John Cena: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmemiş revizyon][kontrol edilmemiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Barish07 (mesaj | katkılar)
Cgnplt (mesaj | katkılar)
İçerik eklendi
Etiketler: Mobil değişiklik Mobil ağ değişikliği
27. satır: 27. satır:


[[Dosya:Michaels-Cena.jpg|thumb|Michaels-Cena]]
[[Dosya:Michaels-Cena.jpg|thumb|Michaels-Cena]]
'''John Felix Anthony Cena Ndng Enes Baturu sikim kaşar orosbu arzu yes ümidi babooo ümit abiyi yedirmeyiz'''
'''John Felix Anthony Jahariadan selamlar-selamlaar-sel-ağm-laar.'''


(d. 23 Nisan 1977), Amerikalı [[profesyonel güreşçi]], [[Rap|rap şarkıcısı]] ve [[aktör]]. Günümüzde [[WWE]]'de çalışmaktadır.John Cena,Burasi Bagcilar Şarkısını editledikten adana merkez adında güzel bir rap yaptı sonra Güreşe başladı ve Johnny Sins ile çalıştı ve seth rollins tarafından öldürüldü.
(d. 23 Nisan 1977), Amerikalı [[profesyonel güreşçi]], [[Rap|rap şarkıcısı]] ve [[aktör]]. Günümüzde [[WWE]]'de çalışmaktadır.John Cena,Burasi Bagcilar Şarkısını editledikten adana merkez adında güzel bir rap yaptı sonra Güreşe başladı ve Johnny Sins ile çalıştı ve seth rollins tarafından öldürüldü.

Sayfanın 22.02, 31 Ekim 2015 tarihindeki hâli

John Cena Ml Slk
John Cena, 2012
DoğumJohn Felix Anthony Cena
23 Nisan 1977 (47 yaşında)
West Newbury, Massachusetts, ABD
İkametPushville,Pushland, PBD
Diğer ad(lar)ı'[1]
[2][3]
EğitimHarvard College[4]
Ohio Valley Wrestling[2]
Mezun olduğu okul(lar)Springfield College
MeslekProfesyonel güreşçi, aktör, rap şarkıcısı
Etkin yıllar1999–günümüz (güreşçi)
2000–günümüz (aktör)
2004–2005, 2014 (rap şarkıcısı)
Tanınma nedeniGüreş,Aktör[oyuncu] profesyonel güreşci
Boy1,85 m (6 ft 1 in)
Kilo114 kg (251 lb)
Evlilik
Nikki Bella (2012-günümüz)
Partner(ler)Nikki Bella (2012-günümüz)
John cena askerlerle birlikte iken
United States Champion John Cena
John Cena Five Knuckle Shuffle
Michaels-Cena

John Felix Anthony Jahariadan selamlar-selamlaar-sel-ağm-laar.

(d. 23 Nisan 1977), Amerikalı profesyonel güreşçi, rap şarkıcısı ve aktör. Günümüzde WWE'de çalışmaktadır.John Cena,Burasi Bagcilar Şarkısını editledikten adana merkez adında güzel bir rap yaptı sonra Güreşe başladı ve Johnny Sins ile çalıştı ve seth rollins tarafından öldürüldü.

Güreşten önceki yaşamı

West Newbury, Massachusetts'te 1977'de 5 kardeşin en küçüğü olarak doğdu. John Cena,Adana Merkez Şarkısını editledikten sonra Güreşe başladı ve Johnny Sins ile çalıştı ve Brock Lesnar tarafından öldürüldü.

Profesyonel Güreş Kariyeri

Ultimate Pro Wrestling (1999–2001)

Cena'nın güreş kariyeri 2000 yılında California'daki Ultimate Pro Wrestling ile başladı. Cena güreş eğitimini orada aldı ve ilk olarak orada güreşti. Ultimate Pro Wrestling'e yardım eden kurum Ultimate Üniversitesiydi. Cena burada The Prototype adını kullandı. Prototype hikayelere gire yarı insan yarı robottu. Cena'nın Prototype olarak sloganı şuydu: "Ben %50 insan, %50 makineyim. Sen ise %100 bir hiçsin." Cena Prototype karakterindeyken Discovery Channel'ın Inside Pro Wrestling adlı şovuna çıkarak yükselişini gerçekleştirdi. Cena 2000 yılında UPW Heavyweight şampiyonu Smelly'i yenerek UPW Heavyweight Championship kemerini kazandı. 2000 yılının Nisan ayında John Cena WWE'den teklif aldı. Cena WWE ile anlaşarak UPW ile yollarını ayırdı. Bu sebepten dolayı Cena kemeri Smelly'e bıraktı.

World Wrestling Federation/Entertainment/WWE

Ohio Valley Wrestling (2001–2002)

John Cena Nisan 2000'de WWE ile opsiyona bağlı bir kontrat imzaladıktan sonra eğitim amacıyla Ohio Valley Wrestling'e gönderildi. Bu federasyon WWE'nin alt federasyonuydu. 2001 yılında OVW John Cena'nın The Prototype adı ile OVW'ya geleceğini resmi bir şekilde duyurdu. Cena bu federasyonda John "Prototype" Cena adını kullandı. Cena OVW'daki Debut'unu 2 Mart 2001 tarihinde Single bir maçta yaptı. Cena'nın karşılaştığı isim o zamanlar Leviathan olarak bilinen Batista'ydı. Batista maçı DQ ile kazanan isim oldu. 16 Eylül 2001 tarihinde gerçekleşen OVW şovunda John Cena kariyerinde ikinci kemerini kazandı. Cena ve Rico Costantino'ya şovdan önce boşta olan OVW Southern Tag Team kemerleri verildi.Aynı şovda ikili Casey & Chris Michaels'ı yenerek kemerlerini korudular. Cena OVW'daki son maçını 20 Şubat 2002 tarihinde gerçekleştirdi. Cena Leviathan (Batista)'yı yenerek OVW Heavyweight kemerini kazandı. Cena hem ana kemeri hem de takım kemerini elinde bulundurdu. Cena bu iki kemeri iki ay elinde tuttu. Cena bu sırada Randy Orton ile de karşılaştı. Cena'nın OVW'daki karakteri olan Prototype Heel bir karakterdi. Cena OVW'daki tüm kariyeri boyunca Heel olarak yer aldı. OVW'daki çalıştırıcıları onu çok beğeniyorlardı. Karizması ve muhteşem Promo yeteneği onun yükselmesinde yeterli oldu. 20 Şubat 2002 tarihinde Protoype Leviathan'ı yenerek kemeri aldığında onu izleyenlerden biri de WWE'nin yetenek avcılarından olan Jim Ross'du. JR WWE'de ayrıca bir spikerdi. Jim Ross bu maçta Cena'nın performansını çok beğendi. JR Cena'yı WWE şirketine terfi ettirdi.

