Pirus: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmiş revizyon][kontrol edilmemiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
YBot (mesaj | katkılar)
k Seçkin içerik şablonları kaldırılarak ilgili tanımlar Vikiveri'ye aktarıldı
Değişiklik özeti yok
1. satır: 1. satır:
'''Pirus''' (MÖ 318-MÖ 272) ([[Yunanca]]: Πύρρος) (eski [[Yunan]]) kralı. Deyim olarak kullanılan "[[Pirus zaferi]]" (Pyrrhus Victory) adını ondan alır. Roma'yı yenmeyi o kadar ister ki en sonunda bunu başarır. Ancak bu zaferi kazanmak için çok fazla asker kaybeder. Ordusu güçsüz kaldığından sonunda kendisi de fethettiği [[Sicilya]]'daki halk tarafından taşlanarak öldürülür.
'''Pirus''' (MÖ 318-MÖ 272) ([[Yunanca]]: Πύρρος) (eski [[Yunan]]) kralı. Deyim olarak kullanılan "[[Pirus zaferi]]" (Pyrrhus Victory) adını ondan alır. Roma'yı yenmeyi o kadar ister ki en sonunda bunu başarır. Ancak bu zaferi kazanmak için çok fazla asker kaybeder. Ordusu güçsüz kaldığından sonunda kendisi de fethettiği [[Sicilya]]'daki halk tarafından taşlanarak öldürülür.Ayrıca ünlü Kartaca komutanı Hannibal Barca kendisini dünyanın en iyi 2.Komutanı olarak göstermiştir.


{{Antik-Yunan-bio-taslak}}
{{Antik-Yunan-bio-taslak}}

Sayfanın 13.56, 9 Şubat 2016 tarihindeki hâli

Pirus (MÖ 318-MÖ 272) (Yunanca: Πύρρος) (eski Yunan) kralı. Deyim olarak kullanılan "Pirus zaferi" (Pyrrhus Victory) adını ondan alır. Roma'yı yenmeyi o kadar ister ki en sonunda bunu başarır. Ancak bu zaferi kazanmak için çok fazla asker kaybeder. Ordusu güçsüz kaldığından sonunda kendisi de fethettiği Sicilya'daki halk tarafından taşlanarak öldürülür.Ayrıca ünlü Kartaca komutanı Hannibal Barca kendisini dünyanın en iyi 2.Komutanı olarak göstermiştir.