Kullanıcı mesaj:Filanca: Revizyonlar arasındaki fark

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
İçerik silindi İçerik eklendi
k Adil kullanım dosyaları hakkında görüşlerinize ihtiyacımız var
Sabri76 (mesaj | katkılar)
Yeni başlık: Hoş geldiniz
407. satır: 407. satır:
== Adil kullanım ==
== Adil kullanım ==
Selam Filanca, Türkçe Vikipedi'de adil kullanım [[Vikipedi:Adil kullanım hakkında|görüntülerinin yasalar gereği]] kaldırılmasıyla ilgili büyük çaplı [[Vikipedi tartışma:Adil kullanım|bir çalışma başlattık]]. Bu konuda gerçekten büyük çapta topluluk tartışmasına ihtiyacımız var. Rica etsem, kısa bir vaktini bu konudaki tartışmaya ayırabilir misin?--<font color="#000000" size="3" face="Script MT Bold">[[Kullanıcı mesaj:İncelemeelemani|i.e.]]<sup>[[Kullanıcı mesaj:İncelemeelemani|msj]]</sup></font> 23:12, 15 Eylül 2013 (UTC)
Selam Filanca, Türkçe Vikipedi'de adil kullanım [[Vikipedi:Adil kullanım hakkında|görüntülerinin yasalar gereği]] kaldırılmasıyla ilgili büyük çaplı [[Vikipedi tartışma:Adil kullanım|bir çalışma başlattık]]. Bu konuda gerçekten büyük çapta topluluk tartışmasına ihtiyacımız var. Rica etsem, kısa bir vaktini bu konudaki tartışmaya ayırabilir misin?--<font color="#000000" size="3" face="Script MT Bold">[[Kullanıcı mesaj:İncelemeelemani|i.e.]]<sup>[[Kullanıcı mesaj:İncelemeelemani|msj]]</sup></font> 23:12, 15 Eylül 2013 (UTC)

== Hoş geldiniz ==

Sanırım uzun bir süre aktif olmuyordunuz. Vikipedi'nin aktif kullanıcı ve hizmetli sıkıntısını yaşadığı şu günlerde daha çok aktif olabilmenizi temenni eder, kolaylıklar dilerim {{*:)}}--[[User:Sabri76|'''<font color="#008000">Śα</font><font color="#006000">вя</font><font color="#004000">í¢α</font><font color="#002000">и7</font><font color="#000000">6</font>''']][[User Talk:Sabri76|<font color="Teal"><sup>'''ileti'''</sup></font>]] 12:22, 21 Aralık 2014 (UTC)

Sayfanın 12.22, 21 Aralık 2014 tarihindeki hâli


arşiv

Merhaba, bir istek

merhabalar, ben apo maddesinde değişiklikler yaptım. dili düzelttim, uygun olmayan resmi çıkardım. değişikliklere bakıp kabul ederseniz onu sevinirim. o güncel madde görünsün. sizin yetkiniz vardır diye size yazdım. yoksa eğer yetkiniz rahatsız ettiğim için kusura bakmayın. iyi geceler.

  • Merhabalar Filanca. Şuraya bir bakabilir misiniz? Teşekkürler, iyi çalışmalar.  Brk ileti 12:03, 1 Ocak 2009 (UTC)
Teşekkürler, bende size mutlu yıllar dilerim. Kolay gelsin. Mızrakmsj 00:19, 2 Ocak 2009 (UTC)

Merhaba

Nasılsınız? buradaki yorumunuzu açıklar mısınız? Eğer madde hem taslak değil hem de tam bir taslak olmayan madde değilse nedir o zaman? --Manco Capac 15:35, 8 Ocak 2009 (UTC)

  • Ok durum anlaşılmıştır. Teşekkürler, --Manco Capac 07:39, 9 Ocak 2009 (UTC)
Filanca, bir kaliteli maddeye çok büyük oranda katkı sağlamış bir Vikipedisttir. Katkılarının devamı dilekleriyle.
Mızrakmsj 10:12, 11 Ocak 2009 (UTC)

Rica ederim. Kolay gelsin. Mızrakmsj 05:25, 12 Ocak 2009 (UTC)

Aniosgel

Mehraba Filanca, Noumenon oturumumu kapatti, kuklam varmis (82.236.107.61), benim bu adresle hiç bir alakam yok, sadece bir tane oturumum var, oda Aniosgel idi. Zaten iki gün blok ettiler beni, onu bile anlayamadim. Bazilari Viki'yi bir arkadaslik sitesi gibi kullaniyor, sevmedikleri kullanicilari ekarte ediyorlar. Buda Vikipedia Tr'nin neden sadece 122.000 maddesi oldugunun bir nedenidir. Lütfen noumenon ile bir samimiyetiniz varsa söyleyin benim o ip adresle alakam yok. Iyi aksamlar --81.64.4.97 23:14, 12 Ocak 2009 (UTC)

Türkçe Vikipedi'de uyarlama politikası boşluğu olabilir mi?

Tartışma:Virjinya'da uyarlama politikamız ile ilgili görüşlerimi ve bazı sorularımı belirttim. Bilginize--Tuleytula 20:14, 13 Ocak 2009 (UTC)

Bilgilendirmeniz için teşekkürler. Aslında tam olarak aradığım cevap henüz o esnada varlığını bilmediğim şu kuraldı: VP:ÖAY--Tuleytula 10:21, 14 Ocak 2009 (UTC)

Yorumumu neden sildin?

Yorumumu neden sildin az önce? Mesajcı 18:41, 15 Ocak 2009 (UTC)

Günaydın!

Günaydın Filanca, Vikipedist kullanıcısı AjaxOkulu adlı kullanıcıya hoşgeldin atmış ama bu kullanıcı Uygunsuz KA'dır. Baktım böyle bir okul var. Bir ilgilenebilir misiniz? Teşekkürler, iyivikilemeler... --Dolphinileti 09:11, 19 Ocak 2009 (UTC)

yanlış bilgi!