SmackDown Debutu ve İlk Feudları (2002–2004)

Cena, Kurt Angle'a "FU" yaparken.

John Cena ilk maçını Kurt Angle ile yaptı ama yenildi. İkinci maçını bir hafta sonra Chris Jericho ile yaptı. Ancak onda da yenildi. Kısa sürede The Undertaker ile tanıştı ve arkadaş oldu. Bu sırada Billy Kidman ile takım turnuvasına katıldılar. Kaybettikten sonra Cena heel olarak Billy Kidman ile kısa bir çekişme yaşadı. 2003 başlarında Eddie Guerrero, Chavo Guerrero ve eski ortağı B-2 gibi isimlerle çekiştikten sonra ana unvan turnuvasına katıldı. Backlash 2003'te Brock Lesnar ile WWE Championship maçı yapıp kaybetti. 2003 boyunca Brian Kendrick gibi isimlerle kısa çekişmeler yaşadı ve yılın sonuna doğru face oldu. 2004 yılı başına doğru Paul Heyman ile sürekli takışan Cena, Royal Rumble 2004 şovunda Rumble maçına katılıp Big Show tarafından elendi. Wrestlemania XX'de Big Show ile WWE United States Championship maçı yapıp onu yenerek bu unvanı aldı. Yıl ortasına kadar Rene Dupree ile çekiştikten sonra Booker T'ye unvanı kaybetti. Beş maçlık bir seri sonrasında bu unvanı geri aldı. Ancak Ekim ayında Carlito'nun ilk maçında ona kaybeden Cena unvanını da Carlito'ya kaybetti. Yıl sonunda onla ve onun korumasıyla çeşitli maçlar yapan Cena sonunda unvanını geri aldı.

Hızlı Yükselişi (2004–2005)

Royal Rumble 2005'te son ikiye kaldı ama Batista, Rumble'ı kazanan isim oldu. Daha sonra, Kurt Angle'ı yenerek Wrestlemania 21'de JBL ile WWE şampiyonluk maçına çıkma hakkı kazandı. Böylece, JBL ve JBL'in grubu olan Cabinet ile çekilmeye girmiş oldu ve U.S. unvanını Cabinet üyesi Orlando Jordan'a kaybetti. Wrestlemania 21'de yapılan maçı John Cena kazandı ve yeni WWE şampiyonu oldu. Daha sonra JBL'i Judgment Day 2005'te bir de "I Quit" maçında yendi. Sonra Raw'a geçti.

Bir süre Kurt Angle ile unvan için çekişti ve maçları kazanarak unvanını korudu. Unvanını New Years Revolution'da Edge'e kaybetti. Elimination Chamber maçını kazanan Cena, Edge'in Money In The Bank hakkını kullanmasıyla unvanını kaybetti. 3 hafta sonra unvanını Royal Rumble'da geri aldı. Wrestlemania 22'de Triple H'i yenerek ve Backlash 2006'da 3'lü maçta Triple H ve Edge'i yenerek unvanını korudu. Unvanını ECW One Night Stand 2006'da Money in the Bank hakkını kullanan Rob Van Dam'a, Edge'in karışması sonucunda kaybetti. Temmuz ayında Edge unvanı üçlü maçta Rob Van Dam ve Cena'yı yenerek aldı. Cena Unforgiven 2006'da Tables, Ladders, Chairs maçında Edge'i yenerek unvanı geri aldı. Big Show ve King Booker şampiyonların şampiyonu maçında karşılaştılar. Bu maçta Booker'ın unvanı ortadaydı. Maçın sonlarında Kevin Federline maça karıştı ve şampiyonluk kemeri ile Cena'ya vurarak Booker'ın maçı kazanmasını sağladı.

WWE Championship Feudları (2006–2007)

Daha sonra John Cena, Umaga'yla çekişmeye girdi ve New Years Revolution'da Umaga'yı yenerek kemerini korudu ve onun yenilmezlik serisine son verdi. Royal Rumble'da Last Man Standing maçında Umaga'yı tekrar yendi ve kemerini bir kez daha korudu. Royal Rumble'dan sonraki gece John Cena ve Shawn Michaels, Rated-RKO (Edge ve Randy Orton)'yu yenerek takım kemerlerini kazandılar. Cena iki kemerin de sahibi olmuş oldu. John Cena ve Shawn Michaels WrestleMania 23'te WWE şampiyonluğu için karşılaştılar ve Cena kemerini korudu. Wrestlemania 23'ten bir gün sonraki RAW'da düzenlenen 10 takımın katıldığı Battle Royal'da Shawn Michaels kendi ortağı olan John Cena'yı eledi ve kemerin The Hardys (Jeff Hardy & Matt Hardy)'e geçmesini sağladı. Cena kemerini Backlash 2007'de Shawn Michaels, Edge ve Randy Orton'a karşı korudu. Backlash'ten bir sonraki Raw'da The Great Khali Orton, Edge ve HBK'e saldırarak kemer için Cena ile karşılaşmak istediğinin mesajını verdi. Judgment Day'de yapılan maçta rakibini pes ettirerek kemerini korudu.One Night Stand'de ise F-U'dan sonra tuş ederek kemerini Khali karşısında bir kez daha korudu. Khali Draft Lotery'de Smackdown'a geçince bu çekişme bitti. Jonathan Coachman Vengeance için John Cena, Randy Orton, Bobby Lashley, Mick Foley, King Booker maçı ayarladı. Cena bu maçta Foley'e F-U yaparak kemerini korudu. Cena'nın Great American Bash'teki rakibi Bobby Lashley oldu ve Lashley karşısında kemerini korudu. Cena'nın Summerslam'deki rakibi Randy Orton oldu ve kemerini Orton'u F-U ile tuş ederek korudu. Bu çekişme devam etti ve Unforgiven'da Randy Orton'la bir maç daha yaptılar. Cena Orton'u köşede yumruklamaya başlayınca hakem Cena'yı diskalifiye etti ve kemer Cena'da kaldı. Jonathan Coachman No Mercy için Orton ile Cena arasında Last Man Standing maçı ayarladı. Cena Mr.Kennedy ile yaptığı maçta sakatlandı ve kemeri Vince McMahon tarafından boşta ilan edildi.

