Çocukluk (film): Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmiş revizyon][kontrol edilmiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Diyapazon (mesaj | katkılar)
Diyapazon (mesaj | katkılar)
k Yazım hatası düzeltildi
35. satır: 35. satır:
}}
}}


'''Boyhood''' 2014 yapımı sinema filmi. Yönetmen [[Richard Linklater]]'ın 12 seneye yaydığı bu film, bir gencin çocukluğundan üniversiteye kadar geçirdiği dönemi konu alıyor. Filmdeki başrol oyuncusu Ellar Coltrane'in 8 yaşından itibaren oynadığı bu filmde, izleyiciler oyuncunun büyümesine şahit olmaktadır.
'''Boyhood''', 2014 yapımı sinema filmi. Yönetmen [[Richard Linklater]]'ın 12 seneye yaydığı bu film, bir gencin çocukluğundan üniversiteye kadar geçirdiği dönemi konu alıyor. Filmdeki başrol oyuncusu Ellar Coltrane'in 8 yaşından itibaren oynadığı bu filmde, izleyiciler oyuncunun büyümesine şahit olmaktadır.


==Olay Akışı==
==Olay Akışı==

Sayfanın 02.53, 25 Temmuz 2015 tarihindeki hâli

Boyhood
YönetmenRichard Linklater
YapımcıRichard Linklater
Cathleen Sutherland
Jonathan Sehring
John Sloss
SenaristRichard Linklater
OyuncularEllar Coltrane
Patricia Arquette
Lorelei Linklater
Ethan Hawke
Sanat yönetmeniLee Daniel
Shane Kelly
KurguSandra Adair
DağıtıcıIFC Films
CinsiSinema filmi
RenkRenkli
Çıkış tarih(ler)i19 Ocak 2014 (2014-01-19) (2014 Sundance Film Festivali)
11 Temmuz 2014 (2014-07-11) (Amerika Birleşik Devletleri)
Süre165 dakika
ÜlkeAmerika Birleşik Devletleri Amerika Birleşik Devletleri
Dilİngilizce
Bütçe4 milyon $ [1]
Hasılat44.5 milyon $ [1]

Boyhood, 2014 yapımı sinema filmi. Yönetmen Richard Linklater'ın 12 seneye yaydığı bu film, bir gencin çocukluğundan üniversiteye kadar geçirdiği dönemi konu alıyor. Filmdeki başrol oyuncusu Ellar Coltrane'in 8 yaşından itibaren oynadığı bu filmde, izleyiciler oyuncunun büyümesine şahit olmaktadır.

Olay Akışı

2002 yılında 6 yaşındaki Mason,Jr. (Ellar Coltrane) ve ondan büyük olan ablası (Lorelei Linklater) boşanmış anneleri Olivia (Patricia Arquette) ile beraber Texasta yaşamaktadırlar. Mason Olivia'nın erkek arkadaşı ile hiç boş zamanı olmadığını söyleyerek tartıştığını duyar. Olivia eğitimine Houston Üniversitesinde devam edebilmek için çocukları ile birlikte annesinin yanına taşınır.

2004 yılında Mason'ın babası Mason (Ethan Hawke) Houstona ziyarete gelir ve çocukları dışarıya bowling oynamaya çıkarır. Çocuklarla daha fazla zaman geçireceğine dair söz verir. Çocukları eve geri bıraktıktan sonra Olivia ile tartışırlar ve gider. Tabii bu olayları Mason ve Samantha camdan izlemişlerdir. Bir gün Olivia Mason'ı evde yalnız bırakamaz ve üniversiteye ders götürür, ve onu orada professorü Bill Welbrock (Marco Perella) ile tanıştırır. Mason, Olivia ve Bill'in flört edişlerini görmüş olur.

2005 yılında Olivia ve Bill evlenirler ve aileleri birleşir, aileye Bill'in önceki evliliğinden olan iki çocuğu da eklenir. Çocuklar beraber zaman geçirirler, beraber video oyunları oynarlar ve Harry Potter ve Melez Prens Kitabının gece yarısı satışa çıkışına giderler.