Israrla yanlış bilgiyi sunmaya devam ediyorsunuz. Galatasaray Adasının ismi değiştirilmemiştir. Bunun yapılması için tapu kayıtlarının değişmesi gerekir. Şu anda adayı Galatasaray Spor Kulübü'nden 3 seneliğine adayı kiralayan Mehmet Koçarslan adanın üzerine kurduğu işletmesine Suada ismini vermiştir. Lütfen yanlış bilgi vermeyelim.

son mesajınıza yanıt

Kuruçeşme Adası geçmişte verilen isimdir. Şu an tapu kayıtlarında bu isim Galatasaray Adasıdır. Eğer madde düzenlenecekse "Kuruçeşme Adası ve/veya Galatasaray Adası" yerine "geçmişte adı Kuruçeşme Adası olan" şeklinde düzenlenmelidir. Diğer konuya gelirsek, yukarıda mesaj yazdım size. Suada ismi işletmenin adıdır. Adanın sahibi Galatasaray Spor Kulübü' nün resmi sitesinde http://www.galatasaray.org/kulupbilgi/pages/tesislerada.php açıkça belirtildiği gibi adanın isminde değişiklik söz konusu değildir. Diğer kaynakta ise işletmenin web sitesi yeralmaktadır ve hiç bir yerinde adanın isminin Suada olarak değiştiğine dair bir ibare bulunmamaktadır.Bu imzasız yazı Galatasarayroot (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir. 10:21, 19 Ocak 2009

Kötü niyet

Kötü niyetlisin. Bu yüzden silsen ne olur silmesen ne olur kullanıcı adımı. Burayı da çirkinleştirmişsiniz. Yazık diyorum sadece. İstediğinizi yapın. Burası Türkiye, zaten en.wiki' ye benzemeniz olanaksızdı. Bunu da gördük... Hadi eyvallah Galatasarayroot 10:54, 19 Ocak 2009 (UTC)

Merhaba

Anladım, sen haklısın. Ben sitenin içine girmediğim için bunu anlayamadım. Sizin gibi düşünüyorum. Bir de sorum var, ben kağıt paralamızın eksik olanlarının fotoğraflarını yüklemek istiyorum. Hangi lisansı seçmek gerekiyor? Teşekkürler, iyi çalışmalar... --Dolphinileti 11:39, 19 Ocak 2009 (UTC)

Tanınmış kişiler

Sevgili Filanca, Tanınmış kişiler ansiklopedik sayılmıyor demişsiniz. http://tr.wikipedia.org/wiki/Samsun_(merkez) maddesinde de var. Bence sakıncası yok. Ansiklopedi içerisinde kişinin kendi maddesinde doğum yeri yazıyorsa onları birleştirip doğduğu yerin maddesi altında yazmanın ansiklopedik olmamasını anlayamdım. Açıklarsanız sevinirim. Teşekkürler.--foPen bana ileti gönder 22:57, 24 Ocak 2009 (UTC)

    • O zaman vikipedi'de madde olabilen yani mavi olan kişilerin olması kriteri getirilirse olabilir gibi görünüyor. --foPen bana ileti gönder 21:49, 25 Ocak 2009 (UTC)

FC Shakhtar Donetsk

konudaki sorun şudur eğer biz o takıma şahtar donetsk futbol kulübü diyeceksek ac milan'a neden milan futbol kulübü demiyoruz ac italyanca bir kısaltmadır açılımı Associazione Calcio Milan şeklindedir o zaman tüm yabancı kulüpleri bu şekilde değiştirmemiz gerekir. ister fifa'da ister uefa'da istediğiniz web sitesine bakın fc shakhtar donetsk olarak gözükür bu kulübün ismi. Bu imzasız yazı Turhan1983 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

FC Shakhtar Donetsk

şimdi bu başlıkta başlık adıyla ilgili değil maddelerinde değişiklik yapacağım çünkü çelişiyor değiştirmezseniz sevinirim.Bu imzasız yazı Turhan1983 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Fatma Aliye ile ilgili

Selamlar. Yapici yaklasiminiz icin tesekkur ederim. Gerekli degisikligi yapacagim. Bir de (madem ki sayfayi izliyorsunuz) sayfadaki fotograf Fatma Aliye Hanıma degil kızkardesi Emine Semiye'ye aittir (Kaynak : Prof. Dr. Şefika Kurnaz'ın Emine Semiye adlı biyografisi). Bunu da degistirmek lazim. Bunu da ilk fırsatta düzeltmeyi amacliyorum ki ilerde bir Emine Semiye yazısı hazırlarsak bir cakisma olmasin. Saygilarimla, 16 Şubat 2009 (UTC) Şablon:Suavi kendiroğlu

anasayfa

bakınız [1] 78.186.208.22 08:44, 19 Mayıs 2009 (UTC)

Galatasaray lisesi tanınmış kişiler

Bu bölümü ansiklopedik olmadığı gerekçesiyle çıkarmışsınız. Yalnız bu bölüm Meydan Larousse ve Büyük Larousse' ta dahi var. İncelemenizi öneririm. Sultaniman 10:17, 12 Haziran 2009 (UTC)

Teşekkürler anlayışınız için. Sultaniman 08:38, 13 Haziran 2009 (UTC)

merhaba ben bir bölümde üzgün bir anımda biraz saçmaladım. daha sonra okudukça wikipedianın insanlık hizmetine ne kadar yararlı olduğunu da gördüm. fakat bir konuda yaptığım eklmeyi geri alsam da geçmişte görünüyor. bu konu zaten boştu ya bu konuyu (maddeyi) silip yeniden yüklesek ya da sadece benim yazdıklarım geçmişte gözükmese olur mu? bu konuda bir hakkımız olmalı lütfen yardım edin. bu söylediklerimden feragat ediyor ve görünmesinin de uygun olmadığını düşünüyorum. etrafımdaki insanlara rezil olmak istemiyorum lütfen cevap yazın. teşekkürler

link şudur

http://tr.wikipedia.org/wiki/Mente%C5%9F,_Milas

"http://tr.wikipedia.org/wiki/Kullan%C4%B1c%C4%B1_mesaj:Metal_Militia" adresinden alındı.