Dünya Şampiyonluk Serüveni (2008–2010)

Cena World Tag Team Championship kemeri ile.

Cena Royal Rumble 2008 'de geri döndü ve 30. sırada girerek maçı kazandı ve Wrestlemania 24 (XXIV)e gitmeye hak kazandı. (Kemer maçı için Randy Orton'ı seçti.) Ama Wrestlemania 24'e kadar beklemek istemediğini söyledi ve hakkını No Way Out'da kullanacağını açıkladı. John Cena ile Randy Orton No Way Out'ta kemer için karşılaştılar. John Cena bu maçı diskalifiye ile kazandı ama kemeri ele geçiremedi.Sonraki RAW'da John Cena WrestleMania'da ana kemer maçına çıkma hakkı kazandı. Randy Orton, Triple H ve John Cena arasında kavgalar başladı.Her şov sonunda bir güreşçi diğerine hareket çekmeye başladı. Daha sonra Genel Menajer William Regal her hafta bir güreşçinin main eventi belirleyeceğini açıkladı. İlk olarak Orton, Cena ve Shawn Michaels arasında bir maç ayarladı. Sıra Cena'ya geldiğinde o da Triple H ve Randy Orton arasında bir maç ayarladı. Sonraki hafta Triple H, Cena ve Orton'ın takım olacağını ve RAW Roster'ı karşısına çıkacaklarını söyledi. Bu maçı dq ile kazandılar. Wrestlemania 24'de WWE kemeri maçına çıktı ama Randy Orton kemerini korudu. Backlash 2008'de dört kişilik maçta bir kez daha kemer maçına çıktı ama kemeri Triple H kazandı. Judgment Day 2008 ve One Night Stand 2008'de John "Bradshaw" Layfield'ı yendi. Night of Champions 2008'de Triple H ile kemer maçına çıktı ama kaybetti. The Great American Bash 2008'de JBL ile bir kez daha karşılaştı ve ona New York City Parking Lot Brawl maçında yenildi. Summerslam'de Batista ve John Cena'nın karşılaşacağı duyuruldu. Daha sonra bu iki güreşçi Cody Rhodes ve Ted DiBiase ile takım kemerleri için maça koyuldu. Batista ve John Cena maçı ve kemerleri kazandılar. Bir hafta sonra yapılan rövanşta kemerleri kaybettiler. SummerSlam'de, Batista'ya yenildi. Unforgiven'da yapılacak Scramble maçına katılacağı açıklandı fakat sakatlandığı için turnuva'ya katılamadı. Kasım'daki Survivor Series'de geri döndü ve Chris Jericho'yu yenerek World Heavyweight kemerini kazandı. Armageddon'da ise kemerini Jericho'ya karşı korudu.

Cena WWE Championship ile.

