Vikipedi:Hizmetlilik başvurusu/Cekli829: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
İçerik silindi İçerik eklendi
NKOzi (mesaj | katkılar)
Nanahuatl (mesaj | katkılar)
24. satır: 24. satır:
# Türkçe Vikipedide hususen Azerbaycanla ilgili maddelerde yaptığı değişiklikler ve yaratdığı maddeler nedeniyle bu oyu fazlasıyla hak ediyor.--<font color="green">'''[[Kullanıcı:Samral|samral]]'''</font> <sup>[[Kullanıcı mesaj:Samral|''mesaj'']]</sup> 15:58, 27 Kasım 2013 (UTC)
# Türkçe Vikipedide hususen Azerbaycanla ilgili maddelerde yaptığı değişiklikler ve yaratdığı maddeler nedeniyle bu oyu fazlasıyla hak ediyor.--<font color="green">'''[[Kullanıcı:Samral|samral]]'''</font> <sup>[[Kullanıcı mesaj:Samral|''mesaj'']]</sup> 15:58, 27 Kasım 2013 (UTC)
# Aktifliyi yüksek, iyi hizmetli olur kendisinden. --[[Kullanıcı:Vugar_1981|'''<font face="Azeri Arabia"><font color="black">N KOzi</font></font>''']]<sup>[[Kullanıcı mesaj: Vugar_1981|İleti]]</sup> 11:33, 28 Kasım 2013 (UTC)
# Aktifliyi yüksek, iyi hizmetli olur kendisinden. --[[Kullanıcı:Vugar_1981|'''<font face="Azeri Arabia"><font color="black">N KOzi</font></font>''']]<sup>[[Kullanıcı mesaj: Vugar_1981|İleti]]</sup> 11:33, 28 Kasım 2013 (UTC)
# Politikalara gayet hâkim görünüyor bana kendisi. Aktifliği de gayet iyi ve sürüm kontrolü gibi temizlik/düzen işlemlerini sıkça yaptığını gözlemledim. Hizmetli olması faydalı olacak, aktif hizmetlilerin üzerindeki yükü biraz olsun azaltacaktır diye düşünüyorum. Hayırlısı olsun.--[[Kullanıcı:Rapsar|Rapsar]]<sup>[[Kullanıcı mesaj:Rapsar|Efendim?]]</sup> 14:37, 28 Kasım 2013 (UTC)


==== [[Dosya:Symbol oppose vote.png|20px|Olumsuz]] Olumsuz ====
==== [[Dosya:Symbol oppose vote.png|20px|Olumsuz]] Olumsuz ====

Sayfanın 14.37, 28 Kasım 2013 tarihindeki hâli

Cekli829

Oy verin! (0/0/0) Oylama bitiş tarihi 11:45, 5 Aralık 2013 (UTC)

Cekli829 (MesajKatkılarİstatistikler) – Vikiçilik benim hayat tarzım. Çalışkan ve güvenilebilecek bir kullanıcıyım. Kendimin hizmetlilik için yeterli tecrübeye sahip olduğumu düşünüyorum. Örneğin, Azerice Vikipedi ve Azerice Vikisöz hizmetlilerinden biriyim. Türkçe Vikipedi'de hizmetlilik yetkilerini kullanmak için yeterli kadar vakit bula bilirim. Öyle ki, her gün yaklaşık 6 saatten 10 saate kadar ve bazen daha fazla Viki projelerinde oluyorum. Türkçe Vikipedi'de devriye haklarına sahibim. Ayrıca 10'dan fazla diğer vikiprojede de çeşitli haklara sahibim. Özellikle de Kâhya seçimlerine katılmak benim için büyük bir deneyim olmuştur... Şuan Türkçe Vikipedi'deki bana ait değişiklik sayısı 20 binden fazla, tüm vikiprojelerde ise 179 binden fazladır. Özet olarak daha çok etkin katılımcılarından biri olduğum İş birliği projesi ile hizmetli görevlerinin ilgili alanlarında, Ana Sayfa kısmında katkılar yapabileceğimi düşünüyorum. Bunların dışında Vikipedi'nin silme politikasına uygun olarak, yoğun bir şekilde temizlik işlerine de gerekli kadar yardım edebilirim. Hangi sonuç hayırlısıysa, o olmasını temenni ediyorum. Tabii ki, topluluk onay verirse görevi üstlenmeye hazırım. Umarım topluluk gereken ilgi ve desteği gösterir ve bu yetkiyi bana verir ;) İlginiz için teşekkür ederim. ►Cekli829 11:45, 21 Kasım 2013 (UTC)



Lütfen olumlu/olumsuz oyları gerekçelendirelim. Vikipedi çoğunluk demokrasisi değildir.
Oy vermeden ve/veya yorumda bulunmadan önce
Vikipedi:Hizmetlilik başvurularında kaçınılması gereken gerekçeler
sayfasına göz atmanız yararlı olabilir.