27 Mayıs Darbesi

Merhaba. Tartışma sayfasına maddenin tarafsızlığıyla ilgili bir soru ve öneri yazdım, okuyup cevaplarsanız sevinirim. Kolay gelsin, Filanca 21:45, 12 Haziran 2009 (UTC)

  • Önerinizi gördüm; ancak şu aralar çok yoğunum ve fırsat bulup Vikipedi'ye girdiğimde en azından mesajları yanıtlayayım dedim. Uygun bir zamanda görüşümü bildireceğim. Görüşmek dileğiyle, hayırlı günler... --DsMuratileti 23:06, 13 Haziran 2009 (UTC)

Musevi

Değişikliğimi geri çevirmeden önce tartışmayı okusaydınız daha iyi olurdu. Adamın adı musevi. Tıpkı benim gibi. Müslüman, Şii ve Musevi. --VatooVatoo 20:11, 15 Haziran 2009 (UTC)

Size anlatamadım galiba. Tartışma sayfasını okursanız açıklığa kavuşursunuz sanırım. Mir Hüseyin Musevi, yahudi değildi. İranlı, Azeri, Şii, ve Musevidir. Ama türkiyede anlaşılmıyan konu, Musevi beyin museviliği peygamer MUSA dan değil şii inancının imamlarından İMAM MUSA dan gelme. Türkiyede çoğunluk sünni olduğu için Türk milletinin bundan haberi yoktur. olmasıda gerekmiyor zaten. Nazlı hanım bir gazeteci olduğu için yazmadan önce araştırma yapması lazım diye düşünüyorum. Ayrıca harf devrimini Atatürk yaptığı için, Harf devrimini eleştirdiğinizde Atatürkü eleştirmiş olursunuz diye düşündüm, bu konuda hata yapmış olabilirim. Ama Nazlı hanım dil konusunda pek bir kaynak sayılmaz zaten yani onun bir yazısını kaynak olarak koymanız yanlış olmuş bence. Artı olarak Kaynağı silmedim değersiz olduğu için tartışma sayfasına ekledim. İngilizcesini yazmamım sebebi, eğer Musevi kelimesini Mir Hüseyin'e yakıştırmıyorsanız İngilizcedeki ismini kullanın diye. Mir Hüseyinin pasaportunda "Mousavi" yazmakta. Saygılarımla --VatooVatoo 20:33, 15 Haziran 2009 (UTC)
Selamlar. Boş inanç ve Hurafe maddeleri arasındaki fark nedir? Birleştirilmesi lazım değil mi?--Gökçє Yörük mesaj 20:36, 15 Haziran 2009 (UTC)
Kaynak benim. Üstelik bi önemi yok. Nasıl istiyorsanız yazın. İyi wikiler. --VatooVatoo 20:53, 15 Haziran 2009 (UTC)

Tarih Projesi

Vikiproje Tarih Davetiyesi


Merhabalar Filanca,

Tarih ile ilişkili konularda maddeler açmayı ve var olan maddeleri düzenleyerek kaliteli hale getirmeyi amaçlayan VikiProje Tarih projesine davetlisiniz. Projeye katkıda bulunmak için katılımcılar listesine isminizi ekleyin, iş bölümü ve hedefler kısmına yapmayı düşündüğünüz katkıları yazarak benzer ilgi alanına sahip kişilerle birlikte hareket edebilirsiniz. Bununla birlikte bu ayın iş birliği projesine katılarak projenin gelişmesine katkı sağğlayabilir ve işbirliği projesinde pek çok ödül kazanabilirsiniz.Ayrıca üzerinde çalışılan maddeleri ve istek maddeleri inceleyebilir veya anket ve oylamalara katılarak görüş bildirebilirsiniz.

Proje hakkında daha fazla bilgi ve katılım için TIKLAYIN.

--Batuhan 12:44, 18 Haziran 2009 (UTC)

Uygun bir zamanda içeriklerini birleştireceğim, İnşallah. Yeni projem bu madde de. Teşekkürler.--Gökçє Yörük mesaj 17:03, 19 Haziran 2009 (UTC)
Tamamdır. Kısa zamanda ilgilenirim.--Gökçє Yörük mesaj 17:13, 19 Haziran 2009 (UTC)

Yuri Artyukin

Eğer yazımda bir hata varsa düzeltin veya şüpheli bir durum varsa tartışma sayfasında ele alalım. Genel olarak isme kaynak göstermek çok doğru değil. Filanca 18:32, 20 Haziran 2009 (UTC)

Hatalı transliterasyonuyla yapılan viki icadı doğru değildir. Takabeg ileti 18:35, 20 Haziran 2009 (UTC)

önizleme öneriniz için teşekkürler

Bana attığınız önizleme yapmamı önerdiğiniz mesajı okudum. Teşekkür ederim, artık önizlemeyi kullanıyorum.

Kategori Hakkında Tartışma

Kategori tartışma:Uygurlar sayfasındaki tartışmaya bakabilir misiniz? Kategori tartışma:Doğu Türkistan sayfasında da aynı tartışmanın bir bölümü var.Altaz 00:55, 13 Temmuz 2009 (UTC)

Görüş

Sevgili Kibele, Maddede kaynak vardı. Neden silindiğini anlayamadım? Hazırlaması zor olan bir madde idi. Keşke silmeden önce sorsaydın. Geri getirirsen üzerinde konuşalım. Selamlar.--foPen bana ileti gönder 09:19, 6 Ağustos 2009 (UTC)

  • kayda değerliği sağlayıcı bir kaynak göremedim. maddeyi senin açtığını sildikten sonra gördüm. maddeyi geri getirmek sorun değil, ama istersen önce bir iki hizmetliye soralım. selamlar. --ki bl 12:01, 6 Ağustos 2009 (UTC)
    • İstersen "Bekletmeli sil" şablonu ile maddeyi getirebilirsen üzerinde soralım. Teşekkürler.--foPen bana ileti gönder 06:27, 7 Ağustos 2009 (UTC)
  • mesajını görmemişim, pardon. pekala öyle yapalım. --ki bl 07:55, 17 Ağustos 2009 (UTC)
      • Merhaba Filanca,

Kibele Mehmet Özdeveci maddesinde kaynak yetersizliği olduğu gerekçesi ile bir kaç hizmetliye soralım demişti. Bir bakabilir misin? Teşekkürler.--foPen bana ileti gönder 06:34, 20 Ağustos 2009 (UTC)

merhabalar filanca ,hemşinliler sayfasına eklenmiş olan bilgilerde. coğrafi dağılım bölümündeki eklenmiş hemşin yöreleri ,tarih bölümü ve dil bölümündeki bilgileri kaldırmanızdaki sebebleri açıklamanızı istiyorum.kolay gelsin--Amadoni 12:02, 11 Ekim 2009 (UTC)

--Amadoni 14:34, 17 Ekim 2009 (UTC)== hemşinliler ==

selamlar en azından şu hemşin yörelerini ekleyelim

LaVey

Merhabalar. Lütfen siz yönergelere uygun şekilde küçültün. Gerekirse yeniden de tarayabilirim. Silmeden önce danıştığınız için teşekkürler. Mutlu yıllar! --Abuk SABUK♫ ♫ 21:28, 20 Aralık 2009 (UTC)

hemşinliler

filanca merhaba sayfadaki yöre isimlerinden ikizdere sayfasının
içeriği silinmiş yeni sayfaya geçilmiş yeni sayfaya bağlantı kuraramısın--Amadoni 13:45, 29 Aralık 2009 (UTC)

Haftanın iş birliği için katılım çağrısı!

