Meiji Restorasyonu: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmiş revizyon][kontrol edilmiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Addbot (mesaj | katkılar)
k Bot: Artık Vikiveri tarafından d:q8707 sayfası üzerinden sağlanan 70 vikilerarası bağlantı taşınıyor
Ulubay (mesaj | katkılar)
k Türkçe hataları düzeltildi, içerikde bir değişiklik yapılmadı.
1. satır: 1. satır:
[[Dosya:MeijiJoukyou.jpg|thumb|Meiji İmparatoru [[Kyoto]]'dan [[Tokyo]]'ya giderken, 1868'nın sonu.]]
[[Dosya:MeijiJoukyou.jpg|thumb|Meiji İmparatoru [[Kyoto]]'dan [[Tokyo]]'ya giderken, 1868'nın sonu.]]
{{Japonya tarihi}}
{{Japonya tarihi}}
'''Meiji Restorasyonu''' ([[Japonca]]: 明治維新, ''Meiji işin''), [[Japonya]]'nın siyasî ve toplumsal yapısında büyük değişikliklere yol veren bir olaylar dizisidir. 19. yüzyılın ikinci yarısında yer alarak [[Edo dönemi]]nin sonunu ve [[Meiji dönemi]]nin başlangıcını kapsar. Bu olayların çoğu 1866'dan 1869'a kadar yer aldı.
'''Meiji Restorasyonu''' ([[Japonca]]: 明治維新, ''Meiji işin''), [[Japonya]]'nın siyasî ve toplumsal yapısında büyük değişikliklere yol açan bir olaylar dizisidir. 19. yüzyılın ikinci yarısında gerçleşmiştir; [[Edo dönemi]]nin sonunu ve [[Meiji dönemi]]nin başlangıcını kapsar. Önemli olayların çoğu 1866 1869 arasında meydana gelmiştir.


Meiji Restorasyonu'ndan sonra Japonya, çok hızlı bir şekilde gelişmeye başladı ve özellikle [[sanayi]]si çabucak gelişti. 1905'e kadar Japonya bir askerî gücü oldu.
Meiji Restorasyonu'ndan sonra Japonya, çok hızlı bir şekilde gelişmeye başladı ve özellikle [[sanayi]]si çabucak gelişti. 1905'de Japonya dünya çapında bir askerî güç haline geldi.


==Ayrıca bakınız==
==Ayrıca bakınız==

Sayfanın 09.34, 9 Eylül 2014 tarihindeki hâli

Meiji İmparatoru Kyoto'dan Tokyo'ya giderken, 1868'nın sonu.

Meiji Restorasyonu (Japonca: 明治維新, Meiji işin), Japonya'nın siyasî ve toplumsal yapısında büyük değişikliklere yol açan bir olaylar dizisidir. 19. yüzyılın ikinci yarısında gerçleşmiştir; Edo döneminin sonunu ve Meiji döneminin başlangıcını kapsar. Önemli olayların çoğu 1866 1869 arasında meydana gelmiştir.

Meiji Restorasyonu'ndan sonra Japonya, çok hızlı bir şekilde gelişmeye başladı ve özellikle sanayisi çabucak gelişti. 1905'de Japonya dünya çapında bir askerî güç haline geldi.

Ayrıca bakınız