Provitamin: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmiş revizyon][kontrol edilmiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Değişiklik özeti yok
Değişiklik özeti yok
1. satır: 1. satır:
{{eksik}}
Vücuda dışarıdan alınan, çeşitli işlemlerden sonra [[vitamin]] haline dönüştürülen maddedir. Örneğin havuçta bulunan [[beta karoten]] bir provitamindir ve vücuda alındıktan sonra karaciğerde geçirdiği işlemlerden sonra [[A vitamini]]ne dönüştürülür. Aynı şekilde provitamin D de güneş ışığı yardımıyla derinin altında D vitaminine dönüştürülür. Bazı provitaminler; A - Beta karoten, B5 - Panthenol, D2 - Ergosterol,D3 - 7-Dehidrokolesterol,E - Tocopheril asetat
'''Provitamin''', vücuda dışarıdan alınan, çeşitli işlemlerden sonra [[vitamin]] haline dönüştürülen maddedir. Örneğin havuçta bulunan [[beta karoten]] bir provitamindir ve vücuda alındıktan sonra karaciğerde geçirdiği işlemlerden sonra [[A vitamini]]ne dönüştürülür. Aynı şekilde provitamin D de güneş ışığı yardımıyla derinin altında D vitaminine dönüştürülür.

Bazı provitaminler;
* A - Beta karoten,
* B5 - Panthenol,
* D2 - Ergosterol,
* D3 - 7-Dehidrokolesterol,
* E - Tocopheril asetat


[[Kategori:Vitaminler]]
[[Kategori:Vitaminler]]

Sayfanın 15.35, 29 Mart 2015 tarihindeki hâli

Provitamin, vücuda dışarıdan alınan, çeşitli işlemlerden sonra vitamin haline dönüştürülen maddedir. Örneğin havuçta bulunan beta karoten bir provitamindir ve vücuda alındıktan sonra karaciğerde geçirdiği işlemlerden sonra A vitaminine dönüştürülür. Aynı şekilde provitamin D de güneş ışığı yardımıyla derinin altında D vitaminine dönüştürülür.

Bazı provitaminler;

  • A - Beta karoten,
  • B5 - Panthenol,
  • D2 - Ergosterol,
  • D3 - 7-Dehidrokolesterol,
  • E - Tocopheril asetat