Vikipedi tartışma:Hizmetli yetkilerinin geri alınması: Revizyonlar arasındaki fark

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
İçerik silindi İçerik eklendi
Reob (mesaj | katkılar)
Reob (mesaj | katkılar)
45. satır: 45. satır:
::Öyleyse süre konulursa eğer, bu durumu engellemeye yönelik bazı istisnaları olmalı. --[[Kullanıcı:KediÇobanı|<font face="Courier" color="turquoise"><b>''KediÇobanı''</b></font>]]<sup>[[Kullanıcı mesaj:KediÇobanı|<font face="Courier" color="turquoise"><b>''İleti''</b></font>]]</sup> 21:50, 25 Eylül 2015 (UTC)
::Öyleyse süre konulursa eğer, bu durumu engellemeye yönelik bazı istisnaları olmalı. --[[Kullanıcı:KediÇobanı|<font face="Courier" color="turquoise"><b>''KediÇobanı''</b></font>]]<sup>[[Kullanıcı mesaj:KediÇobanı|<font face="Courier" color="turquoise"><b>''İleti''</b></font>]]</sup> 21:50, 25 Eylül 2015 (UTC)
:::Vandalizm gibi bir ihtimal düşük bir ihtimal bence ama imkansız da değil. --[[Kullanıcı:Turgut46|<span style="color: red;">'''''Turgut46'''''</span>]]<sup> [[Kullanıcı mesaj:Turgut46|<span style="color: red;">✉</span>]]</sup> 21:55, 25 Eylül 2015 (UTC)
:::Vandalizm gibi bir ihtimal düşük bir ihtimal bence ama imkansız da değil. --[[Kullanıcı:Turgut46|<span style="color: red;">'''''Turgut46'''''</span>]]<sup> [[Kullanıcı mesaj:Turgut46|<span style="color: red;">✉</span>]]</sup> 21:55, 25 Eylül 2015 (UTC)
* Yedi farklı konu içerisinde hizmetlilere "gelin politikayı geçirelim" çağrısı yaptım. Uğurkent dışında kimseden cevap gelmedi(açıkçası Uğurkent'in mesajı da doğrudan bir çözüm sunmadı). Bu politika ile ilgilenen kullanıcılar olarak artık durum topluluğun elindedir. Ortak sonuç çıkmadığı için ve bir senedir bekleyen bir politika olduğu için oylama yapabiliriz diye düşünüyorum. [[kullanıcı:İncelemeelemani]] politikayı teklif eden kişi olarak oylamayı başlatabilir ve bu haliyle oylayabiliriz. [[kullanıcı:Stultiwikia]] kuklacılıktan engellenmiş, ne oldu hiç bilmiyorum. [https://tr.wikipedia.org/w/index.php?title=%C3%96zel:G%C3%BCnl%C3%BCk/block&page=User%3AStultiwikia] burada engellendiği söyleniyor ama ne denetçi talebi var, ne kukla talebi var. Denetçilik kuralına göre bir denetçi kendi isteğiyle bu şekilde denetleyemez. Görüldüğü üzere ne denetim var, ne kural var birşeyler oluyor ancak kimse haberdar değil. Bu şekilde gayrı ciddi yönetim olmaz, artık bu işleri bir kurala çekelim diyorum.
* Yedi farklı konu içerisinde hizmetlilere "gelin politikayı geçirelim" çağrısı yaptım. Bu politika ile ilgilenen kullanıcılar olarak artık durum topluluğun elindedir. Ortak sonuç çıkmadığı için ve bir senedir bekleyen bir politika olduğu için oylama yapabiliriz diye düşünüyorum. [[kullanıcı:İncelemeelemani]] politikayı teklif eden kişi olarak oylamayı başlatabilir ve bu haliyle oylayabiliriz. [[kullanıcı:Stultiwikia]] kuklacılıktan engellenmiş, ne oldu hiç bilmiyorum. [https://tr.wikipedia.org/w/index.php?title=%C3%96zel:G%C3%BCnl%C3%BCk/block&page=User%3AStultiwikia] burada engellendiği söyleniyor ama ne denetçi talebi var, ne kukla talebi var. Denetçilik kuralına göre bir denetçi kendi isteğiyle bu şekilde denetleyemez. Görüldüğü üzere ne denetim var, ne kural var birşeyler oluyor ancak kimse haberdar değil. Bu şekilde gayrı ciddi yönetim olmaz, artık bu işleri bir kurala çekelim diyorum.


