Kurtar Beni: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmiş revizyon][kontrol edilmiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
68. satır: 68. satır:





[[Kategori:Tanju Gürsu filmleri]]
[[Kategori:Çetin Gürtop'un görüntülediği filmler]]
[[Kategori:Çetin Gürtop'un görüntülediği filmler]]
[[Kategori:Fuhuş teması içeren filmler]]
[[Kategori:Fuhuş teması içeren filmler]]

Sayfanın 21.54, 6 Eylül 2015 tarihindeki hâli

Kurtar Beni
YönetmenHalit Refiğ
YapımcıTürker İnanoğlu
SenaristMustafa Kutlu, Halit Refiğ
OyuncularGülşen Bubikoğlu, Talat Bulut, Tanju Gürsu, Fatoş Sezer, Nuri Alço, Neval Balçın
MüzikSadun Aksüt
Görüntü yönetmeniÇetin Gürtop
CinsiSinema filmi
RenkRenkli
Yapım yılı1988
Süre106 dk
ÜlkeTürkiye
DilTürkçe

Kurtar Beni, 1988 yapımı Türk filmi.

Konusu

Ayten, arkadaşı Okşan’la birlikte yaşayan bir hayat kadınıdır. Bu hayatından kurtulmak amacıyla dua etmek için Cihangir Camii’ne gitmektedir. Günün birinde caminin imamı Salih’le tanışır ve aralarında zamanla bir yakınlık başlar. Ayten’in gerçek yaşantısını bilmeyen Salih onu ailesiyle tanıştırır. Ancak Salih’in ağabeyi Kaptan Rıza patronu Fettah aracılığıyla Ayten ve Okşan’ın müşterisi olmuştur. Tanışma yemeğinde birbirlerini tanıyan ikili yine de renk vermez. Yemekten sonra kardeşiyle başbaşa kalan Rıza ona Ayten’in gerçek kimliğini açıklar ve ondan ilişkisini bitmesini ister. Salih ertesi gün Ayten’den de aynı şeyleri duyar, ancak Ayten’in aksine ilişkisini bitirmez.

Salih ailesiyle ilişkisini koparma ve mesleğinden vazgeçme pahasına Ayten’le evlenir. Evlendikten sonra başka bir muhite taşınırlar ve Salih de aile mesleği olan gemicilik yapmaya başlar. Bu arada Kaptan Rıza patronu Fettah’la sert biçimde tartışır. Fettah’ın kardeşinin evliliğinden bahsetmesi üzerine tartışma yumruklu kavgaya dönüşür. Daha önceden beraber illegal işlere girdiği Rıza’nın yaşadığı kızgınlıkla onu ihbar etmesinden korkan Fettah onu vurdurtur.

Kocasının öldürülmesine, Salih’in evliliği yüzünden yaşanan tartışmanın neden olduğunu düşünen Rıza’nın karısı onu suçlar. Salih’ten Fettah’ı öldürerek intikamını almasını ister. Ailesinin baskısı altında kalan Salih bir ikileme düşer, ancak Fettah’ı öldürmeye karar verir. Ancak asıl sorumluluğu kendi üstüne alan Ayten ondan önce davranarak Fettah’ı öldürür. Ayten cezaevine düşerken, Salih ise yaşananlar yüzünden bunalıma girerek akıl hastanesinde yaşamaya başlar. Cezaevinden çıkan Ayten, Salih’i hastaneden çıkarır.

Oyuncular

Ödüller

Dış bağlantılar