02:35, 27 Mart 2016 (UTC)
Doğrudan Gülen'in web sitesi ve kitaplarından yararlanılmış olması özgün kaynak tezini de güçlendiriyor. --| ɾɐsǝɯ zoɯɐʞɐʎ | 19:44, 27 Mart 2016 (UTC)
Kendi fikirlerini ifade ettiği yazılarının "da" kaynak olarak kullanılmasında sakınca yok ki. Bu silinmesi için uygun bir gerekçe değil. Bu tip maddelerde nesnellik yakalanmak isteniyorsa bol bol "-e göre" kullanılmalı.--RapsarEfendim? 19:47, 27 Mart 2016 (UTC)
Benzer maddeler.--RapsarEfendim? 19:48, 27 Mart 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin içeriğinde önemli kısımlar F Gülen maddesine aktarılsın ve silisnin. Atatürkün, Marxın, Obamanın düşünce yapısı gibi bir sürü madde geliyor insanın aklına..--Boyalikus (mesaj) 19:03, 4 Nisan 2016 (UTC)
  • Yorum Yorum Yazılanların KD olmadığı görüşlerine şöyle bir soru sormak istedim. Acaba fethullah gülenin görüşleri midir kayda değer olmayan, yok sa kendisi hakkında kayda değer olan nedir. — Bu imzasız görüş 88.255.159.106 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir. (VP:OY gereği yorum olarak değiştirildi) Sputnik 21:49, 6 Nisan 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Kayda değer değil.--GurayKant (mesaj) 10:00, 7 Nisan 2016 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.SakhalinioBuyrun beniiiim? 20:53, 14 Nisan 2016 (UTC)

Mehmet Soysaldı

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Kayda değerliğini ortaya koyan yeteri sayıda bağımsız ve güvenilir kaynağa rastlayamadım. Maddedeki tek kaynak da kişinin çalıştığı kurumun sitesi olduğundan bağımsız kaynak değildir ve kayda değerliğin ispatında kullanılamaz.--RapsarEfendim? 17:12, 25 Mart 2016 (UTC)

Bunu ispat etmeniz lazım, kuru kuru kabul edilmiyor malum. Yani sonra yok sayılmasın görüşünüz.--RapsarEfendim? 23:32, 1 Nisan 2016 (UTC)
Kendisinin yazdığı yazıları eklemişsiniz? Vikipedi:Bağımsız kaynaklar bağlantısını bırakacaktım ama zaten kaynak dahi değil ki bu yazılar? Sizin kendi maddenizi açıp, kendi yazılarınızın bağlantısını vermek gibi.--RapsarEfendim? 23:56, 1 Nisan 2016 (UTC)
İspatı ortada/aşağıda....--Eğitmenmsj 00:01, 2 Nisan 2016 (UTC)
  • Kalsın Kalsın-- Syn. Eğitmen'e katılarak kd'dir. Jumpeax (mesaj) 00:23, 2 Nisan 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Sunulan kaynakların nitel olarak uygun olmadığı ve kişinin KD olmadığı görüşüyle. Dr. Coalmesaj 20:26, 2 Nisan 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Dr. Coal'a katılarak. Yazdığı kitabın satışı Kitapyurdu'nda satışta diye KD mi olmalı. Ya da her kitap yazan KD midir?--Kudyaz 13:18, 3 Nisan 2016 (UTC)
Kapatan kullanıcı zaten bu tip şeyleri yok sayacak, dert etmeyin.--RapsarEfendim? 16:02, 3 Nisan 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin gerekçeye istinaden --İnternionmsj 16:04, 3 Nisan 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin kayda değer değil.. --kibele 21:44, 5 Nisan 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin --Eldarion 12:39, 8 Nisan 2016 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir. --Zaitsév 11:00, 6 Nisan 2016 (UTC)

Vural Kaya

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

maddede kayda değerliğe ilişkin bir kaynak görünmüyor. tartışma sayfasından, daha önce etiketlendiğini ama kaldırıldığını anlıyoruz, bu nedenle yeniden etiketlemektense burada konuşulması daha iyi olabilir.--kibele 22:24, 25 Mart 2016 (UTC)