2006 yılında baba Mason çocuklar ile zaman geçirmeye geldiği bir seferinde çocukları Houston'da beraber zaman geçirmek için dışarı çıkarır, beraber Houston Astros maçı izlerler ve baba Mason'nın evinde yatıya kalırlar. Bu olayda sonrasında çocuklar babaları ile biraz daha kaynaşmıştır. Olivia eğitimine devam eder ve Bill'in katı ebeveynliğini destekler, buna çocukların ev işleri yapmaları ve Mason'ın saçının uzaması durumunda zorla kesilmesi dahildir. Bill alkol bağımlısı olur ve zorbalaşır. Bir gün şarhoşken Olivia'ya saldırır. 2007 yılı olduğunda Olivia çocuklarla beraber bir arkadaşının yanına taşınır ve boşanma davası açar.

2008 yılında baba Mason Samantha'nın bir erkek arkadaşı olduğunu öğrenir ve bunu üzerine çocukların ikisi ile doğum kontrolü hakkında konuşur. Daha sonra Mason ve babası Pedernales Falls Eyalet Parkına kamp yapmaya giderler ve müzik, Star Wars ve Mason'ın kızlara olan ilgisinden konuşurlar ve kaynaşırlar.

2009 yılında Mason ve Samantha Austin yakınlarındaki San Marcos'ta hayatlarına alışmışlardır. Mason okulundaki diğer çocukların kabadayılığıyla karşılarşır ve kamp gezisi sırasında arkadaşları onunla alay eder. Aynı zamanda etrafındaki kızlardan ilgi görmeye başlar. Bu arada Olivia piskoloji dersleri vermeye başlamıştır ve Jim, Bosna ve Irak Savaşlarına gitmiş bir asker, ile beraber yaşamaya başlar.

2010 yılında Mason 15. yaş gününe geldiğinde marihuana ve alkol denemiştir. Baba Mason tekrardan evlenmiştir ve karısı hamiledir. Mason ve Samantha'yı karısının ailesiyle tanışmaya götürür. Mason'a bir takım elbise ve Beatles şarkılarından oluşan bir CD hediye eder. Mason'ın üvey anneannesi ve dedesi ona İncil ve av tüfeği hediye ederler. Mason fotoğrafçılıkla ilgilenmeye başlar.

2011 yılında Mason fotoğraf öğretmeni tarafından yetenekli olduğu ama yeterli girişkenliği ve hırsı olmadığı konusunda eleştirilir. Mason gittiği bir partide Sheena ile tanışır ve çıkmaya başlarlar. Mason bir akşam partiden eve geç saatte döner ve Jim sarhoştur ve davranışları konusunda Mason'a kızar. Olivia kısa süre sonra Jim'den ayrılır.

2012 yılında Mason ve Sheena, Samantha'yı ziyarete Texas Üniversitesine giderler ve orada üniversite hakkındaki hayalleri ve korkuları hakkında konuşurlar, beraber geç saatlere kadar kalır ve güneşin doğuşunu izlerler. Daha sonra Samantha'nın oda arkadaşı onları yurt odasında beraber yatarlarken bulur.

2013 yılında Mason artık lise son sınıftayken Sheena ile tartışmalı bir ayrılık yaşar. Eyalet fotoğrafçılık yarışmasında gümüş madalya ve burs parası kazanır. Mason'ın ailesi ona mezuniyet partisi düzenler ve onun başarısının şerefine kadeh kaldırırlar. Baba Mason ona ayrılığı hakkında tavsiye verir. Olivia evi satmayı düşünmektedir ve Samantha ve Mason ile öğlen yemeği için buluşup eşyalarını toplamalarını ister. Mason annesinin yeni dairesinden üniversiteye yola çıkacakken annesi ağlamaya başlar, ve yaşamın ne kadar hızlı geçtiği ve onun hayatından geriye ölümünden başka bir şey kalmadığını söyler. Alpine deki Sul Ross Eyalet Üniversitesi'nde Mason yatakhane odasına taşınır ve yeni oda arkadaşı Dalton ve onun kız arkadaşı Barb ve onun oda arkadaşı Nicole ile tanışır. Grup beraber yürüyüşe çıkarlar ve anı yakalamak üzerine tartışırlar.

Kaynakça

  1. ^ a b "Boyhood". Box Office Mojo. Erişim tarihi: 10 Mart 2015‎.  Tarih değerini gözden geçirin: |erişimtarihi= (yardım)

Dış bağlantılar