Yorum yapanlardan yola çıkıyorum:
Yorum yapanlardan yola çıkıyorum:
[[Kullanıcı:BSRF]], [[Kullanıcı:Bermanya]], [[kullanıcı:Rapsar]], [[Kullanıcı:Turgut46]], [[Kullanıcı:KediÇobanı]], [[Kullanıcı:Yagmurlukorfez]], [[Kullanıcı:Uğurkent]], [[Kullanıcı:Eldarion]] Bu kullanıcıların tek ortak noktası bu sayfaya mesaj atmalarıdır. Sizler bu sayfa ile ilgilendiğiniz için, ortak bir oylama ve karar sonucunda politika hayata geçirilebilir.
[[Kullanıcı:BSRF]], [[Kullanıcı:Bermanya]], [[kullanıcı:Rapsar]], [[Kullanıcı:Turgut46]], [[Kullanıcı:KediÇobanı]], [[Kullanıcı:Yagmurlukorfez]], [[Kullanıcı:Uğurkent]], [[Kullanıcı:Eldarion]] Bu kullanıcıların tek ortak noktası bu sayfaya mesaj atmalarıdır. Sizler bu sayfa ile ilgilendiğiniz için, ortak bir oylama ve karar sonucunda politika hayata geçirilebilir.


İlk başta hizmetli kuralını geçirelim, sonra benden başka bir denetçi seçelim, reklamcılık politikasını geçirelim. [[Kullanıcı:Reob|<FONT COLOR="0066FF"><b>reob</b></FONT>]] 02:32, 10 Ekim 2015 (UTC)
İlk başta hizmetli kuralını geçirelim, sonra aktif denetçi seçelim, reklamcılık politikasını geçirelim. [[Kullanıcı:Reob|<FONT COLOR="0066FF"><b>reob</b></FONT>]] 02:32, 10 Ekim 2015 (UTC)

Sayfanın 03.06, 10 Ekim 2015 tarihindeki hâli

Bazı düzenlemeler

Kendi hizmetli başvuru sayfamıza benzemesi ve aşinalığın kolaylık sağlayacağını düşünerek politika sayfasında bazı değişiklikler yaptım; fakat İngilizce Vikipedi'de daha benim değişikliklerimden önceki haline benzer bir şekilde her bir başlık için ayrı sayfalar var; şimdi inceleyince emin olamadım.

Belli ki uzun bir süreç olacak burası hakkında bir neticeye varmak; fakat yavaş yavaş, parça parça hallederiz diye düşünüyorum.

Herkes bir şeyler ekler, üzeire konuşulur, düzenlenir, sonra topyekün gözden geçer, sonra tekrar parçalar değerlendirilir vesaire vesaire. Vito buradayken genelde bir sistemi elinden geldiğince bütünüyle ortaya koyar ve anlatmaya çalışırdı. Sağı solu derli toplu düzenli olurdu; fakat burada bu şekilde etraflıca ve uzun uzadıya bu işi kotarabilecek kim kaldı bilmiyorum. Bu yüzden elbirliğiyle parça parça, tartışma sayfasını delik deşik ederek bu işi halledelim derim. Gerekirse geçici bir biçimde, benim değiştirdiğim haliyle, Hizmetlilik başvurusu sayfasına benzer bir yapılandırmaya gidelim; ama olabildiğince kısa sürede (belki birkaç hafta, belki birkaç ay) bu sayfayı işleme sokalım, imece usulü. :) Sevgiler. --Stultiwikiabana yaz 12:26, 25 Haziran 2014 (UTC)