  • Silinsin Silinsin KD değil. Vitruvian (mesaj) 00:09, 27 Mart 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Kaynak olarak kullanılan bağlantılar bağımsız değil, iki ansiklopediye erişim olmadığından fikrim yok. Dış bağlantılardan şunun haricindeki bağlantılar bağımsız değil. Kayda değerliğin ispatı için yeterli olmadığını düşünüyorum.--RapsarEfendim? 16:18, 27 Mart 2016 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Kayda değer olduğunu düşünüyorum. türkiyedeki yeni nesil önemli şairlerden biridir. çok sayıda şiir ve deneme kitapları yayımlandı. internet ortamında yeterli bilgisi mevcut. bahsedilen basılı kaynaklarda ciddi bilgiler var. Erdemer (mesaj) 17:30, 27 Mart 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Kayda değerliği ortaya koyan kaynak yokluğu sebebiyle. --Eldarion 10:39, 28 Mart 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin--Dr. Coalmesaj 11:07, 29 Mart 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin kayda değer değil.. --kibele 21:44, 5 Nisan 2016 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sayfa M6 gerekçesiyle hızlı silinmiştir. --Superyetkinileti 16:13, 27 Mart 2016 (UTC)

Süleyman Mangal

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Kayda değer olmadığı gerekçesiyle. Dr. Coalmesaj 21:15, 26 Mart 2016 (UTC)

  • Hızlı silinsin yok böyle biri. uzun zaman vikipedi'de kalabilme ödülü verelim bu arkadaşa da.. --kibele 21:37, 26 Mart 2016 (UTC)
  • Hızlı silinsin madem. :) Dr. Coalmesaj 22:20, 26 Mart 2016 (UTC)
  • Hızlı silinsin Vitruvian (mesaj) 00:08, 27 Mart 2016 (UTC)
  • Hızlı silinsin KD değil. --►Cekli829 08:06, 27 Mart 2016 (UTC)
  • Hızlı silinsin nasıl kalmış o kadar yahu :)--Çakırmsj 13:15, 27 Mart 2016 (UTC)
    • İncelenmiş sayfalara gerektiğinden fazla güveniyoruz demek ki... Dr. Coalmesaj 15:50, 27 Mart 2016 (UTC)
  • Hızlı silinsin --İnternionmsj 15:51, 27 Mart 2016 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.SakhalinioBuyrun beniiiim? 22:51, 13 Mayıs 2016 (UTC)

Katılımcı Büro Çalışanları Sendikası

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Kayda değer olduğunu ortaya koyacak yeteri sayıda bağımsız ve güvenilir kaynağa rastlayamadım. Maddede kullanılan üç kaynak da kurum tarafından oluşturulan ve yayınlanan kaynaklar, bağımsız değil.--RapsarEfendim? 04:30, 27 Mart 2016 (UTC)

  • Silinsin Silinsin kayda değer değil..--kibele 17:47, 5 Nisan 2016 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Bu madde adından da anlaşılacağı üzere bir sendika ile ilgili taslak maddedir. Sendikaların kuruluş ve gelişme aşamaları oldukça zaman alan hususlardır. Sürüm kontrolü yaptığım esnada, maddeye 'sil' şablonu eklemiştim. Daha sonra zamanla maddenin gelişebileceğini varsayarak önemine binâen ve vikipediye bir madde kazandırmak adına eklediğim şablonu kaldırdım. Bir takım düzenlemeler DE yaparak şimdiki haline getirdim. Madde şimdi silinse de daha sonra yine oluşturulacak bir konuyu ihtiva etmektedir..--Eğitmenmsj 22:05, 20 Nisan 2016 (UTC)
Kalma gerekçesini anlayamadım? Silinme gerekçesine antitez oluşturacak bir şey denmemekte.--RapsarEfendim? 04:09, 1 Mayıs 2016 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.--Vikiçizer (mesaj) 20:55, 28 Mart 2016 (UTC)

Fuckarea

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Kayda değer değil. Hakan·IST 06:18, 27 Mart 2016 (UTC)

