Römorkör: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmiş revizyon][kontrol edilmiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Tropique (mesaj | katkılar)
k şablon eklendi
Tropique (mesaj | katkılar)
şablon eklendi
10. satır: 10. satır:
* [http://gcaptain.com/maritime/blog/the-race-is-on-nyc-tugboat-photos/ New York Eyaleti Römorkör Yarışları]
* [http://gcaptain.com/maritime/blog/the-race-is-on-nyc-tugboat-photos/ New York Eyaleti Römorkör Yarışları]


{{Gemi Tipleri}}
{{Gemi-taslak}}
{{Gemi-taslak}}

{{Gemi tipleri}}


[[Kategori:Denizcilik]]
[[Kategori:Denizcilik]]

Sayfanın 13.47, 11 Kasım 2013 tarihindeki hâli

Discovery Uzay Mekiği'ne ait dış yakıt tankı American isimli römorkör tarafından Canaveral Limanı'na itilirken (1 Mart 2006)

Römorkörler veya diğer isimleriyle kılavuz tekne ve pilot botlar genellikle diğer deniz araçlarının manevralarını kolaylaştırmak veya sağlamak üzere itme ve çekme işlerinde kullanılmaktadırlar. Römorkörler aynı zamanda, hurdaların, motorsuz deniz araçlarının ve petrol platformu gibi büyük yüzen yapıların çekilmesi amacıyla da kullanılmaktadırlar.

Sahip oldukları motor gücü, boyutlarına göre oldukça büyük olan römorkörler toplam beygir güçleri ve vinç/çekme kolu kuvvetleriyle anılmaktadırlar.

Liman römorkörünün şeması. Römorkörler yüksek manevra kabiliyetine, dayanıklı bir yapıya, alabora olmamasını sağlayan alçak bir ağırlık merkezine, güçlü bir vince ve ittiği gemiye yaslandığı zaman üst yapısına zarar gelmemesini sağlayan bir profile sahiptir. Teknenin arkasındaki hidrolik pin, içinden geçen çekme halatı veya kablosundaki ânî kuvvetleri tamponlayarak onun kopmasını engeller. Pervaneyi çevreleyen kort nozul düşük hızda pervaneden daha çok güç elde edilmesini sağlar.

Dış bağlantılar