İyi güzel, yalnız kafama takılan bir nokta var. Hizmetlilik haklarının geri alınması talebi: Hizmetlilik başvurusuna benzer bir şekilde, hizmetlilik haklarının geri alınması için başvuru başlatılır. İngilizce sürümden çevrilmiş sayfa, ancak bu madde orada yok. Bunu kim başlatır, nasıl başlatır ? Prosedürü, kriteri var mıdır ? Yoksa her maddesi silinen, engellenen soluğu burada mı almalı ? --Eldarion 12:40, 25 Haziran 2014 (UTC)
Bir de böyle bir şey varmış. --Eldarion 14:06, 25 Haziran 2014 (UTC)
Evet bazı önkoşullar olmalı heralde yoksa şikayet sayfasına dönecek burası; ama nasıl belirlemeli... :/ --Stultiwikiabana yaz 16:10, 25 Haziran 2014 (UTC)
Şu tarz bir şey olabilir, mesela ben Eldarion'un hizmetliliğinin alınması için başvuru açtım. Bu başvurunun topluluk tarafından tartışılabilmesi için atıyorum 3 gün (tartışmanın açıldığı saatten itibaren Vikipedi saatine göre) içerisinde en az iki tartışılsın diye destek gelmeli. Yani en az iki kişinin veya belirlenecek sayıdaki kişinin tartışmak istemesi sonucu açılan hizmetlilik geri alma tartışması devam eder. Bunun dışındakiler kapanır. Bu tarz bir şey koyabiliriz.Sait71yaz 16:21, 25 Haziran 2014 (UTC)
'Kıstaslara uygun başvuru -> Oylama açılsın mı açılmasın mı tartışması -> Genel kanı açılsın yönündeyse oylama' şeklinde olabilir. --bermanya 16:27, 25 Haziran 2014 (UTC)
Beyin jimnastiği: Belki de şikayet sayfasında gerekçeleri nispeten haklı bulunan bir hizmetli şikayeti (gerçi oradan kurtulmak niyetindeyiz gibi bir hava da var ama) buraya taşınabilir başka bir hizmetli tarafından, karar olarak? :/ --Stultiwikiabana yaz 16:31, 25 Haziran 2014 (UTC)
Yukarıda gösterdiğim linke baktınız mı ? Metada alınan karara göre, lokal vikide aksine bir karar yok ise örneğin bizde olmadığı gibi, 2 yıldan uzun süre katkı yapmayan hizmetlilerin yetkisi metaya başvurularak alınabiliyor. Bizde bu kriteri sağlayan hizmetli var mı bilmiyorum ancak bu ek bilgi olsun. İkinci olarak yukarıda bahsedilen kriterler/kıstaslar nelerdir ? Herkes her beğenmediği hizmetli için başvuru yapabilecek mi ? Eldarion 17:00, 25 Haziran 2014 (UTC)
Lighterside, Mach, İnfoCan, DsMurat, Akhilleus 2 yıldan fazladır katkı yapmıyor (Tek tek baktım evet). Mesaj atayım, hala görünmeyenler için metaya başvurulabilir. Kıstas sözcüğüyle şu an tartışmasını yaptığımız sayfadakileri kastettim, hoş daha tamamlanmamış olsa da. Orası topluluğa kalmış sanırım. Dediğim gibi yürürse işler (Ön eleme -> oylama) kafaya göre başvuru ihtimali sıfıra yakınsıyor. --bermanya 17:11, 25 Haziran 2014 (UTC)
  • Bu konuyu hizmetlilerin katılımı ve olayı kişiselleştirmeden tartışabilmek, az buçuk edindiğim tecrübelere göre biraz zor. En azından Eldarion'u tartışma sayfalarında görmüş olduk, diğer hizmetliler de fikir belirtirse mesela çok daha sağlıklı bir tartışma yaparız diye düşünüyorum. Öte yandan bu konuyu tartışmadan önce, hizmetlilik nedir, sınırları nerede başlar ve nerede biter, sorumlulukları/görevleri nelerdir gibi konuları netleştirmek lazım gelir. Son hizmetlilik başvurularında gördüğüm üzere hizmetlilere gereksiz bir sorumluluk ve yetki yüklendiği düşünülüyor. Hizmetlilerin kendileri de bazen bu düşünceyi paylaşıyor hatta. En basitinden, şu an olmayan seçkin içerik sorumluluğunu hizmetliler yapsın diye bir öneri gelmişti. Şimdi ne alaka hizmetlilerle o iş? Önce "hizmetli nedir?" sorusunu net ve tartışmasız bir biçimde açıklayan bir sayfa hazırlayalım, gerisi kendiliğinden gelecektir diye düşünüyorum ben.--RapsarEfendim? 17:56, 25 Haziran 2014 (UTC)