Haftanın iş birliği projesine katılarak 100 TL'lik kitap hediye çeki kazanma şansını yakalayın!
2010'un 1. haftası için proje olarak Vikipedi'de yer almayan heykeltıraş maddelerinin açılması ve geliştirilmesi seçilmiştir.
Projeye katılmak için buraya tıklayın.
Bundan sonraki haftalar için bilgi mesajı almak istemiyorsanız lütfen bunu size mesajı atan kullanıcıya bildirin.

--Vito Genovese 01:28, 4 Ocak 2010 (UTC)

Haftanın iş birliği için katılım çağrısı!

Haftanın iş birliği projesine katılarak 100 TL'lik kitap hediye çeki kazanma şansını yakalayın!
2010'un 2. haftası için proje olarak Düzenlenmesi için işaretlenmiş maddelerin düzenlenmesi seçilmiştir.
Projeye katılmak için buraya tıklayın.
Bundan sonraki haftalar için bilgi mesajı almak istemiyorsanız lütfen bunu size mesajı atan kullanıcıya bildirin.

--Vito Genovese 01:44, 11 Ocak 2010 (UTC)

Merhaba. Ben Vikipedi:Şikâyet/Hizmetli sayfasına bir şikayet etmiştim ve bir karar alındı ama bu karara itirazım sözkonusudur. Bu yüzden konuyu değerlendirmenizi rica ediyorum. Şikayetim dört bölümden oluşmaktadır. 1. Üç geri dönüş kuralı ihlali (Kullanıcı dört kez kendi sürümünü getirmiştir) 2. Hizmetli politikası ihlali (Kullanıcı gerekçe kullanmadan engelleme vermiştir) 3. Engelleme politikası ihlali (Kullanıcı tartışmalı diyalog içinde olduğu beni engellemiştir) 4. Kişisel saldırılar yasaktır, nezaket ve iyi niyet varsayın politikası ihlalleri (Kullanıcı savunma yazılarıyla bu politikaları ihlal etmiştir, ayrıntıları sayfadda bulunmaktadır). Bu 4 iddiam için ayrı ayrı fikir belirtmenizi rica ederim, saygılar dilerim.Nihatix

Global Network for the Forecasting of Earthquakes

Selam Filanca.Engiliz adminler bana karshi haksizlik yapiyor.Lutfen oylamaya katilin Global Network for the Forecasting of Earthquakes .Turk dunyasi icin. Sayqilar.--Ismail Valiyev 11:32, 19 Temmuz 2010 (UTC)

Filanca, Vikipedi sizi özledi!
Katkılarınızı ve Vikipedi'deki varlığınızı özledik.

