Malavi arması: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmiş revizyon][kontrol edilmiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
EmausBot (mesaj | katkılar)
k Bot: Artık Vikiveri tarafından d:Q242909 sayfası üzerinden sağlanan 3 vikilerarası bağlantı taşınıyor
Değişiklik özeti yok
45. satır: 45. satır:
{{Afrika konusu|arması|Afrika armaları}}
{{Afrika konusu|arması|Afrika armaları}}


[[Kategori:Malavi]]
[[Kategori:Malavi|Arma]]
[[Kategori:Ulusal armalar‎]]
[[Kategori:Ulusal armalar‎]]

Sayfanın 16.46, 14 Mart 2014 tarihindeki hâli

Malavi arması
Ayrıntılar
KullananMalavi
Kabul tarihi30 Haziran 1964

Malavi arması, Afrika ülkesi Malavi tarafından resmi olarak kullanılan armadır. Ülkenin Nyasaland olarak bağımsızlığını henüz kazanmadığı 30 Haziran 1964 tarihinde kabul edilerek resmi arma olarak kullanılmaya başlanmış, ülkenin Malavi olarak 6 Temmuz 1964 tarihinde Birleşik Krallık'tan tam bağımsızlığını kazandıktan sonra da yeni ülkenin resmi devlet arması olmuştur.

Arma ortasında bulunan kalkan yukarıdan aşağıya doğru üç parçaya bölünmüş bir konumdadır. Kalkanın üst bölümünde yer alan bölümde gümüş zemin üzerinde oluşturulmuş iki adet mavi dalga bulunmaktadır. Kırmızı arka fonu bulunan orta bölümdeki alanda ise ilerleyen altın renkli aslan görüntülenmekte olup, kalkanın alt kısmında yer alan bölümde ise siyah zemin üzerine konuşlandırılmış ufuktan doğan yedi ışınlı güneş bulunmaktadır. Kalkanın üst bölümüne ise sağında ve solunda kırmızı-sarı tüyleri bulunan şövalye miğferi yer almaktadır. Miğferin üzerinde ise aynı renklere sahip miğfer kabarması bulunmaktadır. Miğferin üzerinde ise ufuktan doğan güneşin önünde, dalgalı mavi-beyaz çizgiler üzerinde konuşlandırılan kanatlarını açmış balık kartalı yer almaktadır. Kalkanın her iki tarafına da doğal renkleri ile konumlandırılmış olan ve bir dağ üzerinde duran aslan ve leopar kalkanı ön patileri ile tutmaktadırlar. Heraldik açıdan aslan kalkanın sağ bölümünde yer almakta olup, leopar ise heraldik açıdan kalkanın sol bölümünde bulunmaktadır. Armanın alt kısmında yer alan slogan bandında ise Birlik ve Özgürlük (Unity and Freedom) yazmaktadır.

Armada yer alan mavi ve beyaz dalgalar ülkenin önemli geçim kaynağı olan Malavi Gölü'nü temsil etmektedir. Armada yer alan kalkanın orta kısmında bulunan aslan İngiltere armasından esinlenerek konumlandırılmış olup, kalkan içerisinde güneş ise Afrika ülkelerinin özgürlüğünü ve bağımsızlığını simgelemektedir. Armanın alt kısmında yer alan dağ görüntüsü ise ülkenin en yüksek noktasını da içeren Mulanje dağını temsil etmektedir.

Ayrıca bakınız

Dış bağlantılar