İşte biraz da bu yüzden böyle bir algı var. Deneyimli kullanıcılar bile hizmetliler fikir belirtsin diyebiliyor. Hizmetliler fikir belirtmeden de politika tartışllabilir, politika yazılabilir. Diğer Vikipedistlerin fikir belirtmemesi ile, hizmetlilerin fikir belirtmemesi arasında hiçbir fark yok. Eldarion 19:32, 25 Haziran 2014 (UTC)
Eldarion'a kısmen katılmaklıyım, yani hizmetli olmadan da politika yazılabilir ve son safhada bir hizmetli veya bürokrat (hangisi yetkiliyse) gelip sayfayı değerlendirerek yürürlüğe sokabilir. Fakat burada ihtiyaç olan gereksiz bazı nüansların uzamadan aşılabilmesini sağlamak üzere topluluğun güvenini kazanmış ve hizmetliliği üstlenmiş kullanıcıların buralarda, bu tarz sayfalarda bulunarak, diğer bazı deneyimli kulanıcılarla beraber yol gösterici olması değil mi? Yukarda bahsettiğiniz öğeler son derece kayda değer örneğin ve kesinlikle üzerinde durulması gereken birtakım şeyler. Hizmetlilerin kendi yetkilerinin ellerinden hangi şartlarda alınacağının tespitinde mevcut bulunmaları önemlidir zannediyorum. Halihazırda hizmetlilik özelliği taşıyan kullanıcıların bu tartışmada bu ve benzeri açılardan fayda sağlayacaktır diye düşünüyorum. Hem kendileri, hem diğer kullanıcılar hem de Vikipedi açısından.
Ama Eldarion'un burada satır arasında söylemeye çalıştığını zannettiğim şeyi de ben açmış olayım: Bu politikayı yazarken hizmetlilerden ziyade biraz da elini taşın altına sokup bu sayfayı derleyip toparlayacak, diğer politikalarla ilişkilerini değerlendirecek kullanıcılara ihtiyaç var. Eğer kimse bu görevi, veya bu görevin bir parçasını üstlenmiyorsa, o zaman hizmetli olmayanların çeşitli yerlerde tırnak içinde mızmızlanması da yersiz olmuş oluyor elbette. En nihayetinde, hizmetli kişiden ekstra bir cevvallikle kendi elinden mevcut sistem içerisinde alınamayan yetkileri alacak bir politikanın oluşumunda diğer kullanıcılardan daha aktif olmasını beklemek biraz da garip oluyor gerçekten. :) Sevgiler. --Stultiwikiabana yaz 20:15, 25 Haziran 2014 (UTC)
@Eldarion, demek istediğim öyle bir şey değil elbette ki. Bunu sürekli olarak dile getiren kullanıcıların başında geliyorum belki de :) Ancak hepimiz biliyoruz ki hizmetlilerin katılmadığı tartışmalar uygulamaya konulamıyor. Açıkçası o kadar hizmetliden katılan kişi sayısı da 3'ü geçmiyor.--RapsarEfendim? 16:56, 26 Haziran 2014 (UTC)
Hizmetlilerin katılmadığı tartışmalar uygulamaya konulamıyor diye bir argümanı ilk kez duyuyorum. Hiçbir politikada hizmetlilerin fikir belirtmesi gerekir diye bir şey yazmıyor. Tartışmaya katılmayan bir Vikipedist ile hizmetli arasında hiç fark yok yani. Bana yeterli sayıda kullanıcının fikir belirttiği, fikir birliği oluşan ancak hiç bir hizmetli katılmadı diye uygulamaya konulmayan tartışmalara bir örnek verebilir misin ? --Eldarion 06:22, 27 Haziran 2014 (UTC)
Kullanıcı:Rapsar'a katılıyorum. Haklı bir noktaya değinmiş. Ne yazık ki Türkçe vikipedi'nin bir gerçeği. Ayrıca "yeterli sayıda kullanıcı" çok havada kalan bir söylem. Yeterli oran tam olarak kaç olmalı? 3 mü 5 mi? daha geçen yaşadığımız tartışmada da aynı gerekçe gösterilerek bir uygulamaya gidilmedi. Ayrıca topluluk maddelerin tartışma sayfalarına tamamen ilgisiz. Yıllar önce açılan tartışmalar sonuçlanmamış bir vaziyette tartışma sayfalarında bekliyor. Zira Türkçe vikipedide bir "topluluk"'tan söz etmek de olanaksız. Bir avuç aktif kullanıcıdan ibaret kaldık. Bunun politika ile alakası yok. Rapsar'ın demek istediği burada bu tür değişikliklerde genelde yaptırım gücüne sahip hizmetliler olmadığı zamanlarda proje ve isteklerin sonuçsuz kaldığı. "Devlet dairesi" sistemi...Yağmurlukörfez 00:55, 28 Haziran 2014 (UTC)