Eski temponuz ile devam etmeniz dileğiyle...
Sizi Bekliyoruz!


~~~~

SVG

Aşık Vito der ki: İki yiğit çıkmış meydane, birisi politika, diğeriyse dosya yükleme. Dosya yükleme demiş "Yassah hemşerim", politika ise demiş ki: "Fotoğraflar için JPEG; ikonlar, logolar, haritalar veya benzeri dosyalar için SVG; yazılımların ekran yakalama görüntüleri ve tarama grafikleri için PNG; animasyonlar için GIF; ve videolar için Ogg/Theora formatlarındaki dosyaları kullanınız."

Politika ağır gelmiş, yassahları hemen delmiş, işe yaramayan kural dediğin, anında tekmeyi yermiş.

Vito Genovese 19:53, 22 Nisan 2011 (UTC)

  • Kusura bakmayınız ama gecenin bu saatinde Sayın Aşık (Vito Genovese) nin çok espritüel ve nefis bir anadolu şivesiyle açıkladığı bu güzel ve anlaşılır tardaki izahına gülmemek mümkün mü doğrusu benim şiirlerime konu olacak... Her zaman böyle olunuz değerli kardeşim E mi. Değişmeyiniz..Konu burada olduğu için buraya yazdım. sevgi ve selamlarımla---tacirci 21:28, 22 Nisan 2011 (UTC)

OpenStreetMap

İzin olaylarını zaten denk gelip konuştuğumuz için geçiyorum.

OSM benim de bayıldığım bir olay. Lisansı CC BY-SA 2.0, yani bizimle de uyumlu. Alıp tepe tepe kullanabiliriz, kaynak gösterdiğimiz ve ortaya çıkan yeni eseri aynı lisansla lisansladığımız sürece.

Resim dosyalarını düzenlemek için Paint'ten Photoshop'a geniş bir skala var, çok da yetenekli olduğum bir alan değil açık söylemek gerekirse. Elbette Photoshop ve muadilleri bu işin padişahıdır, ancak benim düzeyimdekilere komplike gelmesi muhtemeldir. Paint ise basit işleri pekala kıvırıverir, belki biraz daha "ara form" tadında bir yazılım daha iyi iş görebilir. Ama bu ara formlar nedir dersen örnek verebilir miyim? I-ıh, veremem, o derece cahilim.

Sevgiler

Vito Genovese 13:54, 26 Nisan 2011 (UTC)

Seçkin resim adaylık sonuçları

Merhaba Filanca, aday gösterdiğiniz resim, seçkin resim statüsü alamadı.
Dosya:Aao ist maraton 2011 team leyla.jpg, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasında aday gösterildi, ancak yeterli desteği toplayamadığı için seçkin resim seçilemedi. Resminizin seçilememesiyle ilgili detayları buradan görebilirsiniz. Başka bir resmi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Emperyan-ileti 10:53, 17 Mayıs 2011 (UTC)

Uygunsuz kullanıcı adı

  • Selam Filanca,

Şu kullanıcının adı kabul edilebilir değil. Kendisine uyarı mesajı attım, ayrıyetten de hizmetli olduğunuz için belki bir şeyler yapabilirsiniz diye düşünüp size bu mesajı attım. İyi vikiler. -Ravagesileti 22:10, 10 Ağustos 2011 (UTC)

Hizmetli oylaması

  • Merhaba Filanca, hizmetlilik oylamasında verdiğiniz nedenleri okudum. Şimdiye kadar yazılanlar arasında en mantıklı olanıydı. Tarafsız kalabileceğimden şüphe duyuluyorsa olumsuz oy vermek en doğrusu. Sadece suçlanmadığı bir konuda denetçi istemesi demişsiniz, ben denetçi isteğini öyle heyecanlanarak istemedim. Uzun zamandır aktif olmadığınızdan dolayı tam olarak Vikipedi'nin mevcut atmosferini bilmemenizi doğal karşılıyorum. Lakin oylama tartışmalarında da görüldüğü üzere "bunlar bir grup, Vikipedi dışında haberleşip organize oluyorlar" deniyor. Daha ne kadar suçlanabilir sizce? "denetçiliğini gözden geçirmesini" sözünü kaba olarak değerlendirmişsiniz. Eğer siz verilen kararın tekrar gözden geçirilmesini isteseydiniz bunu nasıl ifade ederdiniz? Son olarak, oyunuzu verirken iyi niyetli olduğunuzu düşündüğüm için sizinle ufak bir şey paylaşmak istiyorum. Bugün, olumsuz oylardan dolayı büyük ihtimalle Vikipedi'de hizmetli seçilemeyecek. Bugünkü ve geçmişteki oylamalara bakarsanız, sudan sebeplerle verilen olumsuz oylar var. Hizmetli seçilebilecek kalitedeki birçok arkadaş bir süredir bu yüzden seçilemiyor. Hizmetli işlerinin aksadığı birçok kez köy çeşmesinde konu oldu. Hizmetli olarak aktif olan birkaç arkadaşında ağır yükten bıkması durumda güzel şeyler olacağını sanmıyorum. Şu an ki tüm hizmetlilerimiz hatasız mı? Hayır, değiller. Sadece iyi niyetli oldukları için iyiler. Herkesin hatası olur, lakin iyi niyetliyseniz bu hataları düzeltebilirsiniz. Bir hizmetli olarak Vikipedi'nin geleceğini en çok düşünenlerden birisinizdir. Benim görüşüm bu projenin bu şekilde gitmeye devam ederse uzun süre devam edemeyeceği yönünde, sevgiler. --Duke ϡ»» ileti ^^ 01:08, 11 Ağustos 2011 (UTC)
Teşekkürler, yapıcı eleştirileriniz için=) --Duke ϡ»» ileti ^^ 15:50, 12 Ağustos 2011 (UTC)
  • Merhaba, burada benim de üstüme vazife olduğu üzere Kibele'nin şu yorumundaki Viki dışı platformlarda yapılan bir iş bölümüyle hareket eden bir gruptan bahsettiğini, Koc61'in söylediğinin yanlış olmadığı belirtmek isterim. Tabii İNOV'la bağdaşmayan asılsız bu sözün bir hizmetliden gelmesi de benim için bir şok oldu. Size haber vererek, bu söz hakkındaki görüşlerinizi de rica ediyorum. --82 ~145 ileti 20:46, 12 Ağustos 2011 (UTC)