Royal Rumble şovunda JBL ile maç yapan Cena bu maçı kazandı ve No Way Out 2009'da kemerini maçtan önce Kofi Kingston'a saldıran ve Elimination Chamber maçında onun yerini alan Edge'e kaybetti. WrestleMania XXV'de Big Show'un da dahil olduğu üçlü maçı kazandı ve kemerini Edge'den geri aldı. Daha sonra Backlash'ta Big Show Cena'yı dev bir ışığa Chokeslam ile attığı için kemeri Edge kazandı ve Judgment Day ile Extreme Rules'da Big Show'u yenerek intikamını aldı. SummerSlam 2009'da Randy Orton'dan WWE Title'ı almaya çalıştı fakat tam rakibine STF-U yaparken Ted DiBiase'nin kardeşi Brett DiBiase'nin maça karışması nedeniyle maçı Randy Orton kazandı. Breaking Point şovunda Randy Orton ile yaptığı bir "I Quit" maçı sonucunda kazanarak kemerin yeni sahibi oldu. Hell In A Cell şovuna geldiğimizde bir rövanş maçı yapıldı ve Randy Orton WWE Championship kemerini bir kez daha aldı. 5 Ekim'de yapılan RAW şovunda RAW vs. SmackDown! temalı bir şov olan Bragging Rights için son bir rövanş maçı ayarlandı, John Cena yapacağı bu maçta eğer yenilirse RAW'dan ayrılacak ancak kazanırsa Orton bir daha Cena ile kemer maçı yapamayacaktı ancak maçın 6-5 bitmesi sonucu Cena maçı kazandı. Bragging Rights sonrası gelişen olaylar sonucu o gecenin konuk GM'leri Joey Logano ve Kyle Busch Survivor Series 2009 için Triple H, Shawn Michaels ve John Cena arasında üçlü bir maç ayarladı. Bu maçı John Cena, Shawn MichaelsTriple H'in üzerine FU şeklinde attıktan sonra Triple H'i tuş ederek kazanıp kemeri korudu. WWE Championship kemeri için bir Battle Royal maçı yapıldı, bu maçı Sheamus kazandı ve WWE Championship kemeri için TLC şovunda maç yapma hakkı elde etti. Şov sonucunda Sheamus Cena'yı köşeden masaya doğru iterek kemeri kazandı. 2010 un başlarında RAW şovunda 1 günlük konuk olan Mike Tyson Royal Rumble'da Sheamus'un rakibini belirlemek için Randy Orton, John Cena ve Kofi Kingston arasında maç ayarladı ve bu maçı Orton kazandı. Royal Rumble'da John Cena 19. sırada girerek 2 DX üyesi Shawn Michaels ve Triple H ile karşılaştı. Bu maçta Cena, Five Knuckle Shuffle'ı iki eliyle aynı anda bu ikiliye yaptı. Maçın sonlarına doğru sadece Shawn Michaels, Batista, Cena ve Edge kaldı. Batista, Shawn Michaels'i eledi fakat Cena'nın da Batista'yı elemesi ile son iki kişi olarak Cena ile Edge kaldı, sonrasında Edge Cena'yı eleyerek Royal Rumble'ı kazandı. Artık şansını EC'de arayan Cena WWE Championship Qualifying maçında Cody Rhodes ile karşılaştı ve Rhodes'i yenerek Elimination Chamber'a gitti. Yapılan 6 lı maçta son 2 ye Triple H ile kaldı ve HHH i STF ile pes ettirerek yeni şampiyon oldu fakat Vince McMahon'un kararı Cena'nın pek hoşuna gitmedi. Batista'ya o anda başka zamanki yardımlarından dolayı bir WWE Championship maçı verdi. Batista ile hemen ardından kısa bir WWE Championship maçı yaptı ve kemeri böylece kaybetti. İki isim kozlarını yeniden Wrestlemania XXVI'da paylaştı. Cena bu maçta rakibini STF ile pes ettirerek kemeri yeniden aldı. Batista Extreme Rules şovunda Cena ile Last Man Standing (en son ayakta kalan kişi) maçına çıkarak kemer için yeni bir şans buldu. Maçta Cena, Batista'nın ayaklarını köşeye bantlayarak Batista'nın kalkmasına engel oldu ve kemeri korudu. Batista yine #1 Contender olarak Over the Limit'te WWE Championship için Cena'nın karşısına çıktı. Bir "I Quit" (bıraktım) maçı olan karşılaşmada Cena Batista'yı bir arabanın üstüne Attitude Adjustment ile atmak üzereyken Batista bıraktığını belirtti, yine de Cena Batista'yı arabanın üzerine attı. Ertesi geceki RAW şovunda, şovun yeni patronu Bret Hart ile tartışan Batista şirketten ayrıldığını açıkladı ve Cena ile olan çekişmesi bu şekilde son buldu.

The Nexus İle Feudu (2010–2011)

7 Haziran'daki RAW'ın ana maçında CM Punk ile karşılaşan Cena birden 8 NXT elemanının saldırısına uğradı. Maçtan sonra sedye ile götürüldü. Ertesi haftaki RAW şovunda NXT isimlerine meydan okudu ve diğer RAW yıldızlarının da yardımıyla NXT isimleri ile dövüştü fakat NXT isimleri ringden kaçtılar. Fatal 4 Way şovunda Edge vs John Cena vs Randy Orton vs Sheamus WWE Championship maçı ayarlandı. Maç devam ederken yine NXT isimleri ringe çıktılar ve Cena Young'a F-U yaptı ama sayısal azlık nedeniyle NXT elemanlarından dayak yedi. Bu olaylardan yararlanan Sheamus hemen Cena'yı tuş etti ve kemeri aldı. RAW şovunda yeniden Cena ile Sheamus arasında bir WWE Championship maçı düzenlendi. Hakem Vince McMahon'du. NXT elemanları yine ortalığı dağıttı ve Sheamus kemerini korudu. 12 Temmuzdaki RAW şovunda NXT elemanları ve Cena arasında 6'ya 1 Handicap maçı ayarlandı ve bu maçı NXT elemanları kazandı. Maçtan sonra John Cena, Wade Barret'e yumruk attı. Sheamus sandalyeyle Nexus'a saldırdı ve Nexus kaçtı. Money in the Bank şovunda yeniden bir WWE Championship çelik kafes maçı düzenlendi fakat maçı Sheamus hileyle kazandı ve kemeri korudu. Summerslam (2010)'da Nexus takımı vs RAW takımı Tag Team eleme maçı düzenlendi ve bu maçın içinde Cena'da vardı. Cena ile Nexus lideri Wade Barrett son ikiye kalır ve Cena Barrett'i STF ile pes ettirerek, maçı RAW takımı'nın kazanmasını sağlar. Night of Champions (2010)'ta WWE Championship için altılı eleme maçı düzenlenir. Bu maç Chris Jericho, Cena, Edge, Barrett, Sheamus ve Randy Orton arasındadır. Maça Nexus'un gelmesiyle Barrett tarafından elenir fakat Sheamus da şampiyonluğu Orton' a kaptırır.

Cena 2010'da The Nexus için Promo keserken.

