Ümit Kıvanç: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmiş revizyon][kontrol edilmemiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Değişiklik özeti yok
1. satır: 1. satır:
'''Ümit Kıvanç''' (d. [[1956]]), Türk belgesel sinemacı ve yazar.
'''Ümit Kıvanç''' (d. [[1956]]), Türk belgesel sinemacı ve yazar.


1956'da [[İstanbul]]'da doğdu. [[İstanbul Erkek Lisesi]]'ni, İÜ Basın Yayın Yüksek Okulu'nu bitirdi. [[Altın Kitaplar Yayınevi]], [[Birikim]] dergisi, [[Milliyet]] yazıişleri, [[Cumhuriyet]] Haber Merkezi’nde, [[Yeni Gündem]] haftalık haber dergisinde çalıştı. [[Radikal (gazete)|Radikal]] gazetesinde yazdı. [[İletişim Yayınları]] için kapak tasarımları yaptı. Mozaik'te ve [[Ayşe Tütüncü]] Piyano-Perküsyon grubunda davul çaldı. Halen [[Birikim]] Dergisi'nde yazıyor. 2012 yılına değin [[Taraf (gazete)|Taraf]] gazetesinde yazdı. Belgesel ve kısa film çalışmaları yapmakta. Edebiyat eserleri [[1989]]’dan itibaren yayımlanmaya başlandı. [[Halit Kıvanç]]'ın oğludur.
1956'da [[İstanbul]]'da doğdu. [[İstanbul Erkek Lisesi]]'ni, İÜ Basın Yayın Yüksek Okulu'nu bitirdi. [[Altın Kitaplar Yayınevi]], [[Birikim]] dergisi, [[Milliyet]] yazıişleri, [[Cumhuriyet]] Haber Merkezi’nde, [[Yeni Gündem]] haftalık haber dergisinde çalıştı. [[Radikal (gazete)|Radikal]] gazetesinde yazdı. [[İletişim Yayınları]] için kapak tasarımları yaptı. Mozaik'te ve [[Ayşe Tütüncü]] Piyano-Perküsyon grubunda davul çaldı. Halen [[Birikim]] Dergisi'nde ve Radikal'de yazıyor. 2012 yılına değin [[Taraf (gazete)|Taraf]] gazetesinde yazdı. Belgesel ve kısa film çalışmaları yapmakta. Edebiyat eserleri [[1989]]’dan itibaren yayımlanmaya başlandı. [[Halit Kıvanç]]'ın oğludur.


== Kitapları ==
== Kitapları ==

Sayfanın 14.28, 20 Ağustos 2015 tarihindeki hâli

Ümit Kıvanç (d. 1956), Türk belgesel sinemacı ve yazar.

1956'da İstanbul'da doğdu. İstanbul Erkek Lisesi'ni, İÜ Basın Yayın Yüksek Okulu'nu bitirdi. Altın Kitaplar Yayınevi, Birikim dergisi, Milliyet yazıişleri, Cumhuriyet Haber Merkezi’nde, Yeni Gündem haftalık haber dergisinde çalıştı. Radikal gazetesinde yazdı. İletişim Yayınları için kapak tasarımları yaptı. Mozaik'te ve Ayşe Tütüncü Piyano-Perküsyon grubunda davul çaldı. Halen Birikim Dergisi'nde ve Radikal'de yazıyor. 2012 yılına değin Taraf gazetesinde yazdı. Belgesel ve kısa film çalışmaları yapmakta. Edebiyat eserleri 1989’dan itibaren yayımlanmaya başlandı. Halit Kıvanç'ın oğludur.

Kitapları

Çevirileri

  • Silahlanma ve Azgelişmişlik
  • III.Enternasyonal Belgeleri
  • Kim Yapar Bezi Dolabı Kitabı, Anna Seghers
  • Ypsilon
  • Eroin

Senaryo

Filmleri

Albümleri

Dış bağlantılar