CalDAV: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmiş revizyon][kontrol edilmiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
k WPCleaner v1.33 - 1 anlam ayrımı bağlantısı düzeltildi - Sunucu
Peykbot (mesaj | katkılar)
k düzen
 
1. satır: 1. satır:
'''WebDAV Takvim Uzantıları''' veya '''CalDAV''', bir [[istemci|istemciye]] bir uzak [[sunucu (bilişim)|sunucu]] üzerindeki zamanlama bilgilerine erişmesini sağlayan bir İnternet standardıdır. [[HTTP]] tabanlı protokol olan [[WebDAV]]'ı genişletir ve veri biçimi olarak [[iCalendar]] biçimini kullanır. Protokol '''RFC 4791''' ile tanımlanmıştır. 80 ve 443 bağlantı noktalarını kullanır.
'''WebDAV Takvim Uzantıları''' veya '''CalDAV''', bir [[istemci]]ye bir uzak [[sunucu (bilişim)|sunucu]] üzerindeki zamanlama bilgilerine erişmesini sağlayan bir İnternet standardıdır. [[HTTP]] tabanlı protokol olan [[WebDAV]]'ı genişletir ve veri biçimi olarak [[iCalendar]] biçimini kullanır. Protokol '''RFC 4791''' ile tanımlanmıştır. 80 ve 443 bağlantı noktalarını kullanır.


== Ayrıca bakınız ==

== Ayrıca Bakınız ==
* [[WebDAV]]
* [[WebDAV]]
* [[CardDAV]]
* [[CardDAV]]

09.18, 8 Mart 2015 itibarı ile sayfanın şu anki hâli.

WebDAV Takvim Uzantıları veya CalDAV, bir istemciye bir uzak sunucu üzerindeki zamanlama bilgilerine erişmesini sağlayan bir İnternet standardıdır. HTTP tabanlı protokol olan WebDAV'ı genişletir ve veri biçimi olarak iCalendar biçimini kullanır. Protokol RFC 4791 ile tanımlanmıştır. 80 ve 443 bağlantı noktalarını kullanır.

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]