  • Hızlı silinsin Kayda değerlik bir yana gerçekten öyle bir oyun bile yok. Zira ne oyunun web sitesi mevcut ne de webte herhangi bir kaynak. Aslında ismi bile ben uydurmayım diyor. Sputnik 09:56, 27 Mart 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Gerekçe yerinde.--RapsarEfendim? 16:07, 27 Mart 2016 (UTC)
  • Hızlı silinsin--Dr. Coalmesaj 23:11, 27 Mart 2016 (UTC)
  • Hızlı silinsin daha var mı? --Çakırmsj 12:36, 28 Mart 2016 (UTC)
  • Hızlı silinsin Vitruvian (mesaj) 19:48, 28 Mart 2016 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.SakhalinioBuyrun beniiiim? 19:26, 23 Nisan 2016 (UTC)

Mustafa Üçbilek

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Kayda değerliği gösterir bilgi ve/veya kaynak yok. Hakan·IST 06:20, 27 Mart 2016 (UTC)

en:Wikipedia:Othercrapexists--RapsarEfendim? 16:09, 22 Nisan 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Kayda değerliği ortaya koyan kaynak göremedim. --Eldarion 07:21, 22 Nisan 2016 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın kalması yönünde karar verilmiştir. --Superyetkinileti 11:15, 17 Nisan 2016 (UTC)

Füsun Sayek

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Kayda değer değil. Hakan·IST 06:24, 27 Mart 2016 (UTC)

  • Hızlı kalsın kayda değerlik kriterlerinin pek çoğuna uygun olmasının yanı sıra, aldığı ödüller ve adına düzenlenen tıp buluşmaları ve verilen ödüller nedeniyle Kişi meslektaşları veya ardından gelenlerce önemli bir kişilik sayılmakta veya ona sıkça atıfta bulunulmaktadır kriterine de uygundur. maddeye kaynakları ekledim. --kibele 12:21, 27 Mart 2016 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Yukarıdaki yazılanlara katılarak. Vitruvian (mesaj) 06:21, 29 Mart 2016 (UTC)
  • Kalsın Kalsın kalması yönündeki açıklamaya katılarak.--Muratero 08:04, 5 Nisan 2016 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.SakhalinioBuyrun beniiiim? 19:32, 23 Nisan 2016 (UTC)

Ömer Baharoğlu

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Kayda değer değil. Hakan·IST 06:28, 27 Mart 2016 (UTC)

  • Silinsin Silinsin --kibele 22:51, 9 Nisan 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin --Adem20mesaj 09:49, 13 Nisan 2016 (UTC)
  • Hızlı silinsin Gerekçeye katılarak..--Eğitmenmsj 22:17, 20 Nisan 2016 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.SakhalinioBuyrun beniiiim? 18:35, 1 Mayıs 2016 (UTC)

Cem Somel

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Kayda değer değil. Hakan·IST 06:30, 27 Mart 2016 (UTC)

  • Silinsin Silinsin mevcut açıklamalar itibariyle KD görülmüyor.--Muratero 08:00, 5 Nisan 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Gerekçeye katılarak.--RapsarEfendim? 04:10, 1 Mayıs 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin--Shinobi19mesaj için 10:57, 1 Mayıs 2016 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.SakhalinioBuyrun beniiiim? 09:30, 2 Nisan 2016 (UTC)

Ömer Faruk Huyugüzel

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Kayda değer değil. Hakan·IST 06:30, 27 Mart 2016 (UTC)

  • Silinsin Silinsin Gerekçeye katılarak.--RapsarEfendim? 16:09, 27 Mart 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin KD görülmemekte.--Muratero 07:33, 28 Mart 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin --Adem20mesaj 15:03, 30 Mart 2016 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.SakhalinioBuyrun beniiiim? 09:30, 2 Nisan 2016 (UTC)

Özhan Hakan

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Kayda değer değil. Hakan·IST 06:33, 27 Mart 2016 (UTC)