Burada böyle bir kanaate ulaşmadan önce bunu kullanıcıya sorması gerekmez mi? Sorsa kesinlikle şüpheye yer kalmazdı. Kaldı ki kanaate varılması önemli değil, her isteyen dayanaksız iddialar ortaya atsa olur mu? Mesela ben bugün istesem "şu ile şu kullanıcı kukla" diyebilir veya böyle bir imada bulunabilirim, bu kanaate vardığımı söyleyerek dayanak da göstermem. Kısacası kanaate varmış olmak İNOV ihlalini meşrulaştırmamalıdır. Kullanıcıya sormadan, savunma hakkını tanımadan böyle kötü niyetli bir iş bölümü olduğunu görmek, takdir edersiniz ki yanlıştır. Fırsattan istifade, Margaret Thatcher maddesi için de elinize sağlık demek isterim. --82 ~145 ileti 14:59, 13 Ağustos 2011 (UTC)
Yalnız o gerekçe bir grubun var olduğunu öne sürüyor. Bunu kanaat olarak kabul etsek de bir gruplaşmanın olması farklıdır, bir grubun gizli bir şekilde iş bölümü yapması farklıdır. Aradaki fark belli ve bu bir gerekçe olamaz. Margaret Thatcher maddesini seçkin madde incelemesine koyan kişi olarak bu hâle geldiğini görmek beni de mutlu ediyor. Tekrar seçilen ilk eski seçkin madde olacaktır umarım. --82 ~145 ileti 15:45, 13 Ağustos 2011 (UTC)

merhaba filanca hoşgeldin.. atılmış filan demeyip eski seçkin maddene ve emeğine sahip çıkman gerçekten sevindirici. etkinlik durumuna göre şu listeyi güncellersen sevinirim. kolay gelsin. --ki bl 08:33, 12 Ağustos 2011 (UTC)

David Lloyd George maddesini ilgilendiren belgelerin lütfen geri getiriniz..Gerekçe Nedir

sayın (Filanca)David Lloyd George maddesini ilgilendiren belgeleri niçin kaldırdığınızın gerekçesini izah edermisiniz. Böyle bir tarihi belgeyi bulmak kolay mıdır. Ayrıca maddenin bölümü olan (Türkiye hakkındaki Düşünceleri) bölümüne uygun bu belgelerin kaldırılması maddenin içeriğine aykırı bir durumdur ve yaptığınız bu değişiklik bir (editör) olarak size yakışmadığını da bildirmek isterim. Bu yaptığınız hareket TARAFSIZ BİR BAKIŞ AÇISI KURALINA UYMAMAKTADIR. lütfen belgelerin maddeye konmasına onay veriniz ve onay verilmemesinin de gerekçesini izah ediniz..saygılarımla--tacirci 18:18. 12 Ağustos 2011 (UTC)

  • Sayın (Filanca) bilgilerimizi devamlı tazelemeliyiz diye düşünmekteyim. Resimlerle ilgili kanunlar güncel olarak resimlerin (müsaadesi)ile ilgili yere yazılmıştır ve bu gazetelerle ilgili kanunun maddeleri de belirtilmiştir. Kalan kısmı Köy çeşmesinde tartışmaya açmış bulunuyorum..saygılarımla.--tacirci 19:116. 12 Ağustos 2011 (UTC)

Margaret Thatcher

Merhaba Filanca, Margaret Thatcher maddesinde bulunana Bosna Hersek Cumhuriyeti İngilizce Vikideki en:Republic of Bosnia and Herzegovina maddesine denk geliyor. Yani Bosna Hersek iç bağlantıyı tam karşılamıyor sanıyorum. Bir de "Mamafih" kelimesi güzel bir kelime lakin günümüzde kullanımı az, onun yerine daha çok bilinen eş anlamlı "bununla birlikte" kelimesi seçkin bir madde için daha iyi olur bence. Kırmızıların bazılarını taslakta olsa açmayı planlıyorum şimdi. Sevgiler. --Duke ϡ»» ileti ^^ 19:12, 12 Ağustos 2011 (UTC)

  • Merhaba Koç. Bosna-Hersek Cumhuriyeti maddesi tamam. "Mamafih"e gelince, evet güzel bir bağlaç, TDK'ya göre eskimiş de değil, yani bana göre sakıncası yoktu ama senin görüşüne göre kalabilir. Seçkin madde için seçim maddelerinin açılması gerektiğini düşünüyorsan onlara yoğunlaşabilirsin. Yalnız onlar ve Thatcher'ın çocukları kırmızı kaldı. Teşekkürler, Filanca 20:54, 12 Ağustos 2011 (UTC)
Çocuk maddeleri skandaldan dolayı önemli demişler. Onları da taslak olarak açabilir. İleride birileri genişletir. Oylama süreci kapanmadan hallederiz kırmızılıkları diye düşünüyorum. İki kırmızılıktan maddeye yazık olmasın. --Duke ϡ»» ileti ^^ 21:11, 12 Ağustos 2011 (UTC)
Çocuk maddelerini açtım, hayırlısı. --Duke ϡ»» ileti ^^ 22:11, 12 Ağustos 2011 (UTC)
  • Seçim maddelerini de taslak olarak açtım. Sende diğerlerini kapatmışsın, kırmızılık kalmadı sanırım. İlk destek de benden, hayırlısı artık. --Duke ϡ»» ileti ^^ 02:29, 13 Ağustos 2011 (UTC)

Merhaba. Gerekli açıklamalar eklenmiştir. Teşekkürler. --Mehmet55 15:48, 14 Ağustos 2011 (UTC)

  • Hayır tablonun adı Bulgar köylülerine eziyet eden Türkler. Tabloda Bulgar İsyanları'ndaki başıbozuk askerleri gösterilmiş. --Mehmet55 16:31, 14 Ağustos 2011 (UTC)


Labris Teknoloji

[2] Yaptığınız yorumlardan ansiklopedik bilgi aradığınızı görüyorum. Türkiyenin ilk ve tek EAL4+ serifikasına sahip olması ansiklopedik bir bilgi değil midir? İlk ve tek olmayı bu kadar basit bir olay olarak görüyorsanız eğer, kayda değer görmezsiniz tabi. Ayrıca bir tarihçinin veya ansiklopedinin şirketin neden kayda değer olduğunu açıklayacak şekilde belirtmesini gerektiğini söylemişsiniz. Şimdi sorum, bir tarihçinin böyle bir şirketle ne tür bir alakası olabilir ve bu devirde artık ansiklopedi basılıyor mu ki bu şirketten bahsedebilsin? Artık tek bildiğimiz ansiklopedi var o da wikipedia. Saygılarımla... --Yasakak 08.01, 16 Ağustos 2011 (UTC)

Silinecek madde

Merhaba. 12 Saat ve 24 Saat maddesini hızlı silinmesi için işaretlemişsiniz, teşekkürler. Ama maddeyi incelediğimde hızlı silme ölçütlerine tam uymadığını gördüm. Üç koşulun birlikte gerçekleşmesi gerekiyor: "Çalışma var" şablonu olmayacak, bu tamam. İçeriğinin büyük kısmında Viki işaret dili kodu olmayacak, bu tamam değil zira üç başlığı ve iki bağlantısı var, bunlar işaret dili içeriyor. Son olarak taraflı veya yanlış veya yabancı dilde olmalı ki bu da tartışmalı. Belki başka bir hizmetli siler ama ben bunu doğru bulmuyor, gerekli görüyorsanız silinme oylaması için aday göstermenizi öneriyorum. Sevgi ve saygılar, Filanca 16:42, 22 Ağustos 2011 (UTC)

