Meiji Restorasyonu: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmiş revizyon][kontrol edilmiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Ulubay (mesaj | katkılar)
k Türkçe hataları düzeltildi, içerikde bir değişiklik yapılmadı.
Değişiklik özeti yok
1. satır: 1. satır:
[[Dosya:MeijiJoukyou.jpg|thumb|Meiji İmparatoru [[Kyoto]]'dan [[Tokyo]]'ya giderken, 1868'nın sonu.]]
[[Dosya:MeijiJoukyou.jpg|thumb|Meiji İmparatoru [[Kyoto]]'dan [[Tokyo]]'ya giderken, 1868'in sonu.]]
{{Japonya tarihi}}
{{Japonya tarihi}}
'''Meiji Restorasyonu''' ([[Japonca]]: 明治維新, ''Meiji işin''), [[Japonya]]'nın siyasî ve toplumsal yapısında büyük değişikliklere yol açan bir olaylar dizisidir. 19. yüzyılın ikinci yarısında gerçleşmiştir; [[Edo dönemi]]nin sonunu ve [[Meiji dönemi]]nin başlangıcını kapsar. Önemli olayların çoğu 1866 1869 arasında meydana gelmiştir.
'''Meiji Restorasyonu''' ([[Japonca]]: 明治維新, ''Meiji işin''), [[Japonya]]'nın siyasî ve toplumsal yapısında büyük değişikliklere yol açan olaylar dizisidir. 19. yüzyılın ikinci yarısında gerçekleşmiştir; [[Edo dönemi]]nin sonunu ve [[Meiji dönemi]]nin başlangıcını kapsar. Önemli olayların çoğu 1866-1869 arasında meydana gelmiştir.


Meiji Restorasyonu'ndan sonra Japonya, çok hızlı bir şekilde gelişmeye başladı ve özellikle [[sanayi]]si çabucak gelişti. 1905'de Japonya dünya çapında bir askerî güç haline geldi.
Meiji Restorasyonu'ndan sonra Japonya, çok hızlı bir şekilde gelişmeye başladı ve özellikle [[sanayi]]si çabucak gelişti. 1905'te Japonya dünya çapında bir askerî güç haline geldi.


==Ayrıca bakınız==
==Ayrıca bakınız==

Sayfanın 08.59, 30 Ekim 2014 tarihindeki hâli

Meiji İmparatoru Kyoto'dan Tokyo'ya giderken, 1868'in sonu.

Meiji Restorasyonu (Japonca: 明治維新, Meiji işin), Japonya'nın siyasî ve toplumsal yapısında büyük değişikliklere yol açan olaylar dizisidir. 19. yüzyılın ikinci yarısında gerçekleşmiştir; Edo döneminin sonunu ve Meiji döneminin başlangıcını kapsar. Önemli olayların çoğu 1866-1869 arasında meydana gelmiştir.

Meiji Restorasyonu'ndan sonra Japonya, çok hızlı bir şekilde gelişmeye başladı ve özellikle sanayisi çabucak gelişti. 1905'te Japonya dünya çapında bir askerî güç haline geldi.

Ayrıca bakınız