Larry Bird: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmemiş revizyon][kontrol edilmiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Hazar Orpak (mesaj | katkılar)
k Basketbol oynayış tarzı
Needemm (mesaj | katkılar)
Değişiklik özeti yok
54. satır: 54. satır:
{{Altın madalya| [[1992 Yaz Olimpiyatları|1992 Barcelona]] | [[1992Yaz Olimpiyatları/Basketbol|Takım müsabakaları]]}}
{{Altın madalya| [[1992 Yaz Olimpiyatları|1992 Barcelona]] | [[1992Yaz Olimpiyatları/Basketbol|Takım müsabakaları]]}}
{{Madalya son}}
{{Madalya son}}
'''Larry Bird''' (d. 7 Aralık 1956)i ABD'li eski basketbolcu. [[Indiana State Üniversitesi]]'nde okudu. Okulun [[NCAA]]'de final oynamasında en büyük rolü oynadı. [[Boston Celtics]] formasıyla profesyonel olduğu 1979'dan bugüne kadar 3 kez [[National Basketball Association|NBA]] Şampiyonluğu kazandı, defalarca final oynadı, 2 kez de NBA’in finallerinin en değerli oyuncusu seçildi. 3 kez de NBA normal sezon MVP'si oldu.
'''Larry Bird''' (d. 7 Aralık 1956)i ABD'li eski basketbolcu. [[Indiana State Üniversitesi]]'nde okudu. Okulun [[NCAA]]'de final oynamasında en büyük rolü oynadı. [[Boston Celtics]] formasıyla profesyonel olduğu 1979'dan bugüne kadar 3 kez [[National Basketball Association|NBA]] Şampiyonluğu kazandı, defalarca final oynadı, 2 kez de NBA’in finallerinin en değerli oyuncusu seçildi. 3 kez de NBA normal sezon MVP'si oldu.Basketbolda yaratıcılığı ve oyun zekası ile tanınan oyunculardandır.


Bird, basketbolu bıraktıktan sonra değişik takımlarda antrenörlük yaptı. Antrenörlük yaptığı [[Indiana Pacers]] takımında 1 kere de yılın koçu ödülünü aldı. Günümüzde Indiana Pacers'ta Basketbol Operasyonlarından Sorumlu Başkanlık görevini üstlenmektedir. Basketbolda yaratıcılığı ve oyun zekası ile tanınan oyunculardandır.
Bird, basketbolu bıraktıktan sonra değişik takımlarda antrenörlük yaptı. Antrenörlük yaptığı [[Indiana Pacers]] takımında 1 kere de yılın koçu ödülünü aldı. Günümüzde Indiana Pacers'ta Basketbol Operasyonlarından Sorumlu Başkanlık görevini üstlenmektedir.


== Dış bağlantılar ==
== Dış bağlantılar ==

Sayfanın 22.22, 9 Mart 2015 tarihindeki hâli

Larry Bird
Boyu 2,06 m (6 ft 9 in)
Numarası 33
Kariyer bilgileri
Lise SDAL
Kolej Indiana State Üniversitesi
Oyunculuk kariyeri 1978-günümüz
Pozisyonu Kısa forvet
Numarası 33
Başarıları
NBA.com'daki istatistikleri Bunu Vikiveri'de düzenleyin
Basketball-Reference.com'daki istatistikleri
Madalyalar
 ABD adına
Olimpiyat Oyunları
Altın 1992 Barcelona Takım müsabakaları

Larry Bird (d. 7 Aralık 1956)i ABD'li eski basketbolcu. Indiana State Üniversitesi'nde okudu. Okulun NCAA'de final oynamasında en büyük rolü oynadı. Boston Celtics formasıyla profesyonel olduğu 1979'dan bugüne kadar 3 kez NBA Şampiyonluğu kazandı, defalarca final oynadı, 2 kez de NBA’in finallerinin en değerli oyuncusu seçildi. 3 kez de NBA normal sezon MVP'si oldu.Basketbolda yaratıcılığı ve oyun zekası ile tanınan oyunculardandır.

Bird, basketbolu bıraktıktan sonra değişik takımlarda antrenörlük yaptı. Antrenörlük yaptığı Indiana Pacers takımında 1 kere de yılın koçu ödülünü aldı. Günümüzde Indiana Pacers'ta Basketbol Operasyonlarından Sorumlu Başkanlık görevini üstlenmektedir.

Dış bağlantılar