İtalya Futbol Federasyonu: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmiş revizyon][kontrol edilmiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Addbot (mesaj | katkılar)
k Bot: Artık Vikiveri tarafından d:q201897 sayfası üzerinden sağlanan 36 vikilerarası bağlantı taşınıyor
Değişiklik özeti yok
12. satır: 12. satır:
}}
}}


'''İtalya Futbol Federasyonu (FIGC)''' (İtalyanca: ''Federazione Italiana Giuoco Calcio; F.I.G.C.''), ya da kısaltma adıyla ''Federcalcio'', [[İtalya]]'daki futboldan sorumlu kurum. İtalya'daki futbol liglerini ([[Serie A]], [[Serie B]], Serie C-1 ile Serie C-2, Serie D ve alt kademeleri.) [[İtalya Kupası]]'nı, İtalya'nın [[İtalya Milli Futbol Takımı|erkek]] ve [[İtalya Bayan Millî Futbol Takımı|bayan]] milii takımlarının karşılaşmalarını organize eder. Merkezi [[Roma]]'da olan federasyon, [[UEFA]] ve [[FIFA]]'ya da üyedir.
'''İtalya Futbol Federasyonu''' ('''FIGC''') (İtalyanca: ''Federazione Italiana Giuoco Calcio; F.I.G.C.''), ya da kısaltma adıyla ''Federcalcio'', [[İtalya]]'daki futboldan sorumlu kurum. İtalya'daki futbol liglerini ([[Serie A]], [[Serie B]], Serie C-1 ile Serie C-2, Serie D ve alt kademeleri.) [[İtalya Kupası]]'nı, İtalya'nın [[İtalya Milli Futbol Takımı|erkek]] ve [[İtalya Bayan Millî Futbol Takımı|bayan]] milii takımlarının karşılaşmalarını organize eder. Merkezi [[Roma]]'da olan federasyon, [[UEFA]] ve [[FIFA]]'ya da üyedir.


== Dış bağlantılar ==
== Dış bağlantılar ==
23. satır: 23. satır:
{{UEFA federasyonları}}
{{UEFA federasyonları}}


{{Futbol-taslak}}
{{Avrupa-kurum-taslak}}
{{İtalya-taslak}}
{{İtalya-taslak}}
{{futbol-taslak}}
{{Avrupa-kurum-taslak}}


[[Kategori:İtalya'da futbol]]
[[Kategori:İtalya'da futbol|Federasyon]]
[[Kategori:1898'de kurulan kuruluşlar]]
[[Kategori:UEFA üyesi federasyonlar]]
[[Kategori:UEFA üyesi federasyonlar]]
[[Kategori:1898'de kurulan kuruluşlar]]

Sayfanın 21.56, 27 Kasım 2013 tarihindeki hâli

Şablon:Milli futbol cemiyeti bilgi kutusu

İtalya Futbol Federasyonu (FIGC) (İtalyanca: Federazione Italiana Giuoco Calcio; F.I.G.C.), ya da kısaltma adıyla Federcalcio, İtalya'daki futboldan sorumlu kurum. İtalya'daki futbol liglerini (Serie A, Serie B, Serie C-1 ile Serie C-2, Serie D ve alt kademeleri.) İtalya Kupası'nı, İtalya'nın erkek ve bayan milii takımlarının karşılaşmalarını organize eder. Merkezi Roma'da olan federasyon, UEFA ve FIFA'ya da üyedir.

Dış bağlantılar