Fikri Sağlar: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmiş revizyon][kontrol edilmiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Değişiklik özeti yok
Sarv (mesaj | katkılar)
Değişiklik özeti yok
1. satır: 1. satır:
'''Durmuş Fikri Sağlar''', (d. 1953, [[Mut, Mersin]]), [[Türk]] [[siyasetçi]] ve yazar.
'''Durmuş Fikri Sağlar''', (d. 1953, [[Mut, Mersin]]), [[Türk]] [[siyasetçi]] ve yazar.


[[Galatasaray Lisesi]] ve [[Hacettepe Üniversitesi]] İdarî Bilimler Fakültesinden mezûn oldu. Önce [[Sosyaldemokrat Halkçı Parti]]'yi ardından [[Cumhuriyet Halk Partisi]]'ni XVII., XVIII., XIX., XX ve XXV. Dönemlerde İçel Milletvekili olarak temsîl etti. SHP'de çok genç yaşta genel sekreterlik yaptı. [[18 Nisan]] [[1999]]'daki genel seçimlerde CHP'nin %8,71 oy almasından ötürü baraj dışı kaldığından Fikri Sağlar'ın da milletvekilliği sona erdi. 49. 50. 52. Hükümetlerde Kültür Bakanlığı yaptı ve 50. Hükümet'te revizyon sonucu [[Kültür Bakanlığı]]'ndan [[Devlet Bakanlığı]]'na getirildi. [[Susurluk Kazası]]nın ardından kurulan [[TBMM]] Susurluk Komisyonunda üyelik yapmıştır. [[Birgün]] gazetesinde köşe yazıları yazmaktadır. Tiyatro sanatçısı [[Serap Sağlar]]'la evlidir. '''Yankı Sağlar''' ve tiyatro sanatçısı '''Gerçek Sağlar''''in babasıdır.
[[Galatasaray Lisesi]] ve [[Hacettepe Üniversitesi]] İdarî Bilimler Fakültesinden mezûn oldu. Önce [[Sosyaldemokrat Halkçı Parti]]'yi ardından [[Cumhuriyet Halk Partisi]]'ni XVII., XVIII., XIX., XX Dönemlerde İçel Milletvekili olarak temsil etti. SHP'de çok genç yaşta genel sekreterlik yaptı. [[18 Nisan]] [[1999]]'daki genel seçimlerde CHP'nin %8,71 oy almasından ötürü baraj dışı kaldığından Fikri Sağlar'ın da milletvekilliği sona erdi. 49. 50. 52. Hükümetlerde Kültür Bakanlığı yaptı ve 50. Hükümet'te revizyon sonucu [[Kültür Bakanlığı]]'ndan [[Devlet Bakanlığı]]'na getirildi. [[Susurluk Kazası]]nın ardından kurulan [[TBMM]] Susurluk Komisyonunda üyelik yapmıştır. [[Birgün]] gazetesinde köşe yazıları yazmaktadır. Tiyatro sanatçısı [[Serap Sağlar]]'la evlidir. '''Yankı Sağlar''' ve tiyatro sanatçısı '''Gerçek Sağlar''''in babasıdır. 25. dönemde tekrar Mersin milletvekili olarak meclise girmiştir.


[[Mersin]]'de [[2004 Yerel Seçimleri]]nde büyükşehir belediye başkanlığına adaylığını koymuş fakat seçilememiştir.
[[Mersin]]'de [[2004 Yerel Seçimleri]]nde büyükşehir belediye başkanlığına adaylığını koymuş fakat seçilememiştir.
31. satır: 31. satır:
[[Kategori:TBMM 19. dönem Mersin milletvekilleri]]
[[Kategori:TBMM 19. dönem Mersin milletvekilleri]]
[[Kategori:TBMM 20. dönem Mersin milletvekilleri]]
[[Kategori:TBMM 20. dönem Mersin milletvekilleri]]
[[Kategori:TBMM 25. dönem Mersin milletvekilleri]]
[[Kategori:TBMM 17. dönem kâtip üyeleri]]
[[Kategori:TBMM 17. dönem kâtip üyeleri]]
[[Kategori:Sosyaldemokrat Halkçı Parti genel sekreterleri]]
[[Kategori:Sosyaldemokrat Halkçı Parti genel sekreterleri]]

Sayfanın 19.18, 13 Haziran 2015 tarihindeki hâli

Durmuş Fikri Sağlar, (d. 1953, Mut, Mersin), Türk siyasetçi ve yazar.

Galatasaray Lisesi ve Hacettepe Üniversitesi İdarî Bilimler Fakültesinden mezûn oldu. Önce Sosyaldemokrat Halkçı Parti'yi ardından Cumhuriyet Halk Partisi'ni XVII., XVIII., XIX., XX Dönemlerde İçel Milletvekili olarak temsil etti. SHP'de çok genç yaşta genel sekreterlik yaptı. 18 Nisan 1999'daki genel seçimlerde CHP'nin %8,71 oy almasından ötürü baraj dışı kaldığından Fikri Sağlar'ın da milletvekilliği sona erdi. 49. 50. 52. Hükümetlerde Kültür Bakanlığı yaptı ve 50. Hükümet'te revizyon sonucu Kültür Bakanlığı'ndan Devlet Bakanlığı'na getirildi. Susurluk Kazasının ardından kurulan TBMM Susurluk Komisyonunda üyelik yapmıştır. Birgün gazetesinde köşe yazıları yazmaktadır. Tiyatro sanatçısı Serap Sağlar'la evlidir. Yankı Sağlar ve tiyatro sanatçısı Gerçek Sağlar'in babasıdır. 25. dönemde tekrar Mersin milletvekili olarak meclise girmiştir.

Mersin'de 2004 Yerel Seçimlerinde büyükşehir belediye başkanlığına adaylığını koymuş fakat seçilememiştir.

Kod Adı Susurluk/Derin İlişkiler adlı kitabı vardır. Kitapta, Susurluk kazasının ardından Türkbank ihalesinin dondurulmasına kadar devam eden olaylar zincirini kitabında anlatılmaktadır. Toros Üniversitesi Mütevelli Heyet üyesidir.

2014 yılında Cumhuriyet Halk Partisi parti meclisi üyesi seçilmiştir.

Dış bağlantılar

Siyasi görevi
Önce gelen:
Gökhan Maraş
Köksal Toptan
Türkiye Kültür Bakanı
20 Kasım 1991 - 27 Temmuz 1994
30 Ekim 1995 - 6 Mart 1996
Sonra gelen:
Timurçin Savaş
Agah Oktay Güner