@Eldarion, "hizmetlilerin fikir belirtmesi" zorunlu değil senin dediğin gibi, kesinlikle de öyle olmalı zaten. Ancak uygulamaya geçince işin rengi değişiyor nedense. Meta'da bir tartışma vardı, tekrardan gündeme getirmek istemiyorum ama onu hatırlatayım. Şu tartışmada benim görebildiğim kadarıyla herkes hemfikir, bu politikada yapılacak olan değişiklik bizzat benim tarafımdan iki veya üç kere köy çeşmesinde duyuruldu (politikanın adını yazarsanız arşiv arama kısmına çıkacaktır). Buna göre ben, bir yıllık aranın ardından politikada değişiklik yapmış; ancak bir hizmetli tarafından "Fikirbirliği oluşmadan yapılmış değişiklik olduğu için geri alındı" özetiyle birlikte geri alınmıştı. Daha nasıl bir fikirbirliğinen söz ediliyor ki burada? Burada mevzu, aktif hizmetlilier de "dahil" aktif tüm kullanıcıların tartışmalara katılma zorunluluğunun olması gibi anlamsız bir düşünceden çıkıyor. Senin de dediğin gibi, ne hizmetli ne de hizmetli olmayan kullanıcıların tamamı, her tartışmaya katılmak zorunda değil. Teoride bunu kabul ediyoruz, ama pratiğe dökemiyoruz. Bunun bana göre çözümü, bir tartışma nasıl sonlanır/bir politikada güncelleme nasıl yapılır/nasıl yeni bir politika uygulamaya konulur tarzı bir yönerge sayfası oluşturmak.--RapsarEfendim? 08:28, 28 Haziran 2014 (UTC)
Kullanıcı:Yagmurlukorfez'in söylediği haklı çıkıyor, 1 haftadır buraya uğrayan yok, demek ki muzdarip olan da yok? Ben elimi taşın altına sokayım diyorum; fakat yeterli ilgiyi gösteremiyorum malesef. Bir yerden başlasak anlaşa anlaşa ilmek ilmek düzelteceğiz sanki de, aklımız ancak harlanan tartışmalarda ve şikayet sayfalarında başımıza geliyor sanki. :))
Ayrıca Rapsar'ın değindiği öneri mesela neticeye bağlanmamış gerçekten? Meta şimdilik biraz rafta dursun, sinirlerimizi bozmayalım. :D --Stultiwikiabana yaz 15:32, 4 Temmuz 2014 (UTC)
  • Eldarion, bahsettiğin meta kararıyla ilgili olarak iki yıldan uzun süre görünmeyen hizmetlilere mesaj attım. Bekleyelim görelim. Kolay gelsin. --bermanya 18:11, 29 Haziran 2014 (UTC)
    Bu nezih bir başlangıç olabilir, çok görünen hizmetli sayısının asıl değerini ortaya koyması açısından. Hepinize politika ihlal etmeyen yorumlarınızdan dolayı ve nezaketinizden dolayı samimiyetle teşekkür ederim arkadaşlar. :) --Stultiwikiabana yaz 15:32, 4 Temmuz 2014 (UTC)
  • Bence teklif uygun. Ama iki değişiklik önerim var. İlki etkin olmama durumunda belirtilen bir yılın metadaki gibi iki yıl olması. İkincisi ise -yukarıda diğer kullanıcıların da belirttiği gibi- hizmetlilik haklarının geri alınması talebinin iki aşamalı olması. Aynı seçkin/kaliteli içerik incelemesinin ardından ihraç adaylığı başlatılmasında olduğu gibi. Böylece keyfi başvuruların önüne geçilebilir diye düşünüyorum. Umarım kullanıcılar ilgi gösterirler de bu birkaç satırlık teklif artık kabul edilir.--B.S.R.F. 💬 18:42, 31 Ekim 2014 (UTC)
Hazır kimse birbirini yemiyorken, barış zamanındayken :) Fikir birliği var gibi, öyle değil mi? Nasıl uygulamaya sokarız Rapsar? --Stultiwikiabana yaz 01:44, 14 Mayıs 2015 (UTC)
  • Acil durum: Aciliyet gerektiren durumlar, uygunsuz bir şekilde kullanıcı engellemek veya önemli sayfaları herhangi bir açıklama belirtmeden silmek gibi olaylarda kahyalar, hizmetli yetkilerini kaldırabilirler.

