Mizan (din): Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmiş revizyon][kontrol edilmiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Gerekçe: Türkçe vikipedide alt kategorisi olan 'İslam mitolojisi' varken üst kategorisi 'Dini mitoslar' eklenmez.
yanlış yazımlar var olduğu için
6. satır: 6. satır:
Mizan, kelime anlamı olarak [[terazi]] demektir.
Mizan, kelime anlamı olarak [[terazi]] demektir.


[[İslam]] dininin kutsal kitabı [[Kur'an]]'da mizanla ilgili bazı ayetler vardır. Bunlar, [[Enbiya Suresi]] [[:s:Enbiya_Suresi|47. ayet]] ve [[Mü'minun Suresi]] [[:s:Mü'minun Suresi|102-103. ayetler]]dir.
[[İslam]] dininin kutsal kitabı [[Kur'an]]'da mizanla ilgili bazı ayetler vardır. Bunlar, [[Enbiya Suresi]] [[:s:Enbiya_Suresi|47. ayet]] ve [[Mü'minun Suresi|Mü 'minun Suresi]] [[:s:Mü'minun Suresi|102-103. ayetler]]dir.


{{İslam-taslak}}
{{İslam-taslak}}

Sayfanın 13.02, 10 Kasım 2015 tarihindeki hâli

Mizan, İslam eskatolojisi ve ahiret inancına göre, ahirette insanların yeryüzündeki davranışlarına dair geçtikleri hesaptan sonra herkesin iyi ve kötü davranışlarının tartıldığı ilahi adalet ölçüsüdür. İslam dinine göre bu tartının nasıl bir şey olduğu bilinmemektedir. Onun yeryüzündeki ölçü aletlerine, tartılara benzemediği söylenmiştir.

İnanışa göre, bu tartıda iyi davranışları, iyilikleri kötü davranışlarından daha ağır gelenler cennete girecek ve kurtuluşa ereceklerdir. Hafif gelenler ise cehenneme gidecek ve cezalandırılacaktırlar. Cehenneme gidenlerden Müslüman olanlar suç ve kötülüklerinin karşılığı olan cezayı çektikten sonra cehennemden çıkıp cennete girerler.

Mizan, kelime anlamı olarak terazi demektir.

İslam dininin kutsal kitabı Kur'an'da mizanla ilgili bazı ayetler vardır. Bunlar, Enbiya Suresi 47. ayet ve Mü 'minun Suresi 102-103. ayetlerdir.