Jennifer Love Hewitt: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmiş revizyon][kontrol edilmiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Erasmus.new (mesaj | katkılar)
Değişiklik özeti yok
Erasmus.new (mesaj | katkılar)
Değişiklik özeti yok
87. satır: 87. satır:
[[Kategori:1979 doğumlular]]
[[Kategori:1979 doğumlular]]
[[Kategori:Teksas doğumlular]]
[[Kategori:Teksas doğumlular]]
[[Kategori:ABD'li sinema oyuncuları]]
[[Kategori:20. yüzyılda ABD'li kadın oyuncular]]
[[Kategori:ABD'li dizi oyuncuları]]
[[Kategori:21. yüzyılda ABD'li kadın oyuncular]]
[[Kategori:ABD'li kadın sinema oyuncuları]]
[[Kategori:ABD'li kadın dizi oyuncuları]]
[[Kategori:ABD'li kadın şarkıcılar]]
[[Kategori:ABD'li kadın şarkıcılar]]
[[Kategori:Young Artist Ödülü sahipleri]]
[[Kategori:Young Artist Ödülü sahipleri]]

Sayfanın 01.49, 27 Temmuz 2015 tarihindeki hâli

Jennifer Love Hewitt
Doğum21 Şubat 1979 (45 yaşında)
Waco, Teksas, ABD Amerika Birleşik Devletleri
Etkin yıllar1989 ─ devam ediyor
EvlilikBrian Hallisay
(e. 2013)
Çocuk(lar)Autumn James Hallisay (d.2013)
Atticus James Hallisay (d.2015)
Resmî siteJennifer Love Hewitt

Jennifer Love Hewitt (d. 21 Şubat 1979), ABD'li oyuncu ve şarkıcı. Babası Danny tıp teknisyeni, annesi Pat patologdu. Annesi ve babası Eylül 1979’da boşanmıştır.

Fox TV dizisi Party of Five’daki Sarah Reeves karakteri ile meşhur olmuştur. Geçen Yaz Ne Yaptığını Biliyorum adlı film serisinde Julie James karakterini canlandırmıştır.Yapımcılığını da üstlendiği The Audrey Hepburn Story filminde Audrey Hepburn'ü canlandıran Hewitt, CBS'de yayınlanmış olan TV dizisi Ghost Whisperer'da Melinda Gordon adlı karakteri canlandırmıştır ve dizinin yapımcılığını, bazı bölümlerde ise yönetmenliğini üstlenmiştir.

The Tuxedo (Smokin), Heartbreakers (Aşk Oyunları) gibi filmlerde rol alan Jennifer Love Hewitt, If Only (Keşke), The Lost Valentine (Kayıp Sevgili) ve The Client List (Müşteri Listesi) gibi filmlerin de hem başrol oyunculuğunu hem de yapımcılığını üstlenmiştir. Jennifer Love Hewitt son olarak Criminal Minds'ın 10. Sezonunda Kate Callahan adında bir FBI ajanını canlandırmıştır.

Eğitimi

Hayatı

10 yaşında LA Gear için dünyayı dolaştı. Ayrıca şarkıcılık ve yapımcılık da yapmaktadır. 3 yaşında Livestock Show’da kendini gösterdi ve 5 yaşında Teksas Show Team’e katıldı. Bu grupla tüm Avrupa ve Sovyetler Birliği’ni dolaştı. Çok küçük yaşlarda Kids Incorporated'a katıldı ve hem sesiyle hem oyunculuğuyla kendini gösterdi. Hero adlı şarkının klibinde Enrique Iglesias'ın kız arkadaşını canlandırdı. Heartbreakers filmi setinde parmağını kırdı. FHM ABD tarafından, 2004 yılının en seksi kadınları arasında 4. seçildi. Heartbreakers’dan 4 milyon $ kazandı. Ardından hem yapımcılığını hem de başrol oyunculuğunu üstlendiği birçok dizi ve film projelerinde yer aldı.

Zaman zaman ilişkileriyle de gündeme gelen Jennifer Love Hewitt 2007 yılında aktör sevgilisi Ross Mccall ile nişanlandı fakat çift 2008 sonunda nişanı attıklarını açıkladı. Daha sonra Ghost Whisperer'da beraber rol aldığı komedyen Jamie Kennedy ile nişanlandı fakat bir süre sonra ayrıldıklarını açıkladı. Daha sonrada kısa süreli ilişkiler yaşayan Jennifer Love Hewitt, ilişkileri hakkında konuşulanların ardından 2010 yılında The Day I Shot Cupid (Aşk Tanrısını Vurduğum Gün) isimli bir kitap çıkardı. Kitapta ilişkilerinden bahseden Jennifer Love Hewitt aynı zamanda kadınlara da bu kitapta tavsiyelerde bulunduğundan bahsetti. 2012'de yeni dizisi The Client List teki rol arkadaşı Brian Hallisay ile bir ilişkiye başlayan Hewitt, Haziran 2012'de annesini kanserden kaybetti. Her fırsatta annesi ile çok yakın olduklarından bahseden Hewitt'in sevgilisi Brian Hallisay bu dönemlerde Hewitt'e çok destek oldu. Haziran 2013'te çift nişanlandıklarını ve bir bebek beklediklerini açıkladı. Çift gizlice evlendi ve 26 Kasım 2013'te çiftin Autumn James Hallisay adındaki kızları dünyaya geldi. Jennifer Love Hewitt kızları doğmadan 5 gün önce, 21 Kasım 2013'te gizlice evlendiklerini Nisan 2014'te Ellen Show'da açıklamıştır. Ocak 2015'te çift ikinci bebeklerini beklediklerini açıkladı. 24 Haziran 2015'te çiftin Atticus James Hallisay adındaki oğulları dünyaya geldi.

Filmleri

Dış bağlantılar