Bu maddenin eklenmesi ve hakem kurulu seçim sürecinin belirlenmesi gerekiyor şu aşamada. Bununla birlikte destekliyorum. reob 18:01, 21 Eylül 2015 (UTC)

Köy çeşmesinde tartışmalı oylama ve benzeri şeyler yapılabilir bunun için. --Turgut46 19:34, 21 Eylül 2015 (UTC)
  • Selam Vikipedistler. Etkin olmama durumunda küresel politikada yazdığı gibi 2 yıl olması makul bir süre. Mesela İngilizce Vikipedi'deki gibi politikamız olsa aktiflik nedeniyle hizmetlilerin yarısı gider. Bir kullanıcı askerlik yapabilir, biraz buradan uzaklaşmak isteyebilir ya da sağlık sorunu olabilir. Şimdi gelelim hizmetliliğin alınması talebine. Örneğin kahyaların her yıl topluluk onayından geçmesi gerekiyor. Bu bizde gerçekleşirse olay soruna dönüşebilir. Hizmetlinin engellediği bir kullanıcı gelir hayır oyunu basar gider. Bu talep için hizmetlinin son zamanlarda çok ciddi sorunlar yaşaması lazım. Mesela 100 tane kullanıcıyı bir neden olmaksızın isteğine göre engelledi. Topluluk bunun için tartışma açılsın mı diye sorar. HB'de olduğu gibi 10 kullanıcı açılsın dedi mi ikinci aşamaya geçilir yani hizmetliliğin kaldırılma oylaması. Sonrasında bir bürokrat olayı inceler ve kahyalara haber verir. @Reob uygunsuz bir şekilde kullanıcı engellemek veya önemli sayfaları herhangi bir açıklama belirtmeden silmek gibi olaylarda kahyalar, hizmetli yetkilerini kaldırabilirler demiş. Bir kullanıcı ben engel aldım diye kahyanın kapısına gider. Bir zaman ben bir kullanıcıyı engellerken gerekçesini yazmayı unutmuşum. Sonra engelini kontrol ettiğimde baktım ki gerekçe yok sonra düzeltiverdim. Hizmetli ilk önce kendisini denetlemeli. Yukarıda söylediğim gibi bu olaylarda topluluğun bir tartışma başlatması daha yerinde olacaktır. --Uğurkentmesaj 21:11, 21 Eylül 2015 (UTC)
Kullanıcı mesaj:Uğurkent Bir önceki mesajda yazmış olduğum madde diğer vikilerde de yer alıyor. Anladığım kadarıyla böyle bir kural olmasının sebebi, hizmetlilerin denetime açılmasıdır. Kahyaların da denetime katılması bu şekilde sağlanıyor. İngilizce Viki'de yazılmış olan orijinal metini kopyalıyorum. en:Wikipedia:Removing_administrator_rights - "Emergency: In emergency situations, such as cases where an administrator improperly blocks established users or deletes important pages without explanation, stewards remove administrator permissions. Jimbo Wales can also remove administrator access at his discretion." Hizmetliliğin alınması talebinde bir sorun görmüyorum. Nasıl ki topluluk oylayarak hizmetli seçiyor, yine aynı oylama ile bir hizmetlinin yetkilerini geri alabilecek bu politika hayata geçirilirse. reob 10:46, 22 Eylül 2015 (UTC)
Reob, Beyaz Kedi bir zamanlar İngilizce Vikipedi'de çok büyük vandalizm yapan hizmetlilerin yetkilerinin kaldırıldığını söylemişti. Ansiklopedik açıdan uygun 10000 madde silen hizmetli hakkında gerekli işlem yapılır. Kahyalar %70 oranıyla kahya oluyorsa, o kadar hayır oyu çıkınca da yetkileri alınıyor. Topluluk eğer öyle olmasını isterse öyle olur. --Uğurkentmesaj 11:31, 22 Eylül 2015 (UTC)