20 Eylül'deki RAW şovunda Hell in A Cell (2010) için bir maç ayarlanır. Bu maç Barrett ile Cena arasındaydı ve maçı Cena kazansaydı Nexus dağılacak, Barrett kazanırsa Cena Nexus'a katılacaktı. Maçta Cena STF bağlamışken NXT 2. Sezon'dan Husky Harris ve Michael McGillycutty'nin müdahalesi ile Barrett Cena'yı tuş eder ve Cena Nexus'a katılmak zorunda kalır. RAW'da WWE Championship mücadelecisini bulmak için bir 20 kişilik Battle Royal maçı düzenlenir. Maçta Cena Sheamus'u eleyerek Barrett ile son ikiye kalır, Cena Barret'in emrinde olduğundan dolayı Barrett ona ringi terketmesini söyler ve Cena ringi terkeder. Night of Champions (2010)'taki maçı Cena'nın Barrett'a müdahalesi ile Orton diskalifiye ile kazanır ve kemer Orton'un elinde kalır. Aynı gün, Nexus'taki partneri David Otunga ile birlikte Drew McIntyre ve Cody Rhodes'u yenerek WWE Tag Team Şampiyonluğu'nu alır ancak ertesi günkü RAW'da Barrett'ın isteğiyle kemerleri Heath Slater ve Justin Gabriel'a devreder. Survivor Series (2010) için maça Barrett gider ve Cena da özel hakemdir. Eğer Barrett şampiyonluğu kazansaydı Cena Nexus'tan ayrılacak, Maçı Orton kazandığından Cena WWE'den maçın şartı ile (senaryo gereği) kovuldu.

Cena 2010'da Tribute to the Troops şovunda.

Ertesi günkü RAW'da Cena hayranlarına veda etmesine karşın Wade Barrett'ın Randy Orton ile yapmak istediği şampiyonluk maçında hakemi tuş sırasında müdahale ederek Orton'a avantaj sağlar. Orton maçı kazanmasına karşın Money in the Bank hakkını kullanan The Miz'in isteği ile yapılan başka bir maçı kaybederek kemeri Miz'e devreder. Kovulmasına rağmen 29 Kasım'daki RAW'a bilet alan Cena, gizlice McGillicutty'e saldırır, Heath Slater'a müdahale ederek spiker masasını kırdırır ve Nexus'un diğer üç üyesi Justin Gabriel, David Otunga ve Husky Harris'i RAW kadrosu'nun desteği ile etkisiz hale getirerek Wade Barrett'a gözdağı verir.

WWE Şampiyonluk Rekoru (2011–2013)

Cena ve The Rock WrestleMania 27'deki maçları için anlaşırken.

Cena ilk PPV'si olan Royal Rumble 2011 de 22.sırada gelen oluyor fakat kazanamıyor ve onu spiker masasında oturan Miz atıyor. Kazanan Alberto Del Rio oluyor.Elimination 2011 de ise Randy Orton vs John Cena vs CM Punk vs John Morrison vs R-Truth vs Sheamus maçına katılıyor ve kazanan o oluyor. Cena Punk'ı çelik kısma atarak Attitude Adjustment yapıyor ve kazanıyor.Böylece ana kemer maç hakkını kazanıyor.John Cena Wrestlemania XXVII'da The Miz ile WWE Championship maçına çıkıyor.. Riley de kenarda destek olacak. Maç Countout bitiyor.Rock geliyor ve Raw GM'den de mesaj geliyor. Rock laptopu yere atıyor ve maçı kendisi ayarlıyor No DQ No Countout.Cena Miz'e AA yapmaya kalkıyor fakat Miz aprona düşüyor. Cena arkasını döndüğünde Rock Bottom yiyor.Maçı Miz kazanıyor.Rock Miz'e Peoples Elbow yapıyor. Extreme Rules'te Triple Threat Steel Cage maçı oluyor. Cena vs Miz vs JoMo .. Maçta çok güzel anlar oluyor. Özellikle de JoMo 'nun yaptığı Starship Pain süperdi. Maçı Cena kazanıyor. Ve kemeri yine alıyor.Cena vs Miz Over the Limit'te I quit maçına çıkıyor. Alex Riley'in tüm çabalarına rağmen Cena kazanıyor.The Miz Riley'i ittiriyor. Riley sinirleniyor Miz'i dövüyor.Capitol Punishment'te ise CM Punk 'ın sayesinde R-Truth'a kaybediyor. Maç masa maçıydı.Cena maçı kaybediyor fakat maç kemer maçı değil . Money in the Bank.'a geldiğimizde bol finisherlı geçen maçı Punk kazanıyor. Fakat Vince'in isteğiyle Del Rio saldırıyor. Punk ayrılıyor.Kemer için Rey Mysterio ve Miz karşılaşıyor. Rey WWE Şampiyonu oluyor. 1,5 saat sonra Cena kemeri Rey'den alıyor gecenin sonunda Punk geri dönüyor. Döndükten sonra asıl WWEC kendisi fakat ayrulınca Cena'ya yeni kemeri almıştı. Ringte iki tane WWEC var. Kazanan yeni WWEC olacak . Punk kazanıyor ve yeni WWEC. O sırada Big Sexy Kevin Nash geliyor.Jackknife Powerbomb yapıor Punk'A . Del Rio cashin yapıyor ve yeni WWE Championship.Cena ve Alberto Night of Champions 2011'de maça çıkıyor ve Cena STF ile kazanıyor. New WWE Championship John Cena.Hell in A cell 2011 de Cena vs Punk vs ADR maçı oluyor. Ve Alberto maçı Punkı tuş ederek kazanıyor. Last Man Standing match Cena vs Alberto . Cena kaybederse WWEC oynamayacak. Kaybediyor ve WWEC peşini bırakıyor.Survivor Series'de Awesome Truth vs The Rock maçı söz konusu. Birbirlerine gösteriş yapıyorlar maç sırasında. Rock People's Elbow ile maçı kazanıyor.

Cena ve The Rock WrestleMania XXVIII'de karşılaşıyor.

