Vikipedi:Reklam: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
İçerik silindi İçerik eklendi
Addbot (mesaj | katkılar)
k Bot: Artık Vikiveri tarafından d:q8915865 sayfası üzerinden sağlanan 16 vikilerarası bağlantı taşınıyor
updating interwiki link
23. satır: 23. satır:


==Dış bağlantılar==
==Dış bağlantılar==
*[[Wiki:WikiSpam]]
*[[c2:WikiSpam]]
*[[MeatBall:WikiSpam]]
*[[MeatBall:WikiSpam]]
*[http://www.emacswiki.org/cgi-bin/community?WikiSpam CommunityWiki:WikiSpam]
*[http://www.emacswiki.org/cgi-bin/community?WikiSpam CommunityWiki:WikiSpam]

Sayfanın 07.42, 3 Ocak 2014 tarihindeki hâli

Wikispam'ın iki çeşidi vardır. Bunlar maddelerdeki reklam gizlemek ve dış bağlantı reklamıdır.

Madde halindeki reklamlar

Reklam olarak değerlendirilen maddeler; firma, ürün veya hizmet propogandası veya bir şirketi yahut bireyi taltif etmek, tanıtımını yapmak amaçlı hazırlanmış halkla ilişkiler firmalarının faaliyetidir. Vikispam/reklam makaleleri genellikle satış odaklı dili ve ticari bir internet sitesine dış bağlantıları ile ayırt edilirler. Ancak, ticari işletmeler hakkındaki maddeler ile aralarında fark yaratılmalıdır.

Madde halinde gizlenmiş açık reklam örnekleri {{Sil|[[Vikipedi:Hızlı silme|G11]]}} şeklinde bir etiketleme yapılarak hızlıca silinebilir. Vikipedi'ye yazılan diğer tipte reklamlarla silinmesi önerilerek ve ya silinmeye aday sayfalarda listeyerek ilgilenilebilir. Bazı durumlarda, maddelerde yeralan metinlerin sıklıkla başka bir inetnet sayfasından kopyalanmış ve anonim kullanıcılar tarafında yazılması sebebiyle, telif hakkı ihlali şüphesi sebebiyle içerik geçici olarak kaldırılabilir. Madde halinde gizlenmiş reklam sayfalarının silinmesi yoluna gitmeden önce, lütfen sayfanın geçmişini, kabul edilebilir bir sürümün varlığı için kontrol ediniz. Eğer kabul edilebilir bir sürümü varsa, lütfen makaleyi son kabul edilebilir sürümüne geri çevirin.

Bir ansiklopedik maddede reklama dönük içerik bulunuyorsa, madde tarafsız bakış açısıyla tekrar yazılıp kurtarılabilir. Ayrıca, marka adlarının bulunduğu ürün ve hizmetlere dair madde bölümleri, rekabetleri ve farklı alternatifler hakkındaki bilgileri içerecek tarafsız ve ortak bilgileri kolaylaştırmak için, yaygın bir başka başlık/madde ve ya kategori altında birleştirilebilir.

Ayrıca bakınız

Dış bağlantılar