Merhabalar, bahsettiğiniz maddeyi, yeni maddeleri incelerken, M8 ile HS için aday göstermişim. Aslında kopya bir metin olduğundan telifli içerik olarak etiketlenmeliymişim ama metnin tamamında bariz bir düzen ve anlatım bozukluğu gördüğümde direk olarak M8 diyebiliyorum zaman zaman. Yoksa bahsettiğiniz HS şartlarının oluşması gerektiği konusunda bir tereddüt söz konusu değil. Mesajınız için teşekkürler, iyi akşamlar. --SayginerV-posta 16:52, 22 Ağustos 2011 (UTC)

seçkin madde adaylarına ve ihraç adaylarına şefkat gösterdiğin için teşekkürler.. bu maddeye biraz daha kaynak eklemeyi düşünüyorum. hem bunlara hem de Rubik Küpü'ndekilere kaynak bilgilerini ekleyebilirsen önümüzdeki günlerde sevinirim. kolay gelsin. --ki bl 15:15, 28 Ağustos 2011 (UTC)

Rica ederim Kibele. Ama kondansatör maddesi için bile benim emeğimin kafi geleceğini sanmıyorum. Yani yardıma gerçekten ihtiyaç var. İyi çalışmalar, Filanca 19:40, 28 Ağustos 2011 (UTC)
ben kaynaklara bakıcam. benim de pek ilgi alanım değil ama, o kadar temiz bir dille yazılmış ki, öğrenicem yakında.. :) senden istediğim, kaynak parametrelerini eklemen sadece.. teklif var, ısrar yok lakin.. kolay gelsin.. --ki bl 19:47, 28 Ağustos 2011 (UTC)
 
Bu size! (İnşallah şeker hastası değilsinizdir :D )
Ramazan Bayramınız Kutlu Olsun!


Sevgili vikipedist arkadaşım,

Ramazan Bayramını kutlarım. -- İyi vikilemeler, sevgiler, saygılar Ğaaw ☺☽|☾☻ İleti 08:53, 30 Ağustos 2011 (UTC)

Layka

Selamlar. Maddedeki anlatımı elimden geldiğince düzeltmeye çalıştım. Yeniden okuyup bir sorun olup olmadığını belirtebilir misiniz acaba? İyi bayramlar...--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 12:55, 30 Ağustos 2011 (UTC)

Ingilizce vikipedi

Selam, bu ve bu sayfalara geliniz. Suriyeliarap milliyetciler burda cok propaganda yazdilar. Ozellikle ikinci sayfada turk dusmani tarafli ermenici GAZETICI robert fisk ve turk dusmani olan bir emeniyi kaynak olarak kullaniyorlar. Tarihli suriye olarak iddia ediyorlar ama suriye 60 yil once fransizlar yarattigi yapay ulkesi. Ayrica arapca wikipedia'da bu sacma iddialara dolu.— Bu imzasız görüş 20:36, 30 Ağustos 2011 Neysecin (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Soyadı yönlendirmeleri

Merhaba Filanca, Jimbo ile soyadı yönlendirmeleri konusunda bir fikir ayrılığına düştük. Mesaj sayfamda fikirlerimiz mevcut. Kötü yönlendirme olduğunu düşündüğüm yönlendirmelerin silinmesini, kötü değilse en azından bir hizmetlinin bu konuyu değerlendirmesini istiyorum. Aktif birkaç hizmetliye de incelemesi için yazıyorum. Teşekkürler, kolay gelsin...--Vikiçizer 08:05, 16 Eylül 2011 (UTC)

Merhabalar

Benim oluşturduğum Tail adlı sayfayı silmişsiniz? Gerekçe olarak da benim kendi blogumu [3] göstermişsiniz, bu yazı bana ait evet ama wiki'ye koyarak diğer insanları da bilgilendirmek istedim. Şimdi koyamaz mıyım ben bu yazıyı wikiye? sayz 12:42, 4 Ekim 2011 (UTC)

Bu sayfanın geri getirilmesi artik mümkün. Sayfanın yazarı özgür lisansla yayımladı. -- Bilinen Bir Beyaz Kedi çi? 23:26, 5 Ekim 2011 (UTC)

Ayrıca sayfanın aslı en:Tail (Unix) olduğu için zaten içerik özgür lisansla yayımlanıyor. -- Bilinen Bir Beyaz Kedi çi? 23:30, 5 Ekim 2011 (UTC)
Bu sayfa ne zaman geri getirelecek acaba ya arkadaşın cevap vermeye niyeti yok gibi, başka bir hizmetli falan geri getiremez mi acaba bu sayfayı? -- sayz 21:56, 26 Ekim 2011 (UTC)

Kurban Bayramınız kutlu olsun!

  Kurban Bayramınız Kutlu Olsun!


Sevgili vikipedist arkadaşım,

Kurban Bayramını kutlarım.


~~ İyi vikilemeler, sevgiler, saygılar ~~   BetelgeuseSeginus 09:20, 5 Kasım 2011 (UTC)

SM adaylığı

Aday gösterdiğiniz madde, seçkin madde statüsü alamadı.

Margaret Thatcher, Vikipedi:Seçkin madde adayları sayfasında aday gösterildi, ancak yeterli desteği toplamadığı için seçkin madde olarak seçilemedi. Başka bir maddeyi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin madde adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Sİbot 18:05, 24 Aralık 2011 (UTC)

Bir şikayet

İngilizce Wikipedia'da, şahsıma yönelik ağır hakaretler ve tehditler içeren aşağıdaki mesaj, burada Vikipedi'de de aktif olan Camoka4 adlı kullanıcınıza aittir. Çeşitli araştırmalarıma tekabülen, söz konusu kişinin IP adres bilgileri dahil tüm bilgiler belirgin olduğundan, yasal mercilere başvuru yapacağım. Sizleri durumdan haberdâr kılmak istedim. Çalışmalarınızda başarılar dilerim. Esen kalınız. Bakınız --Ozguroot 00:17, 29 Aralık 2011 (UTC)


Oluşturduğunuz sayfa hızlı silinmeye aday!

Merhaba Filanca,

Oluşturmuş olduğunuz Vodka Martini adlı sayfa, Vikipedi'nin hızlı silme kriterlerinden m3 uyarınca silinmeye aday gösterilmiştir.

Sayfanın silinmeye neden aday gösterildiği ile ilgili daha fazla bilgi almak için, ilgili kriterde verilen açıklamaları okumanız önerilir.

Bu uyarıyı gördüğünüzde sayfa silinmiş olabilir. Eğer sayfanızı bulamıyorsanız silme kayıtlarını kontrol edebilir ve sayfayı silen hizmetli ile irtibata geçebilirsiniz.

xrazymesaj 00:39, 13 Ocak 2012 (UTC)

Mutlutopuz 17:26, 20 Mayıs 2012 (UTC)