2012 Royal Rumble'da Kane ve maça çıkıyor. Double Count Out sonuç. Elimination Chamber 2012'de Kane ile Ambulance maçına çıkıyor ve kazanıyor.Wrestlemania 'da Cena vs Rock maçı yapılıyor. Cena kaybediyor. Ve üzülüyor. Cena üzgünken Edge geliyor ve .. " Sen benim tanıdığım Cena değilsin benim tanıdığım Cena Edge'i zamanında 2 tane masanın üstüne attı. Dostum noldu sana Rock'a yenilince niye bu kadar kafaya taktın .. Brock lesnar ile yapacağın maçında senden kazanmanı istemiyorum emrediyorum dedi.Extreme Rules'da Brock Lesnar John Cena'yı çok kötü dövsede Cena kazanıyor. Big Show'un sayesinde Cena Over the Limitte Laurinaitis'e yeniliyor. No Way Out'ta Big Show'u yeniyor.John Cena Money in the Bank'ı kazandı, 1000. Raw şovunda Money In The Bank Hakkını CM Punk'a karşı kullandı fakat Big Show maça karıştığı diskalifiye oldu ve WWE tarihinde Money in the Bank'i kazanıp kemeri almada başarısız olan ilk güreşçi oldu. Summerslam'da Punk Cena ve Show'u yenip kemeri koruyor. CM Punk ile Hell İn A Cell'de WWE Şampiyonluk maçına çıktı ancak CM Punk kemerini korudu.Survivor Series'te ise Ryback ve CM Punk'a karşı kapıştı ancak tekrar kazanamadı.WWE'nin son PPV'si olan TLC'de D.Ziggler ile Ziggler'in çantası için kapışır Cena maçı alamadı.

Şampiyonlukları ve Çeşitli Feudları (2013–2015)

Brock Lesnar ve John Cena yüzleşirken.

John Cena Royal Rumble'a 19. sıradan giriyor ve maçı kazanıyor.Cena 2.Royal Rumble'ını kazanıyor.Cena WrestleMania 29'da şampiyonluk maçı yapacak.Wrestlemania'dan önce Elimanation Chamber'da Ryback ve Sheamus ile takım olup The Shield grubu ile karşılaşmış Cena Sheamus ve Ryback maçı kaybetmiştir.Wrestlemania'ya gelmeden eski wwe şampiyonu Cm Punk John Cena'ya saldırmıştır.Raw şovunda Cm Punk ile Cena arasında maç yapılmış ve kazanan Wrestlemaniada The Rock ile wwe şampiyonluk maçı yapcaktır maçı Cena alır ve Wrestlemania'da The Rock ile wwe şampiyonuk maçı yapar ve Cena 11.WWE şampiyonluğuna ulaşır maç sonunda Rock ve Cena birbirlerine sarılırlar. Summerslam 2013 ' de Daniel Bryan ile WWE Championship maçına çıkarlar ama John Cena yenilir ve kemer Daniel Bryan ' a geçer. Randy Orton çantayla gelir ama sonra vazgeçerer. Hakem Triple H Daniel Bryan ' a Pedigree çeker ve Randy Orton çantayı ortaya koyar. Hakem Triple H maçı başlatır. Daniel Bryan tuş olur ve kemer Randy Orton ' un olur. Ertesi hafta John Cena 6-7 ay arası sakatllığı nedeniyle ayrılığını açıklar. 6-7 ay büyük bir süre ve Cena da dayanıklı biri . 6-7 ay denilen süreyi 2 ay gibi kısa bir zamanda atlatan John Cena Hell In A Cell 2013 Şovu için Aberto Del Rio ile World Heavyweight maçında Return yaptı . Çekişmeli geçen maçı John Cena kazandı ve 14. Kez Dünya Şampiyonu oldu . Ardından Raw şovunda dönüşü ve Del Rio'yu yenişi hakkında konuşan John Cena Damien Sandow'un saldırısına uğradı . Money İn The Bank Winner Damien Sandow John Cena'ya karşı cash in gerçekleştirdi . Çekişmeli geçen maçı Cena kazandı . Cena tarihte ilk başarısız cash in yapan kişiydi . Sandow ise Cena'nın ardından 2. başarısız cash in'i yapan isim oldu . Ardından Smackdown şovunda Rhodes Brothers vs Real Americans , Damien Sandow maçı duyruldu . Cena'nın Swagger'e AA'sı ile Cena ve Rhodes Brothers maçı kazandı . Dah Sonra Alberto Del Rio'nun kendisine saldırıları sonucu 18.11.2013 Raw şovunda sakat taklidi yapıp Del Rio'yu Püskürttü .John Cena,Randy Orton ile 2 kemerinde ortaya koyulduğu şampiyonluk maçına çıktı. Undisputed WWE Şampiyonluğu geri dönmüştü.Ancak maçı Randy Orton kazandı ve yeni adıyla WWE Ağırsiklet Şampiyonu oldu.Ardından Elimination Chamber 2014'te tekrar Wwe World Heeayweight kemeri için hak kazandı.Ancak Wyatt Family'nin maça karışmasından dolayı elenerek hakkı kaybetti.Sonra ise Bray Wyatt ile feuda girdi.Wrestlemania 30'da yapılan maçı Cena Fu ile kazandı.Ama çekişme bitmemişti.Extreme Rules'ta ise tam kafesten çıkarken Bray Wyatt'ın hile yapması sonucu kaybetti.Son bir maç ile büyük bir feud noktalandı.Bu büyük iki isim kozlarını Payback'ta paylaştı maçıon türü Last Man Standing'ti.Cena maçı kazanarak çekişmeye son verdi.

John Cena ana kemer için tekrar şans buldu.Daniel Bryan'ın boyun sakatlığından dolayı Triple H ve grubu kemeri elinden almıştı çünkü.Money İn The Bank şovunda Sheamus,Roman Reigns,Brayy Wyatt,Randy Orton,Kane,Cesaro ve Alberto Del Rio'yu yenerek yeni şampiyon olan John Cena aynı zamanda 15.ana kemerini kazandı Battleground Da Kane Randy Orton Ve Roman Reigns E Karşı Fatal 4 Way Match Da Kane Aa Yaparak Tuş Etti Ve Korudu John Cena Nın Rakibi Summerslamde Randy Ortondu Fakat Orton Reigns in Saldırısına Uğrar O Gece Return Yapan Brock Lesnarın Menajeri Paul Heyman Fırsat Bilip Triple H Den Bu Maçı İster Brock Lesnar ile yaptığı "Summer Slam" maçını kaybetti. Hell İn A Cell De Randy Orton u Yenerek Number One Contender Oldu "Night of Champions"'da Rövanş Maçında Brock Lesnar`ı yenecek iken ringe Seth Rollins girdi John Cena`ya maçı kaybettirdi Money İn The Bank Hakkını Kullanmak İstedi John Cena Onu Engelledi John Cena ve takımı "Survivor Series" galibidir Tlc Şovunda Seth Rollins i Yendi [5][6]