Olumlu Olumlu

  1. Cekli829'u özeleştirisine katılarak destekliyorum. -esc2003 (mesaj) 23:59, 21 Kasım 2013 (UTC)
  2. Cekli829, bugüne kadar Türkçe Vikipedi'ye yaptığı katkılardan ve iyi niyetinden dolayı hizmetli olmayı hak ediyor...--- C@no58 | mesaje-posta 25 Kasım 2013, 09.33 (UTC)
  3. Her zaman olduğu gibi, yine başarılı, ilgili ve katkılarında hiçbir sorun görmediğim arkadaşımızın yanındayım. Hizmetliliğini ve adaylığını olumlu karşılıyorum.--i.e.msj 08:24, 25 Kasım 2013 (UTC)
  4. Cekli829 kendini Vikipedi'ye adamış. Eminim başarıyla bu görevi üstlenecektir. Darısı ileride bizim başımıza . --SiLveRLeaDmsj ? 15:48, 25 Kasım 2013 (UTC)
  5. Türkçe Vikipedi'ye yaptığı katkılardan dolayı hizmetli olmayı hak ediyor--Melikov Memmedemail 11:44, 26 Kasım 2013 (UTC)
  6. Türkçe Vikipedide hususen Azerbaycanla ilgili maddelerde yaptığı değişiklikler ve yaratdığı maddeler nedeniyle bu oyu fazlasıyla hak ediyor.--samral mesaj 15:58, 27 Kasım 2013 (UTC)
  7. Aktifliyi yüksek, iyi hizmetli olur kendisinden. --N KOziİleti 11:33, 28 Kasım 2013 (UTC)
  8. Politikalara gayet hâkim görünüyor bana kendisi. Aktifliği de gayet iyi ve sürüm kontrolü gibi temizlik/düzen işlemlerini sıkça yaptığını gözlemledim. Hizmetli olması faydalı olacak, aktif hizmetlilerin üzerindeki yükü biraz olsun azaltacaktır diye düşünüyorum. Hayırlısı olsun.--RapsarEfendim? 14:37, 28 Kasım 2013 (UTC)

Olumsuz Olumsuz

Tarafsız Tarafsız

Geçersiz Geçersiz

Yorum Yorum

Sorular Sorular

Aşağıdaki sorular 2006 sonundan beri hizmetli adaylarına topluluğun kendisini daha iyi tanımasına yardımcı olabilmek için sorulmakta. Cevaplayıp cevaplamamakta serbestsiniz.