  • Silinsin Silinsin Gerekçeye katılarak.--RapsarEfendim? 16:11, 27 Mart 2016 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sayfa M6 gerekçesiyle hızlı silinmiştir.--Vikiçizer (mesaj) 20:57, 28 Mart 2016 (UTC)

Bülent Süryancıoğlu

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Fake. Az önce gezinirken bir zayıflama reklamında karşıma çıktı. Kimdir diye bakayım derken Oktay Sinanoğlu biyografisi ile karşılaştım. Dolayısıyla uydurma bir kişi--Boyalikus (mesaj) 11:39, 27 Mart 2016 (UTC)

  • Hızlı silinsin Kaynaklar da Sinanoğlu hakkında zaten. Tartışmak dahi gereksiz.--RapsarEfendim? 16:05, 27 Mart 2016 (UTC)
  • Hızlı silinsin Bakalım daha kaç tane daha böyle sahte sayfalarla karsilayacagiz --Çakırmsj 20:07, 27 Mart 2016 (UTC)
  • Hızlı silinsin--Dr. Coalmesaj 23:10, 27 Mart 2016 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.

Hacı Memiş Efendi

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Burada tartıştığımız gibi Büyük olasılıkla bu da fake. Çünkü maddede حکیم لقمان yazılmış,yani Lokman Hekim diyor. İkincisi Muhammed Kudsi Bozkıri Hoca Memiş olarak biliniyor. Üçüncüsü Merhum Hacı Memiş Efendi'nin Mezarı denilen mezar taşında öyle bir şey yazmıyor ve Bozkıri'nin mezar taşı da burada. Ayrıca maddedeki minyatürde ayrı bir muamma--Boyalikus (mesaj) 12:22, 27 Mart 2016 (UTC)

Silinsin Silinsin

  1. Benim de bildiğim Hacı Memiş Efendi Muhammed Kudsi Bozkıridir diyelim ki birden fazla Memiş efendi var fakat yaptığım ufak çaplı bir araştırma sonucu Fatih Sultan Mehmet'in köselik gibi bir hastalığının olmadığını öğrendim bence de bu sayfa fake --By Erdo Can (mesaj) 12:38, 27 Mart 2016 (UTC)
  • Hızlı silinsin Mezar taşı, 1286 Hicride ölmüş (1869 ya da 70), Nakşıbendi tarikinden (yanlış okumadıysam) "Boşnakzade Ahmed Mehmet Efendi". Yani uyduruk madde.Potkal 13:18, 27 Mart 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Yukarıda yazılanlar gayet net. Kullanıcı da engellense iyi olur.--RapsarEfendim? 16:15, 27 Mart 2016 (UTC)
  • Hızlı silinsin yorumlardan anladığım kadarıyla --Çakırmsj 20:10, 27 Mart 2016 (UTC)
  • ilave : Daha fenası ^ Prof. Dr. Ali Özek & Prof Dr. Hayrettin Karaman, Osmanlı'da Gerçek Simya ve Hekimlik 1992 böyle bir kitap hiç olmamış ve iki yazarın beraber olduğu tek eser Kuran meali.. --Boyalikus (mesaj) 16:25, 27 Mart 2016 (UTC)
  • Hızlı silinsin Tüm kanıtlar var olmayanı var etme çabasını gösteriyor. Ne kaynak gerçek, ne görseller, ne de iddialar. --Ahmet Turhan (mesaj) 17:26, 27 Mart 2016 (UTC)
  • Aktarılsın Aktarılsın--Muhammed Kudsi Bozkıri maddesine Hacı Memiş Efendi olarak yönlendirme sağlansın. Jumpeax (mesaj) 17:44, 27 Mart 2016 (UTC)
  • Hızlı silinsin vikipedi'deki en zararlı şeylerden biri gizli vandalizmdir.. --kibele 22:15, 27 Mart 2016 (UTC)
  • Hızlı silinsin--Dr. Coalmesaj 23:11, 27 Mart 2016 (UTC)
  • Hızlı silinsin Palavra doluymuş. ÖterbülbülBuyrun? 00:00, 28 Mart 2016 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.

Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Bekir Şahin/2

Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.SakhalinioBuyrun beniiiim? 18:35, 1 Mayıs 2016 (UTC)

Mehmet Zeki Aydın

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

kayda değerlik..--kibele 22:28, 27 Mart 2016 (UTC)

  • Silinsin Silinsin --kibele 21:39, 5 Nisan 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin --Adem20mesaj 15:34, 6 Nisan 2016 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.SakhalinioBuyrun beniiiim? 09:30, 2 Nisan 2016 (UTC)

Murat Kayacan

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

kayda değerlik..--kibele 23:00, 27 Mart 2016 (UTC)


Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.SakhalinioBuyrun beniiiim? 18:35, 1 Mayıs 2016 (UTC)

Şükran Yiğit

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Kayda değerlik. N.N P&S (mesaj) 03:10, 29 Mart 2016 (UTC)

Yorum Yorum Silinmesine gerek yok ki.Bilgi şablonu eklenirse ve daha fazla bilgi eklenirse kayda değerlik sağlanır--Kapıyıaç (mesaj) 05:52, 30 Mart 2016 (UTC

Neye gerek yok ? KD değerlik kriterlerini sağlamıyor. --N.N P&S (mesaj) 12:11, 2 Nisan 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Kayda değerliğini ortaya koyacak yeteri kadar bağımsız ve güvenilir kaynağa rastlayamadım. Kullanılan tek kaynak kitap satış sitesi.--RapsarEfendim? 04:12, 1 Mayıs 2016 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın kalması yönünde karar verilmiştir.SakhalinioBuyrun beniiiim? 22:50, 13 Mayıs 2016 (UTC)

Neriman Polat

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Kayda değerlik. N.N P&S (mesaj) 03:11, 29 Mart 2016 (UTC)

Kalsın Kalsın çağdaş sanata ilişkin yayın yapan ulusal gazete ve dergilerde hakkında yazılar, söyleşiler, eleştiriler yayımlanan bir sanatçı. Maddeyi biraz daha genişletip yeni kaynaklar ekledim. Bu maddeler hep 2016'da Kadınlar günü dolayısıyla düzenlenen İstanbul ve Ankara etkinliklerinde tecrübesiz, ilk defa vikipedi maddesi yazan kullancılar tarafından eklenmiş kadınlarla ilgili maddeler. Silmek yerine geliştirip kaynaklarla geliştirilmeli. --Başak (mesaj) 11:11, 29 Mart 2016 (UTC)
Daha önce sayfalarda yaptığınız gibi yine alakasız kaynakları sanki mevzu bahis kişinin adı doğrudan geçiyor. 1 veya 2 kez adı liste şeklinde geçmekte bu onu KD yapması için yeterli mi? --N.N P&S (mesaj) 12:21, 2 Nisan 2016 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Maddede kullanılan kaynaklar kayda değerliğin ispatı için yeterli diye düşünüyorum.--RapsarEfendim? 04:13, 1 Mayıs 2016 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Hakkında yeterince kayda değer kaynak var.--Çalıştayileti 17:58, 12 Mayıs 2016 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın kalması yönünde karar verilmiştir. --Superyetkinileti 11:36, 17 Nisan 2016 (UTC)

Figen Şakacı

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Kayda değerlik. N.N P&S (mesaj) 03:12, 29 Mart 2016 (UTC)

Kalsın Kalsın 2011 yılında edebiyat dünyasına girmiş bir yazar. O zamandan beri ulusal gazetelerde, edebiyat dergilerinde söyleşiler, kitapları ile ilgili eleştiriler, haber kaynaklarında haberler yayımlanmış. Kaydadeğerlik kriterlerini karşılıyor. Kaynakça daha genişletilp gelitirilebilir.--Başak (mesaj) 08:37, 29 Mart 2016 (UTC)
  • Kalsın Kalsın maddedeki içerik ve kaynaklar kayda değerlik için yeterli.. --kibele 20:43, 29 Mart 2016 (UTC)
  • Kalsın Kalsın kayda değerlikte bir sorun görmedim.--Muratero 07:52, 5 Nisan 2016 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.