Siyaset VikiProjesi Sizi Çağırıyor !

VikiProje Siyaset davetiyesi
İyi günler.
Siyaset ile ilgili maddeleri belirli standartlara ulaştırmayı, çoğaltmayı, geliştirmeyi ve düzenlemeyi hedefleyen Siyaset VikiProjesi ile ilgilenebileceğinizi düşündüm. Detaylı bilgi için proje sayfasına bakabilirsiniz.--Cano58 (mesaj) 10:37, 13 Temmuz 2012 (UTC)

Küçük ünlü uyumu

Merhaba, şuradaki görüşünüzü gözden geçirmeniz mümkün mü acaba? Teşekkürler, Azadagaoglu (mesaj) 14:21, 26 Ağustos 2012 (UTC)

  • Aynı şekilde şuradaki görüşünüzü gözden geçirmeniz mümkün mü? Bir soru sormuştunuz, cevapladım. Saygılar... esc2003 (mesaj) 13:20, 30 Ağustos 2012 (UTC)

Apollo Ay inişi aldatmacası suçlamaları‎ tartışması yorumları

Merhaba Kibele. Tartışma sayfasına bir şey yazıp geri almışsın, peki fikrin nedir yani bu konuda? Şimdiki isim uygun mu? Filanca 19:53, 30 Ağustos 2012 (UTC)

selam, şimdiki isim çeviri kokuyor haklısın ve zorlama. sahtekârlık lafı pek iyi gelmediği için öyle birşey önerdim. ama onun da sorunları var. emin değilim. bakalım başkalarından yorum gelir belki. kolay gelsin. --kibele 19:59, 30 Ağustos 2012 (UTC)

Tahrif

Selamlar Filanca, İslam'da Dört Kitap maddesinin içeriği kutsal metinlerde İslam inancına göre değiştirilmeyi ve kabulü anlatıyordu. Düzeltmeye başladım ancak Tahrif diye bir maddemiz varmış. Aslında bu maddenin adının da Tahrif olmaması lazım. Kelime anlamı olarak bir şeyin aslının değiştirilmesi anlamına geliyor, ancak Türkçe'de kutsal kitapların bahsi dışında da kullanılıyor.. Tahrif maddesinin içeriği büyük ölçüde İslam'da Dört Kitap maddesin de anlatılacak olanları karşılıyor. Ama dört kitap konusu, Kur'anı ve kısmen Zebur'u da içine aldığı ve daha kapsamlı olduğu için tahrif maddesi altında birleşemez. Bu konuda ne düşünürsün ? Boyalikus (mesaj) 11:03, 31 Ağustos 2012 (UTC)

  • Merhaba Filanca. Aramıza yeniden katıldığını memnuniyetle farkettim. Hoş geldin.--Abuk SABUK msj 21:49, 2 Eylül 2012 (UTC)

SM adaylığı

Aday gösterdiğiniz madde, seçkin madde statüsü aldı.

Margaret Thatcher, Vikipedi:Seçkin madde adayları sayfasında aday gösterildi, yeterli desteği topladı ve seçkin madde olarak seçildi. Başka bir maddeyi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin madde adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Teşekkürler. Sİbot (mesaj) 19:05, 8 Kasım 2012 (UTC)

Hızlı silme

Merhaba. Amerikan Sömürge Derneği dahil birkaç maddede hızlı silme şablonunu biraz fazla cesur kullandığınızı düşünüyorum. Mesela bu maddenin kayda değer olmadığını söylemişsiniz ama gördüğüm kadarıyla oldukça önemli bir dernek. (Adının yanlış çevrildiği söylenebilir belki ama derneğin kedisi önemlki) Oysa hızlı silme ancak hiç tartışmasız hemen silinmesi gereken maddeler için kullanılabilir. Bu gibi durumlarda maddeyi normal prosedürle silinmek için aday gösterip sonucu beklemek daha iyi. Saygılar, Filanca 20:09, 29 Kasım 2012 (UTC)

Merhabalar, tam da dediğiniz gibi başlığı nedeniyle maddeye bu etiketi koydum. Üzerinde muallak kaldığım hiç bir yeni açılmış madde üzerinde silinmesi adına değişiklikte bulunmuyorum. Ayrıca cesur davrandığımı da düşünmüyorum.. Maddenin başlığını arattığımda "Amerikan Sömürge Derneği" adında herhangi bir konuya ya da bilgiye rastlamadım google üzerinde. Bu durumda da sil etiketi koymam kadar normal bir durum yoktu tahmin edersiniz ki. Sonuç olarak sayfayı da silmedim sadece etiketledim. Uzman bir hizmetlinin göz deneyiminden geçmiş oldu böylece.. :)) Ancak, uyardığınız için teşekkür ederim.. Daha dikkatli olmaya özen göstereceğim.. İyi çalışmalar dilerim.. --Garbino ileti 20:23, 29 Kasım 2012 (UTC)
Teşekkürler. Şu kaynağa [veya daha yeni olan şuna] istinaden ismini değiştirebiliriz. Filanca 20:31, 29 Kasım 2012 (UTC)
"Amerikan Kolonizasyon Derneği" daha uygun bir adlandırma gibi duruyor. Tabi yine de sizin uygun göreceğiniz bir başlığa taşınabilir. --Garbino ileti 20:41, 29 Kasım 2012 (UTC)
Taşımışsınız bile.. Kolonizasyon daha uygundu bence de.. Ellerinize sağlık.. İyi geceler dilerim.. --Garbino ileti 20:45, 29 Kasım 2012 (UTC)

Merhaba

Merhaba, ben arkeoloji çalışmaları yapıyorum, çok iyi olur bu yazı geliştirmemize yardımcı olabilir: Guatimac.--81.32.235.84 16:03, 24 Mart 2013 (UTC)

Merhaba

Makale Guatimac için katkı için teşekkür ederiz.--88.12.65.185 15:30, 11 Mayıs 2013 (UTC)

Bagratlı hanedanı ya Bagrationi hanedanı?!

Sayın Filanca. Şu madde adında ortaya çıkan belirsizliğin aradan kalkması için Tartışma lütfen katılabilir misiniz? -- Kullanıcı:M.Salis (mesaj) 13:44, 13 Eylül 2013 (UTC)

Adil kullanım

Selam Filanca, Türkçe Vikipedi'de adil kullanım görüntülerinin yasalar gereği kaldırılmasıyla ilgili büyük çaplı bir çalışma başlattık. Bu konuda gerçekten büyük çapta topluluk tartışmasına ihtiyacımız var. Rica etsem, kısa bir vaktini bu konudaki tartışmaya ayırabilir misin?--i.e.msj 23:12, 15 Eylül 2013 (UTC)

Hoş geldiniz

Sanırım uzun bir süre aktif olmuyordunuz. Vikipedi'nin aktif kullanıcı ve hizmetli sıkıntısını yaşadığı şu günlerde daha çok aktif olabilmenizi temenni eder, kolaylıklar dilerim --Śαвяí¢αи76ileti 12:22, 21 Aralık 2014 (UTC)