Prevalans: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmemiş revizyon][kontrol edilmemiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Değişiklik özeti yok
Değişiklik özeti yok
1. satır: 1. satır:
'''Morbidite oranı''' veya '''morbidite hızı''', istatistiksel bir ölçüm terimi, belirli bir [[nüfus]]ta belirli bir zaman dilimi içerisinde hastalığa tutulanların sayısı, hastalık nispetidir. Morbidite oranı hastalığa tutulmuş ama hayatta kalmış olan hastaların hastalık sonucu ölmüş insanlara oranıdır. Morbidite kelimesi ise yalın olarak [[hastalık]], hastalık hali anlamına gelmektedir.
'''Morbidite oranı''' veya '''morbidite hızı''', istatistiksel bir ölçüm terimi, belirli bir [[nüfus]]ta belirli bir zaman dilimi içerisinde hastalığa tutulanların sayısı, hastalık nispetidir. Morbidite Oranı hastalığa tutulmuş ama hayatta kalmış olan hastaların hastalık sonucu ölmüş insanlara oranıdır. Morbidite kelimesi ise yalın olarak [[hastalık]], hastalık hali anlamına gelmektedir.


== Ayrıca bakınız ==
== Ayrıca bakınız ==

Sayfanın 17.47, 16 Eylül 2014 tarihindeki hâli

Morbidite oranı veya morbidite hızı, istatistiksel bir ölçüm terimi, belirli bir nüfusta belirli bir zaman dilimi içerisinde hastalığa tutulanların sayısı, hastalık nispetidir. Morbidite Oranı hastalığa tutulmuş ama hayatta kalmış olan hastaların hastalık sonucu ölmüş insanlara oranıdır. Morbidite kelimesi ise yalın olarak hastalık, hastalık hali anlamına gelmektedir.

Ayrıca bakınız