1. Hizmetlilerin üzerinde işyükü olarak bir yoğunluk olduğu malum. Bu işyükünün hangi kısımlarını paylaşmayı düşünüyorsun en çok? Vandalların engellenmesi dışında hizmetlilere has işlemlerin hangilerinde katkının olması muhtemel? Hangileriyle boğuşmaya sıcak bakmıyorsun?
C: Ne mümkünse teknik açıdan yapabileceğim gereken her işi görebilirim. Özet olarak daha çok etkin katılımcılarından biri olduğum İş birliği projesi ile hizmetli görevlerinin ilgili alanlarında, Ana Sayfa kısmında katkılar yapabileceğimi düşünüyorum. Bunların dışında örneğin, Vikipedi'nin silme politikasına uygun olarak, yoğun bir şekilde temizlik işlerine, sayfa taşıma taleplerine ve diğer alanlarla ilgili işlere de gerekli kadar yardım edebilirim.
2. Bugüne kadar yazdığın maddeler içinde en çok hoşnut olduğun hangisi ve neden?
C: Bir değil, tam üç madde var: Ernest Troubridge, Frankfurt Menkul Kıymetler Borsası, Rusya Grand Prix. Çünki o maddelerle İş birliği projelerinde art arda 3 adet altın puan kazandım ve Altın Madalya'yı hakettim :)
3. Hizmetlilik görevleriyle şu anda Vikipedi'de eğildiğin işler arasında nasıl bir denge kurmayı düşünüyorsun?
C: Hizmetlilik görevlerinin çok fazla vakit alacağını sanmıyorum. İkisini de yapmaya yetecek vaktim var. Ayrıca İBP kapsamında daha fazla katkı yapmayı düşünüyorum.
4. Daha önce herhangi bir kullanıcıyla değişiklik yüzünden anlaşmazlık yaşadın mı? Neden? Geçmişe baktığında aynı durumda farklı bir şey yapar mıydın?
C: Yaşamışımdır muhtemelen. Özellikle Azerice Vikipedi'de çok fazla sorunlarımız oldu. Ama benim farklı projelerde performansım arttıkça kendi bakış açım çok değişti. Şimdi aynı durumda doğru ve tarafsız olarak, amacımızın tarafsız bilgi sunan bir ansiklopedi yazmak olduğunu unutmayarak davrandığımı düşünüyorum. Türkçe Vikipedi'de ise, sanırım, özellikle de son 1-2 yılda ciddi bir sorun yaşamadım. Küçük anlaşmazlıklarda da hep bir çözüm bulduk.
5. Bir kullanıcının süresiz engellenmesi konusunda ne düşünüyorsun? Politikalara göre bunu haketmişse, gerekli engeli verir misin yoksa inisiyatif kullanarak süreli bir engeli mi tercih edersin?
C: İlk once kullanıcının emeğine saygı duyarım. Eğer trollük ya da vandalizmi adet edinmiş kullanıcı değilse, mevcut zaman dilimlerine göre, kullanıcıya şans tanımış pozisyonda oluyorum. Örneğin, Azerice Vikipedi'deki faaliyetime baka bilirsiniz.
6. Anonim kullanıcılar hakkında ne düşünüyorsun? Sıcak bir tartışmada bir hizmetlinin fikrini mi yoksa anonim bir kullanıcın fikrini mi daha çok önemsersin?
C: Bana göre esas olan fikrin içeriğidir. Anonim ya da hizmetli, veya kâhya, fark etmez. Hangisinin pozisyonu kurallara uygunsa, onu tercih ederim. Çünki kanun şahtır, ama şah kanun değildir.
7. Özeleştiri yapman gerekse, hangi alışkanlık/huylarının Vikipedist olarak verimini düşürdüğünü söyleyebilirsin?
C: Sanırım öyle bir sorunum yok. Sadece evde olduğum zaman babam bilgisayarı meşgul ettiğinde Vikipedi için planlaşdırdığım katkıları veremiyorum. ;)
8. Sayfaları sürekli yarı-koruma veya tam koruma altında tutmaya nasıl bakıyorsun?
C: Bu durum tabii ki, Vikipedi felsefesine ters bir durum. Özellikle de tam koruma altında tutmaya çok fazla sıcak bakmıyorum. Ama kurallara uygun olarak yapmak zorunda kalırsam, Vikipedi'yi korumak için sayfaları korurum.
9. Vikipedi'nin değişmeyen üç içerik politikası (VP:D, VP:TBA ve VP:ÖAYV) hakkında ne düşünüyorsun? Bu politikaları ihlal edenlere karşı nasıl bir tutum izlersin?
C: Sanırım en önemli soru bu. Aynı zamanda şimdiye kadar Vikipedi projelerinde de en fazla rastladığım sorun bu. Özellikle bu politikaları ihlal edenler yeni kullanıcılar olur. Bu kurallarla tanıdık olmadığım için sanırım ilk başlarda kendim de bazen hatalar yaptım. Ama zamanla düzeldi. Şimdi bu üç politika nerdeyse tüm kişiliğimin bir parçası haline gelmiştir.
10. Vikipedi'de bugüne kadar doğru olduğu kabul edilip uygulanmış olan kararlar arasında kesinlikle karşı olduğun herhangi biri var mı? Neden?
C: Sanırım yok.
11. Jimbo Wales'ın yerinde olsan ve Viki işleyişindeki ana faktörlerden birini değiştirme şansın olsa hangisini değiştirirdin ve bunun neden gerekli olduğunu düşünüyorsun?
C: Şaka gibi bir soru ))) Jimbo Wales'ın yerinde olursam, bir ada satın alırdım ve o adada Vikipedi Cumhuriyeti kurardım. Türkiye'de büyükelçilik tahsis edip, Vikipedi'ye en fazla katkı yapmış Türkiye vatandaşını büyükelçi tayin ederdim. Galiba hayal gücüm çok fazla oldu. :) Özür dilerim ;)
12. Troll sence nedir? Nasıl başedilmelidir? Müdahale edemeyeceğin (Kişisel tartışmaya girmiş olmanız nedeniyle) bir troll'e karşı nasıl bir tutum izlersin?
C: Trol, Vikipedi'ye katkı sağlayan kullanıcıların, hizmetlilerin ve program geliştiricilerin katkı sağlamasını 'kasten ve maksatlı' olarak engellemeye çalışan kullanıcıdır. Vikipedi'de vandal ve trol aynı şey değildir ve bir kişi hem trol hem de vandal olabilir... Devamı için Vikipedi:Trol nedir? sayfasına bakınız ;) Trollerle mücadele en önemli kolaylık sürüm kontrolü ile sağlanabilir. Müdahale edemeyeceğimde o an aktif olan başka bir hizmetliden yardım isterim.
13. Vikipedi'ye neden katkıda bulunduğunu ve bulunmaya devam edeceğini söyleyebilir misin?
C: Bana göre Vikipedi en büyük ortak beşeri değerdir. Ben de insanlığın bir üyesiyim. Böyle bir ortak amaca etkin bir şekilde yardım etmek çok zevklidir.