Diğer vikilerde nasıl uygulandığını görmek için şurayı incelemekte fayda var. Dikkatimi çekenler, ko.wikipedia: hizmetlilik yetkisi sadece oylama veya kendiliğinden ayrılmayla kaldırılabilir. no.wikipedia Tüm hizmetli ve bürokratlar 2 yıl sonunda yetkileri alınarak tekrar seçilir. Bu imzasız yazı HakanIST (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

  • Ben oylama yapılması taraftaryım. Daha önceki hizmetlilerin yetkileri şikâyet sayfasındaki oylamalar sonucunda alınmıştı. Bunda da aynı yöntem uygulanmalı. Tıpkı hizmetlilik seçiminde olduğu gibi bir oylama yapılmalı. --Turgut46 12:38, 22 Eylül 2015 (UTC)
  • Uğurkent'in dediği gibi iki aşamalı oylamanın uygun olacağını düşünmekteyim. --KediÇobanıİleti 19:42, 25 Eylül 2015 (UTC)
  • Ya da bir zaman aralığı olabilir. Örneğin; bir hizmetli hakkında tartışma başladı ve sonuçlanmadı diyelim. O hizmetli hakkında 6 ay geçmeden başka bir tartışma başlatılmaması olabilir. --Turgut46 20:09, 25 Eylül 2015 (UTC)
  • Süre de olmalı yoksa zırt bırt istek yapılır. Hizmetlilerden birinin bilinçli şekilde vandallık yaptığı anlaşılırsa oylama gerekmeden engellenebilir mi? Çünkü oylama gerekiyorsa ve son oylamanın üzerinden geçmesi gereken süre o an geçmemişse sıkıntı olur. Mevcut hizmetlilerin vandallık yapacağını düşünmüyorum ama politikada bu durum da işlenmeli bence. --KediÇobanıİleti 21:35, 25 Eylül 2015 (UTC)
Hizmetliler kendi engellerini kaldırabilirler. Engelleme sadece değişiklik yapmaya mani olur. Engelleme işe yaramayabilir. --Turgut46 21:40, 25 Eylül 2015 (UTC)
Öyleyse süre konulursa eğer, bu durumu engellemeye yönelik bazı istisnaları olmalı. --KediÇobanıİleti 21:50, 25 Eylül 2015 (UTC)
Vandalizm gibi bir ihtimal düşük bir ihtimal bence ama imkansız da değil. --Turgut46 21:55, 25 Eylül 2015 (UTC)
  • Yedi farklı konu içerisinde hizmetlilere "gelin politikayı geçirelim" çağrısı yaptım. Bu politika ile ilgilenen kullanıcılar olarak artık durum topluluğun elindedir. Ortak sonuç çıkmadığı için ve bir senedir bekleyen bir politika olduğu için oylama yapabiliriz diye düşünüyorum. kullanıcı:İncelemeelemani politikayı teklif eden kişi olarak oylamayı başlatabilir ve bu haliyle oylayabiliriz. kullanıcı:Stultiwikia kuklacılıktan engellenmiş, ne oldu hiç bilmiyorum. [1] burada engellendiği söyleniyor ama ne denetçi talebi var, ne kukla talebi var. Denetçilik kuralına göre bir denetçi kendi isteğiyle bu şekilde denetleyemez. Görüldüğü üzere ne denetim var, ne kural var birşeyler oluyor ancak kimse haberdar değil. Bu şekilde gayrı ciddi yönetim olmaz, artık bu işleri bir kurala çekelim diyorum.

Yorum yapanlardan yola çıkıyorum: Kullanıcı:BSRF, Kullanıcı:Bermanya, kullanıcı:Rapsar, Kullanıcı:Turgut46, Kullanıcı:KediÇobanı, Kullanıcı:Yagmurlukorfez, Kullanıcı:Uğurkent, Kullanıcı:Eldarion Bu kullanıcıların tek ortak noktası bu sayfaya mesaj atmalarıdır. Sizler bu sayfa ile ilgilendiğiniz için, ortak bir oylama ve karar sonucunda politika hayata geçirilebilir.

İlk başta hizmetli kuralını geçirelim, sonra aktif denetçi seçelim, reklamcılık politikasını geçirelim. reob 02:32, 10 Ekim 2015 (UTC)