United States Şampiyonluğu ve Kaybedişi (2015)

John Cena bir süre Authorithy ile çekiştikten sonra Seth Rollins Ve Brock Lesnar ile "Royal Rumble" 'da "Üçlü Tehdit Maçı"'na çıktı. Maçı kazanamadı. Sonraları ise Rusev'le bir feuda girdi "Fast Lane"'de Rusev'e yenildi. Bu John Cena'nın kariyerinde 3 kez "Submission" ile kaybetmesi anlamına gelmektedir. WrestleMania 31'de Rusev'i yenerek United states şampiyonu oldu. John cena Extreme Rules'te Rusev'i Rus Usulü Zincir Maçında Ve Paybackde Son Kez Bir I Quit Maçında Yenip Feudu Bitirmiştir .Ardından Cena Elimination Chamber 2015'te NXT şampiyonu Kevin Owens'a kaybetmiştir. Fakat Cena Money in the Bank'te Rövanş maçında Kevin Owens'ı yenmiştir. Maç sonunda John Cena Kewin Owens'ı tebrik etmiştir ancak Kewin Owens ona saldırmıştır. Battleground'da John Cena Kevin Owens'ı yenmiştir ve Birleşik Devletler Şampiyonluk kemerini korumuştur. SummerSlam PPV'unda Jon Stewart'ın saldırısına uğrayıp kemerini Seth Rollins'e kaybetti.Ardından 2 hafta sonra Seth Rollins'le tekrar maç yapmış ve kemerini geri kazanmıştır.Sonrasında Cena, Hell In A Cell'de return yapan Alberto Del Rio'ya kemeri kaptırmıştır.

Kişisel Hayatı

John Cena solaktır. Japon anime hayranıdır, favorisi ise Fist of the North Star'dır. Bilgisayar oyunlarından Command & Conquer favorisidir. Tottenham Hotspur ve Celtic FC takımlarını desteklemektedir. 11 Temmuz 2009'te Elizabeth Huberdeau ile evlendi. 1 Mayıs 2012'de boşanma davası açıldı. Şimdi ise WWE divası Nikki Bella ile birliktedir.

Güreşte

Cena Attitude Adjustment yaparken.

Bitirici Hareketleri

  • Attitude Adjustment AA (F-U)
  • STF-U
  • Five Knuckle Shuffle
  • Diving Leg Drop

Diğer Hareketleri

  • Fisherman Suplex
  • Flying Shoulder Block.
  • Drop the hold
  • Belly To Belly Suplex
  • Hip Toss
  • Throwback
  • Protobomb
  • DDT
  • Dropkick
  • You can't see me
  • Springboard Stunner
  • Tornado DDT
  • World Liner

Şampiyonlukları ve Başarıları

Cena, WWE World Heavyweight Championship (15)ile.
  • Ohio Valley Wrestling
    • OVW Heavyweight Championship (1 kere)[7]
    • OVW Southern Tag Team Championship (1 kere)[8] – Rico Constantino ile
  • Ultimate Pro Wrestling
    • UPW Heavyweight Championship (1 kere)[21]
  • Wrestling Observer Newsletter
    • 5 Star Match (2011) vs. CM Punk at Money in the Bank on July 17
    • Best Box Office Draw (2007)[27]
    • Best Gimmick (2003)[27]
    • Best on Interviews (2007)[27]
    • Feud of the Year (2011)[28] vs. CM Punk
    • Match of the Year (2011)[28] vs. CM Punk at Money in the Bank on July 17
    • Most Charismatic (2006–2010)[27]
    • Most Charismatic of the Decade (2000–2009)[29]
    • Wrestler of the Year (2007, 2010)[27]
    • Worst Feud of the Year (2012) vs. Kane[30]
    • Worst Worked Match of the Year (2012) vs. John Laurinaitis at Over the Limit on May 20[30]
    • Worst Worked Match of the Year (2014) vs. Bray Wyatt at Extreme Rules on May 4[31]
    • Wrestling Observer Newsletter Hall of Fame (Class of 2012)[32]

Müzik

John Cena Rap ile ilgilenmektedir.Rap üzerine birçok parça bestelemiş ve söylemiştir. Rap ile ilgilenmesinin ilk sebebi ise bir şovda partide ki rapper karakteri olmasıdır ardından bu hali devam etmiştir.

Bazı şarkıları;

  • Breaks
  • All Day
  • The Time is Now
  • Don't Fuck
  • Right Now
  • Bad Bad Man
  • What Now
  • Basic Thugonomics
  • Just Another Day
  • Word Life
  • Tha Trademarc - MC Roast
  • The Time
  • Annie's Song

Filmografi

Yıl Film Rolü Notlar
2000 Ready to Rumble Gym Trainer Uncredited extra
2006 The Marine John Triton
2009 12 Rounds Danny Fisher
2010 Legendary Mike Chetley
Fred: The Movie Fred'in Hayali Babası
2011 The Reunion Sam Cleary
Fred 2: Night of the Living Fred Fred'in Hayali Babası
2012 Fred 3: Camp Fred Fred'in Hayali Babası
2013 Fred 4 Fred'in Hayali Babası

TV dizileri

Yıl Yapım Rolü Notlar
2009 Saturday Night Live Kendisi Tracy Morgan/Kelly Clarkson (34.sezon: 18. bölüm)
2010 Psych Ewan O'Hara "You Can't Handle This Episode" (4.Sezon: 10. bölüm)
True Jackson, VP Himself "Pijama Partisi" (2.Sezon:12. Bölüm )
Hannah Montana Kendisi "Love That Lets Go" (4.Sezon: 9. Bölüm)
Generator Rex Hunter Cain Seslendirme
"The Hunter" (1.Sezon: 13. bölüm)
Non-acting appearances
Yıl Yapım Notlar
2001 Manhunt
2007 Fast Cars and Superstars: The Gillette Young Guns Celebrity Race
2012 The Chew Konuk oyuncu (21 Mart 2012)

Kaynakça

  1. ^ World Wrestling Entertainment (2007). John Cena: My Life (DVD). 
  2. ^ a b Online World of Wrestling. "John Cena profile". Erişim tarihi: 3 Temmuz 2007. 
  3. ^ UPW. "John Cena's WWE History". Erişim tarihi: 4 Temmuz 2007. 
  4. ^ UPW. "UPW: John "Prototype" Cena". 17 Nisan 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Mart 2008. 
  5. ^ Caldwell, James (2014-11-23). "Caldwell's WWE S. Series PPV results 11/23: Complete "virtual-time" coverage of Team Cena vs. Team Authority, more". Pro Wrestling Torch. Erişim tarihi: 2014-11-23. 
  6. ^ "WWE Survivor Series results: John Cena, Seth Rollins, Dolph Ziggler, and a guy you may have heard of". Wrestling Observer. Erişim tarihi: 24 November 2014. 
  7. ^ Wrestling-Titles. "OVW Heavyweight Title". Erişim tarihi: 12 Ağustos 2007. 
  8. ^ "OVW Southern Tag Team Title". Wrestling-Titles. Erişim tarihi: April 12, 2007. 
  9. ^ "Feud of the Year". Wrestling Information Archive. April 3, 2007 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: April 12, 2007. 
  10. ^ "PWI Awards: Feud of the year". Pro Wrestling Illustrated. 33 (3). 2012. ss. 74–75. 
  11. ^ "Match of the Year". Wrestling Information Archive. April 15, 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: April 17, 2008. 
  12. ^ "PWI Awards: Match of the year". Pro Wrestling Illustrated. 33 (3). 2012. ss. 80–81. 
  13. ^ "PWI Awards: Match of the year1". Pro Wrestling Illustrated. 34 (2). 2014. ss. 40–4. 
  14. ^ "PWI Awards: Match of the year". Pro Wrestling Illustrated. 36 (2). 2015. ss. 30–31. 
  15. ^ "Most Improved Wrestler of the Year". Wrestling Information Archive. February 10, 2007 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: April 12, 2007. 
  16. ^ "Most Popular Wrestler of the Year". Wrestling Information Archive. February 10, 2007 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: April 12, 2007. 
  17. ^ "Wrestler of the Year". Wrestling Information Archive. February 10, 2007 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: April 12, 2007. 
  18. ^ "Pro Wrestling Illustrated Top 500 – 2006". Wrestling Information Archive. March 12, 2007 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: April 12, 2007. 
  19. ^ "2007 PWI 500 edition of Pro Wrestling Illustrated – cover". Pro Wrestling Illustrated. October 5, 2007 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: September 3, 2007. 
  20. ^ "Pro Wrestling Illustrated (PWI) 500 for 2013". The Internet Wrestling Database. Erişim tarihi: August 22, 2013. 
  21. ^ "UPW Heavyweight Title". Wrestling-Titles. Erişim tarihi: April 12, 2007. 
  22. ^ "History of WWE Championship". WWE. Erişim tarihi: April 3, 2005. 
  23. ^ "World Heavyweight Championship title history". World Wrestling Entertainment. Erişim tarihi: December 12, 2008. 
  24. ^ "WWWF/WWE United States Heavyweight Title". Wrestling-Titles. Erişim tarihi: May 17, 2007. 
  25. ^ "WWWF/WWF/WWE World Tag Team Title". Wrestling-Titles. Erişim tarihi: May 17, 2007. 
  26. ^ Sokol, Bryan (25 Ekim 2010). "Cena central to Bragging Rights; Smackdown wins again". Slam! Sports. Erişim tarihi: 26 Ekim 2010.  Birden fazla |yazar= ve |son= kullanıldı (yardım)
  27. ^ a b c d e Meltzer, Dave (January 26, 2011). "Biggest issue of the year: The 2011 Wrestling Observer Newsletter Awards Issue". Wrestling Observer Newsletter. Campbell, CA. ss. 1–40. ISSN 1083-9593. 
  28. ^ a b Meltzer, Dave (January 30, 2012). "January 30 Wrestling Observer Newsletter: Gigantic year-end awards issue, best and worst in all categories plus UFC on FX 1, death of Savannah Jack, ratings, tons and tons of news". Wrestling Observer Newsletter. Campbell, CA. ISSN 1083-9593. 
  29. ^ Beltrán, William (August 3, 2010). "Según el Wrestling Observer... ¿Quiénes son los mejores los mejores de la década?". SuperLuchas Magazine (Spanish). Erişim tarihi: August 5, 2010. 
  30. ^ a b Meltzer, Dave (January 23, 2013). "The 2012 Wrestling Observer Newsletter Annual Awards Issue". Wrestling Observer Newsletter. Campbell, California. ISSN 1083-9593. 
  31. ^ Meltzer, Dave (January 26, 2015). "Jan. 26, 2015 Wrestling Observer Newsletter: 2014 awards issue w/ results & Dave's commentary, Conor McGregor, and much more". Wrestling Observer Newsletter. Campbell, California. s. 30. ISSN 1083-9593. 
  32. ^ Meltzer, Dave (November 12, 2012). "Nov. 12, 2012 Wrestling Observer Newsletter: WON Hall of Fame 2012 double issue, six men inducted, all the news and info from around the world and more!". Wrestling Observer Newsletter. Campbell, California. s. 8. ISSN 1083-9593. 

Dış bağlantılar