Düşlerimin Prensi: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmemiş revizyon][kontrol edilmemiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Değişiklik özeti yok
Değişiklik özeti yok
53. satır: 53. satır:
[[Kategori:Romantik komedi televizyon dizileri]]
[[Kategori:Romantik komedi televizyon dizileri]]
[[Kategori:2006'da Güney Kore]]
[[Kategori:2006'da Güney Kore]]
[[Kategori:2006'da televizyon]]

Sayfanın 17.50, 17 Haziran 2014 tarihindeki hâli

Düşlerimin Prensi
FormatRomantik, Komedi

Düşlerimin Prensi (Korece: 궁, Hanja: 宫, Goong; İngilizce: Princess Hours), MBC (Munhwa Broadcasting Corporation) yapımı bir Güney Kore dizisidir. Park So-Hee'nin manwha'sından (Kore çizgi romanı) diziye uyarlanmıştır. Dizinin yayını 11 Ocak 2006'da başlayıp, 30 Mart 2006 tarihinde bitmiştir. Dizi MBC kanalının 2006 yılında yaptığı en iyi drama'lardan biridir. Türkiye'de diziyi TRT 1 yayınlamıştır. Kore’nin son kraliyet ailesinin 21. yüzyılda da hakimiyetini sürdürdüğü hayalinden yola çıkarak hazırlanan dizi toplam 24 bölümdür. Dizinin ilk sezonu sona erdiğinde ikinci sezon için hazırlıklar yapılmış ama oyuncularla anlaşılamaması üzerine dizinin 2. sezonu henüz çekilememiştir. 2007 yılında ise Goong S adında farklı oyuncuların oynadığı, Goong'un bir başka serisi yapılmıştır. Fakat o hikâye ile Goong arasında bir alaka bulunmamaktadır.

Konu

Dizi, 1911’deki Japon işgaline kadar Kore’yi yöneten ve bu kuşatmadan sonra bir daha kendini toparlayamayan Kore’nin son kraliyet ailesi model alınarak hazırlanmıştır.

Dizi Kral'ın hastalandığı haberiyle başlar. Kral'ın her an ölebileceği düşüncesiyle veliaht prens Shin'e bir eş bulmak gereklidir. Shin, balerinlikle uğraşan Hyorin'e evlenme teklif eder ama Hyorin balerin olmayı daha çok istediğini söyleyerek onu reddeder. Bunun üzerine Shin, daha önce verilmiş bir sözün üzerine Chae-kyong adında bir kızla evlenmek zorunda kalır... Chae-kyong'un saray yaşamına alışma süreci, diğer kral adayı Yul'un da İngiltere'den gelmesiyle olaylar içinden çıkılmaz bir hal alacaktır...

Ana Karakterler

Shin Chae-Kyung (Korece신채경)

Yoon Eun Hye'nin canlandırdığı karakter. Shin Chae-kyung oldukça sıradan bir lise öğrencisidir. Veliaht Prens Lee Shin ile aynı okula gitmektedir. Dedesi, önceki kralın hayatını kurtarmıştır. zamanında birbirlerine verdikleri söz yüzünden prens ile evlenip prenses olmak zorunda kalır. Evlenmelerinde bir diğer etken ise ailesinin içinde bulunduğu kötü maddi durumu olacaktır. sonradan o da veliaht prense aşık olur ve bu aşkını saklayamaz. Dizinin Filipinler versiyonunda karakterin ismi "Janelle"dir.

Lee Shin-Goon (Korece이신)

Kore'nin veliaht prensi olan Yi Shin'i Joo Ji Hoon canlandırmıştır. Lee Shin oldukça gururlu, içine kapanık bir karakter olarak göze çarpar. Saray yaşantısı üzerinde olumsuz etkilere yol açmıştır. Balerinlik yapan Hyorin'e aşkını itiraf edip reddedilince Shin Chae-Kyung'la evlenmek zorunda kalır. Başta ondan hoşlanmasa da sonradan ona aşık olur. Dizinin Filipinler versiyonunda adı "Gian"dır.

Lee Yul-Goon (Korece이율)

Kraliyet ailesindendir.Babası kaza düşdükden sonra ingiltere annesiyle taşınırlar.babasının ölümüyle ingiltereye gitmiş.koreye gelince en iyi arkadaşı ve amcasının oğlu shinin eşine aşık olur.

Min Hyo-rin (Korece민효린)

Song Ji Hyo bu karakteri canlandırmıştır. Hyo-rin iyi bir balerin olma hayaliyle yaşıyordur. Güzel ve zeki bir kızdır. Başlarda Shin'in kız arkadaşı iken Shin'in evlenme teklifini reddedince ondan uzaklaşmaya başlar. Ama zamanla Shin'i kaybettiği için pişman olup onu yeniden kazanmaya çalışır. Dizinin Filipinler versiyonunda adı "Monique"dir